Κυριακή 7 Ιουνίου 2009


Γκρι βαθύ. Σχεδόν μαύρο.

Δεν προλάβαμε να αφήσουμε καλά-καλά το πληκτρολόγιό μας από την Πέμπτη και διαβάζοντας το τελευταίο τεύχος της «Athens Voice», του αγαπημένου μας Οδηγού Αγορών της πόλης μας, το ξαναπιάνουμε. Η αφορμή είναι το άρθρο του αξιότιμου κ. Δημήτρη Φύσσα(ΔΦ), εξέχοντος μέλους της συντακτικής ομάδας. Η οποία συντακτική ομάδα, με την κάλυψη κάθε είδους μανδύα, από αυτόν του «φιλελευθερισμού» (με σημαιοφόρο τον «αρχηγό» Φώτη Γεωργελέ) μέχρι αυτόν του κεντροαριστερού εγχειρήματος (βλέπε Νίκο Γεωργιάδη και Προκόπη Δούκα), ακόμα-ακόμα και τον μανδύα της ελευθεριακής και κοσμοπολίτικης «αριστερής» σκέψης της πάλαι ποτέ κόκκινης Σώτης (μη ρωτάτε «ποιά Σώτη», μία είναι η Σώτη!), κάνει ό,τι περνάει από την πένα της για να αποδυναμώσει τα πολιτικά σχήματα της Αριστεράς. Τώρα με τις Ευρωεκλογές, φυσικά φορτσάρει!

Ιδιαίτερες επιδόσεις στον Αντί-Αριστερό αγώνα σημείωσε ο ΔΦ με το άρθρο του που είχε τον τίτλο «Ο Ιανός, κι ο Αρλεκίνος ενώπιον της ευρωκάλπης» (
http://www.athensvoice.gr/politics). Ένας αναγνώστης του εν λόγω έγκυρου Οδηγού Αγορών, ο Ixtlan, σχολίασε στο site κάτω από το άρθρο του: «Ευτυχώς που ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει ένα σκατό για το τι πιστεύεις και για το τι θα κάνεις ή όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ!». Εμείς θα σχολιάσουμε το άρθρο του λίγο πιο αναλυτικά, καθόλου αθυρόστομα και υπερασπιζόμενοι την Αριστερά συνολικά.

Ο ΔΦ επιτίθεται στα δύο μεγαλύτερα από πλευράς ψηφοφόρων σχήματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μεν πρώτο το κατηγορεί για «διπλοπροσωπία» (εξ ου ο χαρακτηρισμός «Ιανός»), επειδή καλεί τον κόσμο να το ψηφίσει «ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με όλα μαζί του», αποκρύπτοντας έτσι -κατά τον κ.Φύσσα πάντα- το γεγονός πως είναι «ένα κόμμα-ιδεολογική και οικονομική επιχείρηση, ένα κόμμα-εκκλησία, που αντιμετωπίζει με θρησκευτικούς όρους τα πράγματα»! Είναι δε -μας διαβεβαιώνει- «κατά βάθος το ισχυρότερο ακροδεξιό κόμμα στη σύγχρονη Ελλάδα»!

Τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι τον απορρίπτει, γιατί η ραχοκοκαλιά του, ο ΣΥΝ, δεν εκφράζει πλέον το πνεύμα της Ανανεωτικής Αριστεράς -αφού έχει καταληφθεί από όσους αποχώρησαν το 1991 από το ΚΚΕ- και γιατί αποτελείται από αριστερές ομάδες «κάθε απόχρωσης» (εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Αρλεκίνος») που χαρακτηρίζονται από «εμμονή στο φετίχ του δημόσιου τομέα, τυφλό αντιδυτικισμό, ξεπερασμένο αντιευρωπαϊσμό, ιδιότυπο εθνικισμό, αντιφιλελευθερισμό, εναντίωση σε κάθε μεταρρύθμιση, ανορθολογισμό, δικαιωμένο 100% μαρξισμό, κ.λπ.». Πράγμα που τον κάνει να μοιάζει όλο και πιο πολύ με το ΚΚΕ, καταλήγει ο κ.Φύσσας. Προβλέπει μάλιστα μετά βεβαιότητας και τη διάλυση του ΣΥΝ, για την οποία μας λέει ότι «δεν θα χαρεί, αλλά ούτε θα κάνει τίποτα για να την αποτρέψει!

Σ’ όλο αυτό το μακροσκελές κατηγορητήριο, το οποίο ασφαλώς και αφορά επί του πεδίου της ιδεολογίας κάθε σχηματισμό της Αριστεράς ασχέτως, αν δεν τον ονοματίζει ο ΔΦ, υπάρχει απέραντη και ξετσίπωτη διαστρέβλωση και πλήρης και χυδαία αντιστροφή των εννοιών. Όπως άλλωστε σε κάθε Μαύρη Προπαγάνδα που ήταν πάντα το αγαπημένο όπλο κάθε αντιδραστικού. Εν προκειμένω του αξιότιμου κ. Δημήτρη Φύσσα.

Έτσι το ΚΚΕ, επειδή προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι η θεωρία την οποία ασπάζεται είναι σωστή, είναι «ιδεολογική επιχείρηση»! Επειδή έχει δικές του επιχειρήσεις, για να ενισχύει τα οικονομικά του μέσα προκειμένου να διεξάγει τον πολιτικό του αγώνα, είναι «οικονομική επιχείρηση»! Και είναι εκκλησία επειδή, π.χ. έχει σύμβολα(!), τιμά τους εκτελεσμένους του(!) και γιορτάζει κομματικές επετείους(!). Ο δε ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, επειδή μιλάει για αντικαπιταλισμό πάσχει από αντιδυτικισμό(!), επειδή είναι αντίθετος με τις ιδιωτικοποιήσεις υποφέρει από φετιχισμό του δημόσιου τομέα(!), επειδή αντιπολιτεύεται τα Διευθυντήρια της νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποπίπτει στο αμάρτημα του αντιευρωπαϊσμού(!).

Τάδε έφη ο κ. Δημήτρης Φύσσας από τις σελίδες της «Athens Voice». Kι έτσι, η μονοτονία των διαφημίσεων, των ροζ αγγελιών «για κορίτσια κι αγόρια που θέλουν να σου μιλήσουν», των αστρολογικών προβλέψεων και των στηλών «που μιλάνε βρώμικα» σπάει με λίγη φαιά προπαγάνδα που μοιάζει να έρχεται από άλλες, παλιές εποχές…

Φαιά προπαγάνδα, δηλαδή γκρι. Για την ακρίβεια, βαθύ γκρι. Σχεδόν μαύρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: