Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τουλάχιστον οι πνιγμένοι πιάνονται από τα μαλλιά τους. Τι να πει κανείς για τα μέλη τής «Ένωσης Οπαδών για τη Συσπείρωση της ριζοσπαστικής αριστεράς» που πάνε να πιαστούν από τα μαλλιά τού Βαρουφάκη!



 
Στην αριστερή μπλογκόσφαιρα το enosy.blogspot.gr. είναι πολύ γνωστό. Πολύ γνωστό και με μεγάλη επισκεψιμότητα. Προσθέτω: και πολύ χρήσιμο. Με ποια έννοια χρήσιμο; Με μία παρόμοια κατά την οποία ήταν πολύ χρήσιμο το στέκι τών ακροκεντρώων «Η καλύβα ψηλά στο βουνό», που αποσύρθηκε από τα κοινά τού internet, τουλάχιστον προσώρας. Δηλαδή με την έννοια τής παροχής χρήσιμων πληροφοριών για τα μέλη τής Εκκλησίας τής Αριστεράς.

Αν «Η καλύβα ψηλά στο βουνό» μάς παρείχε πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέπτεται ο αχταρμάς τών ανθρώπων που συναποτελούν το λίαν ευστόχως αποκληθέν «ακραίο κέντρο», η «Ένωση Οπαδών για τη Συσπείρωση της ριζοσπαστικής αριστεράς» μάς παρουσιάζει μία φαντασμαγορική εικόνα για τη σκέψη μερικών πολλών ανθρώπων τής Αριστεράς, την κατηγορία τών οποίων βαφτίζω σήμερα «αριστερά τής ακραίας σύγχυσης».

Είναι μία σκέψη απολύτως χαοτική, την πορεία τής οποίας ούτε ο Nash δεν θα μπορούσε να την κανονικοποιήσει εντάσσοντάς την σε κάποιο από τα μαθηματικά μοντέλα του. Διότι οι άνθρωποι που εκφράζονται από το συγκεκριμένο blog (και σημαντικό ποσοστό από τους ιδεολογικά ετερόκλητους σχολιαστές τους) θα μπορούσαν αποτρελάνουν οριστικά, αμετάκλητα και τελεσίδικα ακόμα και τον ιδιοφυή τρελό Nash!

Πέφτουν να κοιμηθούν υποστηρικτές τής ΛΑΕ και ξυπνούν εχθροί της! Φεύγουν εκδρομή το Σαββατοκύριακο έχοντας όχι μόνο στην τσέπη τους αλλά και στην καρδιά τους το ευρώ, και επιστρέφουν Κυριακή βράδυ φλερτάροντας με την ιδέα τής επιστροφής στην προ ευρώ εποχή τών κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών! Εμφανίζονται σταθερά ως εχθροί τών «κλειστών και αποκλειστικών κομματικών σχηματισμών», και, από την άλλη, καλούν σε συσπείρωση εκείνους και μόνο εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με αυτούς! Δημοσιεύουν Ρανσιέρ, αλλά μπορούν να αναδημοσιεύσουν και Πάσχο! Υιοθετούν το μαοϊκό σύνθημα «Φωτιά στα Γενικά Επιτελεία», εκφράζοντας έτσι με πάθος την αντιιεραρχική και αντιηγετική διάθεσή τους, και, την ίδια στιγμή, μάς προτείνουν εμμέσως πλην σαφώς να ψηφίσουμε ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαλέγοντας Ζωή και όχι Κότα! Εννοείται ότι είναι ορκισμένοι εχθροί τού ‘‘σταλινισμού’’, αλλά, ενίοτε, ξυπνάει μέσα τους ο Στάλιν και κόβουν σχόλια που απλώς απαντούν στο σαρκασμό τους με σαρκασμό! Και άλλα τέτοια, ων ουκ έστιν αριθμός…

Το τελευταίο τους κατόρθωμα: η προβολή τού Βαρουφάκειου μανιφέστου για τον «εκδημοκρατισμό τής Ευρώπης», στρατηγικό στόχο τού ευρωπαϊκού κόμματος DIEM25 που ίδρυσε το ‘‘enfant terrible’’ τής πολιτικής showbiz. Αριστεροί ευρωπαϊστές, θα πείτε. Χα! Πώς είναι δυνατόν να είναι έστω «αριστεροί ευρωπαϊστές» και να αναδημοσιεύουν ή και να πρωτοδημοσιεύουν κείμενα μιας πρώην «αριστερής ευρωπαΐστριας», της Ελένης Πορτάλιου, η οποία (προς τιμήν της γιατί απέδειξε ότι δεν είναι κολλημένη σαν τους… –ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε), στην Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑΕ το Νοέμβριο, μας κάλεσε στα «όπλα»  υπέρ τής «επανάστασης του καιρού μας», μετωνυμία δική της για το εγχείρημα τής  απαλλαγής τής χώρας μας από το σιδηρούν προσωπείον τού ευρώ;

Βρείτε εσείς την άκρη με δαύτους, εμείς αδυνατούμε. Μόνο προσέξτε μη την πατήσετε σαν τον Nash! ;-) :-)
 
 

5 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια που γράφετε για μας!

https://youtu.be/FgaJa5Lki9w

LeftG700 είπε...

Εντάξει, εντάξει. Από καιρό έχω καταλάβει ότι ο διάλογος δεν είναι το δυνατό σας σημείο (π.χ., ακόμα σάς περιμένω εδώ). Αυτός δεν είναι λόγος όμως για να την κάνετε από τη συζήτηση με αδέξια πηδήματα και καμένα τραγούδια…

Αλλά και πάλι, δημοκρατία έχουμε. As you wish…

smart asss είπε...

Είπατε για "την Καλύβα"
Είπατε για την "ΕΟΣ"
Είπατε/λέτε για π ά ρ α π ο λ λ ο ύ ς άλλους.

Αναμένω/νουμε:
Πότε θα γράψετε για κάποιο από τα τρέχοντα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία αντιπροτείνοντας σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ε ς λύσεις αντί να κάθεστε στο καβούκι σας επιβλέποντας του ποιος είναι ή δεν είναι αριστερά και ποιος του... ακραίου κέντρου. Αντί να κάθεστε στο καβούκι σας μπλεγμένοι αυστηρά εντός των μικρο-ιδεολογικών συζητήσεων της ενδο-αριστερής δομής κάθε αριστερού/κομμουνιστικού κόμματος ή εξωκοινοβουλευτικής ομαδούλας -που δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία ή και το κυριότερο: Δεν ενδιαφέρουν πλέον κανέναν αριστερό που "έχασε" απογοητευμένος με όλα τα προαναφερθέντα των άσκοπων και άκαρπων "επαναστατικών" σας β ε ρ μ π α λ ι σ μ ώ ν τις υποσχέσεις τον διαρκώς αναβαλλόμενο επίγειο παράδεισο που προβάλλει ο ψευτο-επιστημονισμός η αναγκαιότητας μιας κάποιας, γενικώς κι αορίστως, "ιστορικότητας".

Bella Ciao.

smart asss είπε...

Α, ξέχασα το κυριότερο,
Μη παραλείψετε να προσθέσετε στο τίτλο του μπλογκ σας τα εξής:

"Παρατηρητήριο Ειδικής Αστυνόμευσης για την Περιφρούρηση της Αριστεροσύνης"

Bella Ciao.

LeftG700 είπε...

Ρε φιλάρα, smart asss! Και τι σε κόφτει εσένα τι κάνουμε εμείς για την και με την Αριστερά; Μήπως είσαι αριστερός; Τι σε νοιάζει αν καεί η πίτα που έτσι κι αλλιώς δεν σου γουστάρει; Δεν καταλαβαίνεις ότι καταντάς γραφικός, όταν προσπαθείς να πλασαριστείς ως κάτι που δεν είσαι; Ή νομίζεις ότι όχι μόνο αυτός που γράφει, αλλά και όσοι αριστεροί διαβάζουν αυτό το μπλογκ βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της μαλακίας;

Α! Όσο για το άλλο, για τις «συγκεκριμένες λύσεις» που σου λείπουν, κάλυψε εσύ το κενό, βρε κουτό! Να η ευκαιρία σου! Στρώσου στο γράψιμο και κάνε μας εσύ μια εισήγηση «για κάποιο από τα τρέχοντα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία». Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να μας τη στείλεις στο μέιλ μας, με το δικό σου τίτλο και την εικόνα που εσύ προτιμάς. Μέχρι να πεις κίμινο (που λέει ο λόγος), θα στην ανεβάσω στην πρώτη σελίδα!


Τα λέμε (but cut the crap, please!)