Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!



ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η ηγετική ομάδα τού ΚΚΕ έχει αποφασίσει να αναβάλλει το προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο 19ο συνέδριο του κόμματος για τουλάχιστον 3 μήνες. Η απόφαση αυτή, ανεξάρτητα από το αν θα επιτρέψουν οι συνθήκες να υλοποιηθεί, πρέπει να θεωρείται δεδομένη για όποιον στοιχειωδώς κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΚΚΕ υπό τη σημερινή ηγεσία του, παρά το γεγονός πως όχι μόνο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά δεν έχει ακουστεί το παραμικρό κιχ. Τα πεισματάρικα γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους:

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου το Βήμα κυκλοφόρησε με το εξής πρωτοσέλιδο ‘‘χτύπημα’’: Αναταραχή στο ΚΚΕ. Η Αλέκα αναβάλλει το συνέδριο. Στο ρεπορτάζ, στις μέσα σελίδες, αναφερόταν πως η απόφαση της αναβολής τού συνεδρίου για τον Μάιο τού 2013 αντί του Φεβρουαρίου είναι ειλημμένη και εκτιμούσε ότι […] η μετάθεση του χρόνου οφείλεται μάλλον στην επιθυμία ορισμένων η καθοριστική αυτή κομματική διαδικασία να απομακρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο από τις εκλογές και τον δυσάρεστο για το κόμμα απόηχό τους και την όποια επίδρασή του στη συνείδηση των κομματικών μελών.

Από την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και το σχετικό δημοσίευμα έχουν περάσει δύο στρογγυλές, ολοστρόγγυλες εβδομάδες. Κι όμως, ο Ριζοσπάστης, ο Ριζοσπάστης που δεν αφήνει όχι λέξη αλλά ούτε άνω τελεία να πέσει κάτω, όταν πρόκειται να υπερασπιστεί το ΚΚΕ από συκοφαντίες και υπονομεύσεις που, κατά την εκτίμηση του διευθυντικού του επιτελείου (λέγε με Πολιτικό Γραφείο), «επιχειρούν να πλήξουν το Κόμμα», δεν έχει βγάλει άχνα! Εντελώς τελείως! Τσιμουδιά! Και φυσικά, ούτε το πολυγραφότατο Γραφείο Τύπου τής Κεντρικής Επιτροπής έχει ασχοληθεί, έστω και en passant (= παρεμπιπτόντως) με το δημοσίευμα. Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν, όταν μάλιστα η ίδια σιγή ασυρμάτου έχει πέσει και στα φιλοΚΚΕ blogs; —δηλαδή τους ηρακλείδες τής τρέχουσας γραμμής…


ΤΙΙΙΙΙΙ ΤΡΕΧΕΙ; (όπως λέει κι ο Νιόνιος στο Μπάλο). Τρέχει αυτό που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια (και δεν είναι ο σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες!). Τρέχει αυτό που ο κόσμος το έχει τούμπανο και η ηγετική ομάδα τού Περισσού κρυφό καμάρι: Μεγάλη μερίδα τών μελών και των στελεχών τού ΚΚΕ βλέπει το καράβι να πηγαίνει ολοταχώς στα βράχια αφού πρώτα έχει βρει σε κάτι ξέρες ξεγυρισμένες και έχει σακατευτεί. Και ακριβώς επειδή το βλέπει, τσινάει. Και μάλιστα, ένα κομμάτι από αυτούς τσινάει ‘‘άσχημα’’. Όπως έχουν καθήκον και υποχρέωση να τσινάνε όλοι οι οργανωμένοι πολιτικά αριστεροί, όπου κι αν έχει επιλέξει να οργανωθεί ο καθένας, όταν βλέπουν ότι το ποσοστό τών αόμματων στα ηγετικά κλιμάκια έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Και πώς αντιδρά σε αυτό το τσίνισμα η ηγεσία τού ΚΚΕ; Πετάει τη μπάλα στην κερκίδα, δια τής αναβολής τού συνεδρίου, μέχρι να περάσει η επικίνδυνη ‘‘φάση’’! (Θα ’χει γούστο να περιμένει ο Σταυρόπουλος που υπογράφει το ρεπορτάζ και δίνει την ίδια ερμηνεία να τον χειροκροτήσουμε κιόλας για τη μεγάλη του ‘‘ανακάλυψη, ή να προσδοκά κάποια αύξηση από τον Ψυχάρη!)


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προδικάσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όντως θα πάει το συνέδριο τρεις μήνες πίσω, στην απέλπιδα προσπάθεια να ξεχαστεί το στραπάτσο των εκλογών τού Ιουνίου (αλλά και με το μυαλό στη γνωστή τακτική τού ‘‘μαγειρέματος’’ για το ποιοι θα εκλεγούν σύνεδροι —αυτό τού διέφυγε του Σταυρόπουλου… ;-) ) Αν όμως δεν ξέρουμε την εξέλιξη των πραγμάτων, ξέρουμε τα ίδια τα πράγματα, ως έχουν στην παρούσα συγκυρία.

Ξέρουμε ότι πολλά από τα μεσαία στελέχη και τα απλά μέλη τού ΚΚΕ ‘‘βράζουν’’ με την αδιέξοδη, καταστροφική και αυτοκτονική πολιτική τής ηγεσίας —αυτοκτονική πρώτα απ’ όλα για το ίδιο το ΚΚΕ, αλλά και άκρως βλαπτική για το εργατικό και αριστερό κίνημα γενικότερα. Ξέρουμε ότι το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που όχι τρεις μήνες, αλλά ούτε 13 δεν πρόκειται να τους ησυχάσουν. Ξέρουμε ότι η κριτική τους είναι θεμελιωμένη γερά. (Όσοι ενδιαφέρονται, ας μπουν στη Νέα Σπορά, έναν οργανωμένο πυρήνα εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κι ας διαβάσουν προσεκτικά την επιχειρηματολογία τους. Ανεξάρτητα από διαφωνίες που μπορεί να έχουν —κι εμείς έχουμε—  θα διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια το ανελέητο ‘‘ξύλο’’ που ρίχνουν στην καθοδήγηση.)


ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να εξηγήσουμε νομίζω, γιατί χαρακτηρίζουμε αυτή τη μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση. Και δεν χρειάζεται να δηλώσουμε με ποιους είμαστε. Με ποιους να είμαστε, γαμώ τον Λένιν μας γαμώ; Με τους συντρόφους μας του ΚΚΕ είμαστε που, αψηφώντας πρακτορολογίες και λασπολογίες, ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια σε μία χρεοκοπημένη, περισσότερο κι από τη χρεοκοπία τής χώρας, γραμμή. Έτσι ώστε το καράβι να ξεπεράσει την κρίση και να έρθει να καταλάβει τη θέση του στη Μεγάλη Κόκκινη Αρμάδα. Διατηρώντας τη δική του ιδιαίτερη πορεία, αλλά σε σύμπλευση με τη Μεγάλη Παράταξη της Αριστεράς. Όσα μας χωρίζουν θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητάμε στη μεγάλη, δύσκολη και πάντα αβέβαιης κατάληξης πορεία. Φτάνει να βαδίσουμε μαζί!


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ, προς τους κουφιοκεφαλάκηδες φίλους (ή και μέλη και στελέχη τού ΚΚΕ):

Αναρωτηθείτε, ρε σύντροφοι, το εξής απλό, απλούστατο γεγονός: Για ποιο λόγο σπεύδει το Βήμα (το Βήμα, ρε σύντροφοι!) να προδικάζει το αποτέλεσμα του συνεδρίου σας, γράφοντας φαρδιά-πλατιά: Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών η ηγεσία του ΚΚΕ δεν πρόκειται να αποφασίσει «αλλαγή γραμμής»

Μήπως, λέμε μήπως, προσπαθεί να μεταμορφώσει τις επιθυμίες του σε πραγματικότητα;

Ξεκινήστε από εκεί, ρε σύντροφοι. Με ψυχή βαθιά και μυαλό καθαρό, θα τη βρείτε την άκρη, είμαστε σίγουροι! 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι διάβασαν αυτή την ανάρτηση είναι απολύτως χρήσιμο να διαβάσουν και την επόμενη.


Στην εικόνα, τμήμα τής διαφημιστικής αφίσας τής γνωστής ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνι Η καταιγίδα (The perfect storm). Από το bhangraempire.com.

93 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι εσεις ρε παλικαρια γιατι βιαζεστε να γινει το συνεδριο? μηπως οσο καθυστερει, τοσο φαινεται καθαρα σε ολο τον αριστερο κοσμο ποσο πασοκοι ειστε? και ποσο σωστη ηταν η γραμμη του κκε που σας εφτυσε παρολο το εκλογικο κοστος?

Ανώνυμος είπε...

Καραμέλα πρώτη.
Όσοι ασχολούνται με το κόμμα, θέλουν το κακό του, θέλουν να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ.
Καραμέλα δεύτερη.
Η ηγεσία ξέρει. Όσοι αμφισβητούν την ηγεσία, θέλουν το κακό του κόμματος.
Καραμέλα τρίτη.
Αφού δεν σας αρέσει το ΚΚΕ και δεν συμφωνείτε, γιατί ασχολείστε μαζί του. Άρα, Θέλετε να πλήξετε το κόμμα.
Όλες οι καραμέλες, ίδια γεύση. Ό,τι και να πείς, ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να σκεφτείς, το κάνεις γιατί θέλεις το κακό του ΚΚΕ.
Εγώ σαν απ έξω σύντροφος και εσαεί ψηφοφόρος του (πλην των δυό τελευταίων εκλογών που τόριξα δαγκωτό στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), θέλω με την ευκαιρία να πω δυό κουβέντες.
Έχοντας μια κάποια ηλικία των 50 κι έχοντας ακόμη μνήμη, θυμάμαι το τι ήταν το ΚΚΕ προ πτώσης υπαρκτού.
Όταν διαδήλωνε, ΔΙΑΔΗΛΩΝΕ! Δεν απέφευγε ούτε τις συγκρούσεις, ούτε τα δακρυγόνα, ούτε τις μαχητικές αντιπαραθέσεις. Δεν διαδήλωνε σαν κρυόκωλος και δεν την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια στην τυχαία περίπτωση τού να συμπέσει με τους μιερούς της ΓΣΕΕ. Δεν είχε εχθρούς στο ίδιο στρατόπεδο, έστω και τους μεταλλαγμένους ερμαφρόδιτους συριζαίους και σε καμμιά περίπτωση δεν αντικαθιστούσε τα ΜΑΤ.
Δεν θα συκοφαντούσε τους πιτσιρικάδες της εξέγερσης του 2008, δεν θα απαξίωνε τους αγανακτισμένους και πολύ περισσότερο δεν θα έδινε την μοναδική του μάχη στο σύνταγμα, με τους ανάρχες, αντί για τους μπάτσους. Δεν αυτοπροσδιοριζόταν σαν σταλινικό (τι εξυπνάδα κι αυτή, σαν να θέλεις να διώξεις ψηφοφόρους) και δεν θα έκανε προεκλογικό αγώνα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές λέγοντας, ψηφίστε μας για αντιπολίτευση. Δεν θα έριχνε το φταίξιμο στον κόσμο προκαλώντας τον να διορθώσει την ψήφο του (κι ας ξέρουμε όλοι το τι πλέμπα είν όλος αυτός ο συφερτός που ψηφίζει και μας καθίζει στο σβέρκο τον κάθε μαλάκα.
Και τώρα που "διόρθωσε" την ψήφο του και έφερε τα χρυσαύγουλα, τι έχει να πεί;)
Δεν θα απείχε από αντιφασιστικές διαδηλώσεις, ακόμα κι αν δεν ήταν το ίδιο ο οργανωτής.
Δεν δέχομαι επ ουδενί πως όσοι ασχολούνται με το ΚΚΕ, θέλουν το κακό του κόμματος, έτσι συλλήβδην.
Δεν δέχομαι επ ουδενί πως η ηγεσία ξέρει κι είναι υπεράνω κριτικής (και όλοι ξέρουμε για τους απολογισμούς και τα ιστορικά λάθη κλπ κλπ).
Και κυρίως, δεν δέχομαι επ ουδενί να θεωρείται το κόμμα ιδιοκτησία όσων είναι μέλη του, ή έχουν το πάνω χέρι σ αυτό, την όποια δεδομένη στιγμή.
Ασχολούνται μ αυτό, όχι μόνο όσοι θέλουν το κακό του (που σίγουρα υπάρχουν), μα και άλλοι.
Γιατί έχει τη σφραγίδα, γιατί έχει πίσω του μια ιστορία, γιατί στη συνείδησή του κόσμου έχει ταυτιστεί με τον σοσιαλισμό, με απελευθερωτικά κινήματα, με αυτό το γαμημένο όραμα τέλος πάντων που δημιούργησε ήρωες και ελπίδες και που γίνεται ολοένα και πιο μακρυνό.
Αν εξαιρέσεις πορωμένους μαλάκες κι ο πιο δεξιός ξέρει σήμερα πως ό,τι είχε, ό,τι ο λαός κατέκτησε, στους κομμουνιστές το χρωστά. Σ αυτό το κόμμα. Ακόμα κι αυτός, θέλει αυτό το κόμμα να υπάρχει τουλάχιστον σαν υπολογίσιμη δύναμη, γιατί απ αυτό περιμένει κι ας μην το θέλει στην εξουσία. Δεν το θέλει όμως κι απόκομμα!
Κατά τα άλλα, όλοι θέλουν το κακό του.
Αφού το λέει η καραμέλα...

mbiker

ΕΟΣ είπε...

Ξεχάσατε να σχολιάσετε το δημοσιευμα του "βήματος", που βρίσκεται ακριβώς από πάνω στο πρωτοσέλιδο: "Ο Αλέξης μεταξύ Σταθάκη και Γλέζου" και να αναρωτηθείτε: "ρε σύντροφοι, το εξής απλό, απλούστατο γεγονός: Για ποιο λόγο σπεύδει το Βήμα (το Βήμα, ρε σύντροφοι!) να προδικάζει..."

Ευχάριστη έκπληξη που προσχωρείτε στην "γραμμή" μας με τον ενδεικτικό τίτλο "Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!". Το έπόμενο βήμα είναι: "ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ..."

Ανώνυμος είπε...

..το ερώτημα που θέτεις στο τέλος είναι εξαιρετικά επιλεκτικό..αντιστοιχα μπορώ να αναρωτηθώ: ".η καθοριστική αυτή κομματική διαδικασία να απομακρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο από τις εκλογές και τον δυσάρεστο για το κόμμα απόηχό τους και την όποια επίδρασή του στη συνείδηση των κομματικών μελών" είναι η επιθυμία του Βήματος και της αστικής τάξης γενικότερα? Τουτέστιν, το να μετατραπεί η εκλογική ήττα του ΚΚΕ σε παραίτηση απο τον σκοπό της αντικατάστασης της εξουσίας της αστικής τάξης απο εργατολαική? Ή ότι υπάρχει απογοήτευση και αναβρασμός στα μέλη του ΚΚΕ με την ηγεσία? Έχεις διαβάσει ποτέ άρθρο που να λέει το αντίθετο? Μήπως τα ίδια δεν εγραφαν και μετά τις εκλογες? Το αν υπάρχουν εσωκομματικές τριβες και τάσεις, άστο να φανεί στο Συνέδριο, ένα ανώνυμο blog δεν μου λέει τίποτα, εκτος βέβαια απο τα κάνεις και την δική σου επιθυμία πραγματικότητα..και δεν τα λέω αυτά για να αποκλέισω την πιθανότητα να υπάρχουν διαφωνούντες και δυσαρεστημένοι με την γραμμή του Κόμματος (και όχι μόνο της ηγεσίας), άλλα αυτό κι άλλο η σπέκουλα και η υπονόμευση δήθεν απο "ενδιαφέρον"..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τα ίδια δεν εγραφαν και μετά τις εκλογες?
εννοώ περασμένων ετών

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη αυτοι που ουτε μελη του κκε ειναι, αλλα το κυριοτερο δεν το ψηφισαν καν, δικδικουνε τον καθορισμο της στρατηγικης του κκε......συνεχιστε παιδες...καλο μας κανετε!

Ανώνυμος είπε...

σιχαμένοι συριζαίοι, δεν θα σας περάσει, καρδούλες μου.
να γίνετε πασόκια μόνοι σας, δεν θα σας ακολουθήσουμε στην κατρακύλα σας.

αν το κκε δεν υπήρχε, θα το εφηύραμε.

Ανώνυμος είπε...

*θα το εφευρίσκαμε, συγγνώμη

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε,


Το σχόλιό σου είναι σύντομο, όμως τα κατάφερες (πώς τα κατάφερες;) να περιέχει αρκετά λάθη —τόσο πραγματολογικά, όσο και λογικής.

Κατ’ αρχήν: Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι βιαζόμαστε να γίνει το συνέδριο; Εκφράσαμε κάποια άποψη τύπου όχι συνέδριο τον Φεβρουάριο, συνέδριο τον Νοέμβριο του 2012;;; Όχι. Επομένως; Πού πατάει το συμπέρασμά σου; Στον κοπανιστό αέρα (σόρυ κιόλας!).

Δεύτερον: Τι σχέση έχει το συνέδριο με την ‘‘κατρακύλα’’ τού ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, για να καταλάβω: Αν το ΚΚΕ κάνει συνέδριο τον Οκτώβριο, θα σταματήσει η ‘‘κατρακύλα’’; Ρε συ, καταλαβαίνουν από τέτοια οι ‘‘οπορτουνιστές’’; Αφού έχουν τον οπορτουνισμό στο αίμα τους! Καμία σχέση λοιπόν. Απλώς, τα γερόντια του Περισσού περιμένουν να καταπραΰνουν την οργή τών Κουκουέδων δείχνοντας την ‘‘κατάντια’’ τού ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, τα φυτά τού Κόμματος και οι δειλοί θα μασήσουν. Θα βρεθούν όμως αρκετοί που θα τους πουν (με δικά τους λόγια, αλλά τώρα μιλάμε εμείς):

Tι παπαριές μας τσαμπουνάτε, ρε σύντροφοι; Με το σεχταρισμό σας και τον απομονωτισμό σας στείλατε τους μισούς ψηφοφόρους μας πακέτο στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε να πείτε κάτι γι’ αυτό; Μήπως πρέπει να τα παρατήσετε και να περιοριστείτε στην αφισοκόλληση και στην πώληση πόρτα-πόρτα τού Ρίζου;

Τρίτον: Η απόδειξη της ορθότητας της γραμμής είναι ο ένας στους δύο φεύγει; Ε τότε, κάθε μέρα που περνάει θα αποδεικνύεται ορθή όλο και πιο πολύ! Γιατί έτσι όπως το πάνε, σε λίγο θα βγάλουν αγγελία (Ζητούνται για σοβαρή απασχόληση ως μέλη τής Κεντρικής Επιτροπής άντρες και γυναίκες με σοβαρή μόρφωση, άριστη γνώση ρωσικών, Excel και PowerPoint. Αμοιβή ικανοποιητική.).

Φτύσιμο; Μιλάνε για σκοινί στο σπίτι τού κρεμασμένου; Έχεις υπολογίσει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες φτυσίματα έφαγε στις 17 Ιουνίου η ηγεσία τού κόμματος από τη λαϊκή βάση;;;


Τα λέμε (αλλά, βάλε, ρε γμτ, και το μυαλό σου να δουλέψει λίγο! ;-) )

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Προσυπογράφουμε τα περισσότερα από όσα λες. Θέλουμε όμως να βγάλουμε την ουρά μας απ’ έξω σε κάποια ‘‘λεπτά’’ σημεία:

1) Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν ένα σκοινί που το τράβαγαν από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το ΚΚΕ. Ο κόμπος όμως του σκοινιού δεν επιλύθηκε από καμία πλευρά.

2) Το ίδιο, κατά την άποψή μας, ισχύει και για τους Αγανακτισμένους.

3) Αναρχομπάχαλοι (κάργα διαβρωμένοι από κάθε είδους ‘‘υπηρεσίες’’): Να μη μπω σε λεπτομέρειες. Να σου θυμίσω μόνο ότι την ανάγκη για περιφρούρηση από τις αντικειμενικά (ως προς τις επιπτώσεις) προβοκάτσιές τους την είχαν επισημάνει μετά τα γεγονότα τού περασμένου Οκτωβρίου τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

4) Όταν περιφρουρείς μια διαδήλωση ή μια απεργία, θέλεις δεν θέλεις, είσαι αναγκασμένος να το παίξεις και ‘‘ΜΑΤ’’. Τι έγινε, φίλε mbiker; Το έριξες στην αναρχοκομμουνισμό; ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Δεν ξεχάσαμε τίποτε! Δεν ήταν αυτό το θέμα μας. Το ξέρετε βέβαια αυτό. Αλλά πετάτε τη μπηχτή σας! Κανένα πρόβλημα να τοποθετηθούμε στη μπηχτή σας (τα κακά νέα είναι ότι μθα σας τη δώσουμε στο χέρι να τη φάτε! ;-) )

Αν ο ένας πόλος εκπροσωπείται από τον Σταθάκη, ο άλλος σίγουρα δεν εκπροσωπείται από τον Γλέζο. Αυτά είναι οι κλασικές προπαγάνδες τού Συγκροτήματος γραμμένες για να συγκινούν ‘‘αντιεθνικιστές’’ σαν και λόγου σας (και τον Σταθάκη!). Όποιοι διαβάζουν Ροϊδολασκαράτους και τους παίρνουν στα σοβαρά, όπως κάνετε εσείς, αντί να γελάνε, όπως κάνουμε εμείς, αυτά παθαίνουν! ;-)

Σε ποια γραμμή προσχωρήσαμε, ρε παιδιά;;; Έχετε γραμμή;;; Χαμένοι στο διάστημα είσαστε!!! Κάπου μεταξύ Νέγκρι, Χόλογουέι, Καστοριάδη, Φουκώ, Σεφεριάδη και Αρεντ! Βρείτε την πρώτα αυτή τη ρημάδα τη γραμμή, και μετά να το συζητήσουμε!

Αλλά ας πούμε ότι είχατε γραμμή (λέμε τώρα!). Από πού βγάλατε το συμπέρασμα ότι προσχωρήσαμε; Από τη χρήση των ίδιων συνθημάτων; Ρε μπουμπούνες, κι ο Μαρινάκης σηκώνει κόκκινη σημαία. Ως Ολυμπιακός όμως, όχι ως αριστερός! Ρε σεις, από εμάς περιμένετε να μάθετε την αλφαβήτα;;; Τι στο διάολο κάνατε τόσα χρόνια;;; ;-)


Τα λέμε (λίγο πιο σοβαρά, παρακαλώ! ;-) )

LeftG700 είπε...

Φίλε Manuel Harper,


Μήπως κάτι δεν πάει καλά στο πρώτο σκέλος του σχολίου σου εκεί που αντιστρέφεις το ερώτημά μας. Εννοώ, μήπως εκ παραδρομής δεν το διατύπωσες σωστά. Γιατί σύμφωνα με αυτά που γράφεις η αναβολή του συνεδρίου θα μπορούσε να σημαίνει παραίτηση του ΚΚΕ από τους στόχους του. Αυτό όμως, που είναι μια ανοησία, ούτε το Βήμα το υπονοεί, ούτε βέβαια εμείς. Για δες το λίγο.

Παρακάτω τώρα. Σε έχουμε κόψει για σοβαρό παιδί. Μη μας το χαλάς τώρα! ;-) Δηλαδή, χρειάζεται μαθηματική απόδειξη για το τι γίνεται μέσα στο ΚΚΕ;;; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει αναταραχή και να μη «κουδουνίζουνε τα γυαλικά στα ράφια»;;; Του κερατά!!! Μα, εκτός του ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική (όταν τρως μερικά ‘‘μπουκέτα’’ στα ξαφνικά και βλέπεις αστράκια σαν τη Βουγιουκλάκη, δεν αναρωτιέσαι από πού σου ήρθε;;;), θα σήμαινε κιόλας ότι όλα τα μέλη τού ΚΚΕ είναι γραψαρχίδηδες!!! Είναι ποτέ δυνατόν;;;

Ένα άλλο. Δεν μας νοιάζει αν η Νέα Σπορά είναι ανώνυμη (κι αν ήταν επώνυμη κι έλεγε μαλακίες;). Κρίνουμε από τις αναλύσεις τους. Τριζάτες! (άσχετα αν λένε αυτονόητα πράγματα που μόνο τα μικρά παιδιά δεν έχουν πάρει χαμπάρι). Δεν συμφωνούμε σε όλα μαζί τους και κυρίως στην πεθαμένη πια άποψη «μία τάξη – ένα κόμμα». Αλλά ότι κάνουν τους παππούδες τού Περισσού να ψάχνουν τις μασέλες τους, το κάνουν. Και μόνο το γεγονός ότι ασχολήθηκε μαζί τους η ηγεσία τού κόμματος τα λέει όλα. Υπάρχουν φυσικά κάτι μαλάκες που πάνε να τους βγάλουν πράκτορες με το έτσι θέλω. Δεν πιστεύουμε να μασήσεις! ;-)

Τέλος: Σπέκουλα και υπονόμευση του ΚΚΕ κάνει κόσμος και κοσμάκης. Από τον ταξικό αντίπαλο μέχρι κουφιοκεφαλάκηδες αριστερούς που λένε σαν άλλος Μητρόπουλος (ΠΑΕ Αιγάλεω) «το κόμμα μου να κερδάει κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε!». Μας ενδιαφέρει πολύ να μας πεις ανοιχτά και στα ίσα αν θεωρείς ότι κι εμείς κάνουμε το ίδιο.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ρε σύντροφε, ρε σύντροφε! Ρε συ, να είσαι ΚΚΕ μέχρι το κόκαλο, αφού έτσι κρίνεις. Μαλάκας να μην είσαι! ;-)

Ρε μπουμπούνα, κοτζαμάν Κεντρική Επιτροπή έδινε γραμμή στις οργανώσεις να συζητήσουν πλατιά με τον κόσμο που γύρισε την πλάτη στο ΚΚΕ τις εκτιμήσεις που έκανε για το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι έρχεσαι εσύ και μας λες: «Πριτς που θα συζητήσω μαζί σας! Εσείς ούτε καν μας ψηφίσατε!»!!!

Δεν ξέρω αν είσαι μέλος τής νεολαίας ή του κόμματος. Αν είσαι, να ανάψεις λαμπάδα στην εκκλησία ίσα με το μπόι σου! Γιατί είσαι τυχερός που δεν είμαι η Αλέκα. Θα σε έστελνα γραμμή να καθαρίζεις τις τουαλέτες τού Περισσού μέχρι τις επόμενες εκλογές. Με οδοντόβουρτσα! ;-)


Τα λέμε (αλλά σύνελθε, ρε, γμτ!)

LeftG700 είπε...


Γαμάτος! Μας αποκαλείς σιχαμένους και μας ζητάς συγγνώμη για το …γραμματικό λάθος!!! Respect! ;-)


Τα λέμε (αλλά να πεις και κάτι, έτσι;)

Ανώνυμος είπε...

"ΑνώνυμοςΤρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012 3:24:00 μ.μ.
δηλαδη αυτοι που ουτε μελη του κκε ειναι, αλλα το κυριοτερο δεν το ψηφισαν καν, δικδικουνε τον καθορισμο της στρατηγικης του κκε......συνεχιστε παιδες...καλο μας κανετε!"

Μάιστα!

Αν ο ανώνυμος αναφέρεται σε μένα μιας και δήλωσα πως δεν είμαι μέλος του κόμματος, του γνωστοποιώ πως δεν διεκδικώ τον καθορισμό της στρατηγικής του.
Σαν μη μέλος του κόμματος όμως, έχω το πλεονέκτημα του να μην είμαι ταυτισμένος με ό,τι μου ανακοινώνεται σαν σωστό απ το κόμμα και για το κόμμα και όντας εξ αποστάσεως, να έχω την μαγκιά του να ασκώ κριτική.
Πονηρό; ναι. Ύπουλο; ναι. Εκ του ασφαλούς; ναι.
Και λοιπόν;
Ο βαμμένος πασόκος το ίδιο με τον καμένο κουκουέ δεν λειτουργεί; Εκτός των εκ του πονηρού υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ακόμη αρκετοί, που όντες μέλη του, αδυνατούν να καταλάβουν και δεν δέχονται κριτική ακόμα και τώρα που όλα βγήκαν στο φώς. Σε τι διαφέρουν απ τα μέλη του ΚΚΕ;
Αν προ 30 τόσων χρόνων ευρίσκετο κάποιος να ασκήσει κριτική στο μεγαλύτερο σίχαμα που γέννησε το κόμμα και που είχε την τιμή να είναι και ιδεολογικός του καθοδογητής, τι θα του σούρνανε οι πιστοί οπαδοί;
Τι άλλο, απ το ότι όποιος ασκεί κριτική θέλει το κακό του κόμματος, ή όχι;
Η επανάσταση λεβέντες, δεν είναι απαραίτητα ένοπλη σύραξη, άσε που ούτε το κόμμα την θέλει. Είναι κυρίως, μια μακρά διαδικασία ειδικά στη σημερινή εποχή. Ακόμα και η καθολική σύγκρουση με το κατεστημένο να θέλατε να γίνει, με ποιούς θα την κάνετε;
Σε ποιά δικαιοσύνη και σε ποιά αστυνομία θα μπορέσετε να στηριχτείτε;
Τόχω κάπου ξαναπεί, μα θα το επαναλάβω, ευκαιρίας δοθείσης.
Το σύστημα, προς στιγμήν την πάτησε, αιφνιδιάστηκε. Μια παπαριά του 4%, ένα κόμμα του χαβαλέ, απείλησε να γίνει κυβέρνηση (ασχέτως αν κατά βάθος πανικοβλήθηκε κι αυτό και δεν τόθελε κι ασχέτως αν το παραδεχτούν κι οι οικοδεσπότες μας εδώ).
Πιστεύω πως η πρόταση Τσίπρα, ήταν ειλικρινής για κοινό μέτωπο-τουλάχιστον τότε που ειπώθηκε.
Και τίποτα να μην άλλαζε στα οικονομικά, μνημόνια, τρόικες και άλλα κακά, η ίδια πολιτική να εφαρμοζόταν στις περικοπές τα ίδια σκατά αν θέτε.
Με μια συμφωνία εξυγείανσης σε δικαιοσύνη, αστυνομία, παραπομπή άμεσα όλων όσων πολιτικών εμπλέκονταν σε Άκηες δραστηριότητες και παραδειγματική τιμωρία αυτών, διόρθωση αδικων ή ύποπτων νόμων, ανακοίνωσης μιας τέτοιας προσέγγισης που είμαι σίγουρος πως στην φορτισμένη εκείνη προεκλογική περίοδο θα δυνάμωνε και το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο, θα μας χάλαγε;
Αντ αυτού προτιμήσανε τις μεγαλοστομίες πως το κόμμα δεν κοροϊδεύει το λαό, πως η θέση μας είναι μια διαρκής αντιπολίτευση (αυτό το τελευταίο, να πάνε να το πούνε σ όλους εκείνους τους συντρόφους που θυσίασαν ζωές, ελευθερία, οικογένειες για αυτή την απειροελάχιστη πιθανότητα του νάρθει κάποτε η στιγμή που η κατάσταση θάναι τέτοια και θα
δοθεί η ευκαιρία στο κόμμα νάρθει στα πράγματα (και δεν εννοώ σαν το 89).
Φάτε στη μάπα τώρα χρυσαυγίτες να κουμαντάρουν στην πράξη τη χώρα.
Φάτε στη μάπα τώρα το σύστημα να οργανώνεται για να μην την ξαναπατήσει. Και ο κάθε οργανωμένος τρομάρα σας κουκουές, ξέρει πως ο εξαθλιωμένος, παύει ν αντιστέκεται, παραιτείται, κυριαρχεί η απογοήτευση, καταντά άστα να πάνε. Ακόμα κι ο Λένιν, δεν τους είχε σε υπόληψη. Πίστευε πως το λούμπεν προλεταριάτο, μόνο κάτι σαν ζημιά θα κάνει.
Και κυρίως, φάτε στη μάπα τώρα ένα φτηνιάρικο ποσοστό που θα κάνει τον κάθε μαλάκα να μας το τρίβει στη μούρη και να μας λέει με θράσος, τι θες εσύ με το 4,50 (ή ίσως και ακόμα χειρότερα, με το 4%) και μιλάς;
Κι όλα αυτά για τί;
Για την ανύπαρκτη πιθανότητα, του να δει το φώς το αληθινό μια πλέμπα, ένας εσμός ηλίθιων κουτοπόνηρων ψηφοφόρων, κάπου παραμονές της δευτέρας παρουσίας;
Άντε καλά κρασά...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Λέφτη

"Όταν περιφρουρείς μια διαδήλωση ή μια απεργία, θέλεις δεν θέλεις, είσαι αναγκασμένος να το παίξεις και ‘‘ΜΑΤ’’. Τι έγινε, φίλε mbiker; Το έριξες στην αναρχοκομμουνισμό; ;-)"

Όχι, μα...
Αν εξαιρέσεις κάποιους (αρκετούς βέβαια) μαλάκες, θέλω να θεωρώ την πλειοψηφία των δήθεν αναρχικών, ταξικούς μου σύμμαχους.
Και λέω δήθεν, γιατί οι περισσότεροι λόγω ηλικίας παπαριάζονται εκεί.
Τουλάχιστον, είναι συνειδητοποιημένοι, προβληματίζονται, σοσιαλίζουν, έχουν ως πρότυπο τον Τσε και τον Άρη και σε τελική ανάλυση, είναι κι ευθύνη του κόμματος που δεν είναι κομμουνιστές ακόμη.
Αν δεν μπορείς να προσποριστείς άτομα συνειδητοποιημένα μα σε λάθος δρόμο, τι σκατά ευελπιστείς να συνειδητοποιήσεις παρτάκηδες, κουτοπόνηρους, δήθεν παραπλανημένους (μα μια χαρά ενταγμένους στα νουδουπασοκικά ρουσφέτια και άλλα) και δήθεν αστούς με δανεικά, χρεωμένες πιστωτικές πελαγωμένους οικογενειακά και υπό κατάσχεση τζίπ για μικροτσούτσουνους;
Παρεπιπτόντως, μια μεγάλη τους μερίδα, συριζα ψήφισε.

mbiker



Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

αναζητήστε στις προηγούμενες μέρες το πηχαίο πρώτο τίτλο του Ριζοσπάστη

"Άμεση ανακούφιση και ριζική ανατροπή"

και πείτε μου : τι δεν καταλλλαβαίνεις

( Δεν μιλάω παραπέρα )

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

..εννοώ ότι το Βήμα προσπαθεί να φτιάξει κλίμα ότι μες στο ΚΚΕ όλοι είναι εξοργισμένοι με την τακτική/ στρατηγική του ΚΚΕ και στρέφονται εναντίον της ηγεσίας ώστε: 1. Να δημιουργήσει διαχωρισμό ηγεσίας-βάσης 2.Να σπρώξει το ΚΚΕ προς αλλαγή στρατηγικής. Στα ίδια πλαίσια βέβαια εντάσσεται η λυσσώδης προεκλογική σπέκουλα όλων των αστικών ΜΜΕ να "σπρώξουν" το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με την ατζέντα βεβαίως του τελευταίου (καλό θα ήταν να αναρωτηθεις και για αυτό,καθότι πρώτα στον εαυτό μας πρέπει να θέτουμε ερωτήματα και μετά στους άλλους).
Το τι γίνεται μες στο ΚΚΕ δεν καταλαβαίνω απο που προκύπτει ως προφανές..απο την σπέκουλα των ΜΜΕ?Ούτε είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ "τιμωρείται" εκλογικά..να σου θυμίσω το 4,8% των εκλογών του 1993 μετά το όχι στο ΜΑΑΣΤΡΙΧ? Δεν είναι αστικό κόμμα το ΚΚΕ για να κρίνει ως λογιστής τα πολιτικά,μην κρίνεις εξ ιδίων.Έγιναν συζητήσεις,πολλοι φίλοι όπως εγώ έθεσαν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους αλλά καμιά σχέση με τους αφορισμους της "Νέας Σποράς" και όποιων κρύβονται πίσω της-ε,ναι προς το παρόν κρύβονται κι αυτό δεν συνάδει με συμπεριφορά κομματικών μελών. Αντιθέτως μου κάνει εντύπωση η σιωπή εντός του ΣΥΡΙΖΑ; συνδικαλιστικά στελέχη του ξεπουλούν διαρκώς τους εργαζόμενους και υπονομευουν εργατικούς αγώνες (βλ αγροτική, χαλυβδουργία κτλ) και όμως..τσιμουδιά! Τι έγινε ρε παιδιά? Έχουμε τον Στρατούλη και τον Λαφαζάνη για ξεκάρφωμα και κατα τα άλλα τίποτα? Κερδάει η ομάδαρα (27% γαρ) ας γινουμε και ΠΑΣΟΚ και να πάνε όλα να γαμηθούν? Φαίνεται ότι η περίφημη δημοκρατία εντός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μεγαλύτερο άλλοθι για την επιβολή μιας διαχρονικής φιλοευρωπαικής και φιλομονοπωλιακής γραμμής που ουδέποτε αμφισβητήθηκε..
. Κατά τα άλλα, προφανώς ο περισσότερος κόσμος καθοδηγείται απο τα κυρίαρχα ΜΜΕ (ΤΟ ΒΗΜΑ πχ όπως ανέφερες) και απλά αναπαράγει την δική τους σπέκουλα..αν εσύ το κάνεις συνειδητά ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αλλά έχω το δικαίωμα να παρατηρήσω ότι συμπορέυεσαι (στο συγκεκριμένο τουλάχιστον άρθρο" με την κυρίαρχη προπαγάνδα της αστικής τάξης Και θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να μιλάς διαρκώς με "Είναι ποτέ δυνατόν;;; "και "(άσχετα αν λένε αυτονόητα πράγματα που μόνο τα μικρά παιδιά δεν έχουν πάρει χαμπάρι" μου θυμίζει παπαγαλάκια αισχίστου είδους και ειλικρινά σε αδικεί, θα μπορουσες να παραθέσεις επιχειρήματα αντι υβρεων και αφορισμών..

Ανώνυμος είπε...

Όλη αυτή η ''κατάσταση-πρεμούρα'' μεταξύ Κ.Κ.Ε και Σύριζα που επαναλαμβάνεται συνεχώς και από τις δύο πλευρές με διάφορες αφορμές [και προέρχεται και από το ''τραύμα'' -τάχα μου- του γεγονότος πως η ευρωπαϊκή αριστερά ποτέ δεν ανέκαμψε και δεν ξανάγινε τόσο ισχυρή όσο πριν τη διάσπαση σοσιαλδημοκρατών (με πυρήνα τη Γερμανία) και κομμουνιστών (με πυρήνα τη Ρωσία)] βασίζεται νομίζω σε τρεις κύριους πυλώνες (αναφέρομαι στα καθ' ημάς τώρα).

Τον πρώτο τον συνέλαβε ο Manuel Harper λέγοντας πως προσπαθούν να σπρώξουν ''το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με την ατζέντα βεβαίως του τελευταίου''. Μόνο που επειδή το Κ.Κ.Ε δεν είναι το κέντρο του πλανήτη, ούτε και της Ελλάδας, η αλήθεια που συνέλαβε ο Manuel Harper είναι πολύ ευρύτερη και κλασική και είναι η εξής:

α) Ο ισχυρός -επιβάλλει ή- κατασκευάζει τους όρους της ''συνεργασίας'' ή της ''συμμαχίας'' και επιβάλλει τη βούληση του.
Ότι παθαίνει το Κ.Κ.Ε από τον Σύριζα, το παθαίνει ο Σύριζα -και στην Ελλάδα με όλα τα εφημεριδίστικα αλλά κυρίως- στην Ευρώπη.

Οι άλλοι δύο πυλώνες κατά την εκτίμηση μου είναι οι εξής

β) Το Κ.Κ.Ε εάν συμμαχήσει με τον Σύριζα χάνει τον λόγο ύπαρξης του και την ταυτότητα του. Το πρώτο που απασχολεί το Κ.Κ.Ε -όπως και κάθε κόμμα- είναι η εξασφάλιση των προϋποθέσεων της ύπαρξης του και η αυτοσυντήρηση του -και στην αυτοσυντήρηση συμπεριλαμβάνεται και η ταυτότητα του, τα πνευματικά αγαθά, οι αξίες του. Τα κόμματα στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις της -υλικής- ύπαρξης τους, τα υλικά αγαθά, σκέφτονται την αυτοσυντήρηση τους και έπεται τη διατήρηση και ενίσχυση των δυνάμεων τους.
Το Κ.Κ.Ε δεν -νομίζω πως- θα συμμαχήσει με τον Σύριζα όσο υπάρχουν κυβερνήσεις κοινοβουλευτικού τύπου.

γ) Άσχετα με συμφωνίες ή διαφωνίες με τις θέσεις του, ο Leszek Kołakowski είχε διατυπώσει την επόμενη αλύγιστη διαχρονική πολιτική αλήθεια:

''...η ιδεολογία είναι πάντα πιο αδύναμη από τις κοινωνικές δυνάμεις που τυχαίνουν να είναι το όχημα της και που προσπαθούν να υλοποιήσουν τις αξίες της''
και ιδεολογία (που να υπερίπταται) δίχως φορέα δεν υπάρχει, ενώ φορέας δίχως (Την) μια συγκεκριμένη ιδεολογία υπάρχει, θα προσθέσω εγώ.

Υπό μια έννοια μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει ή να αιτιολογήσει (διαφορετικά πράγματα, άρτια γλώσσα η ελληνική) για το α) και το β) το Κ.Κ.Ε ενώ και για το γ) τον Σύριζα.
Κατά τα άλλα είναι θέμα τοποθέτησης ή/και σκοπιμοτήτων της καθεμιάς και του καθενός.
Δ`~.

7Demons είπε...

Επειδή ο υπερβολικός φορμαλισμός στην ηγεσία του ΚΚΕ,οδηγεί σε εξωπραγματικές θεωρήσεις του επιστητού, ένα έχω να πω:

Free Elder Pastitsios!

Μάρκομ Ξ είπε...

Άμα είσαι μΠΑΟΚ, όσο έξυπνος και να σαι, όσο καλλιεργημένος και να σαι, ό,τι και αν έχεις διαβάσει, ακόμα και αν διαφωνείς με τη διοίκηση, υπάρχει ποτέ περίπτωση να σταματήσεις να είσαι μΠΑΟΚ; (προφανώς τα ίδια ισχύουν και βαζέλες, γαύρους κλπ)

Άμα είσαι βολεμένος για χρόνια σε μια θεσούλα με κάποιο κύρος, γαλουχημένος στην ίντριγκα, τον τακτικισμό και το κομπρεμί και ξέρεις ότι αυτά είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις τη θεσούλα σου, υπάρχει ποτέ περίπτωση να λειτουργήσεις διαφορετικά; Αν -πέρα από αυτά- έχεις αποδείξει με τις ενέργειές σου ότι προκειμένου να κρατήσεις αυτή τη θεσούλα θυσιάζεις έναν ολόκληρο λαό που πιστεύει ή που θα ήθελε να πιστέψει σε ένα ιδανικό σε μια από τις πιο καταστροφικές για αυτόν περιόδους, υπάρχει περίπτωση να πιστέψει στα σοβαρά κανένας ότι σε ενδιαφέρει η ανατροπή του συστήματος;

Απλά μαθηματικά είναι παιδιά. Κατανοώ τα συναισθήματα και εγώ δεν είμαι ρομπότ. Αλλά κάπου να σοβαρευόμαστε σιγά σιγά. Εδώ το θέμα μας δεν είναι συνέλευση σε αμφιθέατρο. Εδώ πεθαίνει κόσμος σωρηδόν. Εδώ έχουμε γυρίσει στο παρακράτος του '50 και τείνουμε προς χειρότερες από αποικιακές συνθήκες στην κοινωνία και την εργασία. Θα συζητάμε πως παίζει τις κουμπάρες η Αλέκα με τον Μαΐλη; Ή ο Αλέξης με τον Σταθάκη (ο οποίος τείνει να μαϊντανέψει πιο πολύ από τον Μητρόπουλο);

Είναι προφανές ότι οι λαθρεπιβάτες του Περισσού αναβάλλουν το συνέδριο για τον λόγο που αναφέρουν οι λέφτηδες. Ήταν επίσης λογικές οι αντιδράσεις των "ΚΚέδων" (τα εισαγωγικά είναι γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιος κρύβεται πίσω από το πληκτρολόγιο, ειδικά όταν το σχόλιο είναι τόσο λιτά γηπεδικό). Όσο για τη 'νέα σπορά' και τα δημοσιεύματα του βήματος κλπ τα χουμε ξαναπεί: δεν ξέρει κανείς ποιος και τι σκοπιμότητες κρύβονται από πίσω. Επομένως, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασφαλή συμπεράσματα. Να υπενθυμίσω και κάτι τελευταίο: η ηγεσία του ΚΚΕ οσμίζεται τους 'παραστρατημένους' από νωρίς και τους απομονώνει ή/ και τους διώχνει. Επομένως είναι απίστευτα δύσκολο να δημιουργηθεί εκεί μέσα αντιπολίτευση αρχών. Τα χει γράψει και ο υιός Χαλβατζής, τα ξέρουμε και κάποιοι από προσωπικές εμπειρίες, τα χουν γράψει και τα χουν πει μύριοι όσοι.

Αυτά και συγγνώμη για την πολυλογία.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ




LeftG700 είπε...

Φίλε Manuel Harper,


Ορισμένα από όσα ισχυρίζεσαι συγκρούονται με την πραγματικότητα και δεν περνάνε το τεστ της τυπικής λογικής. Αναγκαστικά θα αριθμήσω.

1. Γράφεις ότι το Βήμα προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα δημιουργώντας την εντύπωση της καθολικής διαφωνίας με τις επιλογές τής ηγεσίας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τι δεν ισχύει; α) Ότι το Βήμα πάει να δημιουργήσει κλίμα. Κανένα κλίμα δεν πάει να το δημιουργήσει το Λαμπρακιστάν (να το αξιοποιήσει, ναι). Το κλίμα υπάρχει. Αλλά β) Όχι κλίμα καθολικής αντίδρασης. Το Βήμα δεν είναι τόσο ανόητο να ισχυρίζεται ή να προσπαθεί να πείσει για κάτι τέτοιο. Είναι τόσο παράλογο, όσο παράλογο είναι και το να ισχυρίζεται κανείς το αντίθετο. Ότι δηλαδή, ακόμα και μετά τις εκλογές τού Ιουνίου η γραμμή τού ΚΚΕ γίνεται αποδεκτή καθολικά από τα μέλη και στελέχη του.

2. Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι τα επιτελεία της αστικής τάξης επιδιώκουν τη συμπαράταξη της Αριστεράς; Επειδή μέσα στις στάνταρντ ερωτήσεις προς τα στελέχη τού ΚΚΕ ήταν και το «γιατί δεν συνεργάζεστε»; Δηλαδή, είναι τόσο χαζοί να θέλουν την ενοποιημένη δράση τής αντίπαλης παράταξης; Και μη μου πεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίπαλη παράταξη! Να σου θυμίσω μόνο το ότι επιστράτευσαν μέχρι και τον Ολάντ. Εκτός κι αν πιστεύεις τη θεωρία τού Περισσού ότι η αντίδραση έφτιαξε τον άλλο πόλο (ΣΥΡΙΖΑ) για να εμποδίσει τη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου!

3. Τα αστικά επιτελεία είναι πολύ πιο έξυπνα από την κινούμενη με αυτόματο πιλότο ηγεσία τού ΚΚΕ. Γιατί έχουν συνειδητοποιήσει το εξής απλό, αυτό που τα γερόντια του Περισσού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν: Ανεξάρτητα από το αν στην παρούσα συγκυρία επικρατεί η ‘‘φιλοευρωπαϊκή’’ τάση στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που έχουμε μπροστά μας κάθε άλλο παρά ευνοεί αυτόν τον προσανατολισμό. Γι’ αυτό και δεν τον ήθελαν στην κυβέρνηση με καμία Παναγία. Αυτοί έβλεπαν την απειλή. Το ΚΚΕ είναι που δεν βλέπει —ή δεν θέλει να δει— την ευκαιρία (ό,τι είναι απειλή για τον αντίπαλο είναι ευκαιρία για μας, έτσι δεν είναι;).

4. Το ότι δεν καταλαβαίνεις από πού προκύπτει ως προφανές το ‘‘βράσιμο’’ μερίδας της βάσης, ίσως να οφείλεται σε μία παρόμοια (τηρουμένων τών αναλογιών) τύφλωση με την τύφλωση των υπερασπιστών τής γραμμής «το όπλο παρά πόδα» μετά την ήττα στον εμφύλιο. Είναι δυνατόν να χάνει το κόμμα το 50% της επιρροής του (η εκλογική επιρροή είναι και πολιτική επιρροή!) και να λένε όλοι «δεν τρέχει τίποτε»;;; Πού συμβαίνει αυτό, να μην προκαλούν δηλαδή αναταραχές και προβληματισμούς τέτοια στραπάτσα;;; Εδώ ακόμα και μία ‘‘ταπεινωτική’’ ήττα κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας προκαλεί αμέσως τις φωνές για αλλαγή προπονητή! Είναι δυνατόν σε ένα κομμουνιστικό κόμμα να μην τρέχει τίποτε μετά την απώλεια των μισών του ψηφοφόρων;;; Ξεχνάς πώς έχασε η Δαμανάκη την Προεδρία τού ΣΥΝ το 1993; Ξεχνάς τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές τού 2007;;; Έλεος, ρε φίλε Μανουέλ!!! Αν μη τι άλλο σκέψου το αποδεδειγμένο γεγονός τής αναβολής τού συνεδρίου. Γιατί γίνεται; Μήπως επειδή είναι έγκυος η Αλέκα και ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της, οπότε τι συνέδριο να κάνεις με τη Γενική Γραμματέα ετοιμόγεννη ή λεχώνα;;; Να είμαστε σοβαροί. Και το να είμαστε σοβαροί σημαίνει, εκτός άλλων, να αφήνουμε στην πάντα τις συνδικαλιές.

5. Το 1993 δεν τιμωρήθηκε μόνο το ΚΚΕ (παρεμπιπτόντως: η Γουίκι το δίνει με 4,54%). Τιμωρήθηκε και ο ΣΥΝ που δεν μπήκε καν στη Βουλή. Και αυτό που καθόρισε την τύχη τους τότε ήταν το κλίμα που επικράτησε μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Όχι το Μάαστριχτ. (Αν ήταν το Μάαστριχτ, ο ΣΥΝ θα είχε πιάσει το 15%!)

6. Όποιος αδιαφορεί για την επιρροή ενός αριστερού κόμματος στον κόσμο στον οποίο απευθύνεται δεν είναι λογιστής, σωστά. Είναι όμως ανόητος, πολύ ανόητος. Και πιο πολύ ανόητοι είναι εκείνοι που συμφωνούν μαζί του! Και για να ’χω το καλό ρώτημα: Αν δεν έμπαινε το ΚΚΕ στη Βουλή, πιστεύεις ότι ακόμα και τότε δεν θα ανησυχούσε κανείς; Ούτε καν ο αρχιλογιστής τού ΚΚΕ (= ο υπεύθυνος οικονομικών τού κόμματος); Εμάς να μας κοροϊδεύεις, φίλε Μανουέλ. Τον εαυτό σου να μη κοροϊδεύεις!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


7. Και να μη κοροϊδεύεις επίσης τον εαυτό σου σχετικά με τη Νέα Σπορά. Η ‘‘δημοκρατική’’ ‘‘λειτουργία’’ τού κόμματος δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για επώνυμες εσωκομματικές διαφωνίες και μάλιστα σε τέτοια ‘‘χοντρά’’ ζητήματα (είδαμε και την ‘‘προκοπή’’ τού Σπύρου τού Χαλβατζή...). Το μόνο που έμενε σ’ εκείνους οι οποίοι αποτελούν την ομάδα ήταν αυτό που έκαναν. Κατά την άποψή μας ήταν υποχρέωσή τους να το κάνουν και μπράβο τους που την τήρησαν. Είναι λίγο (αρκετά) αριστερή ηθικολογία να λες ότι δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές να κρύβονται. Η συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι αν θέλει κάποιο μέλος τού ΚΚΕ σήμερα να αλλάξει τα πράγματα στο κόμμα αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος δρόμος. Ξέρεις πότε θα συμφωνούσαμε μαζί σου; Αν στο τιμόνι βρισκόταν ο …Λένιν! Τότε, ναι! Θα λέγαμε κι εμείς: «Κακώς κρύβονται, ποιος ο λόγος να κρύβονται; Αφού όποτε θέλουν μπορούν να δημοσιεύουν τις απόψεις τους στον Ριζοσπάστη!».

8. Συμπορευόμαστε με το Βήμα; Μάλιστα. Για να το δούμε.

Το Βήμα έγραψε πρώτο για την αναβολή τού συνεδρίου. Πότε το έγραψε; Στις 9 Σεπτεμβρίου; Πότε κάναμε εμείς τη σχετική ανάρτηση; Στις 24 Σεπτεμβρίου; Πόσες μέρες πέρασαν από την αρχική δημοσίευση; 15. Γιατί αργήσαμε τόσο; Επειδή περιμέναμε διάψευση ή επιβεβαίωση από τη μεριά τού ΚΚΕ. Ήρθε κάποια διάψευση ή επιβεβαίωση από τη μεριά τού ΚΚΕ. Ήρθε η επιβεβαίωση. Πώς ήρθε; Δια της σιωπής επί 15 ολόκληρες μέρες. Έτσι ανεβάσαμε την ανάρτηση που συζητάμε τώρα.

Πού την βλέπεις τη συμπόρευση; Μιλάμε για γεγονός επιβεβαιωμένο. Επειδή το ξετρύπωσε πρώτο το Βήμα πρέπει να το αρνηθούμε;;; Αυτό θα επέβαλε η συνεπής αριστερή στάση;;; Θα τρελαθούμε, φίλε Μανουέλ;;;

Ή μήπως βλέπεις συμπόρευση στη συμφωνία με την ερμηνεία που δίνει ο Σταυρόπουλος; Περιμέναμε τον Σταυρόπουλο να μας ερμηνεύσει την αναβολή;;; Αλλά, επί τέλους: Για δώσε μας εσύ τη δική σου ερμηνεία. Ορίστε, σε ακούμε.

9. Δεν είμαστε υβριστές, φίλε Μανουέλ. Η μία ‘‘γαλλική’’ λέξη που υπάρχει στο σχόλιό μας προς εσένα γράφτηκε με τη γενική της έννοια και όπως αυτή χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη. Και η άλλη ‘‘γαλλική’’ λέξη προς κάποιον ανώνυμο σχολιαστή δεν είχε το χαρακτήρα τής βρισιάς. Αν προσέξεις, θα δεις δίπλα της ένα κλείσιμο ματιού. Φιλικό ‘‘μάλωμα’’ ήταν. Ακριβώς όπως το κάνουμε στις παρέες μας.

Δεν ξέρουμε αν είσαι πουριτανός ή αν πιάστηκες από τα ‘‘γαλλικά’’ μας για να μας ‘‘την πεις’’. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, νομίζουμε ότι κάνεις λάθος. Άσε που συχνά η εχθρότητα την οποία εκφράζει μία ‘‘γαλλική’’ λέξη είναι πολύ πιο μικρή από περισσότερο ‘‘πολιτικά ορθές’’ διατυπώσεις. Δες το σχόλιο παραπάνω που μας αποκαλεί σιχαμένους. Και δες κι ένα άλλο που ποσταρίστηκε στο …‘‘πεφωτισμένο’’ Lenin Reloaded, το οποίο φιλοδοξεί και να …παιδαγωγεί(!!!):


Ανώνυμος25 Σεπτεμβρίου 2012 5:00 π.μ.
Σε πειραζει το στομαχι, θες να ξερασεις και δε μπορεις;
Εχεις πιει , εχεις γινει ντιρλα , θες να τα βγαλεις αλλα δε θες να χωσεις δαχτυλο;
Υπαρχει λυση, εγγυημενο ξερατο!!!

http://leftg700.blogspot.com/2012/09/blog-post_24.html

Μιχαλης



Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Κατ’ αρχήν, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ μας άδικα των αδίκων: τα περί αναρχοκομμουνισμού ήταν πείραγμα, έτσι; Αφού σου κλείσαμε μάτι! Δεν είμαι τόσο μπούφος να μη μπορώ να διακρίνω κάποια βασικά πράγματα σε σχέση με τις αντιλήψεις τών τακτικών σχολιαστών! ;-)

Επί τής ουσίας: Συμφωνούμε μαζί σου. Όμως εσύ μιλάς για το αναρχικό ρεύμα με τη θολή και μπερδεμένη έννοια που έχει η συγκεκριμένη ιδεολογία στα μυαλά τών πιτσιρικάδων. Εμείς μιλούσαμε για τους αναρχομπάχαλους,[***] τους οποίους θεωρούμε σουρωτήρι από διάφορες ‘‘υπηρεσίες’’, όπως αναφέραμε. Είναι διαφορετικά πράγματα.


Τα λέμε


[***] Για ποια φορά ‘‘επαναστάτησαν’’ σήμερα; Για εκατοστή; Για διακοσιοστή; Για χιλιοστή;

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Να μιλήσεις παραπέρα, να μιλήσεις. Δεν κατάλαβα πού ακριβώς θέλεις να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ανάγνωση του συγκεκριμένου τίτλου.



Увидимся

LeftG700 είπε...

ΥΓ Είναι χρήσιμο να διαβάσεις και το σχόλιό μας προς τον Δ`~., παρακάτω.

LeftG700 είπε...

Φίλε Δ`~.,


Το εκφράσαμε παραπάνω, μιλώντας στον Μανουέλ Χάρπερ, το λέμε και σ’ εσένα, με λίγα συμπληρωματικά λόγια:

Δεν νομίζω ότι πατάει πουθενά ο ισχυρισμός «θέλουν να σπρώξουν το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με την ατζέντα τού δεύτερου». Εκτός από το ότι κανένας που έχει τα μυαλά του σωστά δεν θέλει ενοποιημένο τον αντίπαλό του, υπάρχουν και τα εξής δεδομένα:

Η ατζέντα τού ΣΥΡΙΖΑ είναι ρευστή και ‘‘παιζόμενη’’. Επιπλέον: η πουτάνα η πραγματικότητα δεν ευνοεί την υπάρχουσα ατζέντα του. Ευνοεί την ατζέντα τού ΚΚΕ! (Την ατζέντα του, όχι τις τακτικές του και τη στρατηγική του!) Το έχω ξαναγράψει —νομίζω: Ο κυριότερος λόγος για να ζωστεί με εκρηκτικά ένας οπαδός τού ΚΚΕ σήμερα και να μπουκάρει στον Περισσό είναι ότι, ενώ η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις βασικές αναλύσεις του κόμματος περί ΕΕ (και άλλων όμως, εκτός ΚΚΕ), το ίδιο το κόμμα φυλλοροεί και ξεφτίζει! Πραγματικά, πρέπει να είναι κανείς πολύ στόκος για να τα καταφέρει έτσι! Και μία από τις κυριότερες αιτίες για να μεταβληθεί κανείς σε αριστερό στόκο είναι να μην έχει την απαιτούμενη ευφυΐα για να στρίβει (σε πιο ‘‘λαϊκή’’ και γλώσσα: να μην έχει καταλάβει Χριστό από αυτόν τον οποίο, πολύ πιθανόν, να τον έχει σαν Χριστό: τον Λένιν!)

Τούτων δοθέντων, γιατί να θέλει σήμερα κάποιος αντίπαλος να σπρώξει το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι, σύμφωνοι, αλλά γιατί άραγε να το θέλουν;

Για να ‘‘σκοτώσουν’’ το ΚΚΕ; Και γιατί να μπουν στον κόπο; Αφού αυτοκτονεί σταθερά, και πλέον επιταχυνόμενα, μόνο του! Επιπλέον: γιατί να θέλουν να δυναμώσει το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα εντός τού ΣΥΡΙΖΑ με την τροποποίηση των συσχετισμών που θα έφερνε μία συμπαράταξη με το ΚΚΕ;

Ξέρεις ποιος είναι κατά τις δικές μας σκέψεις ο μοναδικός λόγος για να θέλει κάποιος αντίπαλος να σπρώξει το ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Να υπολογίζει ότι μετά από εχθρότητα (ένθεν και ένθεν) δεκαετιών η απότομη σύμπραξη θα κάνει μπάχαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ (κατά προτεραιότητα, γιατί αυτός έχει τη δύναμη τώρα), αλλά και το ΚΚΕ!

Διαφωνούμε ριζικά με την άποψή σου ότι ενδεχόμενη σύμπραξη ή και συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα στερούσε από το ΚΚΕ το λόγο ύπαρξής του. Θα του στερούσε ένα μόνο πράγμα (το οποίο ήδη του το έχουν στερήσει οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις κατά τα χρόνια που πέρασαν από την πρώτη «έφοδο στον ουρανό», άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουν τα γερόντια του Περισσού): την προνομιακή και μονοπωλιακή θέση την οποία (θέλει να παριστάνει πως) κατέχει. Τίποτε άλλο. Και με αυτή την έννοια, άσχετα με το ποσοστό αλήθειας που περιέχεται στη συγκεκριμένη σκέψη τού Κολακόβσκι και στη δική σου, δεν βλέπουμε πού εφάπτεται με το συζητούμενο θέμα.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Δαίμονα,


Δυστυχώς, δεν είναι μόνο φορμαλισμός. Και ακόμα πιο δυστυχώς, ο φορμαλισμός είναι εργαλείο διαιώνισης μιας αυτοκτονικής πολιτικής.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ,


«Ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις». Μη τους τσουβαλιάζεις, ορέ σύντροφε, όλους τους Κουκουέδες σε ένα σακούλι! Και μη κοιτάς που δεν μιλάνε δημόσια, λόγω ‘‘δημοκρατικού’’ συγκεντρωτισμού. Υπάρχουν και ‘‘υπόγεια’’ ρεύματα, πάντα υπάρχουν…

Έχεις δίκιο, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι υπάρχει πίσω από μία ανώνυμη πηγή. Αλλά, μια προσεκτική ανάγνωση των αναλύσεών τους παρέχει άφθονες αποχρώσες ενδείξεις ότι τα παιδιά (μπορεί να υπάρχουν εκεί και τίποτε γέροντες, πού να ξέρει κανείς;) είναι Κουκουέδες μέχρι το κόκαλο. Επιπλέον, ασχολήθηκε μαζί τους με ολόκληρο σεντόνι η ηγεσία (φαίνεται ότι ο Περισσός, παρ’ όλη την τύφλα του, διαθέτει μεγαλύτερη διαύγεια από κάτι ‘‘ευτυχείς’’ ηλιθίους που πήγαν να τους βγάλουν πράκτορες της ΕΥΠ!). Για μας λοιπόν, Κουκουέδες είναι. Αόμματοι δεν είναι! Κι όσο κι αν το ΚΚΕ έχει ραντάρ για να εντοπίζει τους αντιφρονούντες, ένας ξύπνιος συνωμότης μπορεί πάντα να ξεφεύγει…

Έχουν τη σημασία τους όλα φίλε Μάρκομ Ξ. Μη παραγνωρίζεις ούτε τι γίνεται στον Περισσό, ούτε τι γίνεται στην Κουμουνδούρου. Δεν θα τους αφήσουμε και ανενόχλητους!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

σιχαμένοι συριζαίοι σε κατρακύλα, ας το δεχτούμε, είναι μια άποψη, τι να πούμε όμως για γελαστούς κκεδες διπλα στους χρυσυγιτες και τα πεσκέσια τους στη χαλυβουργία;

ένα μέλος του συλλογου για τη διάδοση των πολυνησιακ´ων χορών

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε τών πολυνησιακών χωρών,


Εδώ, έχουμε διαφορετική άποψη. Αν θέλεις να τη δεις αναλυτικά, ρίξε ένα κλικ σε μία ανάρτηση που είχαμε κάνει τότε.


Τα λέμε


ΥΓ Παρεμπιπτόντως: έχεις υπογράψει και ως Μανωλιός πριν λίγες ημέρες;

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς Λέφτηδες αναφορικά με το:

"Και μη κοιτάς που δεν μιλάνε δημόσια, λόγω ‘‘δημοκρατικού’’ συγκεντρωτισμού."


Μόνο μια επισήμανση: η αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού δεν οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν δημόσια να εκφράζονται διαφωνίες για τη γραμμή του κόμματος. Αυτή η ερμηνεία είναι έμπνευση της σταλινικής περιόδου. Άλλο πράγμα να υποτάσσεσαι στις αποφάσεις της πλειοψηφίας και άλλο να μην μπορείς να πεις κουβέντα κριτική προς αυτές τις αποφάσεις. Για περισσότερα περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και ερμηνειών του, καθώς και περί του δικαιώματος της ΚΕ του κόμματος να διαγράφει ακόμα και μέλη της ίδιας της ΚΕ βλ. το βιβλίο της Έλλης Παππά "Ο Λένιν χωρίς λογοκρισία και εκτός Μαυσωλείου".

Την επισήμανση την κάνω, γιατί δεν διαφωνώ με την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Ίσα ίσα. Διαφωνών κάθετα και οριζόντια όμως με το φίμωτρο.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Εμ γιατί νομίζεις ότι βάλαμε εντός εισαγωγικών το ένα σκέλος τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού;;; ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

ΚΟ-ΚΟ ΚΟ-ΚΟ Ε, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ


Καλά, δεν περιμέναμε να γράψει κάτι ο Ρίζος για την ανάρτηση. Τα παιδιά εκεί ξέρουν να απαντάνε μόνο σε κάτι ευκολάκια, σαν αυτά που γράφουν οι χαμένοι στο διάστημα φίλοι μας της ΕΟΣ.

Όμως, η ίδια μούγκα επικράτησε και στα φιλοΚΚΕ τσαρδιά, που, όσο να ’ναι, ως ημιεπίσημα όργανα του Κόμματος, έχουν μεγαλύτερη άνεση. Ούτε εκεί! Κιχ! Εντελώς τελείως! Μόνο εδώ εμφανίστηκαν δυο-τρεις για να πουν —με την εξαίρεση ενός σχολιαστή— τα ουγκα μπούγκα που συνηθίζουν πολλοί οπαδοί τού ΚΚΕ. Αλλά στα κόκκινα μπλογκς με τα σφυροδρέπανα και τα πηλοφόρια και τα μυστριά και τα δεμένα ατσάλια, εκεί που είχαν όλη την άνεση να ανοίξουν το στοματάκι τους, ούτε εκεί το άνοιξαν! Στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα κι αγέλαστα!

Τι έγινε, ρε παιδιά; Πώς και δεν βγήκατε να καταρρίψeτε την ‘‘προβοκατόρικη’’ ανάρτησή μας; Πώς και δεν πήρατε το λόγο στα τσαρδιά σας για να πείτε ότι τα μέλη τού κόμματος συμφωνούν με τη γραμμή τής ηγεσίας σε ποσοστό 99,73% κι ότι η αναβολή τού συνεδρίου οφείλεται απλώς στο ότι κάνα-δυο από το πολιτικό γραφείο τους έχουν προγραμματίσει οι γιατροί για εγχείρηση χολής κι άλλους πέντ’-έξι τής Κεντρικής Επιτροπής για εγχείρηση καταρράκτη μέσα στο Φεβρουάριο;

Τσ, τσ, τσ… Σαν πολλές κότες δεν μαζευτήκανε στην Αριστερά;... ;-) [***]


[***] Για να τα λέμε όλα, το Lenin Reloaded είναι απόλυτα δικαιολογημένο και δεν μπορούμε να δεχθούμε, ούτε ως υποψία, ότι το έχει ρίξει στο …καλαμπόκι. Το αφεντικό εκεί δεν αδειάζει. Έχει αναλάβει εθελοντικά το βαρύ καθήκον να ψάχνει νυχθημερόν προκειμένου να βρει για ποιους λόγους ανάμεσα στους γνωστούς ‘‘οπορτουνιστές’’ που στήριξαν στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο δεύτερος Λένιν και Θεός, ο Μπαντιού ντε!!! Ε ρε γλέντια!... ;-)

Μαύρο πρόβατο είπε...

Ξερετε, δε γράφει κανένας γιατί όλοι περιμένουν να γράψεις εσύ πότε σε βολεύει να γίνει το συνέδριο του ΚΚΕ. Έχουν ρωτήσει και το Σταυρόπουλο αλλά κι εκείνος δεν απάντησε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε,


Πώς μας αρέσεις ώρες-ώρες! :-)

Φι-λά-κια! ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

όχι, ούτε πριν λίγες μέρες ούτε ποτέ (δεν έχω υπογράψει ως μανωλιός)

LeftG700 είπε...

Φίλε τών πολυνησιακών χωρών,


Οk, σ’ ευχαριστούμε. Θα καταλάβεις γιατί σε ρωτήσαμε (διευκρινιστικά, όχι ‘‘ανακριτικά’’) αν δεις αυτό το σχόλιο και μετά, αυτό, το δικό σου στο ίδιο θρεντ.


Τα λέμε

Giorgos bookhunter είπε...

Πόσο γέλιο θα έχει σε λίγους μήνες... θέλει πραγματικά print screen αυτή η ανάρτηση... Αλλά ξέρουν τα βουνά από χιόνια...

LeftG700 είπε...

Φίλε Giorgos bookhunter,


Κατ' αρχήν, καλώς ήρθες εδώ. Κατά δεύτερον, θα είναι χρήσιμο να μας διευκρινίσεις τι ακριβώς θέλεις να πεις. Το σχόλιό σου είναι, τουλάχιστον, δισήμαντο (φανταζόμαστε, θα το ξέρεις αυτό, ως bookhunter...).

Επομένως, αν έχεις την καλοσύνη, εξήγησέ το λίγο.


Τα λέμε

Giorgos bookhunter είπε...

Λέω απλά ότι αυτά που υποστηρίζεις στηριζόμενος στη δημοσίευση του ΒΗΜΑτος δεν ισχύουν. Όσο αναφορά τα βουνά και τα χιόνια εννοώ ότι όταν μάθεις μια φορά στη κωλοτούμπα το κάνεις και άλλες φορές... Προφανώς αναφέρομαι σε μελλοντικές αντιδράσεις.

Για το γελοίο του πράγματος σχετικά με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος (παρότι δεν ισχύει αναβολή στη προκειμένη περίπτωση)έχεις σκεφτεί ότι το προηγούμενο συνέδριο έγινε Φλεβάρη 2009 ενώ το 17ο συνέδριο έγινε Δεκέμβρη 2004;(στο γνωστό δημοσίευμα μιλάει για αναβολή 3 μηνών) Μήπως πρόκειται για προπέτασμα καπνού από μέρους του γνωστού έγκριτου δημοσιολόγου Χασαπόπουλου, που κάποιοι για ανάλογους λόγους αναπαράγουν;

Μαύρο πρόβατο είπε...

αντε ρε παίξε παραδίπλα, που σου πέφτει λόγος για το αν, πότε και με τι θέμα θα κάνει συνέδριο το ΚΚΕ και τι προβληματισμούς έχουν οι κομμουνιστές. Ξεκίνησα να ασχοληθώ με το θέμα σου, υπομονετικά όπως πάντα, αλλά έχει και η χυδαιότητα τα όριά της όπως και η έλλειψη αυτογνωσίας...

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο,


Ωραία, ξεκαθάρισε το ζήτημα. Για πάμε:

Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι στηριχτήκαμε στο δημοσίευμα του Βήματος; (BTW: Ο Σταυρόπουλος υπογράφει το ρεπορτάζ, όχι ο Χασαπόπουλος. Μην ακολουθείς τη γραμμή τού Lenin Reloaded. Θα σε πάρει στο λαιμό του! ;-) ). Όχι, φίλε μου. Δεν στηριχτήκαμε στο ρεπορτάζ τού Σταυρόπουλου. Αν ήταν έτσι θα κάναμε την ανάρτηση στις 1ο, άντε στις 11 Σεπτεμβρίου. Από τον Σταυρόπουλο είχαμε απλώς την πληροφόρηση. Αυτό στο οποίο στηριχτήκαμε ήταν η σιωπή τού Ρίζου ή του Γραφείου Τύπου τής ΚΕ. Τα γράφουμε αυτά και τα εξηγούμε, μη κάνεις πως δεν τα βλέπεις. Αν δεν υπήρχε θέμα αναβολής, αν δεν είχε γραφτεί και ακουστεί ότι το ΚΚΕ πάει για συνέδριο τον Φλεβάρη τού '13, γιατί κάποια επίσημη πηγή τού ΚΚΕ δεν τράβηξε μία ξεχεστήρια απάντηση στον Σταυρόπουλο (ας ήταν κι ένα μικρό σχολιάκι στον Κυριακάτικο Ρίζο, βρε άδελφέ!) για ένα θέμα που ξέρουν πολύ καλά ότι θα αποτελούσε μία εξαιρετική ευκαιρία για "προβοκάτορες" και "εχθρούς" τού Κόμματος; (σαν εμάς, καλή ώρα! ;-) )

Elementary, my dear George... ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Φιλική συμβουλή: Άσε τις συνδικαλιές. Με συνδικαλιές δεν πρόκειται να βγει ποτέ στ' ανοιχτά το ΚΚΕ...






LeftG700 είπε...

Ορίστε;;;

Ανώνυμος είπε...

"...Και κυρίως, δεν δέχομαι επ ουδενί να θεωρείται το κόμμα ιδιοκτησία όσων είναι μέλη του, ή έχουν το πάνω χέρι σ αυτό, την όποια δεδομένη στιγμή...."

Να τα μας λοιπόοοον...

Μαύρος πρόβατος!

Να, για κάτι τέτοιους μιλούσα σε προηγούμενο σχόλιό μου.
Πως έχει ο φλούφλης το μαγαζί του μπαμπά του; Κάπως έτσι!
Εγώ όμως κατά τα άλλα, είμαι ο κυρίαρχος λαός, έχω το προνόμιο και την τιμή να ψηφίζω ΚΚΕ, μα απαγορεύεται δια ροπάλου να κρίνω.
Διότι αυτοί σκέφτονται πριν από μένα, για μένα. Ξέρουν καλύτερα τι με συμφέρει κι ακόμα κι αν δεν είμαι ως τώρα ψηφοφόρος του κόμματος, προσπαθούν να με πείσουν να γίνω, αρκεί όμως να μην κρίνω την πορεία, τις αποφάσεις και τις πρακτικές όταν διαπιστώνω πως κάπου μπάζουν.
Και άντε και με πείθουν. Σε τι ωφελείται το κόμμα αν κερδίσει κάποιον νέο ψηφοφόρο και χάσει δύο άλλους, ήδη ψηφοφόρους του;
Μύλος. Άκρη δεν βγαίνει όσο ένα κόμμα λειτουργεί ακριβώς σαν τον έφηβο που αντιδρά στις παραινέσεις του γονιού, θεωρώντας τον α πριόρι εχθρό του και πως θέλει το κακό του.
Κάνω κριτική στα παιδιά μου για τον τρόπο που διαχειρίζονται τη ζωή τους, γίνομαι εχθρός.
Κάνω κριτική στο κόμμα για ορισμένες πρακτικές, θέλω το κακό του.
Βρε και λάθος να κρίνω, τι ζόρι τραβάνε μερικοί;
Υπάρχει περίπτωση μα μου δώσεις να το καταλάβω αντιμετωπίζοντάς με σαν εχθρό;
Και άντε να κάνω λάθος, χεστήκαμε.
Αν όμως δεν;
Που αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος...:-)

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που μούρθε μόλις τώρα.
Γιατί διαμαρτυρόμαστε για τις αποφάσεις της κυβέρνησης;
Γιατί μας θίγουν.
Μα αυτά αποφάσισε η ηγεσία της. Κι η πλειοψηφία, τους έφερε στα πράγματα.
Γιατί διαμαρτυρόμαστε για τις τακτικές του ΚΚΕ;
Γιατί το αποτέλεσμά τους, επίσης μας θίγει. Εμένα τουλάχιστον που το ψήφιζα 30 χρόνια τώρα πιστεύοντας ο αφελής πως θέλει να κυβερνήσει, με πονάει.
Με θίγει το 4.5% κι ας συμμετείχα στη μείωσή του, μην ψηφίζοντάς το τελευταία. Διαφωνώ κάθετα με την όλη πρακτική αυτής της εποχής. Δικαίωμά μου δεν είναι;
Έχασαν μια ψήφο, μα δεν είδα να κερδίσουν κάποια άλλη. Κι αυτό να περνάει στο ντούκου, είναι τουλάχιστον ασυγχώρητο.
Βάσει του πρόβατου, δεν μου πέφτει λόγος.
Ε, ούτε κι αυτουνού του πέφτει λοιπόν για τις ενέργειες της κυβέρνησης κι ας πάψει να διαμαρτύρεται. :-P
Ε, μα...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο χαφιεδοsite...

LeftG700 είπε...

«Μεγάλο χαφιεδοsite...»

Δεν μας λες, ρε μεγάλε, πώς ακριβώς το εννοείς αυτό; Όπως λέγανε κάποτε «μεγάλος χαφιές ο Πλουμπίδης», ας πούμε;

Ρε μεγάλε (μαλάκα)! Δεν πηγαίνεις μέχρι τη γωνία να δεις αν ερχόμαστε;

Ανώνυμος είπε...

mbiker και οχι μονο υπαρχει και η αλλη πλευρα του νομισματος.Εγω πχ ημουν σταθερος οπαδος και ψηφοφορος
του Συριζα (χωρις οργανωτικη σχεση)απο τοτε που
ανελαβε ο Αλαβανος εως και τις εκλογες του 2009.
Απο τοτε που ξεκινησε η κριση(το λεω και ντρεπομαι
για την πιο πριν αμεριμνησια μου)αρχισα να ψαχνω
περισσοτερο τα παραγματα και να προβληματιζομαι
για τη διεξοδο απο ολο αυτο.Η αναλυση και οι
προτασεις του Συριζα μμε μπερδευαν περισσοτερο,
οταν δε αρχισαν τον εισοδισμο οι Πασοκοι καταλαβα
οτι δεν εχω πλεον καμμια δουλεια εκει.Ψηφησα για
πρωτη φορα το ΚΚΕ στις 6 και 17/6 και δεν
μετανιωσα καθολου για αυτο.
Φιλικα
adrab.

LeftG700 είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ:

Είναι σχεδόν αυτονόητο αλλά ας γραφτεί και στα πρακτικά:

Όταν γράφαμε παραπάνω (είδαμε και την ‘‘προκοπή’’ τού Σπύρου τού Χαλβατζή...), είχαμε στο μυαλό μας τον Αλέκο Χαλβατζή (παρ' όλο που και ο πατέρας του, στον οποίο αναφερθήκαμε εκ παραδρομής, τέθηκε για ένα διάστημα στο "μούσκιο" πριν κάποια χρόνια εξ αιτίας τών πιο ενωτικών διαθέσεών του απέναντι στην υπόλοιπη Αριστερά...)

Ανώνυμος είπε...

adrab
σχετικά με την άλλη πλευρά.

Το ότι σχολιάζω σε συριζαμπλόγκ (έστω και της αριστερής πτέρυγας), δεν σημαίνει πως το ψηφίζω κιόλας.
Κι αν διάβασες τα σχόλια απ την αρχή, θα μάθαινες πως στις εκλογές Μαϊου-Ιουνίου, τόριξα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για βίτσιο θες, για τιμωρία στο κόμμα θες, γούστο μου και καπέλο μου.
Ο λόγος που μιλάω με τα παιδιά εδώ, είναι πως δεν βλέπω σημαντικές διαφορές στα γούστα μας.
Ξέρω τι είναι ο συριζα, όπως φαντάζομαι πως το ξέρουν καλύτερα από μένα κι οι οικοδεσπότες. Θέλω να πιστεύω πως παλεύουν για να τον βελτιώσουν.
Η γενικότερη θέση μου (κι όχι μόνο στα πολιτικά-κομματικά), είναι η ισχύς εν τη ενώσει, United we stand, divided we fall, πιστεύω εν γένει σε μια ενωμένη αριστερά χωρίς αρχηγίσκους και τεχνητές ή όχι διαφωνίες.
Μερικώς, κάνω τα πιστεύω μου εδώ πράξη.
Κάποιες φορές, τα χώνω για τις μαλακίες του συριζα, κάποιες για μαλακίες του ΚΚΕ.
Θεωρώ αδιανόητο η άλλη πλευρά παρ όλες τις όποιες διαφωνίες της να βρίσκει έδαφος συνεννόησης και να μας πηγαίνει πίπα-κώλο κι εμείς να παίζουμε την κολοκυθιά.
Ξαναλέω για πολλοστή φορά πως δεν θεωρώ κανένα, μα κανένα παπάρα πως έχει το αλάθητο και κυρίως εγώ.
Κρίνω όμως εκ του αποτελέσματος, , είμαι οπαδός της θεωρίας τα στερνά τιμούν τα πρώτα και έχω πειστεί πως άλλη η εποχή της οκτωβριανής επανάστασης και άλλη η σημερινή.
Βάσει λοιπόν αυτών των ανερμάτιστων επιπόλαιων κι αυθαίρετων αρχών μου, πιστεύω πως η μοναδική φορά που η ιστορία μας έκανε τη χάρη μετά το 45, ήταν φέτος.
Την κλωτσήσαμε με εξυπνάδες και απ τις δυό πλευρές (εννοώ ΚΚΕ, διάφορα κομμουνιστικά κόμματα και συριζα , με μικροσυμφέροντα και χοντρομαλακίες), εκτός ίσως της στιγμής της πρότασης τσίπρα για κοινή προσπάθεια, που πιστεύω ήταν ειλικρινής (εκείνη τουλάχιστον την στιγμή).
.
Ο συριζας πάει για ξεπούλημα οσωνούπω, μύρισε εξουσία, προβάρουν κοστούμια μερικοί.
Το ΚΚΕ βρήκε καινούριο εχθρό, ξέχασε να μαλώσει με χρυσαύγουλα, με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μπάχαλο κι εκεί.
Τέλος πάντων παντού στο σύμπαν, δουλεύει η ενότητα
Η μοναδική εξαίρεση παρατηρείται στα απανταχού κομμουνιστικά-αριστερά κόμματα.
Λίγο ύποπτο, δεν νομίζεις κι εσύ;
Κι ας έχουν να λένε για διαφορές αρχών, προγραμμάτων, ιστορικών διαφωνιών και άλλε μαλακίε.
Εγώ τουλάχιστον, μπούχτισα...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαινω την απογοητευση σου,ιδιαιτερα αν μετρας
χρονια σε αγωνες και κινηματα.Εγω αναγνωριζω την ανεπαρκεια μου
γιατι εχω ελαχιστο χρονο που ψαχνομαι επι της ουσιας και προβληματιζομαι σε βαθος,εχοντας επι χρονια
ασκησει ευκολη και ανεξοδη κριτικη στους παντες
και κυριως στο ΚΚΕ.
Εχοντας ησυχη συνειδηση θεωρωντας οτι αρκει να τοποθετω
τον εαυτο μου στην αριστερα και να πηγαινω στην πορεια του πολυτεχνειου
(αντε και σε καμμια ομιλια αριστερου διανοουμενου)επεσα απο τα συννεφα με το ξεκινημα της κρισης.
Καταλαβα ξαφνικα οτι ο καπιταλισμος και το ανθρωπινο προσωπο του
μας παγιδεψε για τα καλα κ αποφασισα οτι δεν θελω αλλο απ αυτον σε οποια μορφη του.Αυτος ομως ο
καταλυτικος παραγοντας που με εκανε να διαλεξω πλευρα ηταν οταν καταλαβα επιτελους οτι δεν πρεπει
να περιμενω σωτηρες και αν ο λακκος σου ειναι βαθυς ,
χρεος με τα χερια σου να σηκωθεις που λεει κιο
ποιητης.Κι αυτο μονο το ΚΚΕ το ξεκαθαρησε με μεγαλο
πολιτικο κοστος.Και ενα τελευταιο για το θεμα της ενοτητας,για να πας με καποιον καπου μαζι πρεπει
πρωτα να εχετε αποφασισει και συμφωνησει τον
προορισμο κ αυτο δεν υπαρχει ουτε κατα διανοια με τον
Συριζα. Mε την Ανταρσυα πιστευω οτι υπαρχει βαση
συνεργασειας και θα βρεθει κοινος τοπος.
ΥΓ σορρυ για το κακο γραψιμο.
adrab

LeftG700 είπε...

Φίλε (φίλη;) adrab,


Καλώς ήρθες εδώ. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη συζήτησή σου με τον mbiker. Κάποια στιγμή θα θέλαμε να πούμε δυο λόγια κι εμείς. Φαντάζομαι να μην έχεις αντίρρηση, έτσι δεν είναι;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

adrab

Θες ανταρσυα;
Μάθε λοιπόν, πως υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες (γιατί κι αυτοί από 5-6 συνιστώσες επι μέρους σεχτών αποτελούνται) για το αν έπρεπε να κατέβουν στις εκλογές του ιουνίου όπως και έπραξαν (που εκτός των άλλων τους άφησαν κι άφραγκους), ή να δώσουν γραμμή για συριζα.

Για κοινό τόπο και βάση συνεργασίας.
Τι εμποδίζει την αριστερή (με την γενικότερη έννοια) παράταξη, ασχέτως οικονομικών, προγραμματικών, θεωρητικών, ιστορικών και άλλων διαφωνιών, αν κατά βάση θέλουν το καλό μας (κι όχι το καλό τους) όπως ευαγγελίζονται, να εκπονίσουν πέντε σημεία τα οποία θα υλοποιήσουν απαρέγκλιτα γι αρχή και αφού κατορθώσουν και δεν μαλώσουν και τα υλοποιήσουν, να δουν πως θα πάει περαιτέρω το πράγμα, μέσα από κάποιο γενικό πλάνο;
Σε τι θα μας χάλαγε σαν πολίτες, αν (υπόθεση εργασίας) με μια συγκυβέρνηση ευρύτερης αριστεράς γινόταν ένα ξεσκαρτάρισμα σε δικαιοσύνη, αστυνομία, ίσως και στρατό;
Αν οι λίστες που ακούμε αυτές τις μέρες δεν γίνονταν για αποπροσανατολισμό όπως τώρα, μα πραγματικά, ο κάθε κατεργάρης στο κελί του;
Αν οι άδικοι έως ύποπτοι νόμοι καταργούντο;
Αν ο λαός έβλεπε πως ασχέτως οικομονικών αλλαγών, πράγματι γίνεται μια προσπάθεια αλλαγής, δεν θα το στήριζε;
Ίσως στην πορεία, να χάναμε τον μπούσουλα, να μην έβγαινε άκρη στις οικονομικές πολιτικές. ίσως όμως κι όχι. Ίσως να συμφωνούσαν σε βάθος χρόνου και σε έξοδο απ το ευρώ, ίσως σε παραμονή στην ΕΕ, ίσως σε τρίτες συμμαχίες, ίσως σε λαϊκή κυριαρχία, ίσως σε μια σοσιαλδημοκρατία, ίσως σε μια απ τα ίδια, δεν ξέρουμε.
Τώρα τι έχουμε; Την αστυνομία να εκτελεί εντολές της ΧΑ, την δικαιοσύνη και τους δικαστές διαζευγμένους, το σύστημα να αναδιοργανώνεται μην τυχόν και την ξαναπατήσει, επικοινωνιακές παπαριές με λίστες και καπάκι την εξαθλίωση.
Τόκανε και το 89 λέει το ΚΚΕ κι ήταν λάθος.
Μα αυτοί που έκαναν το ΝΑΡ (μια συνιστώσα της ανταρσυα), αυτό έλεγαν τότε, την έκαναν ο γράψας και ο καππος ( την έκαναν, τους διέγραψαν, δεν θυμάμαι) και το ΚΚΕ απαντούσε πως είναι σωστό.
Ποιό ήταν τελικά το σωστό και ποιό το λάθος;
Κι από πότε το 89 κι οι τότε ανάγκες είναι ίδιο με το σήμερα κι αυτό που μας ετοιμάζουν;
Και σε τελική ανάλυση, ποιός με διανεναιώνει πως θα μας ξαναδώσουν ποτέ την ευκαιρία; Μαλάκες είναι; Ήδη το πρώτο που κάνουν, είναι να ετοιμάζουν τον συριζα να τους αντικαταστήσει. έχουν όλο το χρόνο και την άνεση να το κάνουν. Θα μπορούσαν άραγε, όντας μέσα σε μια συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ, αντερσα, μαοϊκούς και το κακό συναπάντημα; Ή τους μελλοντικούς κουβέληδες θα τους ξέβραζε μόνο του το κόμμα τους;
Για να γίνουν αυτά όμως προυπόθεση πρώτη.
όλοι αυτοί να ενδιαφέρονται για μας. Κομματάκι δύσκολο το βλέπω, μαλλον για την πάρτη τους το κόβω. Δεν νομίζω πως οι πολιτικάντηδες είναι αποκλειστικό προνόμιο των καθεστωτικών κομμάτων.
Προϋπόθεση δεύτερη. Να ανακοίνωναν πρόθεση έστω συνεργασίας.
Άλλος αέρας (μην ξεχνάμε τη ρευστότητα των ημερών, το συναίσθημα, την οργή πρός κάθε τι νουδουπασόκ, γι αυτό το λόγο έπιασε μόνο συριζας 20% πάνω), είμαι σχεδόν σίγουρος πως όλοι θάπιαναν απίστετα ποσοστά.
Άλλος αέρας σημαίνει, ρε; μπας και γαμήσει κι ο φτωχός; Για να τους δοκιμάσουμε.
Δεν τα βρίσκανε; Για μένα αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα και τους αφορά όλους.
Προσωπικά μικροσυμφέροντα και τίποτ άλλο.
Και ξέρεις τι ωραία μπορείς να διαφωνείς, ακόμη κι εκεί που συμφωνείς, προκειμένου να μην κάνεις παιχνίδι;
Το ότι ψηφίζω κάποιο αριστερό κόμμα, δεν σημαίνει πως δεν ξέρω και το τι μου γίνεται και το τι βιολί βαράνε όλοι αυτοί.
Τι τα θέμε τώρα και τα σκαλίζουμε.
Ο λαός λέει πως αν δεν μπορείς μόνος να ξυθείς...
Κι όλοι στ όνομά μας, να μας σώσουν.
Το εννούν; Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.
Ούφ...

mbiker



Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω να πω πολλα-εχω κ λιγο δυσκολια με το μεσο-
αλλα επειδη εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα,μηπως
κερδισω το χαμενο χρονο,βλεπω οτι οπου εγινε αναλογη
προσπαθεια χωρις ρηξη με το συστημα τα αποτελεσματα ηταν τραγικα.Που ειναι τωρα το ΚΚΙταλιας? αντιστοιχα το γαλικο? ακομα και η
περιπτωση Αλιεντε στη Χιλη μας λεει πως αν δεν
τσακισεις το συστημα θα σε τσακισει αυτο.
Τελος παντων οπως ειπα και πριν αν δεν γινει υποθεση
ολων η των περισσοτερων απο μας η ανατροπη
κανενα κομμα η πολιτικος φορεας,οσο καλες προθεσεις
και να χει δεν μπορει να κανει τιποτα.
adrab

Ανώνυμος είπε...

adrab

Σ όλα σωστός/ή
Μα ρήξη με το σύστημα (ομοούσιο και αδιαίρετο και με χρυσαύγουλα ενισχυόμενο) πως στο καλό να κάνουμε, αν δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας;
Θαρρείς πως έχουμε να κάνουμε με τίποτα αφελείς κι αθώωους που τυχαία βρέθηκαν να κουμαντάρουν έναν αιώνα (για να μην πάμε πιο παλιά στη φεουδαρχία) τώρα;
Μια χαρά και πανέξυπνοι είναι και επαρκώς μορφωμένοι και υπερβολικά αδίστακτοι και υπέρ το δεόν ανάλγητοι.
Και πάνω απ όλα, το κυριότερο, έχουν ταξική συνείδηση. Και φροντίζουν για τα συμφέροντα της τάξης τους, παρ όλες τις αντιπαλότητές τους και παρ όλες τις διαφωνίες τους.
Μ άλλα λόγια, συμφωνούν πρώτα να μας ξεσκίσουν κι αν χρειαστεί βγάζουνε μετά τα μάτια τους αναμεταξύ τους,
Μα, πρώτα τσακίζουν ενωμένοι τον ταξικό τους εχθρό.
Δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε απ τις τακτικές του εχθρού, άσε που οι περισσότεροι από μας είμαστε και πουλημένοι σ αυτούς-ειδικά κάποιες ηγεσίες που μας ενδιαφέρουν.
Μπορεί νάναι λίγοι και μείς εκατομμύρια, μα μ ένα τηλεφώνημα (τρόπος του λέγειν) συνεννοούνται.
Άν εσύ καταφέρεις να πείσεις εκατομμύρια μικροσυμφέροντα να λειτουργήσουν σαν μια ομάδα, σε ψηφίζω.
Γι αυτό και έχω κόλλημα με την ενότητα.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστες οι αποψεις σου αλλα επιμενω πως η ιστορικη
εμπειρια δειχνει οτι πιο πιθανη ειναι η ενσωματωση στο
συστημα παρα η ριζοσπαστικοποιηση.Οπωσ και να χει
τα γεγονοτα τρεχουν τοσο γρηγορα που ειναι αδυνατο να προβλεψεις με ασφαλεια τι τροπη θα παρουν.
Καλη δυναμη σε ολους.
adrab

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μπλογκ ασχολείται με τα εσωτερικά του ΚΚΕ. Ρε παιδά την γνώμη σας για την τελευταία απεργία θα μας την πείτε ή το μπλογκ ασχολείται μόνο με το "αριστερό κοτσομπολιό"; Έλεος πια.

χλατς

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Αν θέλεις σοβαρή απάντηση, να είσαι στοιχειωδώς σοβαρός/ή. Και δεν είσαι από τη στιγμή που υπογράφεις με το ψευδώνυμο που υπογράφεις. (Με το οποίο, αλήθεια, προσπαθείς να διακωμωδήσεις εμάς; Δεν καταλαβαίνεις ότι διακωμωδείς πρώτα και κύρια τον εαυτό σου;) Αν θέλεις λοιπόν, ξαναποστάρισέ το με άλλο ψευδώνυμο, όχι σαν αυτό τής πλάκας.

Φυσικα, δημοκρατία έχουμε, και μάλιστα ειδικά εδώ, Λαϊκή Δημοκρατία. Μπορείς να επιμείνεις στο ψευδώνυμο που διάλεξες. Στην περίπτωση αυτή να σου δώσουμε από τώρα την ανάλογης σοβαρότητας απάντηση στο ερώτημά σου:

Χλουτς


Τα λέμε (όχι όμως "εξυπνάδες" σ' εμάς —έχουμε την "κακή" συνήθεια να τις δίνουμε να τις τρώνε αυτοί που τις χρησιμοποιούν...)

Ανώνυμος είπε...

Χλάτς

Τι εννοείς αναφέροντας την τελευταία απεργία;
Μάζεψε όσους μάζεψε, αρκετούς και το ΠΑΜΕ, κάναμε όλοι την περατζάδα μας (εδώ Θεσσαλονίκη), το ΠΑΜΕ την καθιερωμένη του φλώρικη λιτανεία, πέραν τούτου τι;
Για μια ακόμη φορά, τους κάναμε τα μούτρα κρέας.
Πανικόβλητοι τρέχουν ν ακυρώσουν όσα μας είχανε τάξει εκ του πρώτου μνημονίου.
Εκτός του ότι τα κόμματα χαίρονται πως μάζεψαν καμπόσους και για ακόμα μια φορά παραμυθιαζόμαστε, ενδιαφέρον θάχε μια χλάτς γνώμη σου.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν μπαγιάτεψε λίγο το ποστ αλλά αφού μου απαντήσατε, να σας απαντήσω και εγω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσβληθήκατε με το ψευδώνυμο μου, προσωπικά δεν είχα καμιά πρόθεση να ειρωνευτώ ή να διακωμοδίζω κάτι με αυτό. Εν πάσει περιπτώση.

mbiker σεβαστή η άποψη σου (αν και διαφωνω καθετα). Αντί λοιπόν να υπάρχει ανάρτηση για ένα τόσο σοβαρό και συνάμα επίκαιρο θέμα, το ιστολόγιο αναλώνεται με ένα θέμα που 1ον δεν το αφορά, όταν μάλιστα είναι και αντιδεοντολογικό για έναν αριστερό (αριστερό όμως) να επεμβαίνει στα εσωτερικά ενος ΚΚ και 2ον αναπαράγωντας τους ευσεβείς πόθους του αστικού κατεστημένου (γιατί φαντάζομαι οι γραμμές αυτές στο βήμα δεν γραφτηκαν με αθώες προθέσεις).

Ευχαριστώ για τον χώρο
Κωνσταντινοπολίτης (και όχι χλατς αφού δεν σας αρέσει).

LeftG700 είπε...

Φίλε Κωνσταντινοπολίτη,


Κατ’ αρχήν, καλώς ήρθες εδώ (παρέλειψα να σε καλωσορίσω προχθές επειδή κάπου τσαντίστηκα, το κάνω τώρα).

Κατά δεύτερον, τα διαδικαστικά. Κοίτα, με απόλυτα καλόπιστη διάθεση και με κάθε ειλικρίνεια σου λέω ότι δέχομαι πως δεν είχες πρόθεση διακωμώδησης ή πλάκας. Φαντάζομαι όμως ότι κι εσύ, αν το καλοσκεφτείς θα συμφωνήσεις πως ένα ψευδώνυμο σαν το χλατς δεν είναι και το καλύτερο σημάδι. Και δεν μπορούσα να μυρίσω τα νύχια μου για τις αγαθές προθέσεις σου. Ιδίως από τη στιγμή που σε αυτή την ανάρτηση ποσταρίστηκαν και σχόλια ηλίθια χωρίς καμία ουσία πέρα από το προφανές (ότι δηλαδή αυτοί που τα έγραψαν διαφωνούν με την ανάρτηση, επειδή, κατά το μυαλό τους, θίγει το κόμμα τους). Τέλος: Δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις «αφού μου απαντήσατε». Δηλαδή έχουμε ένα μπλογκ στο οποίο προσκαλούμε τους αναγνώστες για συζήτηση και δεν θα απαντάμε;;; Είναι δυνατόν;;;

Πάμε τώρα στην ουσία τού σχολίου σου που είναι βέβαια τα όσα γράφεις προς τον mbiker.

Με το χέρι στην καρδιά και χωρίς καμία διάθεση τσακωμού ή ειρωνείας, ορισμένα από αυτά είναι τρο-μα-κτι-κά. Όχι με τη μεταφορική έννοια, αλλά με την κυριολεκτική: τρομάζουν! Εξηγούμαι:

Πρώτα μία παρατήρηση: Είναι φανερό από τον συνδυασμό τών δύο σχολίων σου ότι, εν μέρει, η δυσαρέσκειά σου επειδή δεν ασχολούμαστε με την απεργία αλλά τα εσωκομματικά τού ΚΚΕ οφείλεται στο ότι δεν συμφωνείς με την ενασχόληση με το ΚΚΕ. Το σημειώνω και προχωράμε.

Από πού κι ως πού δεν μας αφορά το τι συμβαίνει μέσα στο ΚΚΕ;;; Δηλαδή τι πρέπει να μας αφορά εμάς;;; Το τι συμβαίνει στον φιλοζωικό σύλλογο της γειτονιάς μας ή στον Παναθηναϊκό;;; Αριστεροί είμαστε, αριστερό κόμμα είναι το ΚΚΕ, δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο στα κόμματα της Αριστεράς ούτε και πιστεύουμε ότι πρέπει να διαλυθούν ή να καταργηθούν, οπότε ασχολούμαστε. Πού είναι το πρόβλημα;

Και τι θα πει ότι ανακατευόμαστε στα εσωτερικά του;;; Δεν μπορεί η αριστερή βάση να κρίνει τα εσωτερικά τών αριστερών κομμάτων;;; Είναι μόνο για να κολλάει αφίσες και να κόβει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης;;;

Τι είναι τα αριστερά κόμματα, φίλε Κωνσταντινοπολίτη; Τοτέμ για να τα προσκυνάμε με φόβο και δέος; Πού τα βρήκες αυτά γραμμένα;;; Πες μας το κι εμάς να πάμε να φωτιστούμε!

Φυσικά και οι γραμμές αυτές του Βήματος δεν γράφτηκαν με καλές προθέσεις! Γιατί, οι γραμμές που γράφτηκαν σήμερα στα Νέα για τον ΣΥΡΙΖΑ, γράφτηκαν με καλές;;; Και λοιπόν; Θα αρνηθούμε τα δυσάρεστα γεγονότα επειδή δίνουν λαβή στον αντίπαλο; Γιατί; Για να τον αφήσουμε να χορεύει μόνος του;;;

Φίλε Κωνσταντιπολίτη, είσαι τελείως λάθος. Εντελώς τελείως. Αυτές οι αντιλήψεις δεν μας πάνε πουθενά. Και οδηγούν τα αριστερά κόμματα, είτε ΚΚΕ λέγονται αυτά, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ό,τι άλλο θέλεις, κατ’ ευθείαν στο γκρεμό και στην κοινωνική απαξίωση.

Επί τέλους! Πρέπει να καταλάβεις ότι εμείς δεν πρέπει να έχουμε ιερές αγελάδες και να τις προσκυνάμε!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Όλη η ουσία αυτής τής ανάρτησης συμπυκνώνεται σ' εκείνο που και το blog ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ πρεσβεύει.

Ότι δηλαδή το ΚΚΕ οφείλει τάχα να κάνει συνεργασίες κορυφής με ...Αριστερά κόμματα και σχήματα.
Αλλιώς, το ΚΚΕ και η ηγεσία του είναι για πέταμα...

Λοιπόν, το ΚΚΕ έχει σωστότατη πολιτική συμμαχιών, που εστιάζει στη συμμαχία απ' τα κάτω. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στα ντοκουμέντα τού κόμματος, στο Ριζοσπάστη, στην ΚΟΜΕΠ και τις πάμπολλες ανακοινώσεις τού ΚΚΕ.

Τώρα, με τις φαντασιώσεις τής εφημερίδας Βήμα δε θ' ασχοληθώ, γιατί κατ' επανάληψη εδώ και τέσσερα χρόνια, σχεδόν απ' το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, αυτή η εφημερίδα αναμασά τα ίδια, αλλά όχι πάντα με τα ίδια ονόματα στελεχών. Λέει δηλαδή μπούρδες.

Και τελειώνω με όλους αυτούς που καμώνονται τους κομμουνιστές για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, λέγοντάς τους ότι τσάμπα σκοτώνονται.

Κανένας κομμουνιστής δεν τους πιστεύει, ειμί μόνον οι διαθέσιμοι... Οι δήθεν σαν και δαύτους.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

opws les eisai aristeros kai oti thes na allaksei to komma .exeis grapsei ena arthro gia thn allagh ths hgesia tou kke kai exeis os pigei to vhma .egw katalavainw duo pragmata h eisai hlithios h panikovlitos .alla epeidh h hlithiothta fernei paniko nomizw eisai ilithios

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ποιος ο λογος της αναρτησης?
Σε σχεση με το:
"ειναι πια γεγονος", το οτι καποιος δεν ασχολειται με το Βημα, ισως σημαινει οτι ειναι γτπκ, οπως δεν ασχολειται και μαζι σου.
"τιιιιι τρεχει", τα συμπερασματα που βγαζεις επαφιονται στην προηγουμενη παραδοχη, που χωρις καποια επισημη διαβεβαιωση δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα, εικασιες ενος(?)?
"δεν μπορουμε", ερχεσαι να σωσεις το λογικο αλμα στο οποιο εχεις προβει στην προηγουμενη παραγραφο. Πριν δυο σειρες ειχες μια σιγουρια, τωρα "δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι..." Σχολη καθημερινης Α'.
"ψυχη βαθεια" σαν της Παναγιωταρεα εννοειτε?

LeftG700 είπε...

Φίλε άνεργε και άφραγκε (σε αντίθεση μ’ εμάς που δεν ξέρουμε σε ποια τράπεζα να τα βάλουμε! —ξέρεις από πού σου γράφω τώρα; Από το καζίνο τού Μονακό!),

«Λοιπόν, το ΚΚΕ έχει σωστότατη πολιτική συμμαχιών, που εστιάζει στη συμμαχία απ' τα κάτω».

Ρε συ, θα βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει; Τι συμμαχία από τα κάτω μάς τσαμπουνάς;;; Εδώ διαλύθηκε η συμμαχία που είχατε με τους δικούς σας ψηφοφόρους και οπαδούς (και μάλιστα σε εργατικές συνοικίες και περιοχές!)!!!

Έχεις πάρει χαμπάρι ότι σας πηγαίνουν κατ’ ευθείαν πάνω στα βράχια;;;

Έλεος, ρε σύντροφε!!!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε με τα γκρίγκλις,


Γιατί γράφεις ανοησίες; Στα παλαιότερα των υποδημάτων μας αν θα αλλάξει ηγεσία τού ΚΚΕ. Ας αλλάξουν μυαλά, κι ας μείνει η Αλέκα άλλα 20 χρόνια Γραμματέας!

Πανικόβλητος δεν είμαι, φίλε μου. Ότι με ζώνουν τα φίδια όμως για το πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα (και δεν εννοώ μόνο στο ΚΚΕ), με ζώνουν. Ακριβώς επειδή δεν είμαι, όπως νομίζεις εσύ, ηλίθιος…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...


Ανώνυμε/η (Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2012 12:32:00 π.μ.),


Κανένα λογικό άλμα. Η επιθυμία να πάει το συνέδριο παραπίσω είναι επιθυμία. Και όλες οι επιθυμίες δεν πραγματοποιούνται, ξέρεις…


Τα λέμε (πάρε όμως κι ένα ονοματάκι, δεν δαγκώνει!)

Ανώνυμος είπε...

..επειδή με κατηγορείς για συνδικαλιές,δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να απαντήσω (έστω και πολύ καθυστερημένα και απολογούμαι για αυτο):
1.Η έλλειψη γεγονότων στην γραφή σου δεν αντισταθμίζεται από αυθαίρετες εκτιμήσεις,ακόμα κι αν αυτές γίνονται ευρέως αποδεκτές υπο το βάρος της κυρίαρχης προπαγάνδας.Πχ «Είναι δυνατόν να χάνει το κόμμα το 50% της επιρροής του (η εκλογική επιρροή είναι καιπολιτική επιρροή!) και να λένε όλοι «δεν τρέχει τίποτε»;;;» δεν είναι γεγονός αλλά μια αυθαίρετη εκτίμηση και οι παρομοιώσεις με ποδοσφαιρική ομάδα, ΠΑΣΟΚ, Δαμανάκη αν μην τι άλλο δείχνει ότι δεν μπορείς να σκεφτείς «εκτός πλαισίου». Επαναλαμβάνω ότι το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα ΚΑΙ όποιος προσπαθεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότροια εκτιθεται (να σου θυμίσω πόσες φορές έχει προφητευτεί το «τέλος» του ΚΚΕ?).
Μάλλον δεν μπορείς καν να διανοηθείς μια μάζα ανθρώπων οργανωμένη και συνειδητοποιημένη, να παλεύει σαν γροθιά για το δίκιο της εργατικής τάξης, στα ευκολα αλλά και (κυρίως) στα δύσκολα. Ο νούς σου κλωθωγυρίζει σε ηγεσίες και παραγοντισμούς, εγωισμούς και ομαδούλες, προφανώς αυτές είναι οι παραστάσεις σου από την πολιτική..
Επίσης επιμένω ότι ένα ανώνυμο ιστολόγιο δεν μου λέει τίποτα, αντικειμενικά μπορεί να είναι του καθενός και υπο αυτήν την έννοια το λιγότερο πιθανό το θεωρώ να ανήκει σε μέλη η «Νέα Σπορά». Το να αναγνωρίζεται σώνει και καλά ως «τάση» την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα γεγονός που αποδεικνύει κάτι τέτοιο (πχ διαφοροποιηση στελεχών, κομματικών οργανώσεων,μιας ΟΒΑς κάτι ρε αδελφε) για μένα ναι,είναι εσκεμμένη προσπάθεια να στηθεί μια πραγματικότητα. Είναι παρέμβαση από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και βλέπω ότι συμπορέυεσαι πλήρως και μην μου αρχίσεις πάλι στο τι λέει η «κοινή λογική», «λογικό» στο σημερινό σύστημα είναι ένας να πλουτίζει και εκατό να πεινάνε, αδιαφορώ για την «λογική» τους και το ίδιο νομίζω θα έπρεπε να κάνει και εσύ. Η ηθική και η λογική της εργατικης τάξης (πρέπει να) είναι διαφορετική.
Επίσης το αν υπάρχει δυνατότητα έκφρασης στα όργανα του κόμματος από πού και ως που το γνωρίζεις? Αναμασώντας την γνωστή προπαγάνδα ενάντια στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό? Μπες στο σαιτ με τις τοποθετήσεις για το Συνέδριο και δες τον πλούτο του διαλόγου που αναπτύχτηκε προτού κρίνεις τόσο απόλυτα και ειρωνικά ενάντια στην τελική στο πιο μαζικό και συνεπές τμήμα του λαικού κινήματος..(άκου «γερόντια του Περισσού»..ίσα ρε πιτσιρικαρία..στην ΚΕ του ΚΚΕ υπάρχει πλήθος νέων στελεχών..για ρίξε μια ματιά όμως στους πρωταγωνιστές του δικου σου χώρου..Δραγασάκης, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Παπαδημούλης, Αλαβάνος, Κουρουπλής, Γλέζος και μέχρι πρόσφατα Κουβέλης&Σία κτλ ξέρεις κάποιοι από αυτούς είναι πιο «γερόντια» και προέρχονται κι από τον Περισσό..αλλά σαπίσανε πιπιλώντας τα ίδια και τα ίδια ως ανανεωτικά..)
Και εν τέλει ακόμα κι αν γίνει αναβολή του Συνεδρίου σημαίνει ότι σώνει και καλά διαλύεται το Σύμπαν στο ΚΚ?. Ας δούμε τι θα γίνει, ας δούμε την ανακοίνωση που θα το συνοδεύει κι ας μην προτρέχουμε να φτιάχνουμε κλίμα και γεγονότα,αυτά τα κάνει το Λαμπρακιστάν, θα περίμενα κάτι καλύτερο από ένα προοδευτικό blog..ούτε θεωρώ ότι στην τελική αν εμφανιστούν διαφωνίες και ομάδες στο Συνέδριο ήρθε το τέλος του κόσμου,ή ότι αποδεικνύει ότι η ηγεσία είναι ηλίθια κτλ. Αλλά σου υπενθυμίζω ότι αν κάποιος έχει διασπαστεί τα τελευταία χρόνια (και μάλιστα 2 φορές) αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είδα να αναπτύσσεται ανάλογη φιλολογία ούτε από εσένα ούτε από κανένα ΜΜΕ παρότι προκειται για πραγματικά γεγονότα και όχι για τις επιθυμίες ορισμένων..

Ανώνυμος είπε...

Αλλά μου κάνει εντύπωση και η πλήρη (ασυνειδητη φαντάζομαι) διαστρέβλωση των γεγονότων. Το ποσοστό του ΣΥΝ μετά το Μάαστριχτ ήταν το «κλασσικό»ποσοστό του ΚΚΕ εσωτερικού, άρα η σύγκριση που κάνεις είναι ακαιρη. Επίσης λες «Ανεξάρτητα από το αν στην παρούσα συγκυρία επικρατεί η ‘‘φιλοευρωπαϊκή’’ τάση στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που έχουμε μπροστά μας κάθε άλλο παρά ευνοεί αυτόν τον προσανατολισμό». Συγγνώμη κιόλας, αλλά πιο συνεπες φιλοευρωπαικό κόμμα από το ΣΥΝ (κι από το πρόγονο του το ΚΚΕ ες.) είναι μόνο η ΝΔ. Οι φανφάρες Λαφαζάνη είναι για ξεκάρθωμα την στιγμή που η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5844.html
(Ας μην σχολιάσω τα περι σχεδίου «Μάρσαλ» και το τι ΄σημαινε το τελευταίο για το λαικό κίνημα στην Έλλάδα.)
Οι δημοσιογράφοι καλούσαν ουσιαστικά το ΚΚΕ να συμπαραταχτεί με αυτό το πλάισιο, το πλαίσιο που αποδέχεται ΕΕ, μονοπώλια και στην τελικη την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.Και για αυτό δεν «είναι τόσο χαζοί να θέλουν την ενοποιημένη δράση τής αντίπαλης παράταξης;» αλλά αντιθέτως εξυπηρετώντας το συμφέρον της αστικής τάξης πίεζαν και πιέζουν το ΚΚΕ να απαρνηθεί την δυνατότητα της εργατικής τάξης να οικοδομήσει την δική της εξουσία και την δική της οικονομία. Και μην μου πεις ότι δεν βλέπεις την τόσο διαφορετική προβολή και αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ εδώ και χρόνια,άσχετο αν ακόμα δεν τον εμπιστέυονται πλήρως να αναλάβει την εξουσία (αλλά τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει το αντίθετο, δες τις δηλώσεις Σκουρλέτη για τα γεγονότα στο Πεντάγωνο..)
Και για να έρθω και στο θέμα των εργατικών κινητοποίησεων, δεν έκανες καμιά νύξη για το σχόλιο μου για το ξεπούλημα των εργατικών αγώνων από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο ανακόλοθο για blog που χρησιμοπιεί ως έμβλημα τα «700 ευρώ» και ενδιαφέρεται για την «βάση» του κινήματος. Κάλα τα λόγια και οι διακυρήξεις αλλά ένα κόμμα κρίνεται από το τι κάνει στην πράξη..και η εφαρμογή τουμνημονιου περνάει βασικά μέσα από τις εργασιακές σχέσεις..αλλά οι «δεινόσαυροι» του ανανεωτισμού έχουν εδώ και πάρα παρα πολλά χρόνια αποκοπέι από το εργατικό κίνημα και δεν αρκεί ούτε η νεανική φάτσα του Τsιπρα ούτε κινήματα τυπου «αγανακτισμένων»,»πατάτας» κτλ, ούτε βέβαια η ανακύκλωση των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ για να αποκρύψει ότι έπι της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζύμωση με τις μάζες των εργαζομένων (φάνηκε και στην τελευτάια απεργία, άλλο η πρόσκαιρη εκλογική επιτυχία κι άλλο το κτίσιμο του εργατικού και λαικού κινήματος- εκεί οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοι..)
Βέβαια θαμπορούσα να ακολουθήσω τις δικές σου τακτικές και να ισχυριστώ πχ
1. Δεν διαψεύεις τα περι ξεπουλήματος εργατικών αγώνων από τον ΣΥΡΙΖΑ,άρα αποδέχεσαι ως αληθινό αυτό που λέω
2. Καλά, σε αυτήν την περίπτωση η βάση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βράζει.Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι των 586 ευρώ, οι ξενοδοχουπάλληλοι, οι τραπεζουπάλληλοι, οι μεταλλεργάτες κτλ έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της ηγεσίας και των συνδικαλιστικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
3. Προφανώς όμως,εφόσον δεν κούγεται τίποτα, είναι εμφανες ότι υπάρχει καταπίεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και καναλιζάρονται οι όποιες αντιδράσεις μέσα από τις δήθεν τάσεις,που όλο διαφωνούν και όλο τα ίδια κάνουν..
Πλάκα έχει δεν λέω, αλλά ας κρατήσουμε μια σοβαρότητα.

Ανώνυμος είπε...

Και τέλος όσον αφορά το αν είμαι πουριτανός (!).Λες «Άσε που συχνά η εχθρότητα την οποία εκφράζει μία ‘‘γαλλική’’ λέξη είναι πολύ πιο μικρή από περισσότερο ‘‘πολιτικά ορθές’’ διατυπώσεις». Λοιπόν εγώ πιστεύω κάτι αντίστοιχο: η ευθεία ακόμα και οξεία πολιτική αντιπαράθεση είναι πολύ πιο έντιμη και με σεβασμό στην απέναντι άποψη, από το «συγκαβατικό ύφος» και τα ενωτικά κηρύγματα. Τουτέστιν προτιμώ την στάση του ΚΚΕ που αναγνωρίζει τις διαφωνίες σε βασικά θέματα (ΕΕ, μονοπώλια, ανάπτυξη για ποιον κτλ) και καλεί σε αντιπαράθεση πάνω σε αυτά παρά τα υποκριτικά κηρύγματα ενότητας του Συριζα με τα οποία καλείτε το ΚΚΕ να απεμπολήσει όλες τις βασικές θέσεις του και να συρθεί στην πλατφόρμα της σοσιαλοδημοκρατίας και όταν αρνείται μετά κατηγορείται ως ανθενωτικό!!! Επίσης προτιμώ την ουσία παρά την μορφή: «το ανελέητο ‘‘ξύλο’’ που ρίχνουν στην καθοδήγηση», «κουφιοκεφαλάκηδες φίλους (ή και μέλη και στελέχη τού ΚΚΕ)», «Μα, εκτός του ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική», «Αλλά ότι κάνουν τους παππούδες τού Περισσού να ψάχνουν τις μασέλες τους, το κάνουν», «ίσως να οφείλεται σε μία παρόμοια (τηρουμένων τών αναλογιών) τύφλωση με την τύφλωση των υπερασπιστών τής γραμμής», «Εμάς να μας κοροϊδεύεις, φίλε Μανουέλ. Τον εαυτό σου να μη κοροϊδεύεις!», πιθανόν να θεωρείται ένας ευχησμος τρόπος να την μπεις. Εγώ πίσω από τα «κλεισίματα του ματιού» διακρίνω μια στάση του τύπου: «όποιος διαφωνεί μαζί μου και υπερασπίζεται το ΚΚΕ είναι εξ ορισμού ηλίθιος» και όχι πολιτικά επιχειρήματα (παρομοίως όποιος δεν αποδέχεται ως μερος του ΚΚΕ ένα ανώνυμο blog, χωρίς καμιά μεχρι τώρα φυσική παρουσία) άγεται ως ηλίθιος από την «σατανική ηγεσία»..). Και θα μπορούσα βέβαια να χρησιμοποισω αντίστοιχη γλώσσα για να φανεί ότι εγω έχω την λογικά με το μέρος μου.. αν και αναγνωρίζω ότι η «κοινή λογική» , τουτέστιν η λογική του συστήματος που ζούμε, του καπιταλισμού δηλαδή, είναι με το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και μετά από αυτήν την μικρή και απαραίτητη εισαγωγή μπαίνω στο κυρίως θέμα..αστειεύομαι.
Και απαραίτητη διευκρίνιση.Δεν εκπροσωπώ κανεναν πλην του εαυτού μου, μην χρησιμοποιείς τα λεγόμενα μου για να βγάζεις γενικότερα συμπεράσματα. Κατά δευτερον,μην θεωρήσεις ότι σου «επιτίθομαι» επι προσωπικού,η διαφωνία μου είναι κυρίως επι πολιτικών πλαισίων

LeftG700 είπε...

Φίλε Manuel Harper,


Εξακολουθείς και γράφεις πράγματα που αντιβαίνουν τη στοιχειώδη λογική. Και ναι, αν στο προηγούμενο σχόλιο σου έγραψα με κάπως κομψό και έμμεσο τρόπο ότι καταφεύγεις σε συνδικαλιές, τώρα είμαι υποχρεωμένος να στο πω ευθέως: καταφεύγεις σε συνδικαλιές.

Είναι συνδικαλιά πρώτης γραμμής να ισχυρίζεσαι ότι το κατρακύλισμα της πολιτικής επιρροής τού κόμματος σε σημείο χειρότερο κι από τη μαύρη περίοδο τού ’93, όταν το παγκόσμιο κίνημα είχε χάσει το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια του και οι παππούδες κομμουνιστές έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ, είναι συνδικαλιά πρώτης γραμμής, δηλαδή εξαιρετικά αστεία, να ισχυρίζεσαι ότι για όλα τα στελέχη και τα μέλη τού ΚΚΕ δεν τρέχει κάστανο και να με εγκαλείς να σου προσκομίσω γεγονότα (δηλαδή τι; τα πρακτικά κάποιας Κόβας;), αλλιώς τσού! Οι κομμουνιστές δηλαδή, επειδή είναι κομμουνιστές, είναι και ένα είδος Ελοχίμ που στη φτώχια γελάνε και στα πλούτη γκρινιάζουν; Σε αυτό το πλαίσιο ‘‘σκέψης’’ με προσκαλείς να προσχωρήσω;

Λυπάμαι που ένα ανώνυμο μπλογκ σαν τη Νέα Σπορά δεν σου λέει τίποτε. Θα έπρεπε. Και επίτρεψέ μου να σου πω ότι είσαι εκτός γραμμής. Εντελώς τελείως! Γιατί όταν σε κοτζαμάν Συντακτική Επιτροπή τού Ρίζου (δηλαδή σε ολόκληρο το ΠΓ και η μισή τουλάχιστον Κεντρική Επιτροπή) είπε τόσα ώστε να ασχοληθεί μαζί του με 3371 λέξεις κι εσένα δεν σου λέει τίποτε, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. (Με σένα, όχι με τη Συντακτική Επιτροπή!)

Εκτός τού ότι είσαι εκτός γραμμής, δεν διαβάζεις προσεκτικά και τι λένε οι αράδες (+ τα κενά ανάμεσά τους!) των κομματικών ντοκουμέντων. Αν διάβαζες προσεκτικά δεν θα μου έγραφες «για μένα ναι, είναι εσκεμμένη προσπάθεια να στηθεί μια πραγματικότητα». Γιατί θα είχες προσέξει πώς τελειώνει το κείμενο με το οποίο το κόμμα απάντησε στη Νέα Σπορά. Τελειώνει έτσι (τα bold γράμματα είναι δική μου παρέμβαση):

Και μπροστά στις εκλογές η με πείσμα και αποφασιστικότητα ακούραστη μαχητική δράση για την ενίσχυσή του στη βάση των παραπάνω θεμελιακών γνωρισμάτων του Κόμματος, είναι η καλύτερη απάντηση στον ταξικό εχθρό και στους «άσπονδους» φίλους, δήθεν υπερασπιστές του ΚΚΕ που βρίσκονται ήδη στην απέναντι όχθη.

Βρίσκονται ήδη. Δηλαδή, ακολούθησαν μία πορεία που κατά την ηγεσία τούς έβγαλε στην απέναντι, ‘‘δεξιά’’ όχθη. Τι εννοούν εδώ οι σύντροφοι-ποιητές τής καθοδήγησης; Από ποια όχθη ξεκίνησαν την πορεία τους αυτοί οι άσπονδοι φίλοι ώστε να βρίσκονται ήδη στη δεξιά; Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Και αναρωτήσου αν εκτός από τον Αλέκο Χαλβατζή, π.χ., που την έκανε, αναρωτήσου δεν υπάρχουν κι άλλοι που δεν την έχουν κάνει αλλά κινούνται στην παρανομία μέσα στο ίδιο τους το κόμμα! Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αναρωτηθείς. Και θα μας πεις: Κανένας άλλος δεν υπάρχει! Όλοι είναι με τη γραμμή! Εντάξει, εσύ θα το πεις. Να δούμε όμως πόσους από εκείνους που αναρωτιούνται το ίδιο αλλά με ανοιχτά μυαλά (εκτός δηλαδή από τους ήδη πεισμένους, τους γραμμιτζήδες) θα πείσεις…


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Ποιος σου είπε φίλε Μανουέλ ότι θα διαλυθεί το ΚΚΕ, αν πάει το συνέδριο παραπίσω; Σιγά τα ωά! Αυτό κατάλαβες ότι θέλαμε να πούμε; Τόσο στόκους μάς έχεις; Εδώ δεν έχει διαλυθεί το ΚΚΕ Μ-Λ τόσα χρόνια! Για όνομα!

Για το αν λειτουργεί το δημοκρατικό σκέλος τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, άστο καλύτερα. Και η πλάκα είναι ότι για τους περισσότερους οπαδούς τού ΚΚΕ που παίρνουν το λόγο στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τους κουνήσει η καθοδήγηση το δάχτυλο. Έχουν τόσο πολύ εσωτερικεύσει αυτή τη διαστρεβλωμένη αντίληψη που καλλιεργείται στο ΚΚΕ που δεν τολμούν ούτε να φτερνιστούν αν δεν έχει πέσει γραμμή. Ένα μόνο θα σου πω (το έχω γράψει και σε σχόλιο στο γλόμπινγκ): Σε όλη αυτή τη συζήτηση για το συνέδριο και τα σχετικά, δεν βρέθηκε ούτε ένας(1!) φίλος τού ΚΚΕ να πει το προφανές: Μα τι μαλακία κι αυτή να μην απαντήσουν στο ρεπορτάζ τού Βήματος και να βουλώσουν στόματα! Τελείως αφαλοκομμένοι! Ε ρε γέλια που έχει ρίξει ο Βλαδίμηρος στο μαυσωλείο του!...

Το γερόντια δεν πήγαινε μόνο στην ηλικία, φίλε Μανουέλ. Μη τα παίρνεις όλα κυριολεκτικά.

Καμία διαστρέβλωση δεν έκανα στα γεγονότα. Να μπεις στη Γουΐκι να δεις. Το 2,94% που είχε πάρει ο ΣΥΝ το 1993, το Εσωτερικό δεν το είχε πάρει ποτέ σε βουλευτικές! Ούτε κάν το 1977 που είχε κατέβει με άλλους μαζί. Τα νούμερά του όταν κατέβηκε μόνο του; Το 1981 πήρε 1,37% και το 1985 1,84%! Να είσαι λιγότερο επιπόλαιος στους ισχυρισμούς σου.

Τέλος, συνοπτικά (γιατί δεν γίνεται βέβαια να γράφω μέχρι την 28η Οκτωβρίου για εφ’ όλης τής ύλης σύγκριση των προβλημάτων τού ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπαραβολή):

Δεν περιμένουμε από τους φίλους τού ΚΚΕ να μας πουν τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ξέρουμε πολύ καλά, όπως τα ξέρει κι ο οποιοσδήποτε παρακολουθεί κάπως τα πράγματα στην Αριστερά. So what? Παρ’ τον έναν χτύπα τον άλλον πάει η δουλειά! (για άλλους λόγους ο καθένας) Τι μας λες; Να διαλέξουμε τον λιγότερο κακό; Ο οποίος έχει πιο σωστές αναλύσεις; Μα και που τις έχει τι τις κάνει; Μεταξύ σας τις λέτε. Ο κόσμος σας σάς κουνάει μαντήλι! Άρα;

Άρα, αφήστε τους σεχταρισμούς και τις φοβίες για την αναπαραγωγή τού κόμματος κι ελάτε να δούμε τι θα κάνουμε! Εκτός κι αν είστε τόσο αφελείς πως μετά την ώρα τού ΣΥΡΙΖΑ (αν θα έρθει), παίρνετε σειρά εσείς. Κολοκύθια μετά ριγάνεως! Η Χρυσή Αυγή παίρνει σειρά! Ξυπνήστε όσο είναι καιρός!


Τα λέμε


ΥΓ Καμία ιδέα δεν μου πέρασε ότι μου επιτίθεσαι προσωπικά. Τι με πέρασες; Μη μου άπτου πριμαντόνα; ;-)

Ανώνυμος είπε...

..όσες φορές κι αν κάνεις τις ίδιες υποθέσεις, πραγματικότητα δεν θα γίνουν..η λέξη "γεγονός", "δεδομένο" δεν σου λέει τίποτα? ή το ότι δεν είναι καλό να εφαρμόζεις τα ίδια κριτήρια σε ανόμοιους χώρους?

επίσης,έχεις απίστευτη ένδεια επιχειρημάτων ακόμα κι όταν τα παρουσιάζεις ως τέτοια ΠΧ: αν το ποσοστό του 92 ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό του ανανεωτικού χώρου (μέχρι τότε),αντιλαμβάνεσαι ότι η προηγούμενη απάντηση σου σε σχέση με το Μάαστριχ "Τιμωρήθηκε και ο ΣΥΝ που δεν μπήκε καν στη Βουλή." είναι παντελώς λάθος- προφανώς επιβραβεύτηκε με το μεγαλύτερο μέχρι τότε ποσοστό του ανανεωτικού χώρου..ημαρτον
επίσης, εγώ δεν απέκλεισα ούτε διαφωνούντες να υπάρχουν, ούτε αναβολή του Συνεδρίου να γίνει, βγαλε λίγο τις παρωπίδες απο τα μεγάλα ποσοστά και τα στερότυπα και δες τι γράφω..επιμένω όμως ότι αυτό απο μια κατάσταση αλληλοσπαραγμού και διάσπασης που περιγράφεις απέχει πάρα πάρα πολύ..και καλύτερα να ανοίξεις και συ λίγο τα μάτια σου (και ελπίζω να σκέφτεσαι πολλά απο αυτά που σου έγραψα κι ας μην τα απαντάς..καταλαβαίνω ότι είστε σε φάση μεγάλου εγωισμού..)
"Ο κόσμος σας σάς κουνάει μαντήλι!"
..όποιος ήτανε σημερα στο συλλαλητήριο είδε ποιανού ο κόσμος είναι συσπειρωμένος και μια γροθιά (για αυτό και ανοίγει δρόμους σε phone marketing, αριάδνη, τρόφιμα ποτά κτλ) και ποιανού το 27% είναι μια χούφτα άνθρωποι στο δρόμο..έτσι,και 50% να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, άμα τους στέλνει στον καναπέ χαίρι δεν θα δούμε..
..επίσης δεν ξέρω αν εσύ επιλέγεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως μικρότερο κακό,(εγώ ΠΧ προτιμώ το ΚΚΕ σαν το καλυτερο εκφραστή των συμφερόντων μου ως εργαζόμενος)..απλά σου ανέφερα κάποια 'ζητηματάκια' για τον ΣΥΡΙΖΑ που κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να σε απασχολούν πρωτίστως αντί να "αναρωτιέσαι" για το ΚΚΕ..αλλά εκεί κολλάει το "ασπονδοι" φίλοι που λέει το ΠΓ..και η απέναντι όχθη δεν είναι η "δεξια",είναι η αστική τάξη (και όσοι αρνούνται θελημένα ή αθέλητα να την δείξουν ως πραγματικο εχτρο) αλλά μάλλον αυτή είναι άλλη μια διαφορά αντίληψης: ταξική ανάλυση απο τη μία, έκθεση ιδεών από την άλλη!!
τα λέμε!

LeftG700 είπε...

Φίλε Manuel Harper,


Κλείνω από τη μεριά μας αυτό το γύρο συζήτησης. Δεν θα λείψουν οι αφορμές να ανανεωθεί η κουβέντα που κάνουμε εδώ.

Για πρακτικούς λόγους θα αριθμήσω τις παρατηρήσεις μου σε σχέση με αυτό το τελευταίο σου σχόλιο.

1. Δεν κάνουμε υποθέσεις που πλανώνται στο διάστημα. Κάνουμε βάσιμες σκέψεις, θεμελιωμένες στην ίδια τη ζωή. Αν πιστεύεις πως είσαι μέλος μιας πρωτοπορίας που θα βοηθήσει τον λαό να συνειδητοποιηθεί, πώς διάολο θα τον πείσεις ότι αξίζει να σε ακούσει, όταν αυτό που συνηθίζει να λέει («η φτώχια φέρνει γκρίνια») πας να του το βγάλεις απλώς μία …υπόθεση;;; Elementary, my dear Manuel! ;-)

2. Μη βγάζεις επιπόλαια συμπεράσματα. Αυτό που έγραψα για την εκλογική επίδοση των κοινοβουλευτικών κομμάτων τής Αριστεράς ήταν για να σου πω το εξής απλό: κατά τη γνώμη μου η καθίζηση του ΚΚΕ και η αποτυχία τού κουτσουρεμένου ΣΥΝ να περάσει το 3% δεν οφειλόταν κυρίως στις εξελίξεις τού Μάαστριχτ κ.λπ. αλλά στο σοκ τής κατάρρευσης όλου του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Και μη ξεχνάς και το άλλο: ένα μέρος, υπολογίζω διόλου ευκαταφρόνητο, από τις ψήφους που πήρε το ’93 ο ΣΥΝ, προήλθε από ψήφους οπαδών τού ΚΚΕ. Δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω αυτό, αλλά όταν από ένα κομμουνιστικό κόμμα αποχωρεί η μισή Κεντρική Επιτροπή είναι απολύτως βάσιμη η σκέψη ότι τους ακολούθησε και ένα κομμάτι τής βάσης. Βέβαια, με βάση τη λογική σου σε τέτοια ζητήματα, τίποτε δεν σε εμποδίζει να πεις ότι κι αυτό είναι μία υπόθεση…

3. Δεν περιέγραψα καμία κατάσταση αλληλοσπαραγμού και διάσπασης. Φοβάμαι όμως ότι μία παρεμπόδιση επανεξέτασης της γραμμής που ακολουθεί το ΚΚΕ εδώ και δέκα περίπου χρόνια (και υπάρχουν πολλοί τρόποι να παρεμποδίσεις την κριτική) της θα οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις…

4. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο βαθμός στράτευσης στο ΚΚΕ και στις όχι στενά κομματικές οργανώσεις του είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που πιάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως σε τίποτε δεν αναιρεί την πραγματικότητα που έδειξαν οι εκλογές τού Μαΐου και κατέγραψαν θεαματικά οι εκλογές τού Ιουνίου. Αν κατά τη γνώμη σου δεν δικαιολογείται η έκφραση «ο κόσμος σας κουνάει μαντήλι» ύστερα από μία μείωση της εκλογικής σας βάσης κατά 50%, πες μου ποιο ποσοστό θα τη δικαιολογούσε.

5. Στην παρούσα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ για μας δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το πιο δυνατό (ποσοτικά) χαρτί για μία αριστερή διακυβέρνηση. Αυτό έχει διατυπωθεί εδώ με κάθε σαφήνεια.

6. Ακριβώς με βάση το παραπάνω σκεπτικό έχουμε κάνει πράξη αυτό που καταγράφεις εσύ ως έλλειψη (ότι δεν ασχολούμαστε δηλαδή με κάποια ‘‘ζητηματάκια’’ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το ΚΚΕ). Τα κριτικά κείμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μακράν περισσότερα από τα αντίστοιχα για το ΚΚΕ. Ένα γρήγορο ‘‘τρέξιμο’’ στο μπλογκ μας θα το επιβεβαιώσει αυτό.

7. Κάνεις μεγάλο λάθος αν πιστεύεις ότι αυτό το τσαρδί εδώ ακολουθεί απλώς αντιδεξιά γραμμή. Δεν μας ξέρεις (εννοώ δεν ξέρεις τα γραπτά μας). Αφού συζητάμε, δεν πρέπει να φροντίσεις να μάθεις και τι καπνό φουμάρουμε, αντί να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν πατάνε πουθενά στη γη, αλλά πλανώνται στο βασίλειο των στερεοτυπικών προκαταλήψεων;


Τα λέμε

Ιβάν είπε...

@Left G700:
Για το ότι ισχυρίζεσαι ότι όταν κάποιος δεν σχολιάσει μία φήμη, αυτή μετατρέπεται σε «γεγονός», όπως γράφεις ξεκινώντας την «ανάρτησή» σου, τα έχεις ήδη ακούσει στο γλόμπινγκ, όπου και εξήγησα γιατί με αυτόν τον ισχυρισμό σου «τοποθετείσαι στο ίδιο κάδρο με τον ΕΟΣ».
Υπάρχουν και χειρότερα.

Γράφεις: «Η ηγετική ομάδα τού ΚΚΕ έχει αποφασίσει να αναβάλλει το προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο 19ο συνέδριο του κόμματος».
- Είχε όντως «προγραμματιστεί» το συνέδριο τον Φεβρουάριο;
Στο γλόμπινγκ (http://e-globbing.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3.html?showComment=1349357660422#c2911906263251805939) στις 3 Οκτωβρίου, γράφεις:
«Έχει γραφτεί δεξιά κι αριστερά ότι το 19ο συνέδριο προγραμματιζόταν να γίνει τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι αλήθεια ότι από το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι επ’ αυτού (ούτε επιβεβαίωση ούτε όμως διάψευση). Όμως, για πολλούς από τον κόσμο που στηρίζει ΚΚΕ εθεωρείτο ότι το συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο»
- Από την στιγμή που «είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι επ’ αυτού», το συνέδριο δεν είχε «προγραμματιστεί», και δεν μπορεί να «αναβληθεί».
Εσύ όμως, επαναλαμβάνω, γράφεις:
«Η ηγετική ομάδα τού ΚΚΕ έχει αποφασίσει να αναβάλλει το προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο 19ο συνέδριο του κόμματος»
- Μέχρι σήμερα, 29-10-12, δεν έχεις κάνει κάποια διόρθωση.

Συμπέρασμα: Είσαι ΨΕΥΤΗΣ.

«αλλά και με το μυαλό στη γνωστή τακτική τού ‘‘μαγειρέματος’’ για το ποιοι θα εκλεγούν σύνεδροι»
Δεν θα ρωτήσω πώς γνωρίζεις ότι «ακολουθείται» αυτή η τακτική· ξέρω. Έχεις πληροφορίες από «μέλη» του ΚΚΕ, των οποίων τα ονόματα σού «διαφεύγουν» αυτή τη στιγμή.

Γράφεις στην «ανάρτηση»:
«Όσοι ενδιαφέρονται, ας μπουν στη Νέα Σπορά, έναν οργανωμένο πυρήνα εσωκομματικής αντιπολίτευσης», και:
«Ξέρουμε ότι πολλά από τα μεσαία στελέχη και τα απλά μέλη τού ΚΚΕ ‘‘βράζουν’’ με την αδιέξοδη, καταστροφική και αυτοκτονική πολιτική τής ηγεσίας —αυτοκτονική πρώτα απ’ όλα για το ίδιο το ΚΚΕ, αλλά και άκρως βλαπτική για το εργατικό και αριστερό κίνημα γενικότερα»

«Εσωκομματική αντιπολίτευση» σημαίνει κριτική από μέλη. Αφού ισχυρίζεσαι ότι η «Νέα Σπορά» είναι «εσωκομματική αντιπολίτευση» θα έπρεπε να έχεις ήδη γράψει το όνομα ενός μέλους που γράφει στη «Νέα Σπορά». Τέτοιες πληροφορίες δεν έχεις.
Όπως επίσης δεν έχεις πληροφορίες για μέλη που «βράζουν», γιατί ακόμα και να ήθελαν, τα μέλη απαγορεύεται να ασκούν δημόσια κριτική.
Αυτό που κάνεις είναι υποθέσεις και σπέκουλα, με στόχο να σχηματίσεις την εικόνα ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ μελών και ηγεσίας, και να χτυπήσεις το ΚΚΕ.
Στο θέμα αυτό έχω αναφερθεί αναλυτικά εδώ: http://leftg700.blogspot.gr/2012/10/blog-post_21.html?showComment=1351097937701#comment-c3999303943449259132
Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

Ανώνυμος είπε...

Το επίπεδο της ανάλυσής σας είναι τραγικό, σχεδόν γελοίο. Α..και μην μασάτε πολλές καραμέλες, χαλάνε τα δόντια...

Πέραμα

LeftG700 είπε...

Ψιτ, Πέραμα! (και πέρα στους πέρα κάμπους),


Βρίσκεις το επίπεδο της ανάλυσής μας τραγικό; Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι, εκτός από γραφή, ξέρεις και ανάγνωση;;; Γουάου! ;-)


Τα λέμε (άμα λάχει και πεις κάτι τής προκοπής)

Ανώνυμος είπε...

"Από τον Σταυρόπουλο είχαμε απλώς την πληροφόρηση. Αυτό στο οποίο στηριχτήκαμε ήταν η σιωπή τού Ρίζου ή του Γραφείου Τύπου τής ΚΕ."

Κατ΄ αρχάς να σας συγχαρώ για τις πηγές πληροφόρησής σας για ζητήματα ΚΚΕ και κατά δεύτερον εάν εκμαιεύεται τόσα πολλά από την σιωπή, τότε σκεφτήτε πόσα μπορούμε να συμπεράνουμε εμείς από την παραπάνω φλυαρία σας.

Α, να μην ξεχάσω, πότε είπαμε είναι η επόμενη επίσκεψη του Τσιπράκου στο Νιου Γιόρκ;
Άκουσα από κάποιον κάπου ότι θα πάει λέει για ζητήματα πρωτοκόλου διασύνδεσης συνοδευόμενος από όλα τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στην Νέα Μεγάλη Παράταξη

Ανώνυμος είπε...

LeftG700, πολύ συχνά χρησιμοποιείς την παρακάτω φράση:
"Ρε συ, θα βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει;"

Να συμπεράνουμε το ύψος του επιπέδου σου ή μήπως την πορεία της χαμένης σου αυτοεκτίμησης;

Ανώνυμος είπε...

Βασικά, σας βρίσκω γελοίους αλλά δεν ήθελα να είμαι αγενής.
Πέραμα.


Ανώνυμος είπε...

χαχαχααχχα
ποσο ποναει οταν το 4,5 γ@μ@ει.....
γραφτε στον net,γραφτε στις κωλοφυλλαδες σας....
εκει που δεν θα εισαστε ποτε θα ειναι στον δρομο,στον χωρο δουλειας,στην γειτονια.....
αρχιστε και τις προτασεις για ΓΓ με την μονη μορφη που ξερετε(talent show)....
παμε ολοι ενα ΜΠΕ...
(συγνωμη αλλα το επιπεδο σας ειναι μονο για κουβεντες "ποιος την εχει μεγαλητερη)

Ο.


Ανώνυμος είπε...

και εσυ τι εισαι ή ποιους εκφραζεις και ζητας να αλλαξουν μυαλα στο ΚΚΕ;;;;;;

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ...

ανωνυμος/η

LeftG700 είπε...

ΠΡΟΣ Κ Κ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ


Ρε παίδες, ρε παίδες! Ήρθατε εδώ ειδοποιημένοι από το λινκάρισμα του LeninReloaded. Για να κάνετε τι; Να επιβεβαιώσετε την ‘‘κουλτούρα’’ τού τυφλού κομματικού πατριωτισμού σας; Γνωστά αυτά. Για να δούμε όμως ορισμένες ‘‘λεπτομέρειες’’…

Κατ’ αρχήν, ας δούμε την ‘‘ειδοποίηση’’ που λάβατε για να έρθετε ως εδώ. Ο Αντώνης αναδημοσιεύει την ανακοίνωση περί Συνεδρίου και λινκάρει το άρθρο τού Σταυρόπουλου και τη δική μας ανάρτηση. Και επειδή, προφανώς, αισθάνεται θριαμβευτής και δικαιωμένος περιορίζεται να σχολιάσει μόνο με τον τίτλο και τον πεινασμένο που ονειρεύεται καρβέλια. Μάλιστα.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι έγινε δηλαδή με την ανακοίνωση της ημερομηνίας; Διαψεύδεται ο Σταυρόπουλος; Από πού κι ως που; Μήπως ο Σταυρόπουλος ισχυρίστηκε ότι το Συνέδριο θα γίνει τού Αγίου ανήμερα ή ότι η Παπαρήγα κατήργησε τα Συνέδρια; Ο Σταυρόπουλος μίλαγε για την επιθυμία τής ηγεσίας να πάει το Συνέδριο όσο γίνεται πιο πίσω από το Βατερλό τού Ιουνίου, ώστε να κρυώσει κάπως το χαστούκι που έφαγε. Τα αυτονόητα δηλαδή. Αυτό που θα ήθελε κάθε ηγεσία κάθε κόμματος που θα βρισκόταν στην ίδια θέση. Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι η ηγεσία σας είναι ένα άλλο είδος ανθρώπων, κάτι σαν Ελοχίμ να πούμε, που δεν έχουν καμία σχέση με το συνηθισμένο ανθρώπινο γένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κι έτσι…

Το γίνεται λοιπόν τώρα; Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου, ενάμισο μήνα μετά τον Φεβρουάριο που, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Σταυρόπουλος —και δεν διαψεύστηκαν— προγραμματιζόταν να γίνει. (Να σημειωθεί εδώ ότι ο Φεβρουάριος έχει αναφερθεί και τουλάχιστον σε ένα άλλο παλιότερο δημοσίευμα που βρήκα εγώ, στον Αγγελιοφόρο, αν θυμάμαι καλά. Επιπλέον, την ίδια εντύπωση είχαν και παιδιά δικά σας. Συνεπώς, ο Φεβρουάριος δεν προέκυψε από το πουθενά.) Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί; Ο Σταυρόπουλος, εν μέρει, κατά ενάμισο μήνα, επιβεβαιώνεται. Άλλο Φεβρουάριος, άλλο Απρίλιος, δεν το ξέρετε αυτό; Τι κάνετε σαν μαϊμούδες, λες και ανακοινώθηκε ότι το Συνέδριο όχι μόνο δεν θα πάει παραπίσω, αλλά θα γίνει κι ένα μήνα …νωρίτερα, το Γενάρη;;;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Παραπέρα και στο ψητό τής υπόθεσης: Η γραμμή τής πλήρους απομόνωσης και του ηλίθιου σεχταρισμού τον Ιούνιο πήγε άπατη. Εντελώς τελείως. Πάρτε το χαμπάρι! Την έφτυσε η μισή εκλογική βάση σας! Ένας στους δύο! Γκέγκε; Ποιον λοιπόν θα πείσετε ότι αυτό το φτύσιμο περνάει στο ντούκου από όλα τα στελέχη και τα μέλη σας; Επειδή εσείς είστε κουφιοκεφαλάκηδες και κοιμόσαστε ύπνο βαθύ και μάλιστα όρθιοι, νομίζετε ότι όλοι στο ΚΚΕ σκέφτονται με τα δικά σας μυαλά; Και μόνο η ιστορία τού Αλέκου Χαλβατζή και της Νέας Σποράς αποδεικνύει το αντίθετο.

Ένα άλλο ζήτημα τώρα. Στο μοναδικό σχόλιο που έχει κάποια ψήγματα σοβαρότητας, άσχετα αν είναι πασπαλισμένη με μπόλικη αφέλεια, γράφει αυτός (ή αυτή) που σχολιάζει:

Κατ΄ αρχάς να σας συγχαρώ για τις πηγές πληροφόρησής σας για ζητήματα ΚΚΕ και κατά δεύτερον εάν εκμαιεύεται τόσα πολλά από την σιωπή, τότε σκεφτήτε πόσα μπορούμε να συμπεράνουμε εμείς από την παραπάνω φλυαρία σας.

Ορέος ο φίλος ή η φίλη που τα γράφει αυτά! Διότι, δυσανασχέτησε μεν επειδή αντλήσαμε πληροφόρηση από το αστικό Βήμα, αλλά ξέχασε ότι το τσαρδί που τον πληροφόρησε για την ανάρτησή μας και τον έκανε να μας επισκεφτεί, λίγες ώρες πριν, αντλούσε πληροφόρηση για ζητήματα ΣΥΡΙΖΑ από τα ‘‘επαναστατικά’’ …Νέα!!! Χωρίς να περιμένει ούτε ένα 24ωρο για να δει αν οι πληροφορίες θα διαψευστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα διευκρινιστούν! Τι, σαν κι εμάς τους ‘‘οπορτουνιστές’’ είναι; Που περιμέναμε δύο ολόκληρες εβδομάδες (συμπληρωμένες!) ψάχνοντας τον Ρίζο για κάποια διάψευση ή διευκρίνιση; Αλήθεια, πόση πολιτική ηλιθιότητα πρέπει να κουβαλάτε για να σας διαφεύγει ότι αν θέλαμε να χτυπήσουμε το Κόμμα, θα αξιοποιούσαμε τον Σταυρόπουλο από την πρώτη στιγμή, από την ίδια ή την επόμενη μέρα και δεν θα περιμέναμε δύο ολόκληρες βδομάδες;;;

Αυτό το ερώτημα το αφήνουμε να απαντηθεί από εσάς. Και μπορεί να απαντηθεί ολόσωστα και χωρίς την παραμικρή δυσκολία. Αρκεί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να πάψετε να είσαστε γραμμιτζήδες τού κερατά!


Τα λέμε (αλλά βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει! ;-) )

LeftG700 είπε...

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ


Αντί του Χωρίς να περιμένει ούτε ένα 24ωρο για να δει αν οι πληροφορίες θα διαψευστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα διευκρινιστούν!, να διαβαστεί:

Χωρίς να περιμένει ούτε δύο 24ωρα για να δει αν οι πληροφορίες θα διαψευστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα διευκρινιστούν!

LeftG700 είπε...

Τι έγινε πουλάκια μου; Κατάπιατε τη γλωσσίτσα σας; Ή μπας και σας την έφαγε η γάτα τού Λένιν; ;-)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα δεν λες τιποτα περα απο φαμφαρες και μεγαλοστομιες.....
η γλωσσα μου ειναι στην θεση της απλα απανταει οταν αξιζει και οχι σε βλακιες.....
τα λεμε......
στον δρομο....
ξερεις που....
στο 3 στο τηλεκοντρολ.....

ΦΙΛΙΑ!!!!!

Ο.

Ανώνυμος είπε...

Αντε γαμήσου ηλίθιε πασόκε που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ μιας και πέσαν τα καραβάκια σου έξω και πιστεύεις ότι θα στα αποζημειώσει ο Τσίπρας... Βλακοειδές-Φασιστοειδές του κερατά...

Ιβάν είπε...

@LeftG700:

«Τι γίνεται λοιπόν τώρα; Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου, ενάμιση μήνα μετά τον Φεβρουάριο που, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Σταυρόπουλος —και δεν διαψεύστηκαν— προγραμματιζόταν να γίνει. (Να σημειωθεί εδώ ότι ο Φεβρουάριος έχει αναφερθεί και τουλάχιστον σε ένα άλλο παλιότερο δημοσίευμα που βρήκα εγώ, στον Αγγελιοφόρο, αν θυμάμαι καλά. Επιπλέον, την ίδια εντύπωση είχαν και παιδιά δικά σας. Συνεπώς, ο Φεβρουάριος δεν προέκυψε από το πουθενά.) Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί; Ο Σταυρόπουλος, εν μέρει, κατά ενάμισο μήνα, επιβεβαιώνεται. Άλλο Φεβρουάριος, άλλο Απρίλιος, δεν το ξέρετε αυτό; Τι κάνετε σαν μαϊμούδες, λες και ανακοινώθηκε ότι το Συνέδριο όχι μόνο δεν θα πάει παραπίσω, αλλά θα γίνει κι ένα μήνα …νωρίτερα, το Γενάρη;;;»

«Ο Σταυρόπουλος εν μέρει επιβεβαιώνεται».
Μάλιστα.
Γιατί;
Γιατί «άλλο Φεβρουάριος και άλλο Απρίλιος».
Και τι θα γινόταν τον Φεβρουάριο;
Τον Φεβρουάριο είχε «προγραμματιστεί» το συνέδριο, το οποίο «ανέβαλε η ηγεσία του ΚΚΕ».

Μόνο που τον Φεβρουάριο δεν είχε προγραμματιστεί κανένα συνέδριο.

Και φυσικά δεν καθιστά το συνέδριο προγραμματισμένο,
ούτε το ότι το ΚΚΕ δεν ασχολήθηκε με το συκοφαντικό δημοσίευμα
(«σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Σταυρόπουλος —και δεν διαψεύστηκαν»)
ούτε το τι διάβασες καημένο στον Αγγελιοφόρο
(«ότι ο Φεβρουάριος έχει αναφερθεί και τουλάχιστον σε ένα άλλο παλιότερο δημοσίευμα που βρήκα εγώ, στον Αγγελιοφόρο, αν θυμάμαι καλά»)
ούτε η εντύπωση που μπορεί να είχε σχηματίσει κάποιος που στηρίζει ΚΚΕ
(«Επιπλέον, την ίδια εντύπωση είχαν και παιδιά δικά σας»).

Το συνέδριο δεν «αναβλήθηκε»,
και επομένως ο Σταυρόπουλος δεν «επιβεβαιώνεται» («εν μέρει»).
Όποτε και να γινόταν το συνέδριο, δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί γιατί ολόκληρο το άθλιο άρθρο του βασιζόταν στο ψέμα ότι το συνέδριο είχε προγραμματιστεί και αναβλήθηκε.

Όλα αυτά εσύ τα ήξερες.
Και, από απροσεξία προφανώς, φανέρωσες ότι τα ήξερες γράφοντας πριν μήνες στο γλόμπινγκ:
«Έχει γραφτεί δεξιά κι αριστερά ότι το 19ο συνέδριο προγραμματιζόταν να γίνει τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι αλήθεια ότι από το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι επ’ αυτού (ούτε επιβεβαίωση ούτε όμως διάψευση)».

Για τον παραπάνω λόγο σού έχω ήδη εξηγήσει ότι, μεταξύ άλλων, είσαι ένας ψ ε υ τ ά κ ο ς.

Συνέχισε να γελοιοποιείσαι.