Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Όχι, δεν μασάνε!





Μόνο η γάτα μου δεν ξέρει ακόμα ότι, από την πρώτη στιγμή που οι αγρότες έκαναν λόγο για κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, τα κομματόσκυλα του πΣΥΡΙΖΑ έχουν ξαμοληθεί με τα «σημειώματα της καθοδήγησης» στην κωλότσεπη  προκειμένου να διασπάσουν τους αγρότες, τάζοντας ή και απειλώντας. Κι αυτό, μόνο και μόνο επειδή είναι στο ‘‘νοσοκομείο’’ με γερό κρύωμα και την αντίστοιχη αντιβίωση, οπότε δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο!  

Πάντως, μέχρι στιγμής, τα κομματόσκυλα δεν κερδίζουν το ψωμί που τα ταΐζουν. Πέρα από δυο-τρεις περιπτώσεις που οι αγρότες φαίνονται διχασμένοι, δεν έχουν καταφέρει και τίποτε σπουδαίο. Και στη μεγάλη πλειοψηφία της η αγροτιά εξακολουθεί να τσεκάρει λάδια, μπουζί και φρένα και να ζεσταίνει τις μηχανές της!

Βγάλτε τα ΜΑΤ, ρε! Βγάλτε τα, αφού είστε τόσο σίγουροι ότι οι αγρότες είναι Χρυσαυγίτες με πολιτικά (έτσι δεν διαδίδετε;). Μόνο μην πείτε μετά ότι το κάνατε όπως ο Λένιν στην Κροστάνδη! Αυτή τη μπουκιά σάς την έχουμε ήδη πάρει απ’ το στόμα, ξεφτίλες!


7 σχόλια:

ελληνοφρενικος είπε...

Το επιτελειο των σοσιαλοδημοκρατων δεν ειναι τοσο ηλιθιο ωστε να βγαλει τα ματ στους αγροτες.Αυτο που προσπαθουν μαζι με τα παπαγαλακια τους ειναι να διασπασουν τους αγροτες.Εκει βρισκουν συμμαχους καποια φασισταρια που εχουν σχεση με την διαφθαρμενη λαικη δεξια και κρυφοχρυσαυγητες(π.χ.μπλοκο τεμπων-μικροθηβων).Τα μεγαλα και μαζικα μπλοκα κατεβαινουν την παρασκευη Αθηνα.Η μαζικοτητα της υποδοχης τους θα κρινει πολλα για το λαικο κινημα των επομενων ετων.Θα φανει η συνεχεια της μεγαλης απεργιας και η διαθεση τμηματος του λαου να αντισταθει σθεναρα.Υ.Γ.Ωραιο εμετικο παραδειγμα υπουλης προπαγανδας διχασμου των αγροτων υπαρχει στο βιντεο του 902 με τιτλο[ ολα τα παπαγαλακια].Καμαρωστε τον δημοσιογραφο του πρωτου θεματος του φασιστοθεμου Σπυρου Γκουτζανη....Παει να την βγει υπεραγωνιστικα το φασιστακι.....Απο την Παρασκευη η καρδια του αγωνα χτυπαει στο συνταγμα να μην λειψει ΚΑΝΕΙΣ!

πικάπα είπε...

Παίζεται χοντρό παιχνίδι και θα είναι σημείο καμπής. Το παιχνίδι είναι υπονομευμένο. Αυτή τη στιγμή το μόνο που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση είναι το ΚΚΕ. (Να τη σώσει με την έννοια της αποτροπής της αρνητικής υποστροφής, γιατί η θετική εξέλιξη θα ήταν πραγματική έκπληξη). Αλλά απότι φαίνεται μέχρι στιγμής (και ήταν αναμενόμενο) το ΚΚΕ μόνο του δεν μπορεί - ειδικά και γενικά. Η λοιπή αριστερά, (όποια και όση και όσο μπορεί κανείς να τη γράψει χωρίς εισαγωγικά)είναι πρακτικά και χρηστικά Ανύπαρκτη. Όποιος είναι χρήσιμος έχει κάτι εύληπτο και συγκεκριμένο να πει και κάποια υπολογίσιμη κρίσιμη μάζα και ισχύ να το κινήσει. Η ζωή συνεχίζεται, αδιαφορώντας για μη χρήσιμους που ακόμη ψάχνονται στα αριστερά.
maybe next time - (next century)

LeftG700 είπε...

Παίζεται χοντρό παιχνίδι και θα είναι σημείο καμπής. Το παιχνίδι είναι υπονομευμένο. Αυτή τη στιγμή το μόνο που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση είναι το ΚΚΕ. (Να τη σώσει με την έννοια της αποτροπής της αρνητικής υποστροφής, γιατί η θετική εξέλιξη θα ήταν πραγματική έκπληξη).

Φίλε πικάπα, πάλι με γρίφους μιλάς.


Ποιο είναι αυτό το χοντρό παιχνίδι και ποιοι το παίζουν;

Σε τι συνίσταται η υπονόμευση και ποιοι είναι οι υπονομευτές;

Ποια είναι η αρνητική υποστροφή;


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Winter is coming...

http://www.thepressproject.gr/article/89102/Xairetizei-tin-natoki-dunami-sto-Aigaio-i-Komision

http://www.thepressproject.gr/article/89108/Triimero-penthos-stis-enoples-dunameis

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Το αρχικό σχόλιό σου προδιέθετε τον αναγνώστη ότι αναφέρεσαι στην αγροτική κινητοποίηση και γενικότερα στον κοινωνικό αναβρασμό για τα νομισχέδια που έρχονται. Αυτό ήταν που μου δημιούργησε πρόβλημα κατανόησης.

Τώρα διευκρινίζεις ότι αναφερόσουν στα του Αιγαίου. Δηλαδή στις περιπλοκές/παρενέργειες/παράπλευρες ζημιές που προκαλεί η καούρα τού ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου για ανακοπή τού προσφυγικού κύματος. Εντάξει, πολύ σοβαρά ζητήματα, αλλά πώς τα συνδέεις με την εσωτερική κατάσταση στην οποία αναφέρεται το ποστ; Και τι νόημα κρύβει το ποστάρισμα με την είδηση για το τριήμερο πένθος μετά την πτώση τού ελικόπτερου; (Από ερώτηση σε ερώτηση με υποχρεώνεις! Αμάν πια! :-) )


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Η αντιδραστική αναδίπλωση είναι η αναμενόμενη εξέλιξη. Καμία τόλμη να τα βάλουμε με τα θηρία, απομένει ως συλλογικό καταφύγιο μια αρρωστημένη έννοια της πατρίδας, κάτι σαν κρυφό παράπονο με διπλωμένη την υπερηφάνεια αλλά φουσκωμένο τον τσαμπουκά όπου μας παίρνει. Τα θηρία δεν αστειεύονται, ενώ εμείς (εμείς ο λαός) λέμε και καμιά ιστορία να περνά η ώρα.
Το τι σχέση έχουν αυτά με το αγροτικό και τον κοινωνικό αναβρασμό, μεγάλη. Περισσότερο για κοινωνικό κανιβαλισμό πάει, εκτός αν τι;. Όταν το καπάκι είναι καλά σφραγισμένο τα αναβράζοντα συστατικά χυλώνουν στο ζουμί τους προσκρούοντας στα τοιχώματα και μεταξύ τους, με ελεγχόμενες διαφυγές ατμών και σταγονιδίων. Ώσπου μένουν ακέραια τα μεγάλα και τα σκληρά κομμάτια. Οι δυνάμεις υποστρέφονται κατά του εαυτού και του αδύναμου διπλανού, ενώ λείπει η συνεκτική ισχύς και κρίσιμη μάζα που θα τις συγκεντρώσει, ενώ αναζητείται ακόμη το εργαλειακό “σταθερό” σημείο του μοχλού που θα τις στρέψει προς την -αόρατη δια γυμνού- κατεύθυνση "διεξόδου".
Πάντα υπάρχει βέβαια το αναπάντεχο. Αλλά η ζωή κόβει χοντρά τα κομμάτια της και δεν περιμένει. Τριήμερο πένθος των ενόπλων δυνάμεων δεν είναι αρκετό, όταν παιδιά χάνονται στα βράχια, άλλα εδώ κι άλλα εκεί. Συνήθεις αριστερές αναλύσεις-σχεδιασμοί επί χάρτου και σχόλια-αντισχόλια επί υάλου δεν προλαβαίνουν να αγγίξουν τη ροή των πραγμάτων. Είναι τα κύματα του πολέμου, που κανείς μας δεν τον θέλει και κανείς μας δεν φαίνεται να μπορεί να τον αποτρέψει.

Διαδηλωτής είπε...

πείτε την ώρα και που!