Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τρεις και Μια ευχές για ένα αριστερό blog που διέκοψε για να ανασυνταχθεί


ΠΡΟΣΦΑΤΑ και μέχρι νεοτέρας, σταμάτησε να δημοσιεύει ένα από τα αριστερά blogs που διαβάζουμε. Οι λόγοι που προβάλλει ο διαχειριστής του είναι αυτοί τής ανασύνταξης.


ΕΠΕΙΔΗ είναι ένα αριστερό blog, και ως τέτοιο προωθεί ιδέες και αξίες τής Αριστεράς, και μάλιστα στο πάσχον πεδίο τής αριστερής πολιτικής φιλοσοφίας και θεωρίας, ευχόμαστε στον διαχειριστή του να ανασυνταχθεί και να επιστρέψει στην προπαγάνδιση των ιδεών μας σύντομα.


ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, διατυπώνουμε και μια δεύτερη ευχή:

Αυτή η ανασύνταξη να συμπεριλάβει και τη ριζική αναθεώρηση της απαξιωτικής στάσης του προς κάποιους από τους αναγνώστες του, για τους οποίους, αν και δηλώνουν με γενναιότητα και ευθύτητα, σπάνια στις μέρες μας και δη στο Διαδίκτυο, ότι δεν έχουν την αναγκαία μόρφωση για να καταλάβουν κάποια γραπτά του, συνηθίζει να επιφυλάσσει αλαζονεία και περιφρόνηση.


ΤΟ ’ΝΑ φέρνει τα’ άλλο. Η δεύτερη ευχή μάς υποχρεώνει σε μια τρίτη:

Επειδή η θεωρία, ιδίως η αριστερή, ελάχιστη αξία έχει, αν όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται από την πράξη, αλλά, αντίθετα, συντρίβεται από αυτήν, και επειδή η αλαζονεία, το τελευταίο πράγμα που μπορεί (και δικαιούται) να επιδεικνύει η Αριστερά, είναι ίσως το αποτελεσματικότερο μέσο δυσφήμησής της, νιώθουμε υποχρεωμένοι να ευχηθούμε, αν δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει σ' αυτή τη στάση, το συγκεκριμένο blog να αποτελέσει οριστικά παρελθόν.


ΛΥΠΗΡΗ αυτή η τρίτη ευχή βέβαια. Λυπηρή, αλλά αναγκαία. Καλύτερα να μας βγάζουν τα μάτια μόνο οι εχθροί. Γιατί όταν τα βγάζουμε μόνοι μας, τα βγάζουμε πιο βαθιά.


ΣΧΟΛΙΑ κλειστά. Κι εδώ, μετά τις τρεις ευχές και λίγο πριν τελειώσει κι αυτό το post και το καταπιεί η μαύρη τρύπα του Διαδικτύου, είναι η ώρα για τη Μία:

Μυαλά ανοιχτά!


ΑΜΠΟΤΕ!
 

Η εικόνα, από το oikaltses.com