Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η γνώμη ενός ψηφοφόρου τού ΣΥΡΙΖΑ (γράμμα προς την Κεντρική Επιτροπή μας)




Το κείμενο που αναρτούμε σήμερα το λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και το δημοσιεύουμε σύμφωνα με την επιθυμία τού φίλου που το έστειλε. Τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτή την επιλογή του που είναι τιμητική για μας, αν και, όπως του είπαμε και ιδιωτικά, έχουμε κάποιες αμφιβολίες κατά πόσον είναι τιμητική και για τον ίδιο, δεδομένου τού ‘‘κακού’’ χαρακτήρα μας... ;-) Σύμφωνα πάντα με τη δική του επιθυμία, το κείμενο (το οποίο, όπως μας πληροφόρησε, το έχει αποστείλει και στην «Αυγή» καθώς και στο enikos.gr) αναρτάται υπογεγραμμένο με τα πραγματικά του στοιχεία. Συνεπώς: το λόγο έχει ο κ. Διονύσης Γρηγοριάδης, ηλεκτρολόγος μηχανικός.

 

 

Οι αστοί τρομάξανε!


Ούτε μια ώρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και σύσσωμο το κατεστημένο δικομματισμού – ΜΜΕ – ΣΕΒ και κεφαλαιοκρατών έσπευσε να επισύρει νέο εκφοβιστικό δίλημμα: κυβέρνηση εδώ και τώρα, αλλιώς χάος, χρεοκοπία, έξοδος από το ευρώ και λοιπά. Φαίνεται ότι δεν πήραν χαμπάρι τι έδειξε ο λαός με την ψήφο του στις κάλπες. Επιμένουν να εκφοβίζουν έμμεσα πια και όχι απροκάλυπτα όπως πριν. Επιμένουν να υποκρίνονται ότι νοιάζονται για την πατρίδα και τον λαό, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συνέχιση των βάρβαρων, αντιλαϊκών πολιτικών. Μη τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ οι τραπεζίτες. Είναι σαν να λένε στο λαό: «εντάξει, μας δείξατε ότι δεν μας θέλετε, κάνατε το κομμάτι σας, ας συνεχίσουμε τώρα από κει που είχαμε μείνει».

Το ζήτημα δεν είναι να έχουμε κυβέρνηση που θα συνεχίσει να υπακούει στις εντολές του μνημονίου. Το ζήτημα είναι να εκφραστεί ενιαία η λαϊκή πλειοψηφία που κατακερματίστηκε, κυρίως στα κόμματα της αριστεράς, στους Οικολόγους Πράσινους, αλλά και σε άλλα με αντιμνημονιακή ρητορική κόμματα. Το δίλημμα κυβέρνηση ‘εθνικής ενότητας/σωτηρίας’ ή εκλογές που σημαίνουν χάος και καταστροφή είναι πλαστό. Όποιος το επικαλείται, υποτιμάει την ψήφο του λαού, αγνοεί το μήνυμα που εστάλη. Ο λαός απέρριψε την αποκαλούμενη ‘εθνική ενότητα/ σωτηρία’ των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, όταν οι φορείς της είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν τι εννοούν. Τι να την κάνει την εθνική ενότητα με τους τοκογλύφους, τους μεγαλοεργολάβους, τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο στο σύνολό του, που είναι οι μόνοι που ευνοήθηκαν από αυτή την ‘εθνική ενότητα’ της εγχώριας τρόικας. Ο λαός δεν έδωσε εν λευκώ εντολή σε όλους να τα βρουν με ένα μαγικό τρόπο και να τον ξεγελάσουν πλασάροντας μια κυβέρνηση καρικατούρα που απλά θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων, έχοντας αριστερό κολαούζο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιμένουν στην υποταγή στο μνημόνιο, καλλωπίζοντας τον λόγο τους και προβάλλοντας ένα ήπιο προφίλ. Κατανοούν ότι η αλαζονεία και η αμετροέπεια με τις οποίες αντιμετώπιζαν μέχρι πρότινος τη λαϊκή βούληση δεν αποδίδει πια. Η τρομοκρατία τους δεν πέρασε. Παράλληλα όμως, παραμένουν πιστοί στις αντιλαϊκές τους επιλογές. Η μεν ΝΔ μιλάει για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Μια πρόταση φωτοβολίδα, αφού όταν είχε την ευκαιρία η ΝΔ δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά να υπογράφει φαρδιά πλατιά ότι της σέρβιρε η τρόικα και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα τιμήσει τις υπογραφές της. Εξάλλου, η τρόικα σε όλους τους τόνους και διά όλων των εκπροσώπων της δηλώνει ότι το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις δεν τίθενται προς αναδιαπραγμάτευση. Επομένως τι θα επαναδιαπραγματευθεί ο κος Σαμαράς; Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, βάζει δήθεν σαν μόνη προϋπόθεση την παραμονή στο ευρώ. Εμμένει όμως, έστω και σιωπηρά, στην υποταγή στις επιταγές του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Αμφότεροι, αρνούνται να συναινέσουν στην επαναφορά των μισθών τουλάχιστον στα προ της κρίσης επίπεδα, στην κατάργηση του ειδικού ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και γενικά στην απαλλαγή από μνημόνια και συμβάσεις και την άρση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και νόμων. Πως λοιπόν να συμπορευθεί κάποιος μαζί τους; Πώς να τους εμπιστευτεί, έστω και για ψήφο ανοχής; Μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε κόμματα που επιμένουν μνημονιακά είναι ευθεία προσβολή προς το αίσθημα και τη βούληση του ελληνικού λαού, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας και δεν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιήσει τίποτα που να πηγαίνει κόντρα στις επιθυμίες και προσταγές της τρόικας. Όσο για τα περί αριστερού πρωθυπουργού θυμίζουν την παροιμία ‘να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ’ αλείψω μέλι’. Ο λαός δεν είπε θέλω αριστερό πρωθυπουργό για να με οδηγήσει στην καταστροφή, είπε «φτάνει πια, μια άλλη πορεία είναι εφικτή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του, κυρίως αυτή που έλεγε ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους μέχρι να σταθεί ο λαός στα πόδια του και να ανασυγκροτηθεί η παραγωγή. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αψηφήσει την εντολή που του έδωσαν οι ψηφοφόροι του. Από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ολοφάνερο ότι μια συσπειρωμένη αριστερά, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, θα μπορούσε να συντρίψει ολοκληρωτικά τις δυνάμεις του μνημονίου και της υποτέλειας στην τρόικα. Η αριστερά δεν είναι απλά ένα ακόμα ιδεολογικό ρεύμα. Επιχειρεί να εκφράσει —και απ’ ότι φαίνεται το πετυχαίνει σε κάποιο βαθμό— τα λαϊκά στρώματα και τάξεις που πλήττονται. Η αριστερά είναι η κύρια πολιτική έκφραση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που θέλει να πάρει πίσω τα χαμένα, να πάψει να δουλεύει σαν σκλάβος για τους τοκογλύφους, να μην ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, να περιφρουρήσει την εθνική του κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ όντας η δύναμη που ενισχύθηκε περισσότερο από όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Οφείλει να αποδείξει ότι δεν έλεγε ψέματα προεκλογικά. Οφείλει να συνεχίσει να επιχειρηματολογεί για το πώς μπορούμε να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, παραμένοντας στην ευρωζώνη. Οφείλει να απευθυνθεί στο λαό, μέσω των συλλογικών φορέων που τον εκπροσωπούν, είτε είναι κόμματα, είτε επαγγελματικές ή άλλες μαζικές οργανώσεις. Πρώτα από όλα, για να επιβεβαιώσει το μήνυμα που έδειξε η κάλπη. Δεύτερον, για να τους καθησυχάσει ότι εννοούσε αυτά που έλεγε προεκλογικά. Τρίτον, για να τους καλέσει να συμπορευτούν μαζί του (όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει) με βάση τις προγραμματικές του επιδιώξεις, τις οποίες μπορεί να εμπλουτίσει και να θωρακίσει με τη συμβολή τους.

Από την άλλη, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, ακόμα και οι εξωκοινοβουλευτικοί ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Οικολόγοι, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί, οφείλουν να απαντήσουν στην πρόταση – κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το οφείλουν πρώτα και κύρια στους ψηφοφόρους και τα μέλη τους. Γιατί δεν φαντάζομαι ότι η επιδίωξή τους αρχίζει και σταματάει στην απλή διαμαρτυρία. Οφείλουν να απαντήσουν βάζοντας προφανώς τους όρους τους. Από τη μια πρέπει να αποδείξουν ότι δεν θέλουν μια συγκυριακή συνεργασία με μόνο στόχο κάποιες κυβερνητικές θέσεις. Από την άλλη, έχουν την ευκαιρία να διασφαλίσουν ότι κάποια από τα προτάγματά τους, που διατείνονται ότι εκφράζουν τη βούληση του λαού και θα οδηγήσουν στη ριζική ανατροπή, μπορούν να προωθηθούν μέσα από μια κυβέρνηση της αριστεράς. Θα πρέπει να πείσουν, για το αν μπορούν ή δεν μπορούν μέσα από τη συμμετοχή σε μια συμμαχία για την εξουσία να επηρεάσουν προς μια ακόμα προοδευτικότερη κατεύθυνση τα πράγματα.

Το ερώτημα που καίει το λαό μας δεν είναι αν θα πάμε σε εκλογές. Το ερώτημα είναι αν και πως θα καταφέρει να εκφραστεί η κατακερματισμένη —προς το παρόν— λαϊκή πλειοψηφία που είπε όχι στο μνημόνιο. Αν και πως, η μεγάλη αυτή λαϊκή πλειοψηφία, θα καταφέρει να πάρει στα χέρια της την εξουσία. Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας αταλάντευτος στη θέση του ότι η κόλαση δεν διαπραγματεύεται, ότι υπάρχει αριστερή διέξοδος από την κρίση.


Διονύσης Γρηγοριάδης
Ηλ/γος Μηχ/κός


H photo, από το sweetteaandme.comsweetteaandme.com

96 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι παραμυθι τρωτε ρε παιδες εκει στον Συριζα απο τον Τσιπρα;;;;;Ειστε ανυπαρκτοι στο κινημα στους τοπους δουλειας(και γενικα το κινημα δεν ειναι δυνατο οσο επιβαλουν οι συνθηκες της ολομετωπης επιθεσης του κεφαλαιου)πως θα επιβαλεται αριστερη πολιτικη;;;;Συνεχιζετε την πολιτικη απατη που ξεκινησατε προεκλογικα(πχμπονους 50 εδρων μονοεδρικεςκλπ)που σας βοηθησε να παρετε πολλους αριστερους ψηφους,το ξερετε πως αν το συνεχισετε θα παρετε και αλλους με πιθανοτητα να βγειτε πρωτοι τον ιουνιο και το ΚΚΕ να πεσει και αλλο.Ο δρομος ομως που πειρατε δεν εχει καμια σχεση με αριστερα και αυτο θα απογοητευσει τον κοσμο που σας στηριζει τωρα ειδικα τους πιο απολιτικ μικροαστους που δυστηχως μετα την απογοητευση του μπορει ανετα να στραφει στο φασισμο με το σκεπτικο(την ειδαμε και την αριστερα)Πως θα εφαρμοσετε συντροφοι αριστερη πολιτικη μεσα στην ΕΕ του κεφαλαιου;;;;Με τον Ολαντ;;;;το Πασοκ της Γαλλιας;;;;;Δεν το ξερετε ηδη πως ο Ολαντ εκφραζει τα συμφεροντα του μεγαλου κεφαλαιου;;;;;Στην περιοδο της μεγαλυτερης καπιταλιστικης κρισης απο το 29 γινεστε δεκανικι των καπιταληστων ωστε να απογοητευσετε τον κοσμο και να τον ωθησετε στο ολοι ειναι ιδιοι!Πως θα δωσετε αυξησεις και δουλειες στο λαο εν μεσο κρισης με τα μεσα παραγωγης στους βιομηχανους και τους εφοπληστες;;;;;Τωρα που καταρρεει η ΕΕ και ετσι κι αλλιως θα βγουμε απο το Ευρω εσεις θεωρειται το Ευρω οπλο σας;;;;Κριμα ηταν μεγαλη ευκαιρια για να παλεψουμε σαν αριστεροι πατριωτες για μια ανεξαρτητη πατριδα σοσιαλιστικη με τα μεσα παραγωγης στο λαο και εσεις πηγατε με το κεφαλαιο για να το βοηθεισετε να διατηρησει την εξουσια του.Κριμα γιατι η αδιεξοδη πολιτικη σας που θα σκασει σαν τσιχλοφουσκα πολυ φοβαμαι οτι θα ριξει νερο στον μυλο του φασισμου που ειναι η επομενη εφεδρεια του συστηματος.Σαν Μαρξιστης θα συνεχισω να στηριζω την μονη ρεαλιστικη λυση της λαικης εξουσιας και οργανωνω τον λαο στους τοπους δουλειας οσο γινεται γιατι χωρις οργανωμενο λαο ΠΟΤΕ δεν προκειται να ερθει φιλολαικη λυση ετσι απλα απο τις καλπες.Θα προσπαθω με ολες μου τις δυναμεις να εξηγω στο λαο οτι ειστε απλως μια υποτιθεται αριστερη δυναμη τσιρακι του κεφαλαιου εφεδρεια του συστηματος ωστε να μην στραφει στο φασισμο μετα την σιγουρη αποτυχια σας.Η κριση ειναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ δεν ξεπερνιεται με καπιταλιστικα εργαλεια......Ταξικη παλη για σοσιαλισμο μεχρι τελους τα ψεματα και η απατη εχουν κοντα ποδαρια χαρισμα σας η εκλογικη νικη του Ιουνιου που ερχεται μακαρι να ειχατε δικιο και να αλλαζε ετσι απλα ο κοσμος και θα ημουνα μαζι σας νομιζετε πως εμεις οι κομμουνιστες εχουμε βιτσιο και δεν συνεργαζομαστε μαζι σας;;;;Απλα σαν Μαρξιστες μπορουμε να δουμε καθαρα πως αυτα που προτεινετε ειναι αδιεξοδα και ανεδαφικα!Στον ταξικο πολεμο εισαι η με το κεφαλαιο η με το λαο.Οι ενδιαμεσες λυσεις ειναι δυστηχως απατη.Σε 3 μηνες διακυβερνησης ο λαος θα καταλαβει την απατη των στελεχων σας(δεν αναφερομαι στους απλους οπαδους η ψηφοφορους)και εκει θα δωσουμε την ιδεολογικη μαχη να μεταδωσουμε στον κοσμο την αισιοδοξια οτι υπαρχει λυση και ειναι η ανατροπη του καπιταλισμου που θελει αγωνες και θυσιες δεν ειναι ευκολος αλλα ειναι ο μονος ρεαλιστικος μονοδρομος για το λαο!

Ανώνυμος είπε...

ορέ σούργελο από πάνου

ΔΕΝ θέλω να περιμένω ορέ μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία του ντουκασβίλι για να κάνω κανένα μεροκάματο και να θρέψω το κουτσούβελα. Ούτε η κυρά μου που καθαρίζει ανασφάλιστη σκάλες και μπανιέρες τέσσερεις φορές το μήνα μπορεί να περιμένει.

και μαζί μας ορέ υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που δεν μπορεί να περιμένει να "ωριμάσει" ο υποκειμενικός παράγων , κατά πως φαντασιώνεστε εκεί στο μαγαζάκι , ώστε να ορμήσουμε όλοι στα Χειμερινά Ανάκτορα.

Κάτσε τώρα εσύ εκεί στο Σμόλνυ - Χαλυβουργία και όταν έρθουν πάλι οι Χρυσαυγίτες για συμπαράσταση κανόνισε να τους δώσεις και μικρόφωνο και άσε εμάς τους παραπλανημένους οπαδούς να ανασάνουμε μια χλωμή έστω ελπίδα.....

Γιάκοβ

ΥΓ Λέφτηδες συγγνώμη για το τόνο. Από το πλήντροφο - σούργελο ΔΕΝ ...

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Βάλε κι εσύ το σπαθί σου στη θήκη, ορέ товариш! Τι βγάλατε (εσείς οι παλιότεροι εννοώ) τόσα χρόνια με αυτή την ενδοαριστερή ‘‘σφαγή’’; Τα ξέρεις καλύτερα από εμάς: τα πράγματα σοβαρεύουν και μπαίνουν, ίσως, σε κρίσιμη φάση. Πώς θα προχωρήσουμε έτσι; Θα μας φάνε όλους λάχανο. Δεν είναι κρίμα, ρε γμτ;


Увидимся

Δεν έχει σημασία είπε...

Πολλά από αυτά που γράφει ο Ανώνυμος (4:32 μ.μ.) είναι σωστά. Ο τόνος του όμως συζητήσιμος: θα μπορούσαν να λείπουν οι άσκοπες κραυγές. Και καποιες φρασούλες του, του στυλ "αριστεροί πατριώτες" κλπ είναι τελείως ασύμβατες με το λεξιλόγιο του ΚΚ, τόσο που με κάνει να υποψιάζομαι μήπως είναι τρολ -τέλος πάντων.

Επί της ουσίας, η "νέα καλή" σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη αρχίσει να ξεγυμνώνεται. Οι προτάσεις Τσίπρα ήδη αποτελούν την πρώτη υποχώρηση από τις διακηρυγμένες προεκλογικές θέσεις του συνδυασμού του. Πλέον δεν μιλά για καταγγελία του μνημονίου, αλλά για ακύρωση μέτρων του. Και ούτε λόγος για επανάκτηση των όσων χάθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια. Δηλαδή, πάει πίσω και από το στόχο να γυρίσουμε στην "προ μνημονίου" κατάσταση. Ετσι, αγαπητοί left600, ακόμα και αν υλοποιηθούν οι "δεσμευσεις" του προσφιλούς σας Αλέξη, θα εξακολουθήσετε να παίρνετε 600- Ευρώ το μήνα. Αυτό θέλετε;

Το γεγονός βέβαια της εγγενούς δημαγωγίας των προτάσεών του Τσίπρα δεν το σχολιάζω. Είναι ποτέ δυνατό να υλοποιήσεις έστω και αυτές τις 5 προτάσεις, όταν ορκίζεσαι στο όνομα της ΕΕ και του Ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

μας έχουν ήδη φάει λάχανο ορέ Λέφτηδες και επέμεινε το ..κοτσάνι από πάνω να λέει ..κοτσάνες.

Όταν το παίζεις ευγενής και διαθέσιμος ( όπως σε άλλο ποστ με τον ακριβώς από πάνω Dont mean nothing ) παίρνουνε και θάρρος...

Εγώ Λέφτηδες δεν δεσμεύομαι από κανένα σχηματισμό , τις μικροπολιτικές του επιδιώξεις και τις τακτικές. Όταν μου τη δίνει τα λέω έξω από τα δόντια για να είμαι βέβαιος ότι το "επίπεδο" μουπέφτει , όπως έλεγε παλαιότερα σε άλλο ποστ ο ...Ιβάν ο Τρομερός.

Το αντιλαμβάνομαι πριν από εσάς , ότι το πράγμα είναι , και γίνεται συνεχώς όλο και πιό , ζόρικο. Αλλά ξαναδιαβάστε πάλι Έρμιππο , αφού πρώτα έχετε ρίξει μια ματιά στο Mumford και θα καταλάβετε γιατί τσαντίζομαι

Γιάκοβ

Δεν έχει σημασία είπε...

@Γιάκοβ

Το μόνο που βρήκατε είναι με προσφωνήσετε "κοτσάνι" και να πείτε ότι λέω "κοτσάνες". Το κατά πόσον αυτό είναι πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα ή έστω πολεμική, ας το κρίνουν οι ανάγνωστες του μπλογκ.

Όμως ο τόνος σας φανερώνει και κάτι άλλο: ότι στη βάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιΚΚΕ απόψεις τόσο έντονες και πρωτόγονες που κάνουν φανερό ότι η επίκληση της λεγόμενης "ενότητας της αριστεράς" από την ηγεσία του ΣΥΝ, γίνεται για λόγους δημαγωγικούς ("εμποράκους της ενότητας" αποκαλώ τους ηγετες του ΣΥΡΙΖΑ).

ΥΓ: Σάς απευθύνομαι στον πληθυντικό, γιατί έτσι μού είχατε απευθυνθεί σε προηγούμενο θρεντ.

Ανώνυμος είπε...

@Δεν έχει σημασία.

Αν προσέξετε θα καταλάβετε ότι τα κοτσάνια δεν απευθύνονται προς εσάς αλλά προς το πρώτο σχολιαστή αυτού του ποστ που έσπευσε εδώ να πουλήσει τη πραμάτεια του. Αν δεν σας ικανοποιεί η εξήγηση μου είμαι έτοιμος να εξηγήσω περαιτέρω

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον καλέ μου @ Δ.Ε.Σ.

είναι γνωστός ο πρωτογονισμός των απόψεων μου καλέ μου κύριε. Έχω απομείνει στη πλειστόκαινη περίοδο , αλλά δεν μετέχω ούτε στη βάση , ούτε στη πυραμίδα , ούτε στη κορυφή του ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ. Απέχω συνειδητά από οποιαδήποτε ένταξη σε πολιτικό σχηματισμό ή κάθε είδους οπαδοποίηση εδώ και τριάντα χρόνια και ασκώ κριτική ελεύθερα και προς όλους. Οι παρόντες εδώ για καιρό το γνωρίζουν καλά.

θα σας πρότεινα λοιπόν να αναθεωρήσετε την άποψη σας για την ένταξη μου , χωρίς να ζητώ να την αλλάξετε για το ποιόν μου

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Πριν απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους leftg700 για τη φιλοξενία.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους παρεμβαίνουν με σχόλια. Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή.

Όσον αφορά την ουσία της ανάρτησης και τα μέχρι στιγμής σχόλια:

Διευκρινίζω ότι δεν εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, ούτε καμιά του συνιστώσα. Αποφάσισα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις εξαγγελίες ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών πριν τις εκλογές, δηλ. την κυβέρνηση της αριστεράς, την προσπάθεια για ενότητα της αριστεράς, προκειμένου να ανασχεθεί η πορεία του ελληνικού λαού προς την ολοκληρωτική υποδούλωσή του.

Μέχρι στιγμής, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει την επιλογή μου. Δεν περίμενα –ούτε υποσχέθηκε- κάτι περισσότερο, από ένα ρεφορμιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, με βασικό στόχο την ακύρωση του μνημονίου. Για τον φίλο που λέει ότι ήδη άρχισε τις υποχωρήσεις, επισημαίνω ότι ο κος Τσίπρας μίλησε για άξονες διαλόγου. Είναι προφανές ότι όταν προσέρχεσαι για διάλογο δεν μπορείς να περιμένεις να αποδεχτούν όλο το πρόγραμμά σου προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Θέτεις άξονες και παλεύεις για το καλύτερο δυνατό. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δεν είχαν τις ίδιες ακριβώς προσδοκίες. Υπάρχουν οι αμιγώς αριστεροί ψηφοφόροι και άλλοι, που δεν είναι, ούτε προβλέπεται να γίνονται σύντομα αριστεροί. Αν ο όρος «αριστεροί» δεν είναι επαρκής για να τους περιγράψει, να το πω διαφορετικά: οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαταξικοί. Αναρωτιέμαι λοιπόν, οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί αυτή την πολυσυλλεκτικότητα των ψηφοφόρων του, χωρίς παράλληλα να αθετήσει υποσχέσεις και αρχές; Κατά τη γνώμη μου ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκμεταλλεύεται την προσωρινή εκλογική του δύναμη για να περιχαρακώσει και να συσπειρώσει τους αριστερούς ψηφοφόρους του. Αντίθετα, επιχείρησε να έρθει σε επαφή με κοινωνικούς φορείς, αφού αυτοί είναι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του λαού. Επίσης, επιχείρησε να προτείνει κυβέρνηση με μόνο στόχο την ψήφιση της απλής αναλογικής, ως ελάχιστη απαραίτητη προϋπόθεση για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Συνοπτικά, μέχρι τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ρεφορμιστικό αυτό μόρφωμα που κατάφερε να βάλει στην πολιτική ατζέντα μια αριστερή, προοδευτική έξοδο από την καταστροφική πορεία του λαού μας, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει καταφέρει να εκφράσει αυτό που όλες, ανεξαιρέτως οι δυνάμεις της αριστεράς διατείνονταν ότι επιδίωκαν: ένα κοινωνικό μέτωπο απέναντι στην άγρια επίθεση του κεφαλαίου. Όπως φαντάζομαι καταλαβαίνουμε όλοι, ακόμα και ο φίλος που μου έκανε την τιμή να σχολιάσει πρώτος το κείμενό μου, ένα τέτοιο μέτωπο δεν μπορεί –τουλάχιστον στην αρχή- να είναι ούτε κομμουνιστικό, ούτε καν αντικαπιταλιστικό. Μπορεί όμως και οφείλει να επιδιώκει να στερήσει από τον αντίπαλο, έστω προσωρινά, βασικά του όπλα. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, κάποια από τα όπλα αυτά είναι πρωτίστως βέβαια το μνημόνιο, ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, οι αντι-εργατικοί νόμοι κλπ.
(ακολουθεί συνέχεια)

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι λοιπόν, έχει να κερδίσει η κομμουνιστική αριστερά από ένα τέτοιο μέτωπο; Μπορεί να αξιοποιήσει τις όποιες μικρές νίκες επιφέρει ένα τέτοιο μέτωπο, εκφρασμένο πολιτικά, για να ριζοσπαστικοποιήσει περαιτέρω τις συνειδήσεις πρώτιστα της εργαζόμενης τάξης και δευτερευόντως των μικρομεσαίων; Γιατί νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε, ότι με κάθε νίκη, όσο μικρή και αν είναι επέρχεται η αυτοπεποίθηση. Αυξάνεται η πίστη ότι αφού πέτυχα αυτό, μπορώ και το παραπάνω.

Φυσικά, η ταξική συνειδητοποίηση, η αυτοπεποίθηση από τις νίκες, το άνοιγμα της όρεξης για περισσότερα δεν έρχονται από μόνα τους. Χρειάζεται ο οργανωμένος φορέας που θα τα προωθήσει. Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος της κομμουνιστικής πρωτοπορίας. Ρωτάω λοιπόν πιο ξεκάθαρα, πότε μπορεί καλύτερα να παίξει τον ιστορικό της ρόλο αυτή η πρωτοπορία, όταν έχουμε αμιγώς αστική εξουσία ή όταν οι πυλώνες της κλονίζονται; Θα μπορούσα εύκολα να αναφέρω ιστορικά και θεωρητικά παραδείγματα. Δεν το κάνω. Καλώ όλους μας, με την εμπειρία και τη γνώση που έχει ο καθένας να σκεφτούμε.

Να το πω και πιο σχηματικά: αν –με λίγη ιστορική ακροβασία- υποθέσουμε ότι ο κος Τσίπρας είναι το σύγχρονο ισοδύναμο του Αλιέντε, η κομμουνιστική πρωτοπορία θα κάτσει στη γωνία στηλιτεύοντας τις ανεπάρκειες μέχρι να τον συντρίψουν οι σιδερόφρακτοι του Πινοσέτ για να λέει μετά «εγώ τα έλεγα» ή θα αναλάβει πρωτοβουλία να πείσει ότι εκτός από το βαμβάκι, χρειάζεται να χρησιμοποιείς και ξυράφι για να σφάζεις;

Διονύσης Γρηγοριάδης

LeftG700 είπε...

Φίλε Διονύση Γρηγοριάδη,


Ευχαριστούμε για το σχόλιο που απαντά σε κάποιες απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν. Έχουμε κι εμείς κάποιες σκέψεις να καταθέσουμε. Όμως δεν θα παρέμβουμε πριν συνομιλήσεις με τους φίλους που σχολίασαν. Δικό σου "παιδί" είναι το κείμενο και δικαιωματικά έχεις τον πρώτο λόγο και στη συζήτηση.


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

http://nodebtnoeuro.wordpress.com/2012/05/09/%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%85/

Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Ενα κόμμα έχει επιτυχίες όταν συνδιάζει την τακτική του με την στρατηγική του.
Αυτό σήμερα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χάρη στην ηγεσία του Τσίπρα.
Η τακτική του- απεμπλοκή τώρα απο το Μνημόνιο-δίνει ΣΗΜΕΡΑ ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα και το συνδιάζει με την απώτερη στρατηγική του που είναι ο Σοσιαλισμός στην Ευρώπη-γιατί μόνο εκεί μπορεί να ξεκινήσει- με Δημοκρατία.
Το ΚΚΕ έχει λαθεμένη τακτική γιατί ζητάει σήμερα την εκλογική του ενίσχυση και η στρατηγική του είναι ενα σταλινικό ανελεύθερο καθεστώς
Το μέλλον ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεχάστε ο,τιδήποτε άλλο.

markos

LeftG700 είπε...

Ορέ Μάρκο,


Μια και φαίνεται ότι το τραβάει η ψυχή σου, δεν αντέχω να μη σε προβοκάρω με λεπτό και ταυτόχρονα άγριο τρόπο. Λες:

Το μέλλον ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεχάστε ο,τιδήποτε άλλο.


Τόσο πολλά χρόνια έκανες στο ΚΚΕ;;;


Τα λέμε (αλλά, αν δεν θέλεις να ανακόψεις τη φόρα τού ΣΥΡΙΖΑ, ή πρέπει ν' αλλάξεις τροπάρι ή να παίρνεις το λόγο πιο αραιά... ;-) )

Unknown είπε...

Φίλε Λέφτη, καταλαβέτο καλά.
Το λαθος είναι σε πολλούς δρόμους.
Το σωστό είναι πάντα σε έναν.
Θα με ακους προσεκτικά και δεν θα χάσεις
φιλικά

markos

LeftG700 είπε...

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ


Αν και οι εξελίξεις τρέχουν και κατά πώς φαίνεται πάμε σε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, δεν είναι ανώφελο να πούμε κάποιες σκέψεις για το κείμενο που αναρτήσαμε.

Είναι αυτονόητο πως δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε στην επισήμανση του Διονύση Γρηγοριάδη σχετικά με την κινδυνολογία περί ακυβερνησίας, χάους, χρεοκοπίας και τα σχετικά. Εξ άλλου είναι ένα έργο που έχει παιχτεί πολλές φορές και πάνω στο οποίο θα στηριχτεί και η διαφαινόμενη συγκυβέρνηση μεταξύ τών δύο ρευμάτων τής Δεξιάς και της τέως Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Θα συμφωνήσουμε επίσης ότι ο κόσμος στην ευρεία του πλειοψηφία δεν ανατριχιάζει κιόλας στο ενδεχόμενο νέων εκλογών. Τέλος, θα προσυπογράψουμε το κύριο μέρος του σκεπτικού του στο διπλό σχόλιο που κατέθεσε χθες αργά το βράδυ.

Θα καταθέσουμε όμως και μία ένσταση, νομίζουμε βασική, (που όμως δεν αποκλείουμε να οφείλεται σε ασάφεια του κειμένου, κι όχι σε διαφορετική άποψη του Διονύση Γρηγοριάδη):

Δεν νομίζουμε ότι αυτό που κυρίως συγκράτησε ο κόσμος από τον προεκλογικό λόγο τού ΣΥΡΙΖΑ ήταν το «ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους μέχρι να σταθεί o λαός στα πόδια του και να ανασυγκροτηθεί η παραγωγή». Το σύνθημα που κυρίως προσήλκυσε τους ‘‘μεγάλους αριθμούς’’ ήταν η ακύρωση του μνημονίου και η καταγγελία τής δανειακής σύμβασης. Αυτό οδηγεί σε συγκρουσιακές καταστάσεις σαφώς μεγαλύτερης κλίμακας από την άποψη που καταγράφεται στο κείμενο. Όσοι φίλοι τού ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχαν συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα, είναι χρήσιμο να το κάνουν από τώρα και στο εξής.

Έχουμε πει με διάφορες ευκαιρίες πως εμείς δεν θέλουμε όλο τον κόσμο, ούτε τον θέλουμε τώρα. Όμως, πρέπει να είναι σαφές κάθε φορά και σε κάθε φάση ποιο ακριβώς μέρος τού κόσμου διεκδικούμε.

Μάρκομ Ξ είπε...

Πρώτες σκέψεις μετά τη διαφαινόμενη κωλοτούμπα του Κουβέλη:

1. Το "βρώμικο '89" θα ωχριά μπροστά στο "βρώμικο" 2012.

2. Η αριστερά της ευθύνης απέδειξε επιτέλους τι εννοούσε με αυτό.

3. Ο Περισσός πρέπει να στήσει άγαλμα στον Κουβέλη. Τους έσωσε από βέβαιη συντριβή στις επόμενες εκλογές.

4. Μην ξεχνάμε, ότι αφού τελικά θα συγκληθεί και θα λειτουργήσει η βουλή, θα νιώσουμε τι σημαίνει κοινοβουλευτικός ναζισμός.

Ελπίζω, όσοι από εμάς καταφέρουμε να επιβιώσουμε του μεσαίωνα που έρχεται, να πετύχουμε καλύτερα στη διδασκαλία της ιστορίας προς τους επιγόνους μας, μπας και δεν επαναλάβουν τα ίδια και τα ίδια λάθη.

καλή δύναμη σ/φοι,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Ουδέν κακόν αμιγές καλού: απαλλάσσεται η Αριστερά από το ρεύμα τής τέως Αριστεράς! Δεν είναι το παν, αλλά δεν είναι και λίγο!


Τα λέμε

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Φίλε ΜαρκομΞ, μην ανησυχείς για τη διδασκαλία της ιστορίας. Θα φροντίσει γι' αυτό η κ. Ρεπούση που έχει εκλεγεί βουλευτίνα με τη ΔΗΜΑΡ...

Μάρκομ Ξ είπε...

χα χα! καλό αυτό με τη ρεπούση...

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες ο markos διακρίνεται από ένα νεανικό ενθουσιασμό αδάμαστο.

Δυστυχώς δεν διαβάζει τον εν μέρει συνονόματο του , τον αγαπητό Μαρκομ ( προέρχεται από το ναρκομ = ναρόντνι κομμισάρ ) που αντιλαμβάνεται τη θύελλα που έρχεται σε περίπτωση που η κωλοτούμπα κουβέλη ευδοκιμήσει μεθαύριο υπό το πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάρτε μαζί σας νερό και αγάντα συντρόφια ( θα προσέξετε Λέφτηδες ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ τον ..όρο ) έρχεται λαίλαπα και καταστολή απίστευτη.

Γιάκοβ

Μάρκομ Ξ είπε...

Σεβαστέ συνοδοιπόρε Γιάκοβ

Με λες ναρόντνικο ή δεν κατάλαβα καλά;

Αν είναι έτσι, γιατί το λες; Πραγματικά με ενδιαφέρει να μάθω.

Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά, μπορείς να διευκρινίσεις;

με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Μαρκομ

Πρόκειται για λογοπαίγνιο που ΔΕΝ κατάλαβες

ναρόντι κομμισαρ σημαίνει λαικός επίτροπος στα ρούσικα και ως σύντμηση του τότε συρμού "Ναρκόμ"

κατά το ΒΠΠ οι "σλάβοι" δηλαδή οι φαντάροι του Κόκκινου Στρατού , περιπαιχτικά ονόμαζαν ναρκόμ τη μερίδα βότκα που τους αναλογούσε καθημερινά

Να είσαι καλά σύντροφε... σωστά τα βλέπεις

Γιάκοβ

Μάρκομ Ξ είπε...

Σύντροφε Γιάκοβ

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή που με αποκαλείς, έστω και χάριν λογοπαίγνιου, με αυτή τη φράση.

Αν και είναι λίγο βαριά για τους μικρούς μου ώμους.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ τις παρεμβάσεις σου. Όχι επειδή επιδοκιμάζεις τις απόψεις μου. Αλλά επειδή μου αρέσει το καθάριο γράψιμό σου.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Α! και εκείνη τη μερίδα βότκα τη θέλω! Μη σου πω διπλή!

μεθυσμένα,
Μάρκομ Ξ

Καστρινακης Μιχαλης είπε...

Με την ιδιότητα του μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ σύντροφε συγγραφέα της επιστολής σε διαβεβαιώνω πως ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει. Το ενδιαφέρον ατοιχείο πάντως δεν είναι η δεδομένη αταλάντευτη θέση των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ήυαν αδιανόητο να μην υπάρχει. Το ενδιαφέρον είναι το πάθος των νέων, μη κλασσικών αριστερών, ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που με περισσότερο πάθος από εμάς ταυτίζονται με τις επιλογές του χώρου, χαίρονται αυτό που καταλαβαίνουν ως στάση του Τσίπρα και δίνουν μάχες για να στηρίξουν τις απόψεις τους στα κοινωνικά και εργασιακά περιβάλλοντα τους.
Νομίζω πως ο Κουβέλης είναι πολύ γάτα για να μπει σε κυβέρνηση, Θέλει να λέει πως η Αριστερά της ευθύνης ήθελε να κυβερνηθεί ο τόπος, αλά η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει αυτή την προοπτική, συνεπώς η ανεύθυνη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. βαρετά συστημοπλαστικά (κατά το ηθικοπλαστικά)

VKP είπε...

Καλημέρα, η άποψή μου που είναι λίγο μεγαλούτσικη εδώ

http://baspal.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Μάρκομ

Να κρατήσεις ως δεδομένο σύντροφε ότι η ταπεινότης μου , ένα άτομο της τελευταίας υποστάθμης ( δες περί του επιπέδου μου σε σχόλια άλλων ) , δεν μπορεί να σου αποδώσει οιανδήποτε τιμή με τους παιγνιώδεις χαρακτηρισμούς του. Τιμή περιποιείς στον ίδιο σου τον εαυτό με τη στάση και τις παρεμβάσεις σου.

Λέφτηδες

Να μεταφέρετε παρακαλώ στο κο Καστρινάκη την ανησυχία μου μήπως στο "τέτερτο γύρο" τελικά ο κυρ Φώτης το κάνει το ..γιγανταιώρημα.
Σε κάθε περίπτωση με τη χθεσινή του πρόταση - θολούρα ο "πρόθυμος" έπαιξε το ρόλο που περίμενε και ευχόταν το Λαμπρακιστάν .

Δυστυχώς γι αυτούς και οι δύο πιθανές καταλήξεις στις οποίες είναι εγκλωβισμένοι να στοχεύουν αναγκαστικά :

α) Δημιουργία κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας" με 38% και καμμιά 160αριά βολευτές

β) νέα εκλογική αναμέτρηση με "μουτζούρη" το ΣΥΡΙΖΑ

δεν θα τους πάνε μακριά. Πάρτε μαζί σας νερό λέμε....

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι

Ο λόγος που δεν απαντώ σε κάθε έναν ξεχωριστά είναι διατυπωμένος στο σημείωμα της προηγούμενης τοποθέτησής μου: δεν εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορώ να γνωρίζω τις επόμενες κινήσεις του. Δυο σημειώσεις μόνο:

Προς leftg700:

Προφανώς, η ανεπάρκεια σαφήνειας στο αρχικό μου κείμενο δημιούργησε την παρεξήγηση περί ιεράρχησης στόχων. Γνωρίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σαν κύριο στόχο την ακύρωση του μνημονίου. Ζητώ συγγνώμη από εσάς και τους υπόλοιπους φίλους αν με την ασάφεια αυτή διαστρέβλωσα άθελα μου τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή έδωσα την εντύπωση ότι άλλες θα έπρεπε να είναι οι ιεραρχήσεις του.

Προς κο Καστρινάκη Μιχάλη:

Κατ' αρχάς με τιμά που σχολιάζετε το κείμενό μου, όπως βέβαια με τιμούν και όλοι οι υπόλοιποι που το κάνουν. Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τη διαβεβαίωσή σας, θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω ότι στο παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δείξει την πρέπουσα συνέπεια λόγων και έργων. Ευελπιστώ, (όπως νομίζω και όλοι όσοι επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για τον λαό, ανεξάρτητα του τι ψήφισαν ή θα ψηφίσουν) ότι αυτή τη φορά, συναισθανόμενοι τη μεγάλη ευθύνη, αλλά και την εφικτή ευκαιρία θα κρατήσουν ακέραια στάση μέχρι το τέλος.

Με τιμή,
Διονύσης Γρηγοριάδης

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε[***] (9 Μαΐου 2012 4:32 μ.μ),

[***]Δεν είμαι σίγουρος για το φύλο, αλλά δεν φταίω εγώ.


Κατ΄αρχήν, να σου πως ότι εμείς χαιρόμαστε που ένας κατά τα φαινόμενα οπαδός τού ΚΚΕ όπως εσύ ‘‘καταδέχθηκε’’ να μας επισκεφτεί και να αφήσει σχόλιο. Έτσι, εκτός άλλων, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν και άλλοι φίλοι τού ΚΚΕ που διαβάζουν τις ‘‘εξυπνάδες’’ μας εδώ, ότι δεν θα πάθουν τίποτε αν γράψουν δυο λόγια. Με αυτή την έννοια λοιπόν, αν είσαι καινούργιος σχολιαστής, και σε καλωσορίζουμε, και σε καλοδεχόμαστε.

Φαίνεται ότι μας κατατάσσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχεις λάθος —σου αναγνωρίζουμε όμως το ελαφρυντικό ότι σε παρέσυρε κάπως η συγκεκριμένη ανάρτηση. Κάνε ένα ελάχιστο κόπο: διάβασε το τελευταίο μας ποστ πριν τις εκλογές. Ξέρεις πολλά Συριζικά μπλογκς που καλούσαν σε υπερψήφιση ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αν ξέρεις, θα σε παρακαλούσαμε να μας το υποδείξεις. Φυσικά, μπορείς να μας κατατάσσεις όπου εσύ εκτιμάς. Θα μας επιτρέψεις όμως κι εμάς να επιμένουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε όπως το κάνουμε στο μικρό κειμενάκι δεξιά που ξεκαθαρίζει ποιοι είμαστε και τι μυαλά κουβαλάμε.

Επί της ουσίας του σχολίου σου (στα κυριότερα σημεία). Θα ήμαστε οι τελευταίοι που θα αρνηθούμε τη μεγαλύτερη διείσδυση του ΚΚΕ στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, σε συνδικαλιστικό επίπεδο ή στο εύρος τής επιρροής. Θα συμφωνήσουμε επίσης ότι το επιχείρημα των 50 εδρών και των μονοεδρικών έμπαζε, παρ’ όλο που δεν θα το χαρακτηρίζαμε ακριβώς πολιτική απάτη. Αλλά αυτά τι σημαίνουν; Είναι επιχειρήματα που δικαιώνουν ή αποδεικνύουν την ορθότητα της αυτοαπομόνωσης που έχει επιλέξει το ΚΚΕ και την οποία φαίνεται να ασπάζεσαι; Φίλε μας, σου πέρασε από το μυαλό ότι το μόνο που ουσιαστικά μας χωρίζει είναι το πώς θα είναι η Ρώμη, και ποιος δρόμος είναι αυτός που οδηγεί προς αυτή; Να αρχίσεις να το σκέπτεσαι! Κι όταν βεβαιωθείς, έλα μετά να μας πεις τι σκοπεύεις να κάνεις με την πάρτη μας και χιλιάδες άλλους που σκέφτονται ή προβληματίζονται όπως εμείς, αλλά δεν αποδέχονται το «ένα είναι το Κόμμα» και προτιμούν το «μία είναι η Παράταξη». Θα μας κατατάξεις στους φίλους ή τους εχθρούς;

Για να σε διευκολύνουμε να καταλάβεις με ποιους έχεις να κάνεις στην πραγματικότητα, σου δίνουμε μερικές αναρτήσεις μας. Διάβασέ τις και θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως νομίζεις.

1, 5, 11, 16, 19 Οκτωβρίου 2010

9 Δεκεμβρίου 2010

16 Μαρτίου 2011

20 Ιουνίου 2011

4 Ιανουαρίου 2012

5 Φεβρουαρίου 2012

17 Φεβρουαρίου 2012

19 Φεβρουαρίου 2012

23 Φεβρουαρίου 2012

27 Φεβρουαρίου 2012

12 Μαρτίου 2012

30 Μαρτίου 2012


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Δεν έχει σημασία,


Είναι πολύ νωρίς, μα πάρα πολύ νωρίς ακόμα, για να βγάλουμε συμπεράσματα εγκατάλειψης από τον ΣΥΡΙΖΑ διακηρυγμένων στόχων του. Μη βιάζεσαι. Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, όπως είπαμε και σε σένα στην προηγούμενη συζήτησή μας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα με πολλές και ποικίλες αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις. Ένας μπαξές όπου μπορείς να βρεις τα πάντα. Από αντιλήψεις που εμάς τουλάχιστον μας σηκώνουν την τρίχα (με την κακή έννοια ;-) ), μέχρι πολύ ενδιαφέρουσες που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης σε όλη την Αριστερά.

Πρέπει να κατανοήσεις αγαπητέ φίλε μας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις και πρόσωπα, που θα δώσουν τη μάχη τους μέσα εκεί έχοντας στο μυαλό τους όχι μόνο το άμεσο και το βραχυπρόθεσμο, αλλά και το όραμα της Αριστεράς. Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι χαμένος κόπος. Ίσως να αποδειχθεί στο τέλος (αλλά το τέλος δεν είναι κοντά, είπαμε, μη βιάζεσαι) ότι είχες δίκιο κι εσύ και όσοι συμμερίζονται αυτή σου την άποψη. Όμως, πίστεψέ μας, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτό το δρόμο, ένα δρόμο ανοιχτό σε όλους, άρα και στο ΚΚΕ, έχουν καταλήξει ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι το καλύτερο από τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις.


Τα λέμε


ΥΓ Ίσως θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις κι εσύ, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, τις αναρτήσεις που δίνουμε παραπάνω στον ανώνυμο σχολιαστή. Φαίνεται να έχεις καταλάβει καλύτερα από εκείνον με ποιους συζητάς. Ωστόσο, μπορεί κι εσύ να μην έχεις την πλήρη εικόνα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη Καστρινάκη, καλωσήρθες εδώ.


Στα τρία χρόνια που υπάρχει αυτό το τσαρδί, είναι μάλλον η πρώτη φορά που αφήνει σχόλιο κάποιο στέλεχος της Αριστεράς. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! ;-)

Αυτό μας χαροποιεί. Θα μας χαροποιούσε όμως ακόμα περισσότερο αν, στην κρίσιμη περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας (και δεν εννοώ βέβαια την προεκλογική που κατά τα φαινόμενα θα έχουμε, παρ’ όλο που κι εμείς, όπως ο Γιάκοβ, δεν το κόβουμε ότι ο Κουβέλης δεν θα πει και τυπικά το ναι), θα μας χαροποιούσε λοιπόν, αν περνάς που και που από εδώ. Όχι για να αφήνεις κάποιο σχόλιο, αυτό δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό, αλλά τουλάχιστον για να διαβάζεις τις απόψεις μας. Για να τα λέμε όλα, οι περισσότερες θα είναι για ...‘‘κακό’’! ;-) Όχι όμως από θέσεις αντιμέτωπων, αλλά από θέσεις παραστατών.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε VKP,


Θα σου έρθουμε από ‘κει να τα πούμε στο τσαρδί σου! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Συμφωνούμε με την εκτίμησή σου για τον κυρ Φώτη. Και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι όπως δείχνουν τα μαύρα μαντάτα (μαύρα γι’ αυτούς) των δημοσκοπήσεων θα κάνουν τα πάντα για να πιαστούν απ’ τα μαλλιά τους και να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Και για να τα λέμε όλα, σε ρωτάμε ορέ товариш —και σε ρωτάμε ως μεγάλη μάρκα:

Εσύ στη θέση τους θα πήγαινες σε εκλογές με τέτοιες διαθέσεις και τάσεις;



Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε Διονύση Γρηγοριάδη,


Συγγνώμη;;; Για όνομα! Ευχαριστούμε και πάλι για την τιμητική για μας επιλογή να δημοσιεύσεις εδώ την επιστολή σου.


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Διαβάστε το. Αξίζει τον κόπο.

http://mygranma.wordpress.com/2012/05/09/lets_play_ball_comrades/

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Μου κάνατε μια ερώτηση "κρίσεως" και απαντώ :

Στη ..κρίση που βρισκόμαστε όλα προφανώς είναι ρευστά. Το αν ή όχι θα πάμε σε εκλογές εναπόκειται στις εκτιμήσεις που θα κάνουν τα πραγματικά αφεντικά και όχι αυτά τα σούργελα που φαίνονται πρώτη μούρη.

Υπάρχει μια εκτίμηση που λέει ότι
αφού τώρα δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο άμεσα και να έχουμε μια κυβέρνηση ισχυρή που θα μας κάνει τη δουλειά , αφήστε να ξαναγίνουν εκλογές , να κυριαρχήσει ο ΣΥΡΙΖΑς και μετά τον τρώμε με τον ίδιο περίπου τρόπο που υπονομέυσαμε και κάθε άλλη τέτοια προσπάθεια. Δόξα τω γιαραμπή και τα μέσα και το προσωπικό και οι μηχανισμοί υπάρχουν για να τον φθείρουμε , να του τραβήξουμε το χαλί , να τον εκθέσουμε στις μάζες και να το διώξουμε με τις "κατσαρόλες" , τη ΧΑ , ένα θερμό επεισόδιο και άλλα ορέα που διαθέτουμε αφειδώς στο οπλοστάσιο μας. Μετά θα χρειαστούν άλλα 50 χρόνια για να ορθοποδίσουν . Αυτή η εκτίμηση Λέφτηδες γίνεται προφανώς από τα αφεντικά εκείνα που έχουν μακροπρόθεσμο μυαλό , δεν επείγονται από "τρέχουσες" υποχρεώσεις και έχουν τη πολυτέλεια να περιμένουν. Σε ένα τέτοιο παίγνιο θα έχουν σύμμαχο ακόμα και τον Ολλάντ ή την Αλέκα αν με εννοείτε.

Αντίθετα μία άλλη εκτίμηση λέει πως δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε στα χέρια ενός τυχαίου και μιας ανεύθυνης παράταξης τις τύχες ενός πειραματόζωου με σημαντική γεωστρατηγική αξία και μέτρια οικονομική αξία ( κόστος ευκαιρίας ) . Ενός πειραματόζωου πάνω στο θάνατο του οποίου έχουμε στηρίξει ΟΛΟ το νεοφιλελεύθερο δόγμα μας. Που η πρόσδεση του στην ερευνητική κλίνη και ο αργός του θάνατος , ο πόνος και η αγωνία του , ακόμα και ο τελικός του θάνατος , αποτελούν το κύριο όπλο για την επιβολή του ΔΕΟΥΣ και του ΤΡΟΜΟΥ πάνω στις δυνάμεις της εργασίας σε ΟΛΗ την Ευρώπη. Η δεύτερη αυτή οπτική είναι προφανώς μυωπική , σχεδόν πρωτόγονη βασιζόμενη στη καταστολή και το φόβο που ενσπείρεται άνωθεν , σε αντίθεση με τη πρώτη οπτική που χρησιμοποιεί πιό εξελιγμένες "τεχνικές". Εδώ θα χρειαστούν μόνο ( ! ) οι δύο πρώην μονομάχοι και ο κυρ Φώτης καθώς και καμμιά χιλιάδα διμοιρίες ΜΑΤ με ένα τάνκερ ρόπαλα και δακρυγόνα.

και οι δύο "τεχνικές" έχουν ρίσκο αλλά πλέον , υπό συνθήκες κρίσης το ρίσκο είναι πάντα υψηλό.

Το τι θα γίνει λοιπόν τις επόμενες λίγες μέρες θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το ποιά εκτίμηση θα επικρατήσει στους κύκλους των πραγματικών αφεντικών και επομένως απάντηση σίγουρη δεν υπάρχει.

Σε κάθε περίπτωση όμως πάρτε μαζί σας νερό και ετοιμαστείτε για τα χειρότερα.

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Για να τα λέμε όλα, τα πράγματα δείχνουν να επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι δεν θα πάνε σε εκλογές. Κι απ' ό,τι είδαμε στο τσαρδί σου (εξ αντιγραφής!), την ίδια εκτίμηση κάνει και η δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ! ;-) Ως αρχή, καλή είναι! Που θα πάνε! Όσο θα σφίγγουν οι πισινοί, θα συνειδητοποιούν σιγά-σιγά την πραγματικότητα και θα πάψουν να αλληθωρίζουν τόσο πολύ προς τας Ευρωπαϊκάς Ενώσεις και τα άλλα παραφερνάλια, που λες κι εσύ.

Χρήσιμος ο κεντρισμός σου, δε λέμε, αλλά δεν πιάνει πάντα! ;-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ:

Χρήσιμος ο κεντρισμός σου ως προς την εκτίμησή σου για τις εξελίξεις εννοώ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων μεταξύ μας! ;-)



Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Αντί να ψάχνετε Λέφτηδες ψύλλους στ' άχυρα διαβάστε με προσοχή τι λέω παραπάνω.

και μια προσθήκη ( που την έγραψα στο τσαρδί μου σε σχόλιο ) Τη λύση στο ..αδιέξοδο θα κληθεί στη πορεία να τη δώσει το ...ΚΚΕ

Το απόσπασμα σχετικά με το "κεντρισμό" μου δεν το κατάλαβα... περιμένω διευκρίνηση παίδες...

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Μα δεν ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα! Γιατί το λες αυτό; Ίσα-ίσα που πάμε στο δια ταύτα χωρίς πολλές αναλύσεις. Και το δια ταύτα για εμάς (εντάξει, κατά πλειοψηφία) είναι πως εκτιμούμε ότι δεν θα πάνε σε εκλογές. Φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ως αριστερό κόμμα που συσπειρώνει πια τον κόσμο κατά μάζες. Τον φοβούνται και ως (οιονεί) κόμμα, πολυτασικό και απρόβλεπτο.


Ο κεντρισμός σου πηγαίνει στο ότι δεν διακινδυνεύεις πρόβλεψη. Αναλύεις τα δύο εναλλακτικά σενάρια και μετά μας αφήνεις στα κρύα τού λουτρού, τύπου ελάτε διαλιέχτε! ;-)


Увидимся

Μάρκομ Ξ είπε...

"Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα υπάρχει Κουβέλης"

(τίτλος άρθρου στο site antapocrisis.gr)

...και Καμμένος, θα πρόσθετα εγώ.

με για μια ακόμα φορά αηδία για το σύστημά τους,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Ο κεντρισμός μου ( τώρα κατάλαβα τον όρο ) οφείλεται στην έλλειψη της απαραίτητης πληροφορίας. Πέρα από στρατηγικές και άλλες γενικότητες που σας ανέλυσα παραπάνω δε γνωρίζουμε τις κρίσιμες λεπτομέρειες , τα άμεσα ζητήματα και εκκρεμότητες , τα παραφερνάλια που συχνά λέω και ίσως αύριο καθορίσουν το ποιά "φράξια" των αφεντάδων θα υπερισχύσει.

Αν το παίξουμε μαύρα - κόκκινα η αίσθηση μου είναι ότι θα πάμε για επαναληπτικές και όχι για κυβέρνηση μαριονέτα.

Γιάκοβ

ΥΓ Κουίζ για λεφτόπουλα : ποιό μαγαζί άλλαξε σήμερα τακτική και φρασεολογία ;;;;;;

LeftG700 είπε...

Με "πέθανες" με το κουίζ που έβαλες! Ετοιμαζόμουν για ύπνο και τα νεύρα μου έγιναν κάγκελο! Μέχρι που έβαλα καφέ! Αν είσαι ξύπνιος ακόμα, λέγε, να το πάρει το ποτάμι!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε ορέ Λέφτηδες ΟΛΕΣ τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από το Προεδρικό ( που λένε και οι τζύπριοι ) και θα καταλάβετε. Υπάρχει κωλοτούμπα που συναγωνίζεται επάξια το καρατζαφύρερ

Γιάκοβ

ΥΓ κοιμήσου ήσυχος Λέφτη μου και χύσε το καφέ στο νεροχύτη . Το "σύμπαν" συνομωτεί για πάρτη σας ;)

Μάρκομ Ξ είπε...

Ρε παιδιά, αν μου επιτρέπετε να παρέμβω, νομίζω ξέρω την απάντηση στο quiz του σ/φου Γιάκοβ.. ;-)

με τρώει να το πω,
Μάρκομ Ξ

B.Δ. Καργούδης είπε...

Eγώ πάλι λέω, καλοί μου Λέφτηδες & αγαπημένε μου φίλε Γιακοβ,
μήπως να παίρνατε επειγόντως κανα φαράσι, κανά μαστέλο (τώρα που ανοίγει ο καιρός)
ανά χείρας, να σενιάρετε αμέσως τον (άμα έχει) ξενώνα του τσαρδακίου σας
(αλλιώς το ό,τι έχει, άνετο, φιλοξενο & καθαρό)
μην τυχόν
(τι μην τυχόν, που σίγουρα θα)
τον χρειατείτε επειγόντως
(τον ξενώνα)
Να κρύψετε κανα φιλαράκι-σύντροφό σας Συριζαίο, απ αυτούς που θα τους έχουν πολλοί στο κατόπι με πολύ άγριες διαθέσεις...
(Εγώ το δικό μου...δωμάτιο των ξένων τόχω απίκο, και αναμένω...αφίξεις)

Αφου κατά πως δείχνουν τα πράματα, για μια ακόμα φορά,
-ταις πρεσβαίαις ακριβώς των φίλων σας, -
η Αριστερά
(με την τιμητική εξαίρεση της σοβαρής του πτέρυγας, λέγε με ΚΚΕ, ο παθός μαθός, επί τέλους, αλλά από προχθές και ο Αλέκος)
όπου νάναι φορτώνεται τον τίτλο του Ιστορικού Νεκροθάφτη της χώρας.
Το γιατί & το πώς, το ξέρετε πολύ καλά, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ....

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Η απάντηση στο κουίζ , που εξουσιοδοτώ το σύντροφο Ναρκομ να δώσει , εμπεριέχει και μια ένσταση σε ένα χαρακτηρισμό που αποδίδει ο αγαπητός μου φίλος Β.Δ. Καργούδης στο ανωτέρω σχόλιο του.

Βάγγο , εγώ θα σου βάλω κρεβάτι στον ακάλυπτο κάτω από τη συκιά. Κάνεις ένα ύπνο λουκούμι

Γιάκοβ

Μάρκομ Ξ είπε...

Κ Κ Ε

το βρήκα;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αγαπητέ

Γιάκοβ

ΥΓ το καφέ τον ήπιατε όλο χθες βράδυ ορέ λέφτηδες ;;;

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Α, αυτό εννοούσες; Τις δηλώσεις Παπαρήγα; Εμένα πήγε το μυαλό σε μπλόγκς και μ’ έβαλες νυχτιάτικα να πάρω τους δρόμους του διαδικτύου!

Σχετικά με τις δηλώσεις Παπαρήγα, δες τι έγραφα, περίπου την ίδια ώρα που πόσταρες το σχόλιο, συνομιλώντας με κάποιον οπαδό τού ΚΚΕ σε άλλο μπλογκ:

Παρεμπιπτόντως να σε πληροφορήσω: Η Παπαρήγα δήλωσε ότι θα φέρει σχέδιο νόμο για ακύρωση μνημονίου και δανειακής σύμβασης!!! Υπό τις παρούσες συνθήκες, βέβαια. Τι έγινε εκείνο το «υπό τις παρούσες συνθήκες η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική»; Άλλαξαν οι σνθήκες; Πότε έγινε αυτό και δεν το μάθαμε; Ή μήπως είναι ...βαριά η Χριστοπαναγία που πέφτει από τη βάση; ;-)

Ok? ;-)


Увидимся

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,
Χθές βράδυ βγαίνοντας η Αλέκα απο το προεδρικό μέγαρο, εκανε δηλώσεις τις ακουσαμε πολλοι,οπου ειπε οτι το ΚΚΕ προτίθεται να φέρει στη βουλή (σ΄αυτή η οποια άλλη) σχέδιο νόμου για να ψηφισθει, απο το κοινοβούλιο πλέον, ενας νομος για την απεμπλοκη (δεν ειμαι απόλυτα σίγουρη για τη λέξη) απο το μνημόνιο. Συμπληρώνοντας οτι σήμερα στη συγκέντρωση θα ακουστουν περισσότερα......

υγ. πληροφοριακά να πώ οτι ηδη σήμερα σε ενα σχόλιο μου στην Καλύβα το αναφέρω. Στο ποστ για τον Αλαβάνο.
Αν σας κάνει κέφι δειτε πως το....."ερμηνεύω". (-;

Μάρκομ Ξ είπε...

Εγώ σ/φοι, συνοδοιπόροι και φίλοι θα πρόσθετα για την -ευχάριστη- κωλοτούμπα της ηγεσίας του ΚΚΕ:

Τι έγινε το "ψευτοδίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο";

δεν μας ψεκάζουν, παίζουν με το μυαλό μας,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Ούτε το αμέσως παραπάνω σχόλιό μου δεν διάβασες. Μας είναι γνωστό το γεγονός. Και στην Καλύβα θα έρθω αργότερα να σε καμαρώσω! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Ναι, ναι, σωστά. Όμως η συζήτηση εκεί ήταν σε ένα ποστ που επέκρινε τον Τσίπρα για το χαρακτηρισμό εκ μέρους του της εξόδου από το ευρώ ως καταστροφική. Απαντήσαμε θυμίζοντας την ολόιδια περσινή δήλωση της Αλέκας. Οπότε, μοιραία, το ζήτημα επικεντρώθηκε σ' αυτό το σημείο.


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Σάυτό ακριβως απάντησα.
Οτι το ξέρατε και κρτικάρατε οτι δεν αναφέρθηκε σε προηγουμενες δηλώσεις του ΚΚΕ.
Μα τι θέλατε, να κάνει ολόκληρη ομιλία; επιφυλασσεται να σας (μας) τα πει απόψε στη γειτονιά μου. (-;

υγ. Οτι θα υποστήριζα με ζέση τις δηλώσεις της Αλέκας στα Αριστερά Φιλαράκια, δεν το φανταζόμουνα ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ φοβαμαι πως ο Συριζα ετοιμαζεται για την μετεκλογικη τουμπα του αιωνα μετα την νικη του στις επομενες εκλογες.Και δεν με θλιβει τοσο αυτο γιατι αυτο το περιμενω και ποτε δεν ελπιζα σε εξοδο απλα απο το μνημονιο εντος ΕΕ και Ευρω σε μια καπιταλιστικη οικονομια σε υφεση και μεγαλη κριση.Το αλλο σεναριο απλα να μας διωξει η ΕΕ απο το Ευρω παλι τραγικο για το λαο χωρις καμια αλλαγη στην οικονομια.Οπως και να εχει ο μεγαλος μου φοβος ειναι οτι επειδη οι ψηφοι που θα παρει ο Συριζα στις επομενες εκλογες που θα παρει την πρωτια(η στις μεθεπομενες αν δεν τα καταφερει τωρα τον Ιουνη)δεν θα ειναι ουτε ταξικοι ουτε συνειδητοποιημενοι αριστεροι η παταγωδη αποτυχια της διακυβερνησης του θα στρεψει ενα μεγαλο τμημα της κοινωνιας στο φασισμο.Ας σταματησουν πια τις αυταπατες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΣ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ!Απλα το μονο που καταφερνεται ειναι να σπερνεται την ηττοπαθεια στο λαο οτι η χωρα δεν μπορει να ζησει παρα μονο σε καπιταλισμο εντος ΕΕ και Ευρω.Ειλικρινα μακαρι πολλα απλα στελεχοι μελη και φιλοι του Συριζα να το συνειδητοποιησουν εστω και αργα,να κανει και το κομμα υποχωρησεις στην τακτικη των συνεργασιων(γιατι απο θεμα προτασης εξουσιας πιστευω οτι ειναι η μονη ρεαλιστικη δυσκολη αλλα με προοπτικη προταση για τον λαο)Συνεργασια παντου με προαπαιτουμενο 1.Εξοδο απο ΕΕ και ΕΥΡΩ.2.Κοινωνικοποιηση των μεγαλων επιχειρησεων,και ξενοδοχειακων εγκαταστασεων.3.Αναπτυξη των τεραστιων δυνατοτητων της αγροτικης παραγωγης και μεταποιησης.4Εξοδο απο το ΝΑΤΟ αμεσα και μη παροχη των βασεων για την εισβολη στο ΙΡΑΝ.5.Συναψη συμφωνιων με πετρελαιοπαρωγες χωρες για αυτονομια στην ενεργεια(Ρωσια Ιραν Βενεζουελα)με την κοινωνικοποιηση των δυιλιστηριων θα εχουμε φτηνο καυσιμο για την παραγωγη και για λαικη καταναλωση.6.Αναλυτικες εγγυησεις στα μεσαια τμηματα του λαου που εχουν ποτιστει εδω και δεκαετιες απο την προπαγανδα οτι οι κομμουνιστες θα τους παρουν τα σπιτια οτι δεν θα πειραχθουν μεσαιες περιουσιες.Πιστευω πως εκτος του ΚΚΕ πολλοι αριστεροι θα ειναι ετοιμοι να συνταχθουν σε ενα τετοιο μετωπο που πρεπει να παλεψει εναντια σε θεους και δαιμονες για ενα τετοιο προγραμμα για να πεισει τον λαο και να το εφαρμοσει αλλα δυστηχως δεν υπαρχουν αλλες λυσεις.

demetrat είπε...

Λέφτηδες ,
Μετά από την απροκάλυπτη φασιστική αντιμετώπιση των απανταχού (μέχρι και οι ανταποκριτές του εξωτερικού στο χορό )δημοσιοφάγων στους συριζαίους .
που βλέπω σε όλα τα κανάλια ,σε όλες τις εκπομπές ,-πλην μιάς εκπομπής στης νετ - με όλα τα τσόκαρα που διαθέτουν.
Και την χορωδιακή λύσσα των σαμαροβενιζέλων , του Νέστωρος , ολίγη από Αλέκα εσχάτως επιστρατευμένης, και διαφόρων νεκραναστημένων αριστερών ,
νά χώσουν και το σύριζα στα σκατά γιά να μας αλωνίσουν ελεύθεροι,
συμφωνώ με τον σύντροφο γιάκοβ γιά το νερό.
Συμπληρώστε με ξηρά τροφή.
Πιστεύω πως μας επιτρέψανε να κάνουμε εκλογές επειδή Ο Σαμαράς τους είχε πείσει πως θα γίνει πρωθυπουργός .Δυστυχώς έκατσε στο παλούκι.., οπότε οι διαταγές είναι να γίνει κυβέρνηση που θα μας γονατίσει.Με δεδομένο οτι ο κυρ φώτης την έκανε την πατατάτα να μη συνταχτεί με το σύριζα πριν τις εκλογές (σε αντίθεση με αρκετούς δικούς του που το ήθελαν) γιατί καβάλησε με τις μετρήσεις , και με επίσης δεδομένο πως αν ξαναγίνουν εκλογές θα ψάχνει την ψήφο του,μάλλον θάναι αυτός το αριστερό άλλοθι γιά την τελική προδοσία.
εκτός αν προλάβουν και πείσουν τον Καμμένο, αλλά αυτός ΄μάλλον ετοιμάζεται για το ρετιρέ...οπότε....Καλά κουράγια λοιπόν και ο θεός να βάλει το χέρι του.

υ.γ
γιάκοβ παρέχω στέγη σε συντρόφους αν χρειαστεί να τα βγάλουμε πέρα.


δ

Ανώνυμος είπε...

Κυρά Ντομάτα ευχαριστώ ...

Δείτε όλοι λίγο πιό πάνω τις "προειδοποιήσεις" που απευθύνει ο ανώνυμος. Μη νομίσετε ότι δεν έχουν βάση. Από την άλλη παρατηρείστε πως ο ίδιος υπονομεύει τη "πολιτική" που εκφράζει το ΚΚΕ

Γιάκοβ

Μάρκομ Ξ είπε...

Το χειρότερο από αυτή την αναμονή είναι ότι λόγω της αβεβαιότητας, οι λέφτηδες δεν κάνουν νέα ανάρτηση περιμένοντας την έκβαση των πραγμάτων :-)

ας χαμογελάσουμε και λίγο,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

http://www.enikos.gr/ekloges-2012/43818,Twra-Sthrizei_me_proypo8eseis_o_Kammenos.html

ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΜΠΑ ταραραμ
ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΜΠΑ ταραραραραμ

από την 'αριστερά της ευθύνης' το περιμέναμε, από την 'ασυμβίβαστη, πατριωτική δεξιά' μας ήρθε.

Παιδιά δεν είναι ο Καμένος αυτός που το είπε, είναι η μούμια του. (Αυτός δεν έλεγε μόνο νεκρός με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ;)

ψιλικοκό,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Ορέ Μάρκομ Ξ!


Μας λένε άλλοι οπορτούνες, να μας λες κι εσύ ότι περιμένουμε πού θα κάτσει η μπίλια για να κάνουμε ανάρτηση;;; Αφού έχουμε δείξει τα χαρτιά μας: δ ε ν θα τολμήσουν/ρισκάρουν να πάνε σε εκλογές! Βέβαια, περιμέναμε από ΔΗΜΑΡ μεριά την τούμπα. Τώρα φαίνεται πως προκύπτει Καμμένος. Κι έτσι πάντως, μέσα θα πέσουμε!


Τα λέμε


ΥΓ ;-)

Μάρκομ Ξ είπε...

Δηλαδή η σιγή ασυρμάτου τόσες μέρες που οφείλεται;

Μήπως σας κάλεσε και εσάς ο πρόεδρας για την κυβέρνηση προσωπικοτήτων;
:-)

με ελπίδα ότι θα σωθούν οι αστ.. εεε η χώρα ήθελα να πω,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Μάρκομ

κράτα λίγο τον ..ενθουσιασμό σου ...
Περίμενε γιατί αυτό το παίγνιο έχει πολύ αέρα

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη στιγμή το διαψεύδει ζωντανά ο Καμμένος στη Στάη

Γιάκοβ


ΥΓ : Έχει πολλή λούμπα αυτή η ιστορία μέχρις να τελειώσει το δράμα

demetrat είπε...

ακόμα κι άν υποθέσουμε πως θα βρίσκαμε ζάχαρη γιά πέταμα, άραγε υπάρχουν τάνκς ;
Αυτά τα σημερινά λαμόγια είναι πολύ χειρότερα από εκείνους.

γιάκοβ
ή ευχαρίστηση όλη δική μου.
δ

Ανώνυμος είπε...

για να μη λέω τα ίδια, ξαναυπογράφω τις επισημάνσεις του γιακοβ,
Κατά Σόιμπλε έχουμε 10ετίες μπροστά μας,άρα πολλές φωλιές νερού να συντηρήσουμε μέσα στις φλόγες. Πιθανόν μια από τις φωλιές νερού να είναι η ριζοσπαστική αριστερά.

μέλος του συλλόγου για τη διάδοση πολυνησιακών χορών

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έχασε την ηθική του για να την βρει ο Σύριζα και ο Τσίπρας, ο λόγος για το παρακάτω δημοσίευμα στο οποίο παραθέτονται κάποιες δηλώσεις του προαναφερθέντος κυρίου που στρέφονται κατά του ΚΚΕ. Τα ψέματα που λέει είναι μεν ιδιαίτερα χονδροειδή, όμως σε εκείνους που δεν ξέρουν τις θέσεις του ΚΚΕ(και είναι καμπόσοι) σίγουρα θα πιάσουν τόπο. Επειδή λοιπόν τέτοια πρόκειται να δούμε πολλά στο μέλλον, θα καταπιαστώ με το να καταρρίψω στα γρήγορα τις διάφορες εκ του πονηρού ασυναρτησίες του Αλεξάκου.
««Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει.

«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο», όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας»

Τι μας λέει εδώ ο Αλέξης;
Α) Ότι το ΚΚΕ δεν αποκαλύπτει ονόματα κεφαλαιοκρατών και τα αμαρτήματα τους παρά μιλά αφηρημένα για το κεφάλαιο

Μεγάλο ψέμα, το ΚΚΕ όχι μόνο αναφέρει ονόματα(ένα μικρό ψάξιμο βάζοντας για λέξη κλειδί το όνομα κάποιου μεγαλοκαπιταλιστή στο search engine του ριζοσπάστη το επιβεβαιώνει αυτό) αλλά τα βάζει και μαζί τους ανοιχτά. Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον κύριο Μάνεση της χαλυβουργίας ή τους διάφορους εφοπλιστές που κατηγορούν το κόμμα ότι κλείνει τα λιμάνια και διώχνει τους τουρίστες. Αν πάλι δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον ΣΕΒ, τον οποίο το ΠΑΜΕ επισκέφθηκε στα ιδιαίτερα του, όταν εκείνος συναντιόταν με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές για να κατασφάξουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Ο ίδιος ΣΕΒ ο οποίος για τον Σύριζα έχει την καλύτερη των εντυπώσεων(δείτε εδώ τις δηλώσεις του)
Β) Ότι το ΚΚΕ βάζει στο ίδιο καζάνι τους μικροεπιχειρηματίες, αυτούς που έχουν ένα μαγαζάκι, με εκείνους που έχουν εργοστάσια και κατασκευαστικές.

Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο ψέμα και για του λόγου το αληθές:
«ΚΚΕ: Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό «ντου» κυβέρνησης – τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. ΠΑΜΕ: Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.» (πηγή Ριζοσπάστης)

Και τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τα λόγια του Αλέξη και τα πιστεύω του Σύριζα;
Για τον Σύριζα, ο οποίος είναι ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οι επιχειρηματίες χωρίζονται σε καλούς και κακούς και ο καπιταλισμός σε καλό και κακό αντίστοιχα. Έτσι τι προσπαθεί να μας πει εδώ ο κύριος Αλέξης; Ότι τους καλούς καπιταλιστές δεν πρέπει να τους πειράζουμε, πρέπει να πειράζουμε μόνο τους κακούς.

Την ξεκάθαρη λοιπόν θέση του ΚΚΕ ότι καπιταλισμός είναι ένας(με πολλά πρόσωπα) και ότι δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την εκμετάλλευση των λαϊκών μαζών από τους κατόχους κεφαλαίου, ο Τσίπρας την παραφράζει όπως τον συμφέρει. Την άρνηση μας να διακρίνουμε τους καπιταλιστές σε καλούς και κακούς(όπως εκείνοι κάνουν) και την εναντίωση μας συνολικά στο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, και όχι επιλεκτικά και επιφανειακά μόνο σε κάποιους εκπροσώπους του(που και αυτό σε επίπεδο ανακοινώσεων και μόνο το κάνει ο Αλέξης), προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν τσουβάλιασμα, από μέρους του ΚΚΕ, εκείνων που έχουν μια μικρή ιδιοκτησία και των μεγαλοκαρχαριών.

Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο κόμμα, όμως καλό θα ήταν να βρουν επιχειρήματα τα οποία να είναι πιο πειστικά και τα οποία δεν θα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος στον παραμικρό αντίλογο. Να μου πείτε γιατί να το κάνει, αφού τη λέει αυτός την παρλαπίπα του και ύστερα αναλαμβάνουν τα ΜΜΕ να κάνουν την ανάλογη πλύση εγκεφάλου στο λαό προκειμένου να την καταπιεί αμασητή και αμαχητί. Στο κάτω κάτω η ειδικότητα τους εκεί στον Σύριζα δεν είναι το να βρίσκουν επιχειρήματα αλλά το να τα βρίσκουν με τους επιχειρηματίες.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,



Το παραπάνω σχόλιο του Ανώνυμου μου θύμισε otab ακουσα κάποτε στη βουλή ενα βουλευτή του ΚΚΕ, να λέει οτι,

αυτά που μας λέτε για την οικονομική κρίση και την επίθεση των hedge funds κλπ. κλπ.,

εμεις λέμε οτι
ειναι πολιτικές ενδοκαπιταλιστικων σχέσεων και δεν μας ενδιαφέρουν,


εμεις ειμαστε ενάντια στο Κεφάλαιο οπως και να εμφανίζεται !!!!

Και .....αποστόμωσε το ακροατήριο. Χα, χα

υγ. Για να ειμαστε δικαιοι, ετσι ειναι, οπως τα ειπε. (-;

υγ. μήπως πρέπει πάλι να πώ, δεν εχω καμιά σχέση με το ΚΚΕ κλπ. (-;

Ανώνυμος είπε...

Kανω μια απλη εκκληση σαν κομμουνιστης που ξερω πως δεν μπορω να πεισω τους φιλους που εχουν αποφασισει να ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιουνη.Αν επιβεβαιωθουν οι εκτιμησεις μου οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εφαρμοστει αριστερη πολιτικη εντος ΕΕ και Ευρω και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ταιζει στον λαο αυταπατες να συνταχθουν αμεσα στους λαικους αγωνες να μην απογοητευθουν και να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ παρολες τις διαφωνιες τους ΚΚΕ στους επομενους αγωνες και στις επομενες καλπες.Οπως τωρα στηριζουν ΣΥΡΙΖΑ πολλοι πραγματικοι αριστεροι που ελπιζουν σε μια καλυτερευση της ζωης τους απο μια αριστερη διακυβερνηση τον Ιουνη να συνταχθουν μετα με το ΚΚΕ να διαμορφωσουμε τις κοινωνικες και ιδεολογικες συμμαχιες για την πραγματικη συγκρουση με το κεφαλαιο με προοπτικη νικης και λαικης εξουσιας.ΚΑΜΙΑ απογοητευση την επομενη μερα ΑΝ επαληθευθουν οι προβλεξεις μας για σοσιαλοδημοκρατικη αντιληψη διακυβερνησης του Αλεξη.ΑΜΕΣΗ συστρατευση με το κομμα που σου λεει την αληθεια για να ανοιξουμε τα ματια στην πλειοψηφια του λαου που ελπιζει ακομα σε καλυτερευση της ΕΕ.Αν αντιθετα εχετε εσεις δικιο και ο ΣΥΡΙΖΑ καταφερει και ακυρωσει το μνημονιο εντος ΕΕ και Ευρω και εφαρμοσει αριστερη πολιτικη τοτε θα καλεσω φιλους γνωστους και το κομμα σε συστρατευση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αντεξει την επιθεση του κεφαλαιου.Ενας εργατης μεταλλου απο την Λαρισα ψηφοφορος του ΚΚΕ απο το 2007.

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς ανώνυμο 5:37μμ

Να σαι καλά σ/φε, νικηφόρους αγώνες σε όλους μας από όποιο μετερίζι και αν τους δίνουμε. Εύχομαι όμως και καλώ και εγώ με τη σειρά μου για κοινούς αγώνες σε όσα μπορούν να μας ενώσουν.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Βλέπω πλάκωσαν οι ανώνυμοι να μου "διορθώσουν" τη ψήφο , αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα το "επίπεδο" μου.

Θα τους το θυμίσω με μια απλή υπενθύμιση .. : εκεί ορέ Μπουντιέννηδες πάνω στη τατσάνκα στη Χαλυβουργία την "αντεπίθεση" τη κάνατε μαζί με τον "εγέρθητο" ;;;

Αν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά τουλάχιστον καλοί μου ανώνυμοι πάρτε και ένα "διαφωτιστικό" ψευδώνυμο :

πχ

"Μπέρια"

"Το άμωμο Μπούλκες"

"Διακοπές στη Γιάλτα"

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (14 Μαΐου 2012 5:45 μ.μ.),


Τα βλέπεις λίγο (αρκετά) ή μαύρο ή άσπρο. Κατ’ αρχήν, η πορεία που έχουμε πάρει είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, είτε η ΝΔΣΟΚΔΗΜΑΡ μάς πηγαίνει κατ’ ευθείαν εκτός ευρώ. Αυτό είναι μια κοινή παραδοχή και όχι μόνο από αριστερούς. Από εκεί και πέρα, όταν μιλάμε για αριστερή πολιτική, μου φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό δεν είναι απόλυτο, είναι σχετικό. Βεβαίως και έχει όρια, αλλά έχει και κάποια περιθώρια από τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις για να συσπειρώσεις γύρω σου κόσμο. Μήπως, μιλώντας υποθετικά, δεν θα έχουμε καπιταλισμό αν καταργηθούν τα μνημόνια; Ασφαλώς ναι. Δεν είναι όμως πιο αριστερό να μην έχεις μνημόνια;

Αυτό τελικά νομίζω πως είναι η βάση τής διαφωνίας μας, φίλε μου. Δεν αποδέχεστε το βαθμιαίο, το θεωρείτε εξ ορισμού ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό. Δεν αποδέχεστε ότι πριν αρχίσει κάποιος να τρέχει πρέπει πρώτα να έχει περπατήσει. Σας κατατρέχει ο φόβος τής ενσωμάτωσης, του καθησυχασμού, του βολέματος μετά από μικρές κατακτήσεις. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, δεν λέμε όχι. Όταν όμως δεν είναι ορατή η ρήξη, όταν δεν υπάρχουν οι συσχετισμοί, τι άλλο να κάνεις από το να ξεκινήσεις; Και γιατί αυτό είναι αυταπάτη; Δεν είναι πιο ρεαλιστικό από το να κηρύσσεις την επανάσταση σε ένα άδειο γήπεδο με ελάχιστους θεατές;

Και τι ηττοπάθεια είναι αυτή; Γιατί είναι υποχρεωτικό, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγει σκάρτος, να πάει ο κόσμος στο φασισμό. Και στο κάτω-κάτω, αν δεν υπήρχε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα γινόταν; Θα πήγαινε ο κόσμος στο ΚΚΕ; Ωραία! Γιατί δεν μπορεί να πάει στο ΚΚΕ μετά το υποτιθέμενο ξεβράκωμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να ξαναδείτε στο ΚΚΕ φίλε μας. Και ξέρεις κάτι; Εσείς μπορείτε να το πετύχετε αυτό, οι οπαδοί του. Γιατί εμείς, ό,τι και να πούμε, πάντα οπορτούνες θα θεωρούμαστε και μικροαστοί, κανείς δεν θα μας ακούσει. Εσείς που είστε κοντά του πρέπει να πάρετε τις πρωτοβουλίες, αλλιώς θα μετρήσει ο λόγος σας. Για σκέψου το ενδεχόμενο στις εκλογές να πέσετε στα ποσοστά τού ’93 —μιλάω υποθετικά. Φυσικά, τώρα, στην τούρλα του Σαββάτου, δεν γίνεται ν’ αλλάξει κάτι δραστικά. Όμως οι εκλογές δεν είναι το τέλος τού κόσμου. Κι αν δεν κάνω λάθος, έρχεται Συνέδριο...

Σηκώστε τα μανίκια και ...χώστε τα! Το καράβι πάει κατ’ ευθείαν στα βράχια!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ορέ Δήμητρα, να! Έχουμε δεύτερη ευκαιρία! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε τού συλλόγου για τη διάδοση πολυνησιακών χορών, ;-)

Πιθανόν μια από τις φωλιές νερού να είναι η ριζοσπαστική αριστερά.

Πιθανόν. Σωστόοος! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (15 Μαΐου 2012 3:43 μ.μ.),


Για το ζήτημα του τσουβαλιάσματος των μικροεπιχειρηματιών έχει γίνει εδώ παλιότερα συζήτηση. Ό,τι είχαμε πει τότε, το λέμε και τώρα: είναι ξεκάθαρη και καραμπινάτη διαστρέβλωση αυτά που είχε αναφέρει ο Τσίπρας. Για το δεύτερο θέμα, της επώνυμης ή μη καταγγελίας, και πάλι θα συμφωνήσουμε μαζί σου. Όμως για το τρίτο ανεξάρτητα από το τι εννοούσε ο Τσίπρας, η άποψή μας είναι ότι, από ένα σημείο και μετά, δεν έχει και τόσο νόημα η μονότονα επαναλαμβανόμενη διαπίστωση «σε τελική ανάλυση φταίει ο καπιταλισμός». Φυσικά και φταίει ο καπιταλισμός. Όμως, όταν αναλύεις μια συγκεκριμένη προβληματική κατάσταση, η αναγωγή τής επίλυσης του προβλήματος στην ανατροπή τού καπιταλισμού και η άρνηση να προτείνεις συγκεκριμένες λύσεις επειδή «όσο υπάρχει καπιταλισμός, αυτά θα τραβάμε», ή επειδή είναι δήθεν ρεφορμισμός να μη καταλήγεις σε καταγγελία τού καπιταλισμού, όλο αυτό το ‘‘τροπάρι’’ ας πούμε, δεν είναι ακριβώς και ο καλύτερος τρόπος να κάνεις μαζική αντικαπιταλιστική δουλειά.

Αφού συμφωνήσαμε στα παράπονά σου, θα θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε κάτι που επαναλαμβάνουμε σταθερά σε κάθε σχολιαστή που διατυπώνε παράπονα είτε εκ μέρους τού ΚΚΕ, είτε εκ μέρους τού ΣΥΡΙΖΑ (αυτοί είναι οι δύο ‘‘μονομάχοι’’, τι να κάνουμε;): τα πυρά εκτοξεύονται εκατέρωθεν. Ουδείς αναμάρτητος.

Φυσικά, το κάθε μέρος έχει το σκεπτικό του. Το ΚΚΕ θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως εσύ καλή ώρα, και τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν το ΚΚΕ ιδεολογικό και πολιτικό απολίθωμα που πρέπει να εξαφανιστεί. Έτσι, τρώτε τα μουστάκια σας.

Εσύ προφανώς πιστεύεις ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Τι να σου πούμε, ρε φίλε; Αν νομίζεις ότι αυτό βοηθάει την ανατροπή τού καπιταλισμού, συνέχισε έτσι. Όταν θα ’μαστε ...παππούδες, θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε πόσο έχει ανατραπεί ο καπιταλισμό. Αν κρίνω όμως από τους παππούδες και τους πατεράδες μας, που πολλοί προτιμούσαν να βγάζουνε τα μάτια τους μεταξύ τους παρά να δούνε τι θα κάνουνε με το ‘‘θηρίο’’, μάλλον θα την κάτσουμε τη βάρκα κι εμείς...


Τα λέμε

Ενη είπε...

" Ο ΣΥΡΙΖΑ όντας η δύναμη που ενισχύθηκε περισσότερο από όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Οφείλει να αποδείξει ότι δεν έλεγε ψέματα προεκλογικά. Οφείλει να συνεχίσει να επιχειρηματολογεί για το πώς μπορούμε να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, παραμένοντας στην ευρωζώνη."
Απο το κειμενο σας ως ανω Αριστερά Φιλαράκια.

Δεν αρκει να "επιχειρηματολογει" κανείς (για τα παραπάνω)
θα πρέπει να μπορεί εστω και ελάχιστο να μπορεί να πείσει οτι γίνονται οτιειναι εφαρμόσιμα.

Και απο ο,τι εχει φανει, προς το παρόν, δειχνει οτι δεν εχει "πεισει" παρά μόνο οπου αυτό ειναι εκ προοιμίου και δυνατό και εφαρμόσιμο.
Δηλαδή στην "τυφλή πίστη"

υγ. Κι ας κατηγορουνται αλλοι για "τυφλότητα". (-;

υγ. Δεν πειράζει αν δεν μου απαντάτε, αλλωστε μάλλον πρέπει να μην βρίσκομαι συχνά εδω, επειδή αρχίζει και καλλιεργειται (σε γενική εικόνα οχι στο μπλογκ), μια μεγάλης εντασης εμπάθεια ολων εναντιον ολων που δεν δημιουργει και εξαιρετικό πεδίο διαλόγου. (-;

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Γουάου! Μετά από τόσο καιρό επανέρχεσαι δριμύτερος! ;-)

Κάτσε τώρα. Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την πατάτα; Εμείς δεν είμαστε τόσο σίγουροι. Και πάντως, από τη μεριά μας, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε να την αποφύγει.

Για ρίξε μια ματιά στη δημοσκόπηση στο σημερινό «Ποντίκι». Μαύρα μανβτάτα για σας τους ορκισμένους ‘‘ευρωπαϊστές’’! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε μεταλλεργάτη,


Καλώς ήρθες εδώ και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μας.

Εμείς θα το βάζαμε λίγο διαφορετικά από εσένα:

Μπορεί να υπάρξει αριστερή πολιτική εντός ευρώ και ΕΕ, αλλά μέχρι ενός ορίου. Έχει νόημα να τρώμε τις ώρες μας και τα μουστάκια μας για το ποιος έχει δίκιο; Δεν είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε μια κάποια αριστερή πολιτική, να γλυκάνουμε (με την καλή έννοια) όσο μπορούμε τον κόσμο που υποφέρει, να τον κερδίσουμε, να τον φέρουμε κοντά μας κι όταν θα φτάσουμε στο όριο, που θα το έχει διαπιστώσει πια και ο ίδιος μέσα από τη δική του εμπειρία, να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς προχωράμε παραπέρα; Εμείς έτσι νομίζουμε. Και δεν χρειάζεται να ακολουθήσει κανείς κανέναν. Μόνο να μπείτε στο χορό κι εσείς τού ΚΚΕ. Ως πότε θα ανέχεστε μια ηγεσία που σας οδηγεί στην περιθωριοποίηση από τις μεγάλες μάζες τού κόσμου; Πιθανόν στις 17 Ιουνίου να έχουμε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι μθα κάνετε; Θα τον πολεμήσετε; Πρέπει να καταλάβεις ότι οι καπετάνιοι σας πηγαίνουν το ΚΚΕ κατ’ ευθείαν πάνω στα βράχια. Κι ο υπέρτατος νόμος δεν είναι η Παπαρήγα, ο Γόντικας κι ο Μαΐλης. Ο υπέρτατος νόμος είναι η Ιδέα τού κομμουνισμού.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Κατ' αρχήν το κείμενο δεν είναι δικό μας. Εξηγούμε πώς προέκυψε και το δημοσιεύσαμε εδώ. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι κάναμε "μαϊμουδιά" και δημιουργήσαμε κάποιον Διονύση Γρηγοριάδη για να μιλήσουμε υπέρ τού ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να φανεί ότι είμαστε συσιζικό μπλογκ. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν συμβαίνει. Μπορούμε μόνο να σου πούμε ότι δεν συμβαίνει κι ότι τα πράγματα με τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι όπως τα παρουσιάσαμε. Από εκεί και πέρα ο ...Γκράμσι κι η ψυχή σου! ;-)

Μην παραπονιέσαι. Οι απαντήσεις μας (μου) καθυστερούν για όλους. Δεν κάνω διακρίσεις.


Τα λέμε


ΥΓ Για ρίξε καμιά ματιά στη δημοσκόπιση που έχει το σημερινό "Ποντίκι". Όπως έλεγα και στον Καργούδη, λίγο παραπάνω:

Μαύρα μαντάτα για σας τους "ευρωπαϊστές"! ;-)

LeftG700 είπε...

δημοσκόπιση = δημοσκόπηση

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Ναι το ειδα 22 something.
Ομως ειδα χθές βράδυ Αλέξη και ιδίως Μηλιό, και τι να πώ.

Καλά ο Αλέξης ελίσσεται μας ειπε οτι ναι μεν το "μνημόνιο ειναι καμμένο" αλλά θα μείνουμε στο ευρώ,γιατί "δεν γινονται αυτά τα πραγματα" (δηλαδή να μη μεινουμε)


Χα.

Ο Μηλιος ομως ηταν ανεκδιηγητος, οχι τόσο για το 1% φόρο στό τζίρο (αδιακρίτως κερδων η ζημιών)
(επειδή ολοι εχουν κέρδη αλλά τα κρύβουν φοροδιαφευγοντες) και θα τους πιάσει (ειπε) απο τις οφσορε εταιρείες τους.
Στην ερώτηση θα τις βρείτε;
η απάντηση "οχι πως να τις βρω"

Τίποτα. Μηδέν στην οικονομία.

Εσεις συνεχίσετε να λέτε ολα αυτά που υποστηρίζετε στο αλλο ποστ, στους φίλους σας της Αριστεράς, οτι τώρα που "υπάρχουν οι προυποθέσεις προχωράμε..."

και οπου βγει, θα ελεγα εγώ.

υγ. Ο Αλαβάνος, παλιά καραβάνα αλλά με χρόνια πολλά στην πολιτική, κρουει τον κώδωνα του κινδύνου......αφήστε τους καλπασμους εδώ κρίνεται η τύχη του λαου και καλόν ειναι να ειναι....προιδεασμένος για το τι θα ακολουθήσει, τουλάχιστον για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το ιδιο λένε ολοι οι σώφρωνες και οχι "οι αστοι προσπαθουν να μας φοβίσουν κλπ. κλπ."

Τα κόμματα, οι αστοι, οι δεξιοι, οι αριστεροι, ειναι το μόνο που δεν ενδιαφέρει τον κόσμο όταν σκέφτεται και το παρόν και το μέλλον.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη, δεν σε στείλαμε στο Ποντίκι για να δεις το 22%.

Σε στείλαμε για να δεις το άλλο:

54% δεν δέχεται να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!

Εσύ που λες ευρώ ευρώ κι ας τρώω ό,τι βρώ και όσοι συμφωνούν μαζί σου τρώτε τη σκόνη μας! Είσαστε 20 μονάδες πιο κάτω: 34%!


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς Ένη

Τι πραγματικά είπε ο Μηλιός:
http://www.koutipandoras.gr/?p=20524

φιλικά,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτική... XA XA XA

Ενη είπε...

Αυτά τα λινκς που δεν ειναι μπλέ δεν ανοιγουν

Ενη είπε...

Ξέχασα νεα δημοσκοπηση μετα την απόφαση για τις εκλογές πρωτος ο Αντώνης δευτερος ο Αλέξης κλπ..
(το ειδα στην Καλύβα)

ΜαρκομΞ

Θυμαμαι τις προσπάθειες του Παπακωνσταντινου για τον εντοπισμό και τη φορολογιση των offshore,
ενας λαβύρινθος...

ο Μηλιός ομως ειπε οτι "θα ερθει σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες των φορολογικων παραδείσων και θα τους .....φορολογήσει.

Τίποτα. Μηδεν σε εφαρμογή διακυβέρνησης. (-;

Μάρκομ Ξ είπε...

1. "Μάρκαρε" το λινκ με το mouse

2. Κάνε δεξί κλικ πάνω του

3. Επέλεξε 'αντιγραφή'

4. Πήγαινει τον κέρσορα του mouse στη γραμμή διευθύνσεων (εκεί που φαίνεται η διεύθυνση του κάθε σάιτ ή blog)

5. Κάνε εκεί επάνω δεξί κλικ

6. Επέλεξε 'επικόλληση'

7. Κάνε κλικ να πάει στη συγκεκριμένη διεύθυνση

ελπίζω να βοήθησα,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Έχω απάντηση και για τη δημοσκόπηση της MARC (όπου είναι πρώτος ο Τόνυ). Για δες εδώ:
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/marc.html

για τον Μηλιό:

Μα αυτό είναι το θέμα αγαπητή! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πλάνο, θα προσπαθήσει. Αν εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο ΠΕΣ ΤΟ!

αλλιώς δεν είσαι τίποτα διαφορετικό από αυτούς που απορρίπτουν χωρίς να αντιπροτείνουν.

Να στο πω και αλλιώς: τόσα χρόνια κανείς από τους "έμπειρους" που μας κυβερνούσαν δεν έκανε Τ Ι Π Ο Τ Α για να πατάξει τη φοροδιαφυγή των 'μεγάλων'. Προτιμάς δηλαδή να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς ή να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο, και ας μη μας βγει, τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει...

φιλικά,
Μάρκομ Ξ

Ενη είπε...

Αγαπητέ ΜαρκομΞ

Μου λές "ο Συριζα εχει ενα πλάνο "
Ρωτώ "εχει;"
Τώρα ακουμε οτι προτιθεται να αναθεωρήσει το προγραμματικό του πρόγραμμα μετα τις αντιδράσεις που προκάλεσαν πολλές δηλώσεις στελεχων του.
Μα αυτό ειναι πλάνο η βλέποντας και κάνοντας λίγες μέρες πριν την κάλπη; Πως το λέτε "οπορτουνισμος";

Αν βέβαια το πλάνο ειναι το γενικό για ενα σοσιαλισμό του 210υ αιωνα, ενταξει πολλοι συμφωνουν, ομως

ο,τι πρόκειται να γίνει αμεσα , ας πουμε τις πρωτες εκατο μέρες μιας διακυβέρνησης και μάλιστα σε συνθηκες μιας οικονομίας εντελως σε ακινησία, θα ειναι ο καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον, δεδομένου οτι οι αποφάσεις που παίρνονται δεν αφορουν μια οικονομία στη "γυάλα" αλλα εκτεθειμένη σε "θυελλώδεις ανέμους"
πανταχόθεν "εσωτερικους" και "εξωτερικους".
Κατι ψέλλισε ο Μηλιος για πέμπτη φάλαγγα. Πραγματι φαινεται οτι πολλοι περιμένουν μια αλλαγή του νομίσματος για να κερδοσκοπήσουν.
Αυτά δεν ειναι ιδεολογικοί προβληματισμοι αλλά η πραγματικότητα της καθημερινης ζωης.

Περί ανάλυσης Μηλιου δίνω ενα λινκ που ελπίζω να θεωρειται αξιόπιστη πηγή, ειναι απο το Ριζοσπάστη.

http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=17/5/2012&id=14043&columnId=161

Αυτά που αναφέρονται ειναι αυτό το "σηριαλ" των υπερτιμολογήσεων και των υποτιμολογήσεων που επι δεκαετίες "παιζεται" και απ΄οτι απεδείχθη οχι μόνο "συνεχίζει" αλλά μετεξελίχθηκε σε σύγχρονες μεθόδους αυτές των εταιρειών off shore, που δεν εχουν μπορέσει να τους βάλει χέρι οχι καμιά ελληνικη κυβέρνηση που σαφως προσπαθησε (π.χ. πρόσφατα ο Παπακωνσταντίνου) αλλά ουτε ακόμα και ο Ομπάμα.
Ειναι οι μέθοδοι των golden boys της σύγχρονης εποχης αυτών των στελεχων της παγκοσμιοποίησης που προκάλεσαν και τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2007-8 που επεκτάθηκε ως παγκοσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμου.

υ.γ. Εκει εχει δίκαιο το ΚΚΕ οταν λέει οτι αυτά τα φαινόμενα αφορουν τον καπιταλισμο. (-;

υγ. Να σε ευχαριστήσω για τις οδηγίες προς ναυτιλλομένους ειναι περίπου οπως ανοιγουν και τα .....μπλέ. Χα

υγ. Οταν μου λες "αυτοι που απορρίπτουν χωρίς να αντιπροτείνουν" τι να σου πω, να θυμίσω τη χρόνια "καταγγελία"
χωρίς προτάσεις που ειχε γινει πια ....καθεστώς, σε ολη την προηγουμενη περίοδο διακυβέρνησης;
και δημιουργησε και ολο αυτό τον λαικισμό που διακατέχει την κοινωνία, αντί για θέσεις και προβληματισμό.
Ε, ειναι πολύ αδικο, φίλε μου

Φιλικά (ετσι κι΄αλλιως)

Μάρκομ Ξ είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση. Με έχεις αποστομώσει! Χαίρομαι όμως που -έστω και μέσω...Παπακωνσταντίνου- κατάλαβες ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τον καπιταλισμό. Ακόμα και έτσι, είναι μια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ (αφού για να βρεις επιχειρήματα εναντίον του, καταφεύγεις στις θέσεις του ΚΚΕ).

Επομένως, καλή ψήφο, καλή ζωή και γενικώς να 'σαι καλά

Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Μια ακόμα επιτυχία είναι ότι έμαθες την έννοια του οπορτουνισμού. Κάτι είναι και αυτό.

Ενη είπε...

Αγαπητέ , ΜαρκομΞ, ναι δεν μπορουμε να συνεχίσουμε να μιλαμε, επειδή ισως νομίζεις οτι ολοι μας

γεννηθήκαμε χθές.

Αυτό το "σήριαλ" της φοροδιαφυγής η των Υπερτιμολογήσεων- υποτικολογήσεων, που μόλις προχθές
αρχισε να το συζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

ηταν μεσα στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων της κεντρο-αριστερας-πουρας Αριστερας , ηδη απο τη.......μεταπολίτευση!!!!

Αυτό το "τέρας" της εκτεταμένης φοροδιαφυγής μικρων- μεσαίων-μεγάλων ειναι η μαρκα ντεποζέ της ελληνικης κοινωνίας απο συστάσεως του ελληνικου κρατους.

Η αναφορά μου στην τελευταία διακυβέρνηση και στη μεγάλη προσπάθεια για το θέμα
δημοσιοποιήθηκαν π.χ. ονομαστικοι κατάλογοι με ποσα δισεκατομμυρίων να χρωστουν στο κράτος, αλλά απιαστοι, γιατί;

επειδή αλλοι εχουν "μετακομίσει" σε εταιρειες φαντασματα off shore,
και αλλοι εχουν μεταφέρει ολο τον πλουτο τους στις Ελβετίες και αλλου.

Εσεις νομίζετε οτι τώρα ξύπνησε η Ελλαδα και μιλάει για φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, οταν ακόμα και στα μπλογκ θα μπορεί κανείς να δει οτι εχουν γραφτει (μονο την τελευταια τριετία)σεντόνια για τό θεμα.

Δεν αρχισε ο Μηλιός προχθές τον πόλεμο εναντια στη φοροδιαφυγή, ειναι πολύ παλιος αλλά απο τους πιο "ατελέσφορους" επειδή οι αντιστάσεις ειναι ισχυρότατες.

Ε, ναι συνεχώς κάτι μαθαινω για τις εννοιες της Αριστεράς, οπως "οπορτουνισμός",

τώρα βέβαια ιστορικά αν ο ορος εχει χρησιμοποιηθει, απο διάφορες πλευρές της Αριστεράς (και οχι μόνο στο εσωτερικό), με διαφορετική εννοια κάθε φορά, το ποιος ποιον αποκαλουσε οπορτουνιστη,

ειναι απλως ....λεπτομέρειες ανευ σημασίας. Δεν ειναι ετσι;

Νασαι κι΄εσυ καλά

Μάρκομ Ξ είπε...

Προσπάθησα να αποφύγω την περαιτέρω συζήτηση ευγενικά νομίζω. Το γιατί θέλω να την αποφύγω είναι δικό μου θέμα.
Μάλλον δεν σου αρκεί.
Άκου λοιπόν και αυτό: αν δεν θέλεις να πειστείς αγαπητή μου, κανείς δεν μπορεί να σε πείσει. Εσύ λοιπόν, που επιλεκτικά χρησιμοποιείς σκόρπια επιχειρήματα από δω και από κει, είναι ολοφάνερο, ότι δεν ψάχνεις κάποια αλήθεια. Ψάχνεις το πως θα απορρίψεις, με κάθε τρόπο την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ.
Τα λόγια -δικά μου- δεν αρκούν. Η ιστορία και η πείρα θα δείξουν.

Γεια χαρά

Ενη είπε...

Ειλικρινά, ΜαρκομΞ, εχω μείνει κατάπληκτη,
δεν ειχα αντιληφθει οτι ολη αυτή η κουβέντα που ειχαμε ηταν για να "πεισθω εγω για την αλήθεια" (μηπως και η μοναδικη;)

Ειχα την εντυπωση οτι εξέθετε ο καθένας κάποια επιχειρήματα με τις απόψεις του, οχι

για να πείσει τον άλλον αλλά ως η διεξαγωγή ενος διαλόγου και οχι η πειθώ, ειτε απο τη μια πλευρα ειτε απο την αλλη.

Ετσι πολλές φορές κανείς απογοητεύεται, αλλά εν ταξει δεν πειράζει,
Γεια χαρά

Μάρκομ Ξ είπε...

"πεισθω εγω για την αλήθεια"

Έγραψα εγώ τέτοιο πράγμα; Το βλέπεις πουθενά στο προηγούμενο σχολιό μου; Γιατί τέτοια διαστρέβλωση; Και το βάζεις και σε εισαγωγικά;;;;

Δες λοιπόν ένα λινκ περί προπαγάνδας και τεχνικών διαστρέβλωσης, για να γνωρίζεις από τι να φυλάγεσαι:

http://www.xstefanou.gr/player.php?id=274&l=en&tab=nw&lightbox[iframe]=true&lightbox[width]=600&lightbox[height]=220

Ενη είπε...

"αν δεν θέλεις να πειστείς αγαπητή μου, κανείς δεν μπορεί να σε πείσει"

Ισως θα πρέπει να σου πω οτι ποτέ δεν εχω διατρεβλωσει λόγια κάποιου
(το θεωρώ χυδαιο)

ενω πολλές φορές (οχι εδω) εχω υποστει διαστρεβλώσεις ειτε με επιλεκτικα αποσπάσματα ειτε με φανερότατη διαστρεβλωση
πως αντεδρασα;
Αποχωρώντας.......