Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Εμείς· οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Αιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι, ήμασταν εκεί. Εσείς, Λακεδαιμόνιοι, πού ήσασταν;



5 σχόλια:

ΑΕΚτζής είπε...

Όταν λες "λακεδαιμόνιοι" θέλω να ελπίζω ότι δεν το λες με το ίδιο νόημα που το είχε πει ο Λεωνίδας Κύρκος αμέσως μετά το μεγάλο συλλαλητήριο για την "ελληνικότητα της Μακεδονίας" το 1992 (μπορεί να ήταν και 1991). Τότε, στο συλλαλητήριο αυτό είχαν συμμετάσχει οι πάντες (από Χρυσή Αυγή μέχρι και ΣΥΝ -του αριστερού ρεύματος συμπεριλαμβανομένου) πλην ΚΚΕ.

LeftG700 είπε...

Ε όχι, ρε φίλε ΑΕΚτζή, εννοείται ότι το Λακεδαιμόνιοι δεν πηγαίνει σ' εσάς. Θα έπρεπε να είμαι και πολύ βόδι (με την πολιτική έννοια) και επιπλέον εντελώς τελείως στραβός να μη δω τους Παμίτες! Λακεδαιμόνιοι ήταν αυτοί που δεν υπήρχαν εκεί. Κι ας λένε ότι ...στηρίζουν τις διαδηλώσεις γιατί αυτές στηρίζουν την ...κυβέρνησή τους! ;-) :-)

Πάντως, για να τα λέμε όλα, πρόσφατα υπήρξατε κι εσείς (η ηγεσία σας, για την ακρίβεια) Λακεδαιμόνιοι. Ναι, το μάντεψες: στο δημοψήφισμα!


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Για να τα λεμε ομως ΕΝΤΕΛΩΣ ολα.... Στο δημοψηφισμα του τσιπρα που σας δουλευε ψιλο γαζι.......Που για να βρεις τις διαφορες μεταξυ των μετρων που απεριπτε η κυβερνηση και αυτων που προτεινε επρεπε να εχεις μικροσκοπιο και να ψαχνεις μια ωρα.....Οπως ακριβως ειχε δικιο το ΚΚΕ τοτε για το συλλαλητηριο για το μακεδονικο,ετσι ειχε και τωρα στο δημοψηφισμα.Η ιστορια το δικαιωσε ξανα.Εσυ βεβαια το βιολι σου(ελεγες μαλιστα πως ουτε βουλη δεν θα μπει(αλλος δεν μπηκε που πηρε και τη σωστη θεση στο δημοψηφισμα κατα τη γνωμη σου...).Το ΚΚΕ εχει το θαρρος να λεει στο λαο την αληθεια κοντρα στο ρευμα και για αυτο μπορει να τον κοιταει στα ματια και να χτιζει σχεση πραγματικης εμπιστοσυνης.Στα της επικαιροτητας τωρα παρα πολυ επιτυχημενα εξελισσεται το τριημερο στο συνταγμα,ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμες....Μπραβο στην περιφρουρηση του ΠΑΜΕ που ξεμπερδεψε με τα φασιστακια χωρις να ανοιξει μυτη και χωρις να δωθει το δικαιωμα να φανει κατι σαν διασπαση των αγροτων.ΜΟΝΟ το ΠΑΜΕ θα μπορουσε να το κανει και το εκανε.Εχουν λυσσαξει οι φασιστες και πανω απο ολα η κυβερνηση που φυσικα και δεν θα πατουσε το ποδι της αφου τα στελεχη της ειναι κατι παραπανω απο ανεπιθυμητα.

πικαπα είπε...

Οι αλλοι αριστεροι δε θα παψουμε να υπαρχουμε και ισως μια καποια (αλλη) γενια κανει τη διαφορα. Πλην ομως και αυτη τη φορα ευρεθημεν ξεκουμπωτοι, πλην Λακεδαιμονιων ( πλην ΚΚΕ ). Μονο αυτοι μπορουσαν να κανουν τα στοιχειωδη. Δεν ξερω λεπτομερειες, δεν ειμαι Αθηνα, αλλα στην υπαιθρο ο υφερπων κ στρεβλος εθνισμος του αγανακτισμενου ειαι αυτοφυης και αυθορμητος, ενεκα οι συνθηκες, υποβολιμος για υποστροφη. Η ατμοσφαιρα μυριζε ακροδεξιο μπαχαλο, αλλα φαινετΙ οτι το ΚΚΕ εκανε αυτο που μπορουσε να κανει - το οποιο προφανως δεν φτανει..

πικαπα είπε...

Εοκ και Νατο, οπλα και συμβολαια, εχουν σφιξει γερα τη θηλια. Ανηκομεν εις την Δυσιν, τωρα και με βελουδινο (potential) ναυτικο αποκεισμο. Η χυτρα ειναι υπερσυγχρονη, μπορει
να βρασει και πετρες. Τα σχεδια του ΚΚΕ τα βρισκω ανεπαρκη, ωστοσο ειναι τα μονα που λαμβανουν σοβαρα τη σοβαροτητα αυτων των καταστασεων.