Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πουτάνα ζωή! Ένας λενινιστής ηγέτης με δυνατότητες πρωταθλητισμού υπάρχει στη Δυτική Ευρώπη κι αυτός είναι δεξιός και γυναίκα!




Κάθε απορία ή διαφωνία (ελπίζω όχι από λενινιστές/τριες...) δεκτή προς συζήτηση. 


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Έφυγες! Τζους!

ΕΟΣ είπε...

Γίνατε πλέον Λελεδες!
(Λεπινιστές - Λενινιστές)

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Από εσάς δεν έχω και πολλές απαιτήσεις. Ό,τι και να πείτε δεν πιάνεται. Δεν είσαστε καν λενινιστές! :-)


Τα λέμε


ΥΓ Εκείνη την ανάρτηση με τη συνέντευξη της Λεπέν στον Πρετεντέρη, που αποδεικνύει τάχα ότι τι Πλαστήρας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τι Παπάγος (Εθνικό Μέτωπο) -ποιος να το έλεγε: εσείς οι "αντισταλινικοί"!- τι τη θέλατε; Από τη μύτη θα σας τη βγάλουμε! :-)

κάποιος σύντροφος είπε...

Βασικά εξήγησε το. Ότι κάνει τους αναγκαίους συμβιβασμούς εννοείς ?

Επίσης δεν είναι δεξιός, είναι ακροδεξιός.

Ακροδεξιά βασικά, και ας μην την νοιάζει και πολύ κατά πάσα βεβαιότητα, ακόμα και αν το παίξει "γυναίκες σύγχρονες πετυχημένες, η ορθή επισήμανση του φύλου.

Το ότι σαπίζει η ΟΝΕ και ΕΕ είναι καλό. Η πολιτική κρίση γενικά είναι καλό πράγμα, ανοίγει πεδία δυνατοτήτων. Το ότι οι δυνατότητες δεν καλύπτονται από την αριστερά αλλά από την ακροδεξιά και την δεξιά, είναι κακό. Η δε εθνική ακροδεξιά στροφή της Γαλλίας αν γίνει (δηλ με ταξικές κοινωνικές προϋποθέσεις κατά του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, κατά της δημοκρατίας, και πράγμα πολύ σημαντικό κατά της Αφρικής και όπου αλλού- μην ξεχνάμε για ποια χώρα μιλάμε) είναι πολύ κακό. Πρέπει να έχουμε μπούσουλα σε κάποια πράγματα, ταξικές προϋποθέσεις και προοπτικές. Υπάρχει μια πιθανότητα μια ιμπεριαλιστική αστική τάξη να διεκδικήσει έναν άλλο τρόπο ένταξης της στο διεθνές σύστημα.

Λέω επειδή λες αλλού ότι το εύχεσαι ή κάτι τέτοιο. Τίποτε καλό δεν βγαίνει, άσε που η ευρωπαίστικη αριστερά πολώνεται στον ευρωπαϊσμό ακόμα παραπάνω με τέτοιες εξελίξεις. Λέω επειδή είδα να λες ότι το "εύχεσαι". Το θεωρώ σχήμα λόγου προφανώς. Αυτό εν τέλει δεν είναι καν κάποιο κενό που ίσως κάπως η αριστερά και το κίνημα να εκμεταλλευτούν. Αυτό είναι η κάλυψη του κενού από άλλους.

Βέβαια είναι και το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας που το κάνει δύσκολο. Μάλλον θα βγει ο Σαρκοζί με 70 % στον δεύτερο γύρο, με ατζέντα μετατοπισμένη προς τα ακροδεξιά. Μάλλον λέω, εκτός και αν γίνει σαφής επιλογή από την γαλλική αστική τάξη προς την Λεπέν. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλειστεί στην εποχή μας, ούτε και το πιθανότερο όμως.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Τα πολλά λόγια που θα μπορούσα να σου γράψω είναι φτώχια. Για τον απλούστατο λόγο ότι προέρχονται από εμένα που, κατά τα συμφραζόμενα του σχολίου σου, δεν εμπίπτω στην κατηγορία εκείνων που έχουν «μπούσουλα σε κάποια πράγματα, ταξικές προϋποθέσεις και προοπτικές». Γι’ αυτό:

Να μελετήσεις την περίπτωση που ο Λένιν ξέχεζε τους μαρξιστές σοσιαλδημοκράτες της Πολωνίας, οι οποίοι, με τη «συνεπή πολιτική διεθνιστικών αρχών», διεξήγαγαν «αποφασιστικό» αγώνα εναντίον τού πολωνικού εθνικισμού και κατέληξαν, όπως κάθε «καθαρός» τής εποχής, να αρνηθούν το δικαίωμα της Πολωνίας να αποσχιστεί από τη Ρωσική Αυτοκρατορία και να ιδρύσει το δικό της κυρίαρχο έθνος-κράτος. Λες να μην ήξερε ο Λένιν ότι ανάμεσα σε αυτούς που ήθελαν την ανεξαρτησία τής Πολωνίας ήταν και πολλοί καραμπινάτοι εθνικιστές (με την αρνητική έννοια του όρου); Προφανώς και το ήξερε. Άρα;

Ποιος ξέρει... Ίσως να ήταν κι ο Λένιν ανάμεσα σ’ εκείνους που δεν έχουν «μπούσουλα σε κάποια πράγματα, ταξικές προϋποθέσεις και προοπτικές»...


Τα λέμε


ΥΓ Από όσα έγραψα στο σχόλιό μου φανερώνεται ξεκάθαρα γιατί χαρακτηρίζω τη Λεπέν «λενινίστρια». Φανερώνεται ξεκάθαρα, με την προϋπόθεση να έχει κανείς ανοιχτή σκέψη και ματιά...

κάποιος σύντροφος είπε...

Ααααα, στην τύχη τα γράφεις, ότι να ναι και ότι πιάσει. Βάλε και λίγο Λένιν, βάλε λεμόνι, βάλε ξύδι, γενικά όλα μας αρέσουν.

Ο ένας (ΕΟΣ) βλέπει την ακροδεξιά ίδια με την αριστερά που αμφισβητεί βασικές πλευρές της κυρίαρχης πολιτικής, και αυτή την ομοιότητα την βλέπει για κακό και ο άλλος (leftg700) συμφωνεί στην ομοιότητα, την δυνάμει συνάφεια κλπ, και το βλέπει για καλό.

βασικά μια αριστερά του οτινανισμού, πιο φτωχή και μίζερη και από λεηλατημένο ασφαλιστικό ταμείο για να "είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας".

όχι leftg700, δεν θα μπορούσες να πεις πολλά. Λυπάμαι. Και μην το κάνεις σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει τρόπος να πεις κάτι σοβαρό έτσι όπως το άνοιξες, και το συνέχισες.

keep walking.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Εγώ θα εξακολουθήσω να keep walking. Μάλιστα, είμαι διατεθειμένος να το κάνω μέχρι και στο φεγγάρι, αν πρόκειται εσύ κάποια στιγμή να start thinking...


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

ναι οκ, για εξυπνάδες και ειρωνείες ας πούμε ότι είσαι επαρκής. Επιεικώς δηλ γιατί και εκεί ...

να στηρίξεις κάτι που λες είναι το θέμα, τα άλλα είναι για να γεμίζει η ώρα και τα σχόλια.

η ήττα του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, και η διαφαινόμενη νέα ήττα, το νέο σκόρπισμα των δυνατοτήτων της περιόδου στον βωμό της ευρωπαίστικης αριστεράς και του διαλυμένου κομμουνιστικού κινήματος, μπορεί να δημιουργήσει τα πάντα. Από απελπισμένες ένοπλες εξεγέρσεις, μέχρι και το "έστω η Λεπέν, μήπως και γίνει κάτι". Ακριβώς όπως ο άλλος φωστήρας λέει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ λέει τα ίδια με την Λεπέν. Δεν έχετε τρόπο να τα στηρίξετε (ιστορικά, θεωρητικά, πολιτικά, οικονομικά) και απλά ριχνετε στο διαδίκτυο εξυπνάδες. Γιατί αυτό που λες είναι πάρα πολύ κοντά με αυτό που λέει ο ΕΟΣ. Διαφωνείτε στην αποτίμηση, συμφωνείτε στο γεγονός.

δεν πάει έτσι my friend, και αν επιχειρήσεις να επιχειρηματολογήσεις, θα φτάσεις σε τέτοια αδιέξοδα που θα το καταλάβεις και ο ίδιος.

σοφά λοιπόν πράττεις και προσπαθείς να ξεχαστεί.

"κάποιος σύντροφος¨"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Δεν θέλω ούτε να σε τσιγκλίσω, ούτε να τσακωθούμε, αλλά, για να τα λέμε όλα, ώρες-ώρες έχεις πολύ μεγάλο θράσος. Σε παρέπεμψα στο προ-προηγούμενο σχόλιό μου να μελετήσεις την περίπτωση της ανεξαρτησίας τής Πολωνίας και τη γνωστή διαμάχη τού Λένιν με τους διάφορους «καθαρούς» τής τότε Αριστεράς. Και μου γράφεις τώρα μέσα στην καλή χαρά, ανυποψίαστος κι ωραίος σαν «καθαρός» αριστερός:

«Δεν έχετε τρόπο να τα στηρίξετε (ιστορικά, θεωρητικά, πολιτικά, οικονομικά) και απλά ριχνετε στο διαδίκτυο εξυπνάδες.»

Το να πω ότι δεν τρώγεσαι είναι λίγο και εξαιρετικά επιεικές. Αλλά είναι Παρασκευή σήμερα και είμαι στις καλές μου...


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

δεν με νοιάζει αν είσαι στις καλές σου, κουβέντα κάνω δεν τσακώνομαι, αν και οι ανερμάτιστες απόψεις σου μου χαλάνε το κέφι

για την Πολώνία απάντησα, ακολουθείς την γνωστή τσιτατομαχία. Ξέρεις πόσο μαρξισμό χρειάζεται για να ξέρεις να κάνεις copy paste ? καθόλου.

η αναφορά σου στον Λένιν για να στηρίξεις ότι η άνοδος της ακροδεξιάς σε μια ιμπεριαλιστική χώρα (έχει σημασία καλέ μου δήθεν λενινιστή) είναι βήμα ... αντιιμπεριαλιστικό (εν δυνάμει κλπ) είναι λάθος, εκτέλεση του λενινισμού χωρίς έλεος.

εγώ δεν θα πω ότι έχεις θράσος. Μάλιστα δεν επιτρέπω και να το λες για μένα.

έχεις όμως άγνοια και γω υποχρέωση να σε διορθώνω, κάντο και συ αν νομίζεις.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Έχεις μία σαφέστατη κλίση (αλλά καθόλου ταλέντο) να μεταθέτεις την κουβέντα και να κάνεις το Γερμανό όταν δεν σε συμφέρει. Απαντάς σε ένα σχόλιο στο οποίο σού επισήμανα ότι διαμαρτυρήθηκες επειδή τάχα μου αυτά που ισχυρίζομαι δεν στηρίζονται σε κανένα ιστορικό και πολιτικό προηγούμενο την ίδια στιγμή που σου είχα θυμίσει την περίπτωση της Πολωνίας! Και απαντάς άλλα τών αλλών ενώ ο καθένας που τυχόν παρακολουθεί την κουβέντα μας (και φυσικά και εγώ) μπορεί να δει ότι έχεις πιαστεί με το κλεμμένο κατσίκι στον ώμο! Αντί να δεχθείς ότι η παρατήρηση που έκανες είναι άκυρη κάθεσαι τώρα και μου κάνεις λόγο για τσιτατομαχίες και copy paste και τα παρόμοια. Ρε φίλε, ποια τσιτατομαχία και ποιο copy paste; Ούτε μία άνω τελεία από γραφτά τού Λένιν δεν πόσταρα! Απλώς, σού θύμισα το πολωνικό εθνικό ζήτημα που είναι κλασικό case study και γι’ αυτό ο διάλογος που έγινε τότε μεταξύ τών μαρξιστών (με τον Λένιν πρώτο και καλύτερο) δείχνει πολύ αποκαλυπτικά τα διάφορα ρεύματα σκέψης εκείνης τής εποχής πάνω γενικά στο εθνικό ζήτημα σε σύνδεση με το ταξικό.

Κλείνοντας αυτό το γύρο από τη μεριά μου να σου πω μετά λύπης μου ότι δεν έχεις καταλάβει Χριστό από αυτό που ήθελα να υπογραμμίσω και δεν έχεις πάρει μυρωδιά γιατί χαρακτήρισα τη Λεπέν λενινίστρια. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω: ξεκρέμασε τον Λένιν από τα εικονίσματα, βγάλε τον κάπως από την καρδιά σου και προσπάθησε να τον βάλεις λίγο περισσότερο στο μυαλό σου! Τότε ίσως να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι η Λεπέν αποδεικνύεται πρώτης γραμμής λενινίστρια ως προς το εξής ζήτημα:

Είναι σε θέση να διακρίνει το μείζον θετικό (αποδυνάμωση του σκληρού πυρήνα τής ΕΕ, δηλαδή ευρωζώνη, όπως ήλπιζε ότι θα γίνει με την πρωτιά τού ΣΥΡΙΖΑ) από το έλασσον αρνητικό (πρωτιά αριστερού κόμματος σε μία χώρα τού ευρώ), χωρίς δογματικές εμμονές σε «πολιτικές αρχών». Όπως ακριβώς το διέκρινε και ο Λένιν που ήθελε πάνω απ’ όλα την αποδυνάμωση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, παρά το κόστος τού φουντώματος και τής δικαίωσης του πολωνικού εθνικισμού. Και όπως ακράδαντα πιστεύω ότι το διακρίνω και εγώ: αποσταθεροποίηση, αποσύνθεση και τελικά διάλυση της ευρωζώνης πάση θυσία, ακόμα κι αν αυτή η θυσία είναι η ανάδειξη στην εξουσία τής Λεπέν, αφού οι αριστεροί στη Γαλλία και γενικά σε όλη την Ευρώπη κοιμούνται είτε τον ύπνο τού δικαίου, είτε τού «συνεπούς διεθνιστή» (= διεθνιστή τού κώλου), είτε εκείνου που έχει εσωτερικεύσει έως μυελού οστέων την ήττα...


Τα λέμε