Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αν δυσκολευτείτε να βρείτε ποιοι από τους αγρότες τού παρουσιαζόμενου βίντεο είναι Χρυσαυγίτες, ρωτήστε τα ‘‘σαΐνια’’ τού Avant Garde!



 
Όπως αποκαλύπτει το κρητικό site ΑΝΑΤΟΛΗ online:

Με ρίψη αυγών και γιαουρτιών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου και της Ιεράπετρας, την Τρίτη το μεσημέρι. Με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες προσπάθησαν να συνομιλήσουν ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καλλιντέρης και το μέλος κ. Μανόλης Αβραμάκης.

Επηρεασμένοι από το άρθρο τού Avant Garde για το οποίο κάναμε λόγο έστω και en passant στη χθεσινή ανάρτηση και στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ το αγροτικό κίνημα των ημερών παρουσιαζόταν ως ενεργούμενο της Χρυσής Αυγής, προσπαθήσαμε να το παίξουμε φυσιογνωμιστές και να διακρίνουμε ποιοι από τους αγρότες που εμφανίζονται στο βίντεο εμφορούνται υπό Χρυσαυγίτικων ιδεών ή, έστω, αποτελούν παραφυάδες ή επιρροές τής ΧΑ. Έτσι, στρωθήκαμε και το είδαμε με προσοχή (κάνοντας και στοπ καρέ όπου χρειαζόταν):



Λοιπόν, από εμάς τουλάχιστον, τζίφος! Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε όχι μόνο ποιοι είναι Χρυσαυγίτες, αλλά ούτε καν ποιοι είναι (πρώην) Συριζαίοι, Λαετζήδες, Κουκουέδες, Πασόκοι, Νουδούλοι κ.λπ. Μόνο έναν ταλαίπωρο Αεκτζή εντοπίσαμε –όχι και μεγάλο κατόρθωμα, το ομολογώ, διότι ο σύντροφος, όπως είδατε, εμφανίζεται με στολή κι όχι με πολιτικά.

***

Για να τελειώνει το αστείο: Οι σύντροφοι του Avant Garde στο περί ου ο λόγος άρθρο τους, βασιζόμενοι στις γνωστές και αναμενόμενες διασυνδέσεις, επαφές και κωλοτριψίματα ένιων αγροτοπατέρων με τη δεξιά ή και τη ΧΑ, πιάσανε και τσουβαλιάσανε όλο το αγροτικό κίνημα μέσα σε ένα σακί, γράψανε απ’ έξω με μεγάλα μαύρα γράμματα ΠΡΟΣΟΧΗ: Α Ν Τ Ι Δ Ρ Α Σ Η! και ύστερα απήλθαν (με «καθαρά χέρια», όπως δηλώνουν!), θεωρώντας πως έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο το επαναστατικό τους καθήκον (χαρίζοντας τους αγρότες στους νεοναζί!). Τη στιγμή που έφευγαν δε, κλάσματα δευτερολέπτου πριν κλείσουν την πόρτα πίσω τους, για να εξακοντιστούν στο διάστημα με προορισμό τον αστερισμό τής Ανδρομέδας, μας δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τον αγώνα τών αγροτών, μόνο όμως αν αυτοί καθαρίσουν πρώτα τις γραμμές τους από τα «χρυσαυγίτικα, δεξιά και φιλελέδικα στοιχεία»!

Εδώ που τα λέμε, τι ζητούν οι σύντροφοι; Δεν ζητούν και τίποτε σπουδαίο! Μόνο μία εκστρατειούλα (σε πανελλαδική κλίμακα) στεγνής εκκαθάρισης της τάξης τους εν μέσω ενός συνδικαλιστικού αγώνα επιβίωσης της ίδιας κλίμακας… 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: