Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Βίτσα, πούλα! Πουλάκη, τον πούλο!




Στέλνω ένα νταμάκι πιο πίσω την ανάρτηση στην οποία θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε τους ‘‘σταλινικούς’’ από τους ‘‘αντισταλινικούς’’ που κατοικοεδρεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά (εμείς το ξέραμε) μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για να κράξω, ναι να κράξω, τον Δημήτρη Βίτσα, Γραμματέα τής Κεντρικής Επιτροπής τού κόμματος και τον Κώστα Πουλάκη, υπεύθυνο του τομέα  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τους κράζω δανειζόμενος τις φωνές τών απογοητευμένων οπαδών διαφόρων ποδοσφαιρικών ομάδων, όταν ζητάνε από τον εκάστοτε αποτυχημένο Πρόεδρο να παραχωρήσει τις μετοχές του σε κάποιον άλλον (πούλα!) και να εξαφανιστεί από προσώπου γης και αμέσως (τον πούλο!).

Όσοι πιστεύετε ότι τους αξίζει κάτι καλύτερο, μια σοβαρή πολιτική ανάλυση, ας πούμε, για τη χοντρομαλακία τους να προτείνουν τον Καρυπίδη ως υποψήφιο Δυτικής Μακεδονίας χωρίς να έχουν κάνει φύλλο και φτερό τον πρότερο βίο και πολιτεία του, καλύτερα θα είναι να το ξανασκεφτείτε το πράγμα.

Όπως διαβάζω στο Real.gr, ακόμα και τώρα, μετά τις αποκαλύψεις, «[…]  στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας —ο οποίος είχε προτείνει την υποψηφιότητα Καρυπίδη— ο υπεύθυνος της αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης και ο Αλέξης Μητρόπουλος τάχθηκαν υπέρ της στήριξης του Θ. Καρυπίδη».

Θα πείτε: «και γιατί αφήνεις τον Μητρόπουλο απ’ έξω»; Ε, όπως συμβαίνει και στη μπάλα, με νοιάζουν πρώτα και κύρια τα «παλτά» [= ανίκανοι παίκτες] που είναι γέννημα θρέμμα τής ομάδας…


ΥΓ Για το γελοίον τής προσπάθειας να πείσουν τον Καρυπίδη να παραιτηθεί, ώστε να πέσει στα μαλακά «το κόμμα» (από τον 7ο όροφο!), δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να πω τίποτε. Θα είναι σαν να υποτιμώ τη νοημοσύνη τών αναγνωστών, εμφανίζοντάς τους ανίκανους να αντιληφθούν τα αυτονόητα… 



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ο Δ. Βίτσας και ο Κ. Πουλάκης μεταβαίνουν σήμερα στην έδρα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να συζητήσουν με τις οργανώσεις τις εξελίξεις.

Αντιθέτως, η ηγεσία προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να μπει στη συζήτηση για αντικατάσταση του Οδυσσέα Βουδούρη."

Απλά είναι τα πράγματα! Απέναντι σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ -κομματική και εκλογική- έχει ένα πανίσχυρο όπλο:
Μαύρο (κατάμαυρο!) στο ψηφοδέλτιο του Βουδούρη και σε όποιο άλλο ψηφοδέλτιο πάει να συγκροτηθεί με όρους πολιτικής αλητείας.
Την Κυριακή των εκλογών να δοθεί ένα ηχηρό ράπισμα στους θεομπαίχτες της κομματικής νομενκλατούρας. Να δουν π.χ. την Κυρίτση στον ουρανό και τον Βουδούρη στα Τάρταρα, μπας και καταλάβουν διεύρυνση από διεύρυνση έχει διαφορά. Αφού μονάχα για τα εκλογικά ποσοστά νοιάζονται, ας τους πατήσουμε εκεί που τους πονάει. Αν νομίζουν ότι μας έχουν στον πάσαλο δεμένους, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Υ.Γ.: Αν μάλιστα δείξουν πολιτική ευφυία τα άλλα "μαγαζιά" της Αριστεράς, καταρτίζοντας δυνατά ψηφοδέλτια με αξιόλογους επικεφαλής σε περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε προβληματικές επιλογές, να ξέρουν ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα τους ευγνωμονεί.

LeftG700 είπε...

Φίλε Φιλίστορα,


Δεβ ξέχασα το σχόλιό σου, ούτε το αγνόησα. Τις σκέψεις που έχεις κάνει για το πώς μπορούν να αντιδράσουν οι μη οργανωμένοι οπαδο΄λι και ψηφοφόροι τού ΣΥΡΙΖΑ, τις κάνουμε κι εμείς εδώ και κάμποσο καιρό. Δεν έχουμε βγάλει όμως άκρη. Δεν έχω κάτι να πω, ούτε καν ως προσωπική άποψη. Δεν ξέρω.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Να γίνω όσο πιο σαφής μπορώ: Το "μαύρισμα", στο οποίο αναφέρομαι, δεν πιστεύω ότι μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα συντονισμένης δράσης. Θα προκύψει -αν προκύψει- από την απόφαση εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων, που θα το κουβεντιάσουν στην παρέα τους και, σε τελική ανάλυση, θα το αποφασίσουν κατά μόνας, παίρνοντας ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ