Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Απορίες αριστερών (‘‘οπορτουνιστών’’)



ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ η ‘‘φαεινή’’ ιδέα τών άδειων κεφαλών τής ηγεσίας τού ΚΚΕ να διαχωρίσει εν είδει στεγανών υποβρυχίου τούς κομμουνιστές από τους αριστερούς, εξαντλώντας σχεδόν τα όρια τού σεχταρισμού της (χωρίς όμως να εξαντλεί καθόλου και τα όρια τής κατρακύλας, όσο αφορά στην κοινωνική και πολιτική επιρροή τού κομμουνιστικού κόμματος).

Τι θα μπορούσε να πει κανείς γι’ αυτή την ‘‘μεγαλοπρεπή’’ μπούρδα; Πολλά, πάρα πολλά. Τόσα, που δεν θα αρκούσαν αναρτήσεις επί αναρτήσεων. Σήμερα όμως ο γραφιάς εδώ βαριέται αφόρητα. Μία και λιγόλογη λοιπόν. Η οποία, νομίζω, θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Τη δουλειά της: Να αναδείξει δηλαδή τη ‘‘μεγαλοπρέπεια’’ της μπούρδας σε όλη της την έκταση.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ αρκεί να επισημάνουμε στους αναγνώστες και στις αναγνώστριες που τυχόν μάς διαβάζουν ένα απλό αλλά χαρακτηριστικό γεγονός:

Παρά το σαφή διαχωρισμό τού ΚΚΕ από την Αριστερά που επιχειρεί ηλιθίως η ηγεσία του (και συνεπώς την παραίτηση του κομμουνιστικού κόμματος από κάθε κληρονομικό δικαίωμα σε όσα ο όρος σημαίνει από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά, αλλά, κυρίως, την παραίτησή του από κάθε προσπάθεια ανανοηματοδότησης του όρου Αριστερά), για την ευρεία, ευρύτατη πλειοψηφία τών μελών και οπαδών τού ίδιου τού ΚΚΕ …πέρα βρέχει! Αυτοί εξακολουθούν να μάχονται με νύχια και με δόντια για τη διεκδίκηση όλων εκείνων που περιλαμβάνονται στον όρο Αριστερά.[1]

ΟΟΟΧΙ;;; Πώς όχι;;; Τότε, τι ερμηνεία να δώσουμε στο εξής φαινόμενο που παρουσιάζεται καθημερινά και αδιάλειπτα στα μάτια όλων: 9 στους 10 συνοδοιπόρους τού κομμουνιστικού κόμματος,[2] όταν αναφέρονται στην εκτός τού ‘‘βεληνεκούς’’ τού ΚΚΕ Αριστερά, γράφουν την περί ης ο λόγος λέξη και τις παράγωγές της εντός εισαγωγικών (‘‘Αριστερά’’, ‘‘αριστεροί’’ κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.). Αν το ΚΚΕ είναι κάτι ριζικά και δομικά διαφορετικό από την Αριστερά και η Αριστερά αντιστοίχως κάτι άσχετο με την Ιδέα τού Κομμουνισμού, αν το ΚΚΕ δεν έχει τίποτε από Αριστερά μέσα του και τίποτε από Κ η Αριστερά στην ψυχή της, τότε γιατί στο διάολο προσπαθούν οι οπαδοί του να αποκόψουν από αυτήν και όλους τους υπόλοιπους που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί;;; Γιατί θέλουν να κάψουν μια πίτα που δεν τους ενδιαφέρει;;;

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ; (elementary, κατά Σέρλοκ Χολμς). Και λίγο λέτε! Πού να το πάρουν είδηση όμως οι ‘‘γραμμιτζήδες’’ τού Κόμματος. Όλων τών κατηγοριών οι ‘‘γραμμιτζήδες’’, ανεξάρτητα από το πολιτικό επίπεδο, την κατάρτιση και το βαθμό τής ιδεολογικοπολιτικής συγκρότησης του καθενός (παρόμοια με αυτό που ακούγεται στη γνωστή διαφήμιση: όταν λέμε όλοι, εννοούμε όοολοι).  Από τους πιο Ούγκα Μπούγκα, μέχρι τους πιο διαβασμένους (αλλά όχι και υποψιασμένους), δεν παραλείπει κανείς τους, σχεδόν ποτέ, να κοτσάρει τα εισαγωγικά. Δεν εξαιρούνται ούτε καν όσοι, από την επαγγελματική τους εξειδίκευση και μόνο, θα έπρεπε να ξέρουν πολύ καλά τη σημασία τέτοιων γραμματολογικών ‘‘λεπτομερειών’’. Ακόμα κι αυτοί αναλίσκονται σε ‘‘λεπτεπίλεπτες’’ αναλύσεις τού κουνουπιού, την ίδια στιγμή που καταπίνουν την καμήλα τών εισαγωγικών αμάσητη!

ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ οι ‘‘γραμμιτζήδες’’ τού ΚΚΕ...[3] Καθώς είναι βαθιά νυχτωμένοι στα σκοτάδια τού τυφλού κομματισμού τους, δεν υποψιάζονται, δεν τους περνάει ούτε καν από το πιο πίσω-πίσω μέρους τού διαστρεβλωμένου μυαλού τους, ότι κάθε φορά που κοτσάρουν τα εισαγωγικά στους σχετικούς όρους ξεπατώνουν οι ίδιοι (με τα ίδια τους τα χεράκια, πα’ να πει αυτό) τη ‘‘σοφή’’ γραμμή τής ‘‘σοφής’’ ηγεσίας, στο όνομα των οποίων (και της ηγεσίας, και της γραμμής) πίνουν νερό![4]

ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ (εκτός από νερό); Ερζάτς Λένιν σε σκόνη και σε οικονομική συσκευασία από τα ράφια τών ληγμένων τού Περισσού. Να τι πίνουν!


[1] Και πολύ καλά κάνουν! Άλλο αν το κάνουν φορώντας μόνο τα γυαλιά ‘‘για κοντά’’ και, επιπλέον, χωρίς να τα έχουν καθαρίσει από τις κόκκινες μαρμελάδες!...

[2] Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε κάτι για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ…

[3] Λέμε τού ΚΚΕ, γιατί ξέρουμε και κάτι άλλα ‘‘μπουμπούκια’’ τού είδους, σε άλλους κομματικούς χώρους που, όσο κι αν πηγαίνουν λίγο πίσω σε σχέση με τους ‘‘πρωτοπόρους’’ συναδέλφους τους, είναι σε καλό δρόμο! Σε πολύ καλό δρόμο θα λέγαμε! ;-)

[4] Και δεν υποψιάζονται και το άλλο: Παρά την τυφλότητά τους, εν προκειμένω είναι χιλιάδες μίλια μπροστά από τη ‘‘φωτισμένη’’ ηγεσία τους…


Η photo είναι τής φωτογράφου Sonya Yu (από τη σειρά της «Witty Dog Portraits»). Τη βρήκαμε στο xaxor.com.

75 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα εισαγωγικα μπαινουν για τα κομματα που αυτοπροσδιοριζονται ως αριστερα κ οχι για ατομα

Μάρκομ Ξ είπε...

10 πόιντς για τη φωτογραφία!

Κατά τα άλλα, δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν θα την πατήσω, όπως στην προ - προηγούμενη ανάρτηση και δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με μέλη (και μη μέλη) του ευαγούς που λέει και ο σ/φος Γιάκοβ.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, εις τον αιώνα τον άπαντα κοσκινίζει...

σαλούτε,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (ή φίλη· πού στο διάολο να ξέρω με τη μανία τής ανωνυμίας που έχετε μερικοί-μερικοί;),


Δεν καταλαβαίνω καθόλου μα καθόλου τι θέλεις να μας πεις. Τα εισαγωγικά μπαίνουν και για πρόσωπα (‘‘οπορτουνιστές’’) και για κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά (εδώ μπαίνουν για μπλογκς —καλή ώρα…). Μη τρελαθούμε τώρα...

Κοίτα να δεις φίλε μου: Καταλαβαίνουμε το ζόρι σου, αλλά μη ντρέπεσαι να δεχθείς τη μαλακία που δέρνει τους "μεγάλους" τιμονιέρηδες του ΚΚΕ στο σημείο τουλάχιστον που θίγει το ποστ. Δεν θα πάθεις τίποτε ούτε εσύ, ούτε το κόμμα. Κι έπειτα, να σε διαγράψουν αποκλείεται (που να ξέρουν ποιος είσαι;). Εκτός αν φοβάσαι και τον ίσκιο σου. Ε, άμα φοβάσαι και τον ίσκιο σου, μήπως είναι καλύτερα να πας για ...ψάρεμα; (Ρίχνω μια ιδέα, μη το πάρεις κατά γράμμα...)

Άιντε, ξυπνάτε! Αν μη τι άλλο, προς τιμή τού Βλαδίμηρου, που τα έκανε πουτάνα μετά το 1914…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Δεν ξέρω, αλλά θα έβαζα και μία πενηντάρα στοίχημα ότι δεν θα σου δοθούν και πολλές αφορμές για να την πατήσεις: θα πέσει πολύ κο-κο-κο... ;-)


Τα λέμε

Μαύρο πρόβατο είπε...

Όσο δε βάζεις μέσα (βρωμο)γλωσσα όταν είναι να αγορεύσεις για ζητήματα... προσανατολισμένου χώρου, άλλο τόσο (βρωμο)στομα έχεις και η μιλιά σου κόβεται για κάτι ζητηματάκια... χρόνου που εκκρεμούν.

Δε σε είδα λοιπόν να ποστάρεις το φίλο σου το Σταυρόπουλο, που έμαθε οτι (κατόπιν παρέμβασής σου βεβαίως...) [...]το 19ο Συνέδριο[...] φαίνεται τελικώς να προγραμματίζεται το αργότερο για τον προσεχή Μάρτιο, καθώς οι αρχικές σκέψεις για μετάθεσή του προς τον Μάιο άλλαξαν.[έγινα ρόμπα ρε παιδιά, αλλά δεν πειράζει αν δεν πείτε τίποτα κι εσείς εγώ δεν ντρέπομαι έτσι βγάζω το ψωμί μου].

Τρανή απόδειξη λοιπόν οτι ο space oriented πολιτικός προσδιορισμός ελλείπεται νοήματος σήμερα, και πρέπει να συμπληρωθεί με ένα time oriented στίγμα.

Για σένα: τελειωμένος.

Ανώνυμος είπε...

απ' ότι καταλαβαίνω , με λύπη μου , το ατελείωτο αντί ΚΚΕ βρισίδι στο οποίο επιδίδεσαι , δεν είναι από καλή πρόθεση , από πρόθεση δηλαδή μετατόπισης του ΚΚΕ αλλά για το ακόμα μεγαλύτερο μπετονάρισμα του .έστω εκ του αποτελέσματος αν έχω λάθος , αλλά γενικά από την παρέμβαση σου και την εμπειρία σου έχεις δει ότι το ΚΚΕ μετατοπίζεται με βρισίδι και προτάσεις προσχώρησης σε μια γραμμή συγχαρητηρίων από τον Καψή ?

Ας πούμε το ΚΚΕ είναι σεχταριστικό , συμφωνούμε , όχι όμως για λόγους που έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σεχταρισμός έχει να κάνει με την σχέση αριστεράς μαζών, ποτέ με τις σχέσεις κομμάτων.

Την ίδια ώρα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χαράσσει μια γραμμή ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αριστερής συμπαράταξης για την ανατροπή του μνημονίου ( δηλαδή της αστικής διαχείρισης της κρίσης με όριο την δήθεν αποφυγή της χρεοκοπίας και το τρίπτυχο ΟΝΕ - ΕΚΤ -ΕΕ ).Που πάει να πει , δεν υπάρχει θέμα συμπαράταξης της αριστεράς , πάνω στις καλύτερες στιγμές όλου αυτού του λαικού ξεσηκωμού που ζήσαμε ( δεν χρωστάμε δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε, να φύγει η τρόικα , προφανώς με τις δόσεις της κλπ)

Αντίθετα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτό που πρέπει να κάνει η αριστερά είναι να προσπαθήσει να κάνει κατάληψη στον καταρρέοντα πόλο του πολιτικού συστήματος , που μάθαμε να λέμε δημοκρατική παράταξη.

Την ίδια ώρα ο Τσίπρας , την ίδια μέρα που δημοσιεύεται το σχέδιο της διακήρυξης βγαίνει στην Αυγή και λέει άλλα ( moratorium στους τόκους δηλαδή όχι μονομερές και χρεολύσια πληρώνουμε ). Και αυτό βγαίνω και το σχολιάζω εγώ που δεν είμαι καν ΣΥΡΙΖΑ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε,


Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι βοηθάει ένα τέτοιο ύφος σαν αυτό που υιοθέτησες το τελευταίο διάστημα για τις εδώ συζητήσεις μας. Πολύ περισσότερο, επειδή δεν το έχεις ανάγκη καθόλου μα καθόλου: Όπως ξέρεις, υπάρχουν οπαδοί τού ΚΚΕ που μιλάνε σαν άνθρωποι του Νεάντερταλ, ειδικά στο διαδίκτυο όπου αξιοποιούν και το ‘‘όπλο’’ τής ανωνυμίας (της απόλυτης ανωνυμίας εννοώ: δεν τους πάει το χέρι ούτε να πάρουν καν ένα ψευδώνυμο). Ο καθείς πορεύεται όπως μπορεί και αυτοί πορεύονται με κραυγές γιατί δεν διαθέτουν κάτι άλλο. Εσύ όμως; Δεν λυπάσαι την καλλιέργειά σου και την ευφυΐα σου, αν μη τι άλλο; Και αν παρασύρεσαι από το συμπέρασμά σου πως είμαστε «τελειωμένοι», οπότε έχεις καταλήξει να πιστεύεις ότι «έτσι πρέπει να μιλάει κανείς στους τελειωμένους», δεν σκέφτεσαι ότι μιλάς δημόσια και σε διαβάζουν και άλλοι που πιθανόν να μην είναι τελειωμένοι, αλλά απλώς σκεπτικιστές ή δύσπιστοι; Στ’ αλήθεια: έχεις την εντύπωση ότι είναι αυτός λόγος πειστικός; Ή πάλι νομίζεις ότι θα μας κάνει αυτός ο τρόπος να κόψουμε τις γέφυρες με σένα; Μη στοιχηματίσεις υπέρ αυτής τής πιθανότητας ούτε ένα πεντάευρο, ακόμα κι αν σου υποσχεθεί κάποιος απόδοση ένα προς 1000! Το τσαρδί εδώ είναι σταθερά προσανατολισμένο υπέρ τού διαλόγου, ακόμα κι αν αυτός ο διάλογος έχει και μερικές αστραπές και βροντές (όχι όμως και ‘‘λάσπες’’, αν μας εννοείς…)

Πάμε τώρα στην ουσία τού σχολίου σου. Το οποίο, βέβαια, δεν είναι επί τής ουσίας του μπιλιέτου, που λες κι εσύ, αλλά δεν πειράζει: ό,τι θέλει ο λαός! ;-)

Το δημοσίευμα που λινκάρεις, δεν το είχα υπ’ όψη μου. Και ένας βασικός λόγος είναι ότι δεν αφιερώνω και πολύ ώρα στην ανάγνωση της συγκεκριμένης εφημερίδας (ποτέ δεν αφιέρωνα, αλλά το τελευταίο διάστημα ακόμα πιο πολύ). Ένας άλλος βασικός λόγος είναι ότι ο καημός μας δεν είναι για τον αν θα γίνει το 19ο στην ώρα του ή όχι. Αντίθετα με την άποψη πολλών φίλων τού ΚΚΕ (δυστυχώς και δική σου άποψη, απ’ ό,τι φαίνεται), η ιστορία με το συνέδριο (ή ‘‘ιστορία’’, να μη σου χαλάσω το χατίρι) είναι για μας η ουρά τού γαϊδάρου. Οπότε, σιγά μη στάξει!

Ποιος είναι ο γάιδαρος; Ο γάιδαρος είναι ότι με τη ‘‘σοφή’’ γραμμή που ακολουθεί το ΚΚΕ —ακολουθώντας τους τυφλούς οι οποίοι το καθοδηγούνε (= το οδηγούνε καθοδικά, εν προκειμένω)— κατρακύλησε πιο κάτω και από τη δυσχερέστατη θέση στην οποία είχε βρεθεί το ’93, όταν είχε μόλις βγει από μιάμιση διάσπαση και ο κουρνιαχτός από την κατάρρευση των πρωτοσοσιαλιστικών καθεστώτων δεν είχε ακόμα διαλυθεί!!!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτόν το γάιδαρο —αρκετά μεγαλόσωμος, για να τα λέμε όλα— όντως δεν τον βλέπεις ή κάνεις πως δεν τον βλέπεις (‘‘δημοκρατικός’’ συγκεντρωτισμός γαρ και τα σκυλιά δεμένα!). Το απολύτως βέβαιο είναι ότι ευάριθμα μέλη και οπαδοί τον βλέπουν. Κι επειδή, όπως προείπα, ο γάιδαρος είναι μεγαλόσωμος —πανάθεμά τον!—, όσο να ’ναι, τους κάθεται στο στομάχι. Η ελπίδα τής ηγεσίας είναι ότι με τον καιρό θα τον συνηθίσουν και το πράγμα κάπως θα ξεχαστεί, όσο απομακρυνόμαστε από το Βατερλό τής 17ης Ιουνίου (και όσο μεγαλώνουν και τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως βεβαίως…). Μία αναβολή, έστω και ολιγόμηνη, τού συνεδρίου θα βοηθούσε. Δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κανείς την … КУТВ για να το κατανοήσει αυτό! Το γιατί αυτή η αναβολή δεν τραβάει πέρα από τρεις τέσσερις βδομάδες δεν το ξέρουμε.[***] Και δεν μας πολυκόφτει και να το μάθουμε. Έτσι κι αλλιώς εμείς είμαστε της άποψης ότι το Βατερλό δεν θα ξεχαστεί. Και η δική μας η ελπίδα είναι να διαψευστεί η ελπίδα τής πολυχρονεμένης ηγεσίας.

LAST BUT NOT LEAST: Το έχω πει και σε άλλους φίλους τού ΚΚΕ και, δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να το πω και σε σένα: Μας έκανε τεράστια εντύπωση που σε όλο το διάλογο περί τού 19ου συνεδρίου δεν βρέθηκε ούτε ένας(1!) Κουκουές να πει το προφανές: Μα τι μαλακία κι αυτή τού Περισσού να μη τραβήξει μία διάψευση (ή εξήγηση) και να βουλώσει το στόμα τού κάθε Σταυρόπουλου, αντί να κάνει τον Κινέζο!

LAST BUT NOT LEAST #2: Πε μας πράμα και για το θέμα αυτού τού μπιλιέτου! Ζορίζεσαι, το καταλαβαίνω. Όμως, στα δύσκολα φαίνεται ο κομμουνιστής, δεν είναι; ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Είναι πολύς ο καιρός που μας επισκέφτηκες για πρώτη φορά και, λογικά, μάς διαβάζεις που και που. Δεν δικαιολογείσαι επομένως να ισχυρίζεσαι πως έχουμε ‘‘λοκάρει’’ μόνο το ΚΚΕ και το κοπανάμε με βλήματα Α-Α. Ακόμα και αυτό το ποστ είναι μία καλή απόδειξη πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως θεαματικά αποκαλύπτει η #3 σημείωση…


[***] Πιθανότητα που ρητά δεν είχαμε αποκλείσει στο συγκεκριμένο ποστ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ,


Από τα σχόλια που ποστάριζες στους ΕΟΣ ακόμα, έχω κάνει την εκτίμηση ότι είσαι σοβαρός συνομιλητής. Σε αυτή την εκτίμηση και παραμένω. Όμως, απόψε θα τ’ ακούσεις λίγο. Μη σου κακοφανεί. Εμείς εδώ τα λέμε όλα, ακόμα κι αν σηκωθεί ο Λένιν κι έρθει να ποστάρει σχόλιο που δεν θα μας βρει σύμφωνους. Το λοιπόν:

Κάνεις λόγο για ατέλειωτο βρισίδι. Αντιπαρέρχομαι το …βρισίδι(πού το είδες φίλε μου;;; —μου θύμισες τον Λασκαράτο!!!) και έρχομαι στο ατέλειωτο. Για πες μας, φίλε Βαγγέλη ζ, (αλλά με το χέρι στην καρδιά, όχι μαλακίες!) τι ξέρεις για μας; Εννοώ τις απόψεις μας. Πόσες αναρτήσεις μας έχεις διαβάσει από όσες έχουμε ανεβάσει εδώ στα τριάμιση χρόνια που υπάρχει αυτό το μπλογκ και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα;;; Δύο σου συστήσαμε να διαβάσεις κι αυτές τις διάβασες στο πόδι όπως είπες εσύ ο ίδιος (κι όπως αποδεικνύεται με το παραπάνω σχόλιό σου!). Όλα εδώ πληρώνονται όμως. Επειδή βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα κι επειδή επιδεικνύεις επιπολαιότητα ασύμβατη με το επίπεδό σου, φάε τώρα όχι δύο αναρτήσεις αλλά κι εγώ δεν ξέρω πόσες τις οποίες επίσης σού συστήνουμε να διαβάσεις. Πάρε χαρτί λοιπόν και σημείωνε το homework που έχεις να κάνεις (για διευκόλυνσή σου έχουμε βάλει και μερικά SOS):


Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2009
Mε την Ευρώπη εναντίον της Αριστεράς (SOS)

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2009
Πώς πάει ο διάλογος μέσα στην Αριστερά;

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009
Κάποιος να μας (δια)φωτίσει!

Κυριακή, Απριλίου 18, 2010
(Καν)Ένα είναι το Κόμμα;

Τρίτη, Απριλίου 20, 2010
Θλιβερές συγκρίσεις…

Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2010
Συνέδριο Συνασπισμού: Το ένα(;) διαιρείται(;) σε δυο

Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010
Again: it’s the economy, comrades!

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2010
Όταν η Αριστερά αυτοκτονεί κι ο Μαρξ έχει πεθάνει…

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010
Όταν μιλάει ο λαός έτσι, πώς πρέπει να μιλάμε εμείς; (SOS)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010
Чья бы корова мычала 2: Ложные коммунистов уволены с работы людей! [Κοίτα ποιοι μιλάνε 2: οι ψευτοκομμουνιστές που απολύουν κόσμο!] (SOS)

Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010
Μερικά αυτονόητα συμπεράσματα από μια πολύ δύσκολη συζήτηση
(SOS)

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010
Κάπα Κάπα Ε, το (αναίσθητο) Κόμμα σου λαέ; (SOS)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010
Κέντρο. Όπως λέμε bull’s eye. Ή bullshit… (SOS)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2010
Ευρωπαϊκή Ένωση ή τανκς: Η καλλιέργεια του φόβου για τη «δημοκρατική εκτροπή» ως χαρτί-μπαλαντέρ για την περίπτωση που η παρτίδα δυσκολέψει… (SOS)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010
Στους δρόμους, στους δρόμους! (Και π ο ύ είπαμε ότι πάμε;)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21, 2011
–Κι αν μέναμε στο Σύνταγμα; –«Να κι αν μείνετε, να κι αν δεν μείνετε!» (SOS)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011
Ο μάγος EisenheiMηλιός, ο Λένιν και η μέθοδος εκμάθησης —μετά διδασκάλου— των αρχών του ανώδυνου τοκετού (Α´ μέρος) (SOS)

Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011
Ο μάγος EisenheiMηλιός, ο Λένιν και η μέθοδος εκμάθησης —μετά διδασκάλου— των αρχών του ανώδυνου τοκετού (Β´ μέρος) (SOS)

Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011
Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία, τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς τού ΚΚΕ (SOS)

Τρίτη, Απριλίου 05, 2011
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής: Το μετέωρο βήμα του αριστερού πελαργού

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011
Τα αδιέξοδα της κινηματικής λογικής, το παράδοξο του κουρέα και η οριστική διέξοδος από το πρόβλημα τής αυτοαναφορικότητας (SOS)

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011
–Φοβούνται ορέ οι κομμουνιστές; –Αν φοβούνται λέει;! (SOS)

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2011
–Μα πώς γίνεται ο αντιεθνικισμός να συναντά τον αντικομμουνισμό; Γίνεται; –Ναι, αγαπητοί σύντροφοι Αόμματε και Στενόμυαλε! Γίνεται και παραγίνεται! (SOS)

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011
Έχει πλάκα να ψάχνεις την Αριστερά, όταν αυτή κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της!... (SOS)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011
Μεγάλη αναταραχή, κωμικο-τ ρ α γ ι κ ή κατάσταση! (SOS)

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011
Το σύριζα «κούρεμα» του χρέους ως παιχνίδι πόκας (SOS)

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2011
Οι κακοί, οι ‘‘καλοί’’ και οι τυφλοί

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2011
Πίσω από τις λέξεις κ ρ ύ β ε τ α ι ο Αλέξης; (SOS)

Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011
Владимир Ильич Ленин: Για το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης (SOS)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011
Bottom is the (limitless) limit!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2011
Ποτέ μη λες ποτέ!; (SOS)

Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011
Τα μάθατε τα νέα; Η παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση προγραμματίστηκε για τις 15 Οκτωβρίου! (SOS)

Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2011
Περισσότερες πληροφορίες για την παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση της 15ης Οκτωβρίου! (SOS)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011
Η λεπτή κόκκινη γραμμή (Μερικές πρώτες σκέψεις για τη σύγκρουση ΚΚΕ και ‘‘αντιεξουσιαστών’’) (SOS)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011
Η μεταμοντέρνα ελληνική(;) κατάσταση (SOS)

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011
Μικρή ανθολογία αριστερών αστείων: 5 ‘‘ορέες’’ καταστάσεις, ικανές να ‘‘ευθυμήσουν’’ και το πιο ‘‘δύσκολο’’ ακροατήριο! (SOS)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2011
Να καεί μέχρι λεπτό το μπουρδέλο το ευρώ; (SOS)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011
Ο Μαρξ πέθανε, ο Ένγκελς πέθανε, η Ρόζα πέθανε, ο Λένιν πέθανε, ο Τρότσκι πέθανε, ο Στάλιν πέθανε, ο Τσε πέθανε, ο Μάο πέθανε, ο Κάστρο τη βγάζει δεν τη βγάζει, ο Τσάβες έμπλεξε άσχημα και, τώρα τελευταία, ο Γιάννης Μηλιός δεν αισθάνεται καθόλου καλά και το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο τα ’χει παίξει! (SOS)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011
Χτυπώντας κ α ι το σαμάρι κ α ι το γάιδαρο: Όπου ο Πιτσιρίκος(!) αποδεικνύεται περισσότερο πρωτοπορία από μερικούς αντισυστημικούς αριστερούς!!! (SOS)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2012
Το Καπνισμένο Τσουκάλι, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ο Μαρξ (SOS)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2012
Τώρα που βρήκαμε απεργία, να θάψουμε πέντ’ έξι; (κι εφτά κι οχτώ κι εννιά;…) (SOS)

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2012
«Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών!»; Μέσα! Με τι; (Πετώντας τα απόνερα του προηγούμενου post, αλλά ξεχωρίζοντας από αυτά το μωρό…) (SOS)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2012
Ο Λένιν, δύο γαϊδούρια με το άχυρό τους κι ένα τσουβάλι (SOS)

Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2012
Αλέκος Αλαβάνος: Too old for rock n’ roll politics, too young to lose his far-sighted political thought (SOS)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2012
Για την υπαγωγή τής «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99: Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρυσό κριάρια, κι από σαμπάνιες γαλλικές, ντουζίνες τα μπουκάλια; Όχι ακριβώς. (SOS)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012
Οι ευεργετικές συνέπειες στις πολιτικές επιδιώξεις του (ευρωπαϊκού) εργατικού κινήματος από μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης (SOS)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2012
Τι ζητούν οι βάρβαροι στη «Χαλυβουργία»; (SOS)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012
Ο (κουτο)πονηρός κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος (SOS)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2012
Ο (κουτο)πονηρός κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος: The sequel (SOS)

Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2012
Case No 28.783: Alekos S. Halvatzis vs. the Party, the Party vs. Alekos S. Halvatzis, or what? (SOS)

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2012
Στο μυαλό τού Γιώργου Γεωργίου (Γάμα τα με μεγάλα γράμματα!) (SOS)

Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2012
Γράμμα από τον σύντροφο Владимир Ильич Ульянов (Ленин)!!! (SOS)

Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012
Γαλλική (και όχι μόνο) Αριστερά: Ριέν νε βα πλυ; (SOS)

Σάββατο, Μαΐου 05, 2012
Απόφαση της Έκτακτης Πλατιάς Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής (SOS)

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012
Το παιχνίδι ‘‘ανοίγει’’! Το γκολ γίνεται πιο εύκολο. (Κ α ι το αυτογκόλ όμως...) (SOS)

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012
Ματ σε ν+1 κινήσεις. Παίζουν οι Κόκκινοι. (SOS)

Κυριακή, Μαΐου 27, 2012
Γιατί φάγαμε μέλι που αποδείχθηκε ότι ο Τσίπρας είχε φάει πόρτα από τον Ολάντ (όπως έδειξαν τα κρουασάν που έφαγε ο Βενιζέλος!) (SOS)

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012
Lenin Registered (SOS)

Τρίτη, Ιουνίου 05, 2012
Μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση με αντάλλαγμα το ευρωομόλογο; Αγαπητοί σύντροφοι ‘‘ευρωπαϊστές’’, ούτε να το σκέφτεστε! (SOS)

Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2012
Βάστα Μέρκελ! (SOS)

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2012
12 ‘‘πειραγμένα’’ τσιτάτα (SOS)

Κυριακή, Ιουλίου 29, 2012
«Χαλυβουργία Ελλάδος»: Ασχέτως αν τις φάγαμε, ο καβγάς έπρεπε να γίνει; (SOS)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012
Χείρα (άρθρο) βοηθείας προς τον Αλέξη Τσίπρα (SOS)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2012
ΚΚΕ: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση! (SOS)

Από εδώ και κάτω είναι αυτό που λένε εδώ ήρθες.

ЖOЖOЖOЖOЖ

Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις κάτι από τα παραπάνω, θα διαπιστώσεις ότι το ‘‘βρισίδι’’ είναι γενικό και όχι επιλεκτικό. Ακόμα, θα διαπιστώσεις ότι σε κρίσιμα ζητήματα βάλαμε πλάτη για το ΚΚΕ (όταν τότε άλλοι όψιμοι μουτζαχεντίν υπερασπιστές του διαφωνούσαν και τώρα αφήνουν υπονοούμενα ότι είμαστε ΕΥΠιτζήδες ή ότι αυτό το μπλογκ είναι …βόθρος!). Ακόμα θα διαπιστώσεις ότι οι πιο σφοδρές κριτικές μας είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια με ειδική στόχευση στον κουμανταδόρο του, τον ΣΥΝ. Κι έτσι θα καταλάβεις ότι, με τα όσα γράφεις παραπάνω ασκώντας του κριτική, όχι απλώς παραβιάζεις ανοιχτές θύρες, αλλά ολόκληρο ποδοσφαιρικό τερέν!

Φυσικά, δικαιούσαι να μη διαβάσεις ούτε αράδα. Αν όμως ξαναέρθεις εδώ για να ασκήσεις γενική κριτική λες και ξέρεις τις απόψεις μας, μπορεί να σε αγαπάμε, μπορεί να σε εκτιμάμε, μπορεί να θέλουμε να συνομιλούμε μαζί σου (όπως και με όλους άλλωστε), αλλά, να το ξέρεις, θα φάμε τα μουστάκια μας (μεταφορικά αυτό, εγώ δεν έχω). Μιλημένα, ξηγημένα!

Αφού ξεμπερδέψαμε με αυτά, τα κάπως διαδικαστικά, ας πάμε στην ουσία τής ανάρτησης:

Χαιρόμαστε που συμφωνείς μαζί μας. Μπορεί εσύ να έβαλες και λίγο χρυσόσκονη στο χάπι, αλλά δεν το κάνουμε ζήτημα. Εκτιμώ ότι αυτό οφείλεται στη διαφορετική τακτική ως προς το εγχείρημα που έχει για αντικειμενικό του σκοπό να έρθει στα συγκαλά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αφού συμφωνούμε στο τι, δεν θα τα χαλάσουμε στο πώς. Μπορούμε κάλλιστα να το συζητάμε μέχρι να βρούμε την άκρη, δεν συμφωνείς;


Τα λέμε

Μαύρο πρόβατο είπε...

Ο καθείς πορεύεται όπως μπορεί και αυτοί πορεύονται με κραυγές γιατί δεν διαθέτουν κάτι άλλο. Εσύ όμως; Δεν λυπάσαι την καλλιέργειά σου και την ευφυΐα σου, αν μη τι άλλο; Και αν παρασύρεσαι από το συμπέρασμά σου πως είμαστε «τελειωμένοι», οπότε έχεις καταλήξει να πιστεύεις ότι «έτσι πρέπει να μιλάει κανείς στους τελειωμένους», δεν σκέφτεσαι ότι μιλάς δημόσια και σε διαβάζουν και άλλοι που πιθανόν να μην είναι τελειωμένοι, αλλά απλώς σκεπτικιστές ή δύσπιστοι; Στ’ αλήθεια: έχεις την εντύπωση ότι είναι αυτός λόγος πειστικός;

Είναι ακριβώς τα ερωτήματα που πρέπει να θέσεις στον καθρέφτη σου...

Εκεί ακριβώς φαίνεται να εντοπίζεται το ζήτημα: στην αυτοσυνείδηση, ή τη réflexivité για να χρησιμοποιήσω έναν κομψό γαλλικό όρο. Ο χώρος τού «ενεργού παρατηρητή» από τον οποίον υποτίθεται οτι εκπηγάζει ο λόγος σου, ΔΕΝ κείται εκτός του τοπίου που παρατηρείς. Ο,τι λες και κάνεις κατά κάποιον τρόπο σε περιλαμβάνει. Όταν πχ διατείνεσαι οτι προσπαθείς να τραβήξεις (με τα... δόντια;) το «καράβι του ΚΚΕ μακριά απ'τα βράχια», σε κάποιο έδαφος στηρίζεσαι για να τραβήξεις. Είσαι συγκεκριμένα όπως έχεις πει μέσα στα Συριζαίικα, για να παίξεις ξύλο στον καυγά. Ε, δεν καταλαβαίνεις οτι φαίνεσαι;

Δεν καταλαβαίνεις οτι δε στέκει να ζητάς αυτοκριτική από κανέναν και για τίποτε, όταν ακόμα και την πιό θλιβερή μαλακία που έχεις κάνει, αυτή που παίρνει το πρώτο βραβείο, της αναμετάδοσης του Σταυρόπουλου (θεωρώντας ως αυτονόητο οτι πρέπει να ασχοληθεί το ΚΚΕ με τα παπατζιλίκια του και ύποπτο το οτι δεν το έκανε) εξακολουθείς να την υπερασπίζεσαι και μετά τη ροχάλα που ήρθε δια στόματος του ίδιου του μισθωτού του ΔΟΛ;
Μια πρώτη παρένθεση εδώ: δεν ξέρω τι πείρα έχετε από civil society εσύ ή οι διάφοροι συσχολιαστές που σε υποστήριξαν εκεί. Φοβάμαι μάλιστα την αντίληψή τους περί δημοκρατίας όταν επιχειρηματολογούν οτι το πότε, αν και με τι θέμα θα κάνει συνέδριο μια συλλογικότητα δεν είναι υπόθεση των μελών της, αλλά «όλης της κοινωνίας» και παρόμοια ανατριχιαστικά. Συμμετέχετε σε κανένα σωματείο ρε μάγκες; Ή μαγευτήκατε από τις «ανοιχτές διαδικασίες» του Γιωργάκη απ'το Χάρβαρντ; Ή θαυμάζετε τα ξεφτιλίκια με το «κινητό που δεν απαντούσε» και το «παπί που ήταν ήδη καθοδόν» κατά τη δήλωση συμμετοχής του Σύριζα στις μακρινές εκείνες εκλογές του 2009; Αφήστε το ΚΚΕ να οργανώσει το συνέδριό του, στα πλαίσια διαδικασιών του οποίου είστε ευπρόσδεκτοι να καταθέσετε την υψηλή σας συμβολή, επώνυμα και δημόσια όπως παγίως προτείνεται κατά την περίοδο που το στάτους νομιμότητας το επιτρέπει...

Χρωστάω και μια κουβέντα για το (εκτός τόπου και χρόνου) θέμα αυτού του θρέντ: είναι γεγονός οτι ο προσδιορισμός «αριστερά» λέει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά contexts, και σήμερα στην Ελλάδα θα πει λίγα, πολύ λίγα. Στη Γαλλία πχ εδώ και χρόνια ο όρος είναι πλήρως συνταυτισμένος με το PS, το θέλει κανείς δεν το θέλει. Τις σχετικές αντιρήσεις για την πολιτική «αριστερολογία» τις έχει διατυπώσει καλά ο Κοστάντζο Πρέβε από τη δεκαετία του 90 ήδη. Από τις δικές σας αντιρήσεις στον τρόπο που αναπτύσσει ο Χαλβατζής τη σχέση του ΚΚΕ με την αριστερά, τίθεται εκ των πραγμάτων το ζήτημα πώς να χρησιμοποιήσει σήμερα ένας κομμουνιστής τον όρο. Προσωπικά καταλήγω στο να αποφεύγω τις ανόητες «φόρμουλες-σοκ» τύπου «το ΚΚΕ δεν είναι αριστερά», που εμπλέκουν εύκολα σε βλακώδεις συζητήσεις, και στο να περιορίζομαι στην επισήμανση οτι σήμερα ο αυτοπροσδιορισμός «αριστερός» είναι τόσο φθαρμένος όσο δείχνει και η προπαγάνδα που ο,τιδήποτε της πραγματικότητας βρίζει ξεκινάει αποκαλώντας το αριστερό. Για να έλθω στο «επίδικο» όπως λένε οι μοδάτοι, της πολιτικής αντιπαράθεσης με συγκεκριμένους όρους.

Επανέρχομαι και τελειώνω με το ουσιώδες που αφορά τη δημόσια παρέμβαση που κάνεις από δω: απόδειξε οτι δεν είσαι τελειωμένος. Κάνε αυτοκριτική, τουλάχιστο στα κραυγαλέα και αδιαμφισβήτητα λάθη σου. Αν θεωρείς το ΚΚΕ συντρόφους σου, μίλα τους συντροφικά. Μπορεί και να βοηθήσεις, μπορεί και να βοηθηθείς.

Η τωρινή σου η γραμμή, μόνο αν σ'αρέσουν τα πικρά θα σε ευχαριστήσει.

Ανώνυμος είπε...

1. Χαίρομαι που επιμένεις στην σοβαρότητα μου. Που πάει να πει ότι είναι υπό αίρεση , όπως νομίζω πρέπει να ισχύει για τον καθένα. Ανταποδίδω και στα 2 σκέλη.

2. Αν ο Λένιν μου έλεγε " ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε ? " και μου πέταγε στα μούτρα το " κράτος και επανάσταση " θα του το πέταγα πίσω , και θα πρότεινα καθαίρεση και δουλειά σε εργατική ΟΒΑ .

3.Επειδή όμως επιμένω στο συμπέρασμα του σημείου 1 , θα σου απαντήσω .Δεν θα διαβάσω βέβαια την ιστορία της ζωής σου ( όχι και πιο επιεικής από ότι θα ήμουν για τον Λένιν ) Είσαι κάποιος που στηρίζει ή συμμετέχει κιόλας δεν το ξέρω, στον ΣΥΡΙΖΑ από θέσεις αριστερές και αντιιμπεριαλιστικές . Που όμως σε οριακές στιγμές και διλλήματα έχει και τάσεις μικροκομματικού πατριωτισμού .

Τέτοια θεωρώ την επιχειρηματολογία σου για το σ/ν του ΚΚΕ για τα μνημόνια , το ότι σε ρωτάω αν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι βάση για την συσπείρωση της αριστεράς και δεν απαντάς, για το αν συμφωνείς με το " και των δανειακών συμβάσεων " και το " ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί σαν κυβέρνηση ".

Μέχρι τότε δηλαδή δεν κρίνεται ? Και ποια είναι η γνώμη σου , μιας και είσαι τόσο παραγωγικός σαν παραγωγός σεντονιών που τα προβάλλεις τόσο περήφανα , για το κράτος ? Υπάρχει αριστερή κυβέρνηση που να έγινε ...αριστερότερη όταν ανέλαβε? Ο Σταθάκης υπόσχεται σήμερα μνημόνιο ? Σαν κυβέρνηση θα πάψει ?

Ο Λαφαζάνης , ο Στρατούλης , η ΑΠ στην ΑΔΕΔΥ είναι ενεργούμενα της ηγεσίας του ΚΚΕ ? Αφελείς που ρίχνουν νερό στον μύλο του σεχταρισμού του ΚΚΕ ? Ή έχουν δίκιο ?Τέταρτη περίπτωση δεν υπάρχει...

Ο Τσίπρας καπελώνει τις αποφάσεις ? Ούτε σε αυτό πήρα απάντηση ,και δεν αδειάζω να διαβάσω 30 κείμενα . Εγώ αν σου στείλω , θα τα διαβάσεις ?

Δεν ξέρω ποιος είναι ο Λασκαράτος και δεν θα μάθω , εκτώς και αν πέσω πάνω σε κάποια άποψη του με ενδιαφέρον.

Εν ολίγοις είσαι κάποιος που ξέρει να ακολουθήσει την διαδικασία ενός λεπτού για να φτιάξει blog στο blogspot και που βρίσκω ενδιαφέρον να συζητάω μαζί του για την αριστερά. Μου διέφυγε κάτι ?

Για το μεγαλόψυχο κλείσιμο δεν συμφωνώ μαζί σας σε ότι θεωρώ μικροκομματικό εμπόριο ενότητας της Κουμουνδούρου. Ούτε το θεωρώ έγκλημα να έχετε τέτοιες τάσεις . Ούτε θεωρώ ότι είναι το μοναδικό που σε/σας χαρακτηρίζει. Δεν αρνούμαι ότι έχετε στηρίξει το ΚΚΕ και έχετε κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ . Σε όλα αυτά , απλά ρωτάω " Ε και ? "

Ο διάλογος για την αριστερά και το κίνημα δεν σταματάει ποτέ . Δεν έχεις κριθεί οριστικά ότι δεν έχεις τάσεις για κομματόσκυλο του ΣΥΝ , αντί ΚΚΕ χούλιγκαν κλπ . Ούτε είσαι κατεξοχήν κάτι από αυτά , με το δικό μου κριτήριο έχεις τέτοια τάση που παίζεται και κρίνεται αν θα γίνει κυρίαρχη . Μαζί με το αν είμαι εγώ κολλημένος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , μισό ΚΚΕ χωρίς να το ξέρω , ασόβαρος κλπ.

Όσον αφορά το αν βρίζεις το ΚΚΕ θα μου επιτρέψεις ( ?) να επιμένω ότι ο τόνος σου είναι εμπρηστικός της δυνατότητας προσέγγισης. Έστω εκ του αποτελέσματος και όχι ντε και καλά από πρόθεση , που αν το διάβαζες λίγο προσεχτικότερα θα είχαμε αποφύγει την σεντονομαχία .

Ελπίζω το στ ' αλήθεια καλόπιστο πολιτικό ψυχογράφημα που επιχείρησα πάνω σου να μην ενισχύει την αλαζονεία που έδειξε η έξω από κάθε σεμνότητα απάντηση σου.

Τα λέμε ...

spiral architect είπε...

Ω λέφτηδες, φορτώνετε στο ΚΚΕ όλα τα στραβά της μοίρας μας.
(Λέτε ότι) είναι αρτηριοσκληρωτικό, φιλοσταλινικό και σεχταριστικό, αλλά έχει δίκιο όταν λέει πως μόνο ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αστική τάξη.
Τέλος αν πιστεύετε πως θα κάνει νταντά μια από τις πλέον μαφιόζικες αστικές τάξεις στο κόσμο και θα στρώσει ένα άκρως φασιστικό κράτος δια μέσου της νόμιμης οδού ων εκλογών, δικαίωμά σας.
Άλλωστε σε δημοκρατία ζούμε ...

LeftG700 είπε...

Φίλε spiral architect,


Μπορεί ο φίλος μας ο Βαγγέλης ζ να έχει ένα σωρό ελαφρυντικά σε σχέση με το τι πρεσβεύουμε, μια και είναι πολύ φρέσκος εδώ, εσύ όμως δεν έχεις κανένα όταν βάζεις στο στόμα μας (= πληκτρολόγιο) μας χαρακτηρισμούς όπως φιλοσταλινικός.

Ουδέποτε έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό τον όρο και τα παράγωγά του στα σοβαρά και με την τρέχουσα έννοια. Κι όταν το κάνουμε, χρησιμοποιούμε πάντα εισαγωγικά, για ευνόητους λόγους που ελπίζουμε να κατανοείς.

Θα σε παρακαλούσαμε λοιπόν, πολιτικά πάντα μιλώντας, να είσαι πιο προσεκτικός και να μη μας ...γαμάς! (έστω και άθελά σου, όπως πιστεύουμε ότι συνέβη). Την επόμενη φορά που θα το κάνεις, θα βάλουμε τις φωνές. Και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν. Σύμφωνοι;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΥΓ Επί τής ουσίας τού σχολίου σου αργότερα, ίσως και αύριο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Τα ελαφρυντικά σου τα χαρίζω, μιας και τα συμπερασματα μου είναι πάνω σε οσα λες.

Αν το 2009 έλεγες άλλα θεμιτό και τοτε, και τώρα.

Απλά σιγονταρεις το εμπόριο ενότητας του Τσιπρα.Κριτικά ενδεχομένως, άλλά έχεις παραταξιακή συνειδηση σαν συριζα, να κερδίσει άνευ ορών και βλέπουμε. Είναι και αυτό ένά σχέδιο για την αριστερά και μάλιστα κυρίαρχο. Δύσκολα όμως νικηφόρο, αν δούμε και τα συχαρικια του Καψη.

Οσο με αφορά,και παλι φιλοι είμαστε,άλλά αφού δεν θες να απαντήσεις σε οσα βάζω, δικαίωμα σου είναι.

Αν θες μόνο κοψε την ειρωνεία την καθηγητικιστικη, έκτος κι αν ειναι μέθοδος επιλογής αναγνωστών μαζί με την απαξία απάντησης( επι της ουσίας, οχι να γράψεις,να απαντήσεις) οπότε πάσο...

LeftG700 είπε...

Βρε Βαγγέλη, για όνομα!!! Τι είμαι; Ένα πλάσμα φυτεμένο μπροστά σε έναν υπολογιστή;;; Ποιος σου είπε ότι δεν θα απαντήσω (γράψω);;; Γιατί βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα;;; Και ποια ειρωνεία εννοείς; Απέναντι σε σένα; Απέναντι σε άλλον;

Είναι δυνατόν να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε, ενώ όπως εύκολα συνάγεται από τους διαλόγους μας εδώ πιστεύω ότι κατά βάση οι απόψεις μας είναι συγγενείς; (μη ξεχνάς πως εγώ σε διάβαζα πριν εσύ έρθεις εδώ).


Τα λέμε


LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε,


Θα περιοριστώ στα ουσιώδη. Γιατί ασφαλώς δεν είναι ουσιώδες ποιος μιλάει σε ύφος αντιπαραγωγικό.

1) Τι αυτοκριτική να κάνουμε; Για μία μαλακία που δεν δεχόμαστε ότι είναι μαλακία; Για άλλη μια φορά: Ασχοληθήκαμε με το άρθρο τού Σταυρόπουλου μετά από 15 ολόκληρες μέρες. Έτσι θα έκανε όποιος περίμενε το ΚΚΕ με το ντουφέκι;;; Και για το αν έπρεπε να ασχοληθεί ο Περισσός με το δημοσίευμα το αποδεικνύει η ενασχόλησή του με το ‘‘τεράστιο’’ ζήτημα της συμμετοχής τών …Γκόινγκ Θρου στο φεστιβάλ τής ΚΝΕ. Παριστάνεις πως δεν ακούς. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Η διατήρηση της ακοής επαφίεται στην καλή πίστη των διαλεγομένων…

2) Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες όταν επισημαίνεις ότι μιλάω από συγκεκριμένο έδαφος. Ξέρεις, οι εκλογές για εμάς …έγιναν! Και αυτό που κάναμε εμείς (να υποστηρίξουμε στις δεύτερες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ) το έκαναν οι μισοί Κουκουέδες ψηφοφόροι και το 75% τών Αντάρσυων. Κατά τα άλλα δεν άλλαξε κάτι. Όσο κοπανάγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κοπανάμε. Αυτό κάνεις πως δεν το βλέπεις. Και πάλι: Η διατήρηση της όρασης επαφίεται στην καλή πίστη τών διαλεγομένων…

3) Φοβάμαι πως η αιτία τής ανατριχίλας κρύβεται στην άποψη που λέει: «Ουδείς δικαιούται να συζητά υποθέσεις τού ΚΚΕ αν δεν είναι μέλος του ή οπαδός του. Και ουδείς που είναι μέλος του ή οπαδός του δικαιούται να εκφέρει δημοσία διαφορετική άποψη από την ηγεσία τού Κόμματος —μόνο στα όργανα για να μπορούμε να τον ‘‘περιποιηθούμε’’».

4) Φίλε Μαυροπρόβατε, δεν έχεις καταλάβει ότι τέτοιες παλιομοδίτικες συνδικαλιές σαν αυτές που επιχειρείς, τις έχουμε για μπλάκα;;; Ποιος σου είπε ορέ, ότι έχουμε αντιρρήσεις σε όσα γράφει ο Σπύρος Χαλβατζής στο λίνκ που πόσταρες;;; Απίστευτα πράγματα!!!... Το λινκ να πας να το τρίψεις στη μούρη τής Αλέκας, όχι τη δική μας!!!

5) (το κερασάκι) Δεν πιστεύω στα μάτια μου ότι εγκαλείς εμάς για αυτοκριτική! Και ιδίως, αν, για την οικονομία τού λόγου, υποθέσουμε ότι στο εδώ τσαρδί όντως είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και ξερό ψωμί! —όπως πολλοί δικοί σου πιστεύουν. Αν αληθεύει αυτό το σενάριο, σκέψου πόσα έτη φωτός είμαστε μπροστά από τους Κουκουέδες που παίρνουν το λόγο στο νετ: δεν τολμάνε ούτε να φτερνιστούν κόντρα στη γραμμή τής ηγεσίας!!! Φίλε Μαυροπρόβατε, μας βλέπουνε! ;-)

Αντί επιλόγου: Ο αριστερός στόκος, είναι αριστερός στόκος, όποιο κόμμα τής Αριστεράς κι αν ακολουθεί. Σύντροφος, αλλά στόκος. Όπως και να μιλήσεις στον στόκο, δεν πρόκειται να σε ακούσει. Έτσι, έχουμε καταλήξει ότι οι στόκοι θέλουν κοπάνημα. Με απώτερο σκοπό να ξυπνήσουν αυτοί που δεν είναι στόκοι και προτιμούν να το παίζουν Γερμανοί, ακόμα και τώρα, στο παρά πέντε. Αν μιλήσουν αυτοί, επειδή οι στόκοι τους θεωρούν δικούς τους κι όχι προδότες και πράκτορες και οπορτουνιστές όπως πιστεύουν για τις αφεντομουτσουνάρες μας, κάτι μπορεί να γίνει…

Σε αντίθετη περίπτωση, καλή αντάμωση στα γουναράδικα…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Τέλος και τελεία και σε άλλα με υγεία ...αύριο. Καλό βράδυ σε όλους.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Ναι ναι να τα ξαναπούμε κάποια στιγμή, αλλά μέχρι τότε συνέχισε εσύ γερά έ; Σημασία έχει που το φχαριστιέσαι, ας ματώνεις!

spiral architect είπε...

Μωρέ τον όρους με δεύτερο συνθετικό σταλινικό τους έχεις χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές.
Δεν με ενοχλεί αυτό. Με ενοχλεί το ότι για όλα τα στραβά της αριστεράς από το Β'Π.Π. και εντεύθεν φταίει το ΚΚΕ.
Φταίει για κάποιες άστοχες τακτικές κινήσεις του, για το σύνολο της στρατηγικής του όμως έχει επιλέξει πλευρά.

Στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί ασχολείστε με ένα κόμμα του 4,50% του εκλογικού σώματος, με 12 βουλευτές στη βουλή, που πήρε μόνο 277.180 ψήφους;

Ανώνυμος είπε...

και γω σε διάβαζα πριν αρχίσω να γράφω εδώ.

τα ελαφρυντικά τα θεωρώ λίγο ειρωνεία , όπως και την ατελείωτη λίστα από παραπομπές.

όταν λέω δεν απαντάς δεν εννοώ μόνο για πράγματα που έγραψα χτες. Δεν είναι ότι παρεξηγιέμαι , απλά το αποτιμάω στα πλαίσια μιας γραμμής " όλα για τις επόμενες εκλογές και βλέπουμε "

Συννενοούμαστε δεν σημαίνει συμφωνούμε , και δεν συμφωνούμε δεν σημαίνει κάποιο πρόβλημα. Από κει και μετά εκτός από τις απόψεις που όντως μάλλον είναι κοντά , υπάρχει και η στάση που αυτή προσδιορίζει την πολιτική γραμμή σε τελευταία ανάλυση.

Εν ολίγοις πιστεύω μια χαρά συννενοούμαστε ...

Ανώνυμος είπε...

Προς σπειροειδή αρχιτέκτονα (να καταλάβαινα και τι σημαίνει...)

"...Στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί ασχολείστε με ένα κόμμα του 4,50% του εκλογικού σώματος, με 12 βουλευτές στη βουλή, που πήρε μόνο 277.180 ψήφους;"

Κι εγώ κάνω κριτική στο ΚΚΕ, δεν ανήκω στον συριζα απ τον οποίο δεν περιμένω τίποτα κι είμαι εν μέρει υπαίτιος του 4.5%, μιας και ψήφισα δαγκωτή ανταρσυα.
Είμαι κατά βάση, υπέρμαχος, κολλημένος, άρρωστος με την ενότητα, αυτή τη γαμημένη ενότητα που πως γίνεται και ισχύει παντού εκτός απ την εν γένει αριστερά.
Γιατί όμως ασχολούμαι και κριτικάρω ένα κόμμα 277.180 ψήφων όμως;
Γιατί το ψήφιζα ανελλειπώς (εκτός του ΄81 που με δούλεψε ο παπατζής), γιατί έχει την σφραγίδα του κομμουνιστικού κινήματος στην ελλάδα, γιατί έχει μια ιστορία 80τόσων χρόνων πίσω του, γιατί στις τάξεις του πάλεψαν και θυσιάστηκαν κομμουνιστές κι όχι "κομμουνιστές", γιατί στη συνείδησή μου και στη συνείδηση πολλών είναι ταυτισμένο με την εργατική πάλη και την επανάσταση και γιατί απογοητεύτηκα διαπιστώνοντας το πόσο δίκηο είχε ο μακαρίτης ο κάππος όταν έλεγε για επαγγελματικά στελέχη ανεπάγγελτων γραφειοκρατών, που διαιωνίζονται και αναπαράγονται μην ξέροντας το τι είναι εργάτης και τι ανάγκες και όνειρα έχει.
Ασχολούμαι γιατί δεν δέχομαι επ ουδενί πως είναι ένα κλειστό κλάμπ όσων είναι μέλη του και τη λογική που προωθείς κι εσύ και λέει τι σ ενδιαφέρει, εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε στο μαγαζί μας.
Γι αυτό το μαγαζί, χιλιάδες θυσιάστηκαν, πολλοί απ αυτούς ακόμα και αρνούμενοι μια υπογραφή-δήλωση, γνωρίζοντας πως έτσι καταστρέφονται και καταστρέφουν και τις οικογένειές τους.
Νομίζοντας όμως, πως το όνειρό τους πως ο λαός θα έρθει κάποτε στην εξουσία, ειναι και όνειρο του κόμματος κι έτσι δεν θα πάνε στο βρόντο.
Ασχολούμαι γιατί δεν αποδέχομαι την λογική και την δήθεν υπεροχή σκέψης κανενός υψηλά ιστάμενου, όταν η ιστορία έχει να δείξει πολλά παραδείγματα λαθών και "λαθών" απ αυτή την ελίτ.
Ξέρεις τι είναι αυτό που μου γύρισε τη βίδα φίλτατε;
Κανένας δεν ξεκινά προεκλογικό αγώνα λέγοντας πως μην περιμένετε τίποτα από μας, ψηφίστε μας για αντιπολίτευση και κάπου πριν την δευτέρα παρουσία που η πλέμπα θάναι έτοιμη, ίσως κάνουμε κάτι σοβαρό.
Η πλέμπα ποτέ δεν θάναι έτοιμη και το ξέρουμε όλοι αυτό. Δές τους τελειωμένους ποιανών τις τάξεις πλαισιώνουν.
Αν ο σκοπός του κόμματος ήταν η άνοδος του χρυσαύγουλου, τα κατάφερε.
Γι αυτό ασχολούμαι και με πιάνει υστερία όταν βλέπω τελείως ετερόκλητα συμφέροντα να τα βρίσκουν για να μας πηγαίνουν γαμιώντας κι εμείς να κρατάμε την αναπνοή μας μέχρι να σκάσουμε.
Μακάρι νάμαι εγώ ο λάθος.
Αν δεν είναι έτσι όμως;

mbiker


LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ,


Είναι φανερό ότι έχεις ‘‘στραβώσει’’ με το μαγαζί εδώ. Δεν βγάζω αυτό το συμπέρασμα από τις όποιες διαφωνίες, αλλά από την ευκολία με την οποία παρεξηγείς αρκετά σημεία από τα λόγια μου. Οι διαφωνίες σεβαστές και όλες συζητήσιμες. Για το ‘‘στράβωμα’’ όμως, είμαι βέβαιος ότι κάνεις λάθος. Και πιστεύω ότι στην πορεία θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

Παρεξήγηση πρώτη: Δεν έγραψα πως επιμένω στην άποψή μου για σένα, θέλοντας να πω πλαγίως ότι αυτή είναι υπό αίρεση. Το έγραψα για να μη σου περάσει καμιά ιδέα ότι οι διαφωνίες μου σήμαιναν και τροποποίηση αυτής τής άποψης. Η σοβαρότητα δεν έχει να κάνει με διαφωνίες ή συμφωνίες, το ξέρεις πολύ καλά αυτό.

(Ενδεχόμενη) Παρεξήγηση δεύτερη: Δεν ξέρω αν η αναφορά σου στην αντιεξουσιαστική σου διάθεση ακόμα και προς τον Λένιν πηγαίνει σ’ εμένα, επειδή σου αράδιασα καμιά εξηνταριά παλιές αναρτήσεις. Αν όμως πηγαίνει, παρεξήγησες εντελώς τελείως. Δεν παρέθεσα αυτές τις αναρτήσεις για να σου πω εμμέσως «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», ούτε επειδή περιέχουν τίποτε σοφίες. Το έκανα μόνο και μόνο για να δεις ότι είμαστε πολύ περισσότερο κοντά σε απόψεις από όσο νομίζεις. Και δεν χρειάζεται να τις διαβάσεις όλες ή πολλές. Υπάρχουν μέσα εκεί ορισμένες, που και μία από αυτές να διαβάσεις θα καταλάβεις καλύτερα τι έχουν μέσα στην κεφάλα τους αυτοί με τους οποίους συνομιλείς.

Παρεξήγηση τρίτη: Δεν υπάρχει κανένα καθηγητιλίκι και καμία αλαζονεία. Υπάρχει χιούμορ (π.χ.: «homework» ή «πάρε μολύβι και γράφε») που δεν το κατάλαβες γιατί τώρα μόλις αρχίσαμε να συνομιλούμε και γιατί εγώ ξέχασα να βάλω τα σχετικά εμότικον που συνηθίζω: κλείσιμο ματιού ;-) ή χαμόγελο :-)

Παρεξήγηση τέταρτη: Δεν υπάρχει καμία μεγαλοψυχία στο κλείσιμο. Το ζουμί τής ανάρτηση ήταν αυτό που είπες εσύ: η απομόνωση του ΚΚΕ από τον κόσμο. Αυτό ήταν που με έκανε να χαρώ επειδή συμφωνούμε. Δεν είχα καμία πρόθεση να σε τσουβαλιάσω μαζί μας σε ζητήματα που δεν συμφωνείς. Μακριά από μένα τέτοιες συνδικαλιές!

Με την ελπίδα ότι θα αισθανθείς την ειλικρίνεια με την οποία γράφτηκαν τα παραπάνω, τα αφήνω και προχωράω σε μερικά πολιτικά ζητήματα. Και πάλι όμως: υπεισέρχονται κι εδώ παρεξηγήσεις εκ μέρους σου, ακριβώς επειδή δεν ξέρεις τις απόψεις μας και με βάση το μερικό (δυο-τρεις αναρτήσεις) προχωράς σε ολικές εκτιμήσεις.

Στις εκλογές τού Μαΐου ξεκαθαρίσαμε τι σήμαινε για εμάς ψήφος στην Αριστερά: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις εκλογές τού Ιουνίου υποστηρίξαμε την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε στην πράξη το 50% της εκλογικής βάσης τού ΚΚΕ και το 75% των Αντάρσυων. Το ίδιο έκαναν (και κάνουν) στελέχη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Κουβελάκης είναι μία πολύ χαρακτηριστική περίπτωση. Όσες τάσεις έχουν όλοι αυτοί να γίνουν κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κι εμείς. Όσοι θα διαβάζουν τις ‘‘σοφίες’’ μας (ελπίζουμε να είσαι ένας από αυτούς) θα κρίνουν. Τι άλλο να πω;

Δεν θα συμφωνήσω ότι ανιχνεύεται μικροκομματικός πατριωτισμός στην ανάρτηση περί σχεδίου νόμου τού ΚΚΕ. Ίσα-ίσα: πιστεύω ότι το σχέδιο νόμου είναι ο ορισμός τού μικροκομματικού πατριωτισμού. Πέρα από αυτό, το θεωρώ και μία ανόητη ιδέα, στις παρούσες συνθήκες. Οι μάχες τέτοιου τύπου δεν κερδίζονται με αποφασισμένους και βολονταριστές στρατηγούς που ξεκινάνε να πάρουν την Πόλη, χωρίς να έχουν διασφαλίσει ότι θα τους ακολουθήσει η κρίσιμη μάζα τών φαντάρων. Αυτά είναι τυχοδιωκτισμοί, κατά την άποψή μας —ανεξάρτητα από το ποιο αριστερό κόμμα έχει την ιδέα! Άλλο το ρίσκο, άλλο το λελογισμένο ρίσκο κι άλλο οι τυχοδιωκτισμοί…


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Μας ρωτάς αν η γραμμή τού ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση για τη συσπείρωση της Αριστεράς. Κακώς μας ρωτάς. Το πρώτο-πρώτο κείμενο που σε παραπέμψαμε, αυτό με τους Κόκκινους και τους Μπλε τού πολιτικού σκακιού, κάνει ξεκάθαρο ποιο είναι το δικό μας ‘‘φιλοσυριζικό’’ σκεπτικό (= γραμμή) σε σχέση με την επικρατούσα αυτή την περίοδο γραμμή τού ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο γραμμές συγκρούονται. Όπως συγκρούεται, ας πούμε, και η γραμμή Κουβελάκη με αυτή τού ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό δεν νομίζω ότι συνοψίζεται δίκαια από τη φράση σου για τις απόψεις μας («ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε»). ΣΥΡΙΖΑ, ναι, γιατί έτσι το έφεραν τα πράγματα, κι αυτό το σχήμα συγκεντρώνει τις ελπίδες όλων για μία άμεση κυβερνητική αλλαγή. Όχι όμως γουρούνι στο σακί!

Ουδέποτε έχω παραπέμψει την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις καλένδες (όταν δηλαδή γίνει κυβέρνηση —αν γίνει!). Εκείνο που υποστηρίζω είναι ότι τότε θα φανεί μέχρι πού μπορεί να πάει, το οποίο βέβαια συναρτάται απόλυτα με τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στο εσωτερικό του, όταν το αγγούρι τής διακυβέρνησης αρχίσει να πονάει πολύ. Μ’ άλλα λόγια: το στοίχημα που αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ θα χαθεί ή θα κερδηθεί μόνο αν γίνει κυβέρνηση. Προσωπική μου γνώμη: αν γινόταν αύριο κυβέρνηση, γάμα τα με μεγάλα γράμματα!...

Ο Τσίπρας προσπαθεί να ισορροπεί μεταξύ των αντικρουόμενων απόψεων σε σχέση με το ευρώ και την ΕΕ. Νομίζω ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να τον βλέπουμε. Γέρνει προς τους ‘‘ευρωπαϊστές’’ γιατί αυτοί έχουν το πάνω χέρι στη συγκεκριμένη φάση. Δεν νομίζω ότι έχει βρεθεί ποτέ ηγέτης αριστερού κόμματος σε δυσχερέστερη θέση. Αν συνυπολογίσεις και την απειρία του με τις επιπολαιότητές που τη συνοδεύουν ή την ιδεολογικοπολιτική σύγχυση που χαρακτηρίζει τη γενιά μας (G700), είναι να τον κλαίνε κι οι ρέγκες. Έχει όμως ένα καλό: ξέρει να στρίβει, ακόμα κι αν πηγαίνει κόντρα στην ‘‘αυλή’’ (από την περασμένη άνοιξη και μετά, έχει πει πράγματα που σίγουρα θα έφεραν στα πρόθυρα του εμφράγματος Μηλιούς, Τσακαλώτους, Λάσκους και συντροφία…).

Δέχεσαι ότι η κριτική ή η στήριξη εδώ δεν είναι μονόπλευρη και με ρωτάς: «ε και;». Σόρυ, αλλά εδώ σε χάνω εντελώς τελείως! Εξέφρασες την άποψη ότι είμαστε αντιΚΚΕ. Σου είπα ότι δεν ισχύει, καταθέτοντας κι ένα σωρό αποδείξεις, άλλο αν δεν αδειάζεις ή δεν θέλεις (δικαίωμά σου, το επαναλαμβάνω,) να κάνεις έστω και μερική χρήση τους. Και με ρωτάς «ε και»;;; Δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε; Να αυτοπυρποληθούμε στο Σύνταγμα;;; Μια παρέα μ’ ένα μπλογκ είμαστε, φίλε Βαγγέλη. Όχι αυτοί που κινούν τα νήματα στην Αριστερά!

Μιλάς για εμπρηστικό λόγο. Δεν μπορώ να διαφωνήσω εδώ. Συχνά, πολύ συχνά ο λόγος μου είναι εμπρηστικός (για όλους όμως —με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνο είμαι πιο μαζεμένος, ούτε τη σχολιάζω συχνά). Γιατί είναι τόσο κακή ιδέα όμως αυτό, αν έχουμε την άποψη ότι από πολλές πλευρές η Αριστερά είναι η …Ωραία Κοιμωμένη; Πώς ξυπνάς κάποιον που κοιμάται βαθιά και δεν παίρνει χαμπάρι με τίποτε; Χαϊδεύοντάς τον μόνο με τριαντάφυλλα; Ας πούμε ναι. Αν όμως προσθέσουμε και όλες τις αθλιότητες του ενδοαριστερού εμφύλιου; Δηλαδή, συνδικαλιές, υποτίμηση της νοημοσύνης τού κόσμου, προσχηματικό λόγο, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις, τυφλό κομματισμό και πάει λέγοντας; Με το χέρι στην καρδιά: είναι πολλά για να συγκρατήσω το πληκτρολόγιό μου…


Τα λέμε


ΥΓ Δεν αντέχω να μη ‘‘στην πώ’’:[***] αν καθίσεις και μετρήσεις πόσες χιλιάδες λέξεις έχω γράψει συνομιλώντας μαζί σου (χωρίς να υπολογίσω την αναδρομή σε όλες τις αναρτήσεις τού μπλογκ για να επιλέξω ποιες να σου προτείνω να διαβάσεις) θα σχηματίσεις μια καλή ιδέα για το κατά πόσον παίρνω στα σοβαρά τον διάλογο μαζί σου ή για την ‘‘απαξίωση’’ που αισθάνομαι απέναντί σου…
[***] Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το ΥΓ αυτό δεν ‘‘στη λέει’’, όπως για πλάκα ισχυρίστηκα παραπάνω. Μια φιλική διαμαρτυρία είναι και τίποτε άλλο… :-)

ΥΓ2 Καμία ειρωνεία δεν υπάρχει ούτε στα ελαφρυντικά, ούτε στις παραπομπές. Διαισθάνομαι ότι δυσπιστείς σε αυτό. Κανένα πρόβλημα. Εγώ δεν βιάζομαι σαν εσένα! ;-) Ξέρω ότι με τον καιρό θα το καταλάβεις…

LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε,


Στους εβραίους εμπόρους δεν αποδίδουν την αποστροφή ακόμα και η σκόνη τού υποψήφιου πελάτη στο μαγαζί είναι κέρδος;

Εμείς τη ‘‘γυρίσαμε’’ κατά πώς μας βολεύει! Δες πώς:

Ακόμα και η σκόνη ενός φιλοΚΚΕ αναγνώστη στο τσαρδί μας είναι όφελος! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Βρε παιδί μου, τι επιπολαιότητα είναι αυτή; Εντάξει, ο χρόνος δεν περισσεύει σε κανέναν, αλλά όχι κι έτσι!

Στην πρώτη-πρώτη ανάρτηση που βγάζει το λινκ σου, αν είχες λίγο υπομονή να διαβάσεις (ή να θυμηθείς, αν το έχεις διαβάσει), θα διαπίστωνες ότι μετέφερα τους διαλόγους από ένα περιστατικό στις καλοκαιρινές διακοπές μου. Και σε όλα τα υπόλοιπα οι αναφορές είναι ειρωνικές.

Έχεις αρκετά καλή πίστη για να έρχεσαι εδώ και να συνομιλούμε. Βάλε λίγο παραπάνω από αυτήν, όταν ισχυριζόμαστε κάτι μετά βεβαιότητας. Κι αν δεν έχεις άλλη και είσαι άπιστος …αρχιτέκτονας, διάβασε λίγα από αυτά που λινκάρεις να διαπιστώσεις μόνος σου του λόγου μου το αληθές.

Επί τής ουσίας (πέρα από αυτά που λέει ο mbiker).

Πάψτε να έχετε το σύνδρομο του θύματος και τη μανία καταδίωξης. Όπως κρίνονται όλοι, κρίνεται και το ΚΚΕ. Οι κριτικές δεν είναι όλες δίκαιες και σωστές, σύμφωνοι. Έτερον εκάτερον. Υπεράνω κριτικής όμως δεν είναι ούτε ο ίδιος ο Λένιν! Και όπως ξέρεις, ή όπως μπορείς να διαπιστώσεις πολύ εύκολα, η κριτική η δική μας τουλάχιστον δεν περιορίζεται στο ΚΚΕ.

Όπως δεν καταλαβαίνουμε τι εμποδίζει το λαό να ανατρέψει την αστική τάξη σήμερα, αύριο, ή μεθαύριο, έτσι δεν καταλαβαίνουμε και σε τι θα τον εμποδίσει να την ανατρέψει μία αριστερή κυβέρνηση. Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι η διαφώτιση του λαού θα εμποδίζεται περισσότερο με αριστερή κυβέρνηση, παρά με τη Χρυσή Αυγή στους δρόμους. Η αριστερή κυβέρνηση δεν είναι η αρχή τού τέλους τους, σώνει και ντε, σύμφωνοι. Μπορεί όμως κάλλιστα (αλλά υπό προϋποθέσεις πάντα) να είναι το τέλος τής αρχής τους…

Επαναφέρεις το ζήτημα της μετάβασης. Το πρόβλημα όμως είναι το εξής: Ενώ η επαναστατική κατάσταση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αριστερή κυβέρνηση φαίνεται, έστω και υπό προϋποθέσεις. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως έχει πει η Αλέκα την Πρωτομαγιά που μας πέρασε, «το ΚΚΕ θα είναι απέναντι». Άντε, να το δούμε κι αυτό… Αναρωτήσου όμως, αν καταφέρετε και γκρεμίσετε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τι έρχεται μετά…

Τι να σου πω... Ο Θεός κι η ψυχή σας!


Τα λέμε


ΥΓ Εντάξει το ΚΚΕ είναι με τη σωστή πλευρά. όλοι οι υπόλοιποι είμαστε με τη λάθος, τους …αστούς; Αχ και πάλι αχ! Με τέτοιους μανιχαϊσμούς δεν πάμε πουθενά…

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να ήμουν υπερευαίσθητος , κακώς , σε άλλα blog με έχουν πολλές φορές παρεξηγήσει για ημι- ειρωνικό ( θα μου επιτρέψεις σε αυτό να επιμένω ) ημι -χιουμοριστικό τόνο . Δεν έχω στραβώσει με το μαγαζί , ίσως να είμαι καχύποπτος με τις αριστερές γραφειοκρατίες και κακώς να χρεώνω τέτοια χαρακτηριστικά τον συνομιλητή μου μέχρι αποδείξεως του εναντίου , το λογικό είναι να κάνω το ανάποδο.

ο Κουβελάκης δεν είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ από κει και πέρα ότι βγήκε σαν κείμενο δημόσιου διαλόγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανάμεσα στις 2 εκλογές , καλώς βγήκε.Δεν ξέρω κανέναν να στηρίζει σήμερα μια λογική υπερψήφισης- στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ ( σε ποιες εκλογές ?) . Άλλου παπά ευαγγέλιο λογικές ριζοσπαστικής υπέρβασης της αριστεράς όπως ήταν μέχρι το 2009 όταν δεν υπάρχει η κοινωνία του 2009 ..

Εν ολίγοις δεν έχω κάποιο θέμα παρεξήγησης , μάλλον μια κεκτημένη ταχύτητα κακοπιστίας από μη διαδικτυακές συζητήσεις και διεργασίες ...

LeftG700 είπε...

Για "τα δικά μας": Ok, φίλε Βαγγέλη!

Για ένα-δυο άλλα:

Δεν ξέρω αν ο Κουβελάκης είναι ενταγμένος οργανωτικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η διατύπωσή μου ήταν ασαφής και ίσως οδηγεί σε κάτι τέτοιο. Δεν εννοούσα πάντως αυτό. Οι απόψεις του όμως (και δεν εννοώ μόνο αυτές που διατύπωνε προεκλογικά) ήταν πολύ συγγενείς με το συγκεκριμένο σχήμα. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει εγώ.

Δεν θα αγνοείς ασφαλώς τις διεργασίες που έγιναν μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις πρώτες εκλογές. Ασχέτως τού πώς επιλύθηκε το δίλημμα τότε, το στρατηγικό ερώτημα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραμένει: είναι πιο χρήσιμο να επικρίνει την κυρίαρχη αυτή τη στιγμή γραμμή τού ΣΥΡΙΖΑ απ' έξω, ή από μέσα; Δύσκολο ερώτημα και δεν έχω απάντηση. Απλώς ισχυρίζομαι ότι κατά τη γνώμη μου είναι πάντα επάνω στο τραπέζι, έστω και ως πλανώμενο φάντασμα...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπήρξε πρόταση για ένταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ΣΥΡΙΖΑ , δεν υπάρχει και τώρα .

άθελα σου το διηγήσε όπως θα το ήθελε η πλειοψηφική κατεύθυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κρίση- όξυνση του εργατικού κινήματος - αντικαπιταλιστικό μέτωπο - κομμουνιστική πρωτοπορία -επανάσταση.

Αυτό που υπήρχε και υπάρχει είναι το πως το πολιτικό πρόγραμμα για την χειραφέτηση από την ευρωμνημονιακή ασιατικοποίηση δεν θα μπαίνει σαν προαπαιτούμενο μπλοκάροντας την εμπλοκή των μαζών , αλλά σαν μαζικό επίδικο.

Μην το πάρεις ότι θέλω τον τελευταίο λόγο ,απλά το συγκεκριμένο σημείο το θεωρώ σημαντικό ...

LeftG700 είπε...

Μην το πάρεις ότι θέλω τον τελευταίο λόγο ,απλά το συγκεκριμένο σημείο το θεωρώ σημαντικό...

Όχι, ρε Βαγγέλη, δεν έχουμε τέτοια εδώ! Κι αν, λόγω "καβγατζίδικου" ύφους, δίνουμε την εντύπωση πως θέλουμε εμείς τον τελευταίο λόγο, δεν ισχύει αυτό στην πραγματικότητα, σε διαβεβαιώ.


Άιντε, καλό απόγευμα (άσε με να τελειώσω ένα ποστ που θα είναι αφιερωμένο σε σένα! ;-) )

Ιβάν είπε...

@Left G700:
Είχα αποχωρίσει απ’ το σχολιασμό. Θα κάνω μία εξαίρεση, για αυτή την «ανάρτηση», και για μια ακόμα όπως γράφω παρακάτω. Σου έχω ήδη πει ότι σε θεωρώ, μεταξύ άλλων, χυδαίο. Καταδικάζω ρητά τις εμετικές επιθέσεις σου, στην «ηγεσία» του ΚΚΕ, στο Lenin Reloaded, και στην κοινή, λέμε τώρα, λογική.

Το κείμενο είναι τραγικό· ως συνήθως.
Γράφεις έμμεσα ότι τα εισαγωγικά τα χρησιμοποιούν και τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ. Τότε όποιος στηρίζει το ΚΚΕ, και χρησιμοποιεί εισαγωγικά όταν αναφέρεται σε ορισμένους «αριστερούς», αδειάζει την «ηγεσία», όσο και ο Ριζοσπάστης…
Τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί κάποιος να θέλει, και να μπορεί να καταλάβει.

Ένας κομμουνιστής πρέπει να είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τις αντιλήψεις του, και επομένως να δηλώνει κομμουνιστής, και όχι αριστερός ή κάτι άλλο.
Οπότε καλώς τονίζει η Αλέκα ότι το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα, και όχι κάτι άλλο.
Τα «στεγανά υποβρυχίου», ως χαρακτηριστικό της θέση του ΚΚΕ, απέναντι σε κάθε κόμμα ή άνθρωπο που δηλώνει «αριστερό/ς», είναι αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας σου.
Προφανώς, το να τονίζει κάποιος ότι είναι κομμουνιστής, δεν σημαίνει ότι περιφρονεί τον οποιοδήποτε έντιμο και θαρραλέο αγώνα έγινε στο όνομα της αριστεράς, ή κάθε άνθρωπο που έχει δηλώσει ή δηλώνει αριστερός. Όπως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημεία προσέγγισης με αριστερούς αγωνιστές.
Και ακριβώς επειδή στο όνομά της έχουν δοθεί ηρωικοί αγώνες, όσο αναφέρομαι σε τύπους όπως εσύ, δηλαδή σε «αριστερούς» που στηρίζουν κόμματα τα οποία προσκυνάνε το Νάτο και την ΕΕ, θα χρησιμοποιώ εισαγωγικά.
Διαχρονική απάντηση σχετικά με την ύπαρξη και το είδος του δεσμού ανάμεσα σ’ ένα μ-λ κομμουνιστικό κόμμα, και την αριστερά, δεν υπάρχει, διότι ο δεύτερος όρος δεν έχει ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο. Και γι’ αυτό κατά καιρούς μπαίνει όποιος δει φως. Τα φώτα δε, τα πολλά τελευταία χρόνια, ενός πολύ μεγάλου κομματιού της «αριστεράς», είναι πολύ σαγηνευτικά· λειτουργούν με τις ευλογίες της ΕΕ.

Συμπερασματικά: Το μόνο το οποίο «κατέδειξες φαντασμαγορικά», είναι ότι είσαι αξιοθρήνητος.

Ιβάν είπε...

@Left G700:
Ακόμα:
Πολλοί από όσους στηρίζετε Σύριζα, μεταξύ αυτών και εσύ, αρνείστε μετά βδελυγμίας ότι ο Κουβέλης είναι «αριστερός».
Πρέπει έστω μετά από δύο χρόνια να «ενημερωθείτε» για τις δηλώσεις του Τσίπρα, προέδρου του Σύριζα:
«Τούς ζήτησα να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες που να δικαιολογούν αυτή τους την απόφαση»
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=171449
Επίσης, ίσως χρειάζεται να θυμίσω ότι προεκλογικά, και επί μήνες, ο Σύριζα έκανε πρόταση για συνεργασία στα κόμματα της «αριστεράς», δηλαδή, μεταξύ άλλων, «στη Δημάρ και στο… ΚΚΕ».

Οπότε, δεν έχει κάποιος ηθικό δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι είναι «αριστερός» ο Σύριζα, αλλά δεν είναι η Δημάρ.
Εκτός αν δεν είναι «αριστεροί», ούτε ο «δεν υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες» Τσίπρας, ούτε όλα τα στελέχη του Σύριζα που καλούσαν την «αριστερή» Δημάρ σε συνεργασία, ούτε το κομμάτι της βάσης του Σύριζα που δεν κατήγγειλε έγκαιρα (πριν μπει ο Κουβέλης στην τωρινή κυβέρνηση) και ξεκάθαρα την... ηγεσία τού Σύριζα για την νομιμοποίηση της Δημάρ, στη συνείδηση των εργαζομένων.
Όπως βλέπεις, το να ψαρεύεις στα θολά νερά της «αριστεράς» έχει και τα μειονεκτήματά του.

Δεν θα ρωτήσω καν πού είναι η ανάρτηση με την οποία ζητάς την παραίτηση σύσσωμης της «ηγεσίας» του Σύριζα επειδή νομιμοποίησε, αναγνωρίζοντας το ως «αριστερό» και εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο, ένα κόμμα το οποίο πλέον τσακίζει την εργατική τάξη.
Εσύ ξέρεις να κατηγορείς την «ηγεσία» του ΚΚΕ, επειδή, σύμφωνα με το Βήμα, «ανέβαλε» ένα συνέδριο το οποίο, σύμφωνα… μ’ εσένα, δεν είχε προγραμματιστεί.

Καλωσορίσατε στο «μαγευτικό» κόσμο της «αριστεράς».

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Λες:

Γράφεις έμμεσα ότι τα εισαγωγικά τα χρησιμοποιούν και τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ. Τότε όποιος στηρίζει το ΚΚΕ, και χρησιμοποιεί εισαγωγικά όταν αναφέρεται σε ορισμένους «αριστερούς», αδειάζει την «ηγεσία», όσο και ο Ριζοσπάστης…

Έχουμε δει συνδικαλιές και συνδικαλιές! Έχουμε δει πιρουέτες και πιρουέτες! Έχουμε δει ντρίπλες και ντρίπλες! Τέτοιο πράγμα ποτέ!!!

Φίλε Ιβάν, χωρίς παρεξήγηση και μη το πάρεις κατάκαρδα (όλα διορθώνονται):

Αν πιστεύεις τα παραπάνω, είσαι ένας βλαξ. Αν δεν τα πιστεύεις, αλλά έχεις την εντύπωση ότι θα το πιστέψουμε εμείς, είσαι ένας πολιτικός βλαξ!

Διάλεξε και πάρε! ;-)


Τα λέμε (αργότερα, για ένα-δυο υπόλοιπα)

Ιβάν είπε...

Left G700:
Για όσα γράφεις απευθυνόμενος στο Μαύρο πρόβατο:
Για το ότι ισχυρίζεσαι ότι όταν κάποιος δεν σχολιάσει μία φήμη, αυτή μετατρέπεται σε «γεγονός» (http://leftg700.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html) τα έχεις ήδη ακούσει στο γλόμπινγκ, όπου και εξήγησα γιατί με αυτόν τον ισχυρισμό σου «τοποθετείσαι στο ίδιο κάδρο με τον ΕΟΣ».
Υπάρχουν και χειρότερα.

Γράφεις στην «ανάρτηση» «ΚΚΕ: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!»:
«Η ηγετική ομάδα τού ΚΚΕ έχει αποφασίσει να αναβάλλει το προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο 19ο συνέδριο του κόμματος».
- Είχε όντως «προγραμματιστεί» το συνέδριο τον Φεβρουάριο;
Στο γλόμπινγκ (http://e-globbing.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3.html?showComment=1349357660422#c2911906263251805939) στις 3 Οκτωβρίου, γράφεις:
«Έχει γραφτεί δεξιά κι αριστερά ότι το 19ο συνέδριο προγραμματιζόταν να γίνει τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι αλήθεια ότι από το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι επ’ αυτού (ούτε επιβεβαίωση ούτε όμως διάψευση). Όμως, για πολλούς από τον κόσμο που στηρίζει ΚΚΕ εθεωρείτο ότι το συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο»
- Από την στιγμή που «είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι επ’ αυτού», το συνέδριο δεν είχε «προγραμματιστεί», και δεν μπορεί να «αναβληθεί».
Εσύ όμως, επαναλαμβάνω, γράφεις στην αρχική «ανάρτηση»:
«Η ηγετική ομάδα τού ΚΚΕ έχει αποφασίσει να αναβάλλει το προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο 19ο συνέδριο του κόμματος»
- Μέχρι σήμερα, 24-10-12, δεν έχεις κάνει κάποια διόρθωση.

Συμπέρασμα: Είσαι ΨΕΥΤΗΣ.

Τις σχετικές, παραπάνω γραμμές θα τις περάσω και στην «ανάρτηση» για το συνέδριο, όταν έχω χρόνο, όπου και προσθέσω κάποια πράγματα, γιατί έχεις γράψει κι άλλες αθλιότητες.
Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

Ιβάν είπε...

@ Left G700:
ΥΓ «Έχουμε δει πιρουέτες και πιρουέτες!»
Καμία πιρουέτα. Αυτό κατάλαβα απ’ τη διατύπωσή σου. Αν εννοούσες κάτι άλλο, διευκρίνισέ το. Αυτό το σημείο είναι έτσι κι αλλιώς επουσιώδες στην επιχειρηματολογία μου, γιατί εξήγησα ότι δεν υπάρχει αντίφαση, ανάμεσα στη θέση της «ηγεσίας», και στο να χρησιμοποιεί κάποιος που στηρίζει το ΚΚΕ εισαγωγικά, για να αναφερθεί σε ορισμένους «αριστερούς». Πόσο μάλλον αν τα χρησιμοποιεί ή τα χρησιμοποιήσει κάποιος που γράφει στο Ριζοσπάστη

ΥΓ 2 Επειδή έγινε αντιληπτό απ’ το πρώτο σχόλιό σου, σε τι επίπεδο σοβαρότητας θα κινηθεί η απάντησή σου, γράφω και μερικές ατάκες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αν και δεν έχεις ανάγκη από προτάσεις:
Ο νεοφιλελευθερισμός προελαύνει όσο η αριστερά είναι διασπασμένη/πότε θα μάθετε να αναγνωρίζετε τους συμμάχους σας;/δεν πας να κολλήσεις καμιά αφίσα;/οι γάλλοι δεν είναι κομμουνιστές; τι είναι δηλαδή; παιδιά του διαόλου;

ΥΓ 3 «Φίλε Ιβάν»
Επαναλαμβάνω: Μπορείς να με θεωρείς «φίλο» σου, σύντροφό» σου, ή ό,τι άλλο θέλεις. Το αν αποδέχομαι αυτούς τους χαρακτηρισμούς, όπως και το τι σε θεωρώ εγώ, είναι εμφανές.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Όπως είπα πριν, θα σου απαντήσω αργότερα. Εμείς οι οπορτουνιστές, βλέπουμε και μπαλα, ξέρεις... ;-)

Παρεμπιπτόντως: Εντάξει, δεν το κατάλαβες αυτό με τα εισαγωγικά. Δεν πρόκειται να σε στήσει κανείς στον τοίχο γι' αυτό: ανακαλώ τον χαρακτηρισμό που έκανα πριν για σένα (κι ας μη με βλέπεις φιλικά, δεν πειράζει). Εντάξει;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Κατ’ αρχήν, μπορείς να μας πεις που τον βρίσκεις τόσο φανατισμό απέναντί μας; «Χυδαίος», «εμετικός», «αρρωστημένη φαντασία». Κόψε κάτι ρε παιδί μου. Ούτε ο ΣΕΒ να ήμαστε!

Για τα εισαγωγικά νομίζω το ξεκαθαρίσαμε. Άλλο τα εισαγωγικά που σημαίνουν παράθεση ενός κειμένου όπως γράφτηκε ή έναν τίτλο (βιβλίου, εφημερίδας, κ.λπ), κι άλλο τα εισαγωγικά που υποδηλώνουν αμφισβήτηση αυθεντικότητας. Τα εισαγωγικά για τα οποία γίνεται λόγος στην ανάρτηση ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Πάει αυτό. Προχωράμε.

Για τη στεγανοποίηση έναντι τής υπόλοιπης Αριστεράς που αμφισβητείς, αρκεί και μόνο αυτό το οποίο έχεις γράψει (όσο αναφέρομαι σε τύπους όπως εσύ, δηλαδή σε «αριστερούς» που στηρίζουν κόμματα τα οποία προσκυνάνε το Νάτο και την ΕΕ, θα χρησιμοποιώ εισαγωγικά.). Καταλαβαίνεις τι μου λες εδώ; Μου λες το εξής απλό: Δέχομαι ως αριστερό χωρίς εισαγωγικά μόνο όποιον δεν στηρίζει άλλα κόμματα πλην τού ΚΚΕ! Χάρηκα πολύ! Δεν έγραψα κάτι διαφορετικό. Αυτή ακριβώς είναι η απομόνωσή σας από τον πολύ κόσμο. Συζητάτε μόνο με όποιον αποδέχεται τα πρωτεία τού Κόμματος, ακόμα κι αν δεν δηλώνει κομμουνιστής. Φτάνει να σας αποδέχεται ως αναμφισβήτητο και αποκλειστικό εκπρόσωπο της εργατικής τάξης. Πατώντας πάνω σε μία διαφήμιση που έπαιζε πριν λίγα χρόνια σου λέω γι’ αυτό το μονοπώλιο: A… this? Last century!

Το τι είναι αριστερό και τι δεν είναι αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Η απάντηση πάντως δεν είναι αριστερό είναι το ΚΚΕ και όποιος το αποδέχεται ως καθοδήγηση

Δεν έχουμε ευθύνη εμείς για τη νομιμοποίηση της ΔΗΜΑΡ ως αριστερού κόμματος. (Της ΔΗΜΑΡ, όχι υποχρεωτικά και όλων αυτών που την ακολουθούν. Υπάρχουν και στόκοι που νομίζουν ότι αυτό είναι η Αριστερά. Τους στόκους δεν τους χαρίζουμε στον Κουβέλη αμαχητί. Συζητάμε μαζί τους.) Επιπλέον: Στην πολιτική, πολλές φορές δεν λέγονται όλα. Η διπλωματία δεν είναι μόνο για τους πρεσβευτές…

Έχεις κολλήσει στο συνέδριο. Νομίζεις κι εσύ ότι βρήκες παπά και θα θάψεις πεντ’ έξι. Κολοκύθια μετά ριγάνεως. Αφού διάβασες τη συζήτησή μας με τον Μαυροπρόβατο, είδες και το σκεπτικό όπως το εκθέτω συνοπτικά. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Η ουσία είναι μία: με τη διαστρεβλωμένη αντίληψη περί κομματικού πατριωτισμού που σας διακατέχει έχετε λυσσάξει να αποδείξετε ότι παρά το στραπάτσο τού Ιουνίου, μέσα στο κόμμα δεν τρέχει τίποτε. Ταχαδήθεν, όλοι είναι χαρούμενοι και φωνάζουν «ωσαννά στη φωτισμένη μας ηγεσία». Ματαιοπονείτε. Ο κόσμος δεν είναι χαζός και ξέρει πολύ καλά ότι όπου φτώχια εκεί και γκρίνια. Πάψτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τού κόσμου.

Ένα τελευταίο: Ξεκόλλα από τα πρόσωπα (τι διάολο; έχεις ερωτευτεί την Παπαρήγα; ;-) ). Αλλάξτε τη γραμμή τής εχθρότητας με όποιον δεν πηγαίνει με τα νερά σας, πάψτε να συμμαχείτε μόνο με τον εαυτό σας και κρατήστε το παρόν ΠΓ και την ΚΕ άλλα 20 χρόνια. Φυσικά, αυτό είναι μία ευχή που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα. Με την εξαίρεση της δεκαετίας τού νέου αιώνα, για να αλλάξει γραμμή το ΚΚΕ πρέπει πρώτα να αλλάξει ηγεσία…


Τα λέμε


ΥΓ Για το leninreloaded, άστο καλύτερα. Όταν εμείς πλακωνόμαστε μαζί του για να υπερασπιζόμαστε το ΚΚΕ ή απόψεις που ήταν γραμμή και του ΚΚΕ, εσύ διάβαζες ακόμα τα μεγάλα γράμματα του …Ριζοσπάστη! Θα τα δεις όλα αυτά, στην ώρα τους. Και θα σε περιμένουμε να έρθεις να σχολιάσεις. Μη τη κάνεις ‘‘γυριστή’’… ;-)

Μάρκομ Ξ είπε...

Αφήστε ρε καρντάσια τους αριστερούς και τους κομμουνιστές με πιστοποιητικό γνησιότητας και δείτε αυτό:

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/10/2012&id=14246&pageNo=11&direction=1

εδώ είναι το ζουμί... :-)

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ιβάν είπε...

@Left G700:
«Δεν πρόκειται να σε στήσει κανείς στον τοίχο γι' αυτό»
Εγώ μένει να αποδεχθεί αν δεν κατάλαβα το νόημα μίας τουλάχιστον ασαφής φράσης («Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε κάτι για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ…), την οποία δεν χρησιμοποίησα καν στην επιχειρηματολογία μου.
Εσύ αντίθετα, με βάση το παραπάνω, έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι ή βλάκας ή πολιτικός βλάκας. Το να μην κατάλαβα το νόημα της φράσης σου (κάτι που επαναλαμβάνω μένει να αποδεχθεί, και αφορά μία φράση ασαφή την οποία χρησιμοποίησα μόνο ως αναφορά, και όχι ως επιχείρημα) ούτε που σου πέρασε απ’ το μυαλό.
- Με βάση τα παραπάνω, το ότι περίπου μου κάνεις χάρη που δεν με «στήνεις στον τοίχο», και το ότι αν για κάποιον είναι υπό αίρεση το αν θα «στηθεί στον τοίχο», αυτός είμαι εγώ, θα μπορούσε να γίνει πιστευτό μόνο από ιθαγενείς.
- Οπότε όχι, δεν είμαστε «εντάξει», ούτε χρειάζεται να ανακαλέσεις τίποτα.
Διότι με το πρώτο σχόλιό σου δεν προσέβαλλες εμένα, αλλά για πολλοστή φορά τον εαυτό σου. Γι’ αυτό εξάλλου μίλησα για έλλειψη σοβαρότητας.
- Όπως βλέπεις δεν έχω σκοπό να αφήσω λαθροχειρίες και ανακρίβειες ή διαστρεβλώσεις να πέσουν κάτω. Εξάλλου ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος στο ότι το τελευταίο που σε θεωρώ είναι… σύντροφό μου.

«Για τα εισαγωγικά νομίζω το ξεκαθαρίσαμε. Άλλο τα εισαγωγικά που σημαίνουν παράθεση ενός κειμένου όπως γράφτηκε ή έναν τίτλο (βιβλίου, εφημερίδας, κ.λπ), κι άλλο τα εισαγωγικά που υποδηλώνουν αμφισβήτηση αυθεντικότητας»

ΤΙΠΟΤΑ δεν ξεκαθαρίσαμε. Αυτό που γράφεις το ξέρουν και τα παιδιά του γυμνασίου, αν όχι του δημοτικού.
Είχα γράψει:
«Γράφεις έμμεσα ότι τα εισαγωγικά τα χρησιμοποιούν και τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ. Τότε όποιος στηρίζει το ΚΚΕ, και χρησιμοποιεί εισαγωγικά όταν αναφέρεται σε ορισμένους «αριστερούς», αδειάζει την «ηγεσία», όσο και ο Ριζοσπάστης…»
- και αναφερόμουν στη φράση:
“9 στους 10 συνοδοιπόρους τού κομμουνιστικού κόμματος (δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε κάτι για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ…) όταν αναφέρονται στην εκτός τού ‘‘βεληνεκούς’’ τού ΚΚΕ Αριστερά, γράφουν την περί ης ο λόγος λέξη και τις παράγωγές της εντός εισαγωγικών”
- Μάλλον δεν κατάλαβες καν πού αναφερόμουν…
Αφού ισχυρίζεσαι ότι δεν κατάλαβα αυτό που έγραψες, θα έπρεπε να το έχεις διευκρινίσει ΗΔΗ, και όχι να πουλάς τρελίτσα, και να με «πληροφορείς» ότι τα εισαγωγικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για παράθεση κειμένου.
- Γράψε τι εννοούσες με τη φράση: «δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε κάτι για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ…»

Ιβάν είπε...

@Left G700:
Ό,ΤΙ και να εννοούσες, δεν αλλάζει ούτε την ουσία της «ανάρτησης», ούτε την ουσία της απάντησής μου. Και επειδή ήξερα ότι θα κάνεις τον Κινέζο, το έγραψα ξεκάθαρα σε προηγούμενο σχόλιο.
Επαναφέρω το κεντρικό ζήτημα της «ανάρτησης».
- Εσύ ισχυρίζεσαι ότι όποιος που στηρίζει το ΚΚΕ, και χρησιμοποιεί εισαγωγικά όταν αναφέρεται σε ορισμένους «αριστερούς», αδειάζει την «ηγεσία».
Απάντησα ξεκάθαρα, στο γιατί αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, στο σχόλιο Οκτωβρίου 24, 2012 7:45:00 μ.μ. στο απόσπασμα: «Ένας κομμουνιστής πρέπει να είναι ξεκάθαρος (…) είναι πολύ σαγηνευτικά· λειτουργούν με τις ευλογίες της ΕΕ»
- Κάνεις πώς δεν κατάλαβες. Δεν πειράζει. Εσύ εκτίθεσαι.
Γράφω και δεύτερη εξήγηση.

Γράφει ο Σπύρος Χαλβατζής στη ανάρτηση στο Σφυροδρέπανο:
«Ασφαλώς άλλο είναι αριστερός κι άλλο κομμουνιστής. Όμως οι μαχητές της αριστεράς αντικειμενικά κλίνουν προς το κουκουέ και δε μπορεί να αντιμετωπίζονται αντιπαραθετικά προς τους κομμουνιστές. Ο αριστερός διακρίνεται από ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά. Έχει σταθερή αντιιμπεριαλιστική συνείδηση»

Αυτό και μόνο το απόσπασμα αρκεί.
Ο Σπύρος Χ.:
- τονίζει ότι «ασφαλώς άλλο είναι αριστερός κι άλλο κομμουνιστής», και επομένως ένα κόμμα κομμουνιστών είναι κομμουνιστικό, και όχι αριστερό ή κάτι άλλο. Εξάλλου ανήκει στην «ηγεσία» του ΚΚΕ η οποία έχει τονίσει αυτό το διαχωρισμό.
- θέτει κάποιες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί κάποιος «αριστερός», και επομένως αν ήθελε να αναφερθεί σε «αριστερούς» που κατά τη γνώμη του δεν έχουν π.χ. «αντιιμπεριαλιστική συνείδηση», θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει εισαγωγικά.

Επομένως, αν δεν σου… αρκεί το δικό μου σκεπτικό, που εξηγεί γιατί δεν υπάρχει καμία αντίφαση, πόσο μάλλον κάποια αντίφαση την οποία να «κατέδειξες φαντασμαγορικά», τρομάρα σου, έχεις πλέον και το σκεπτικό του Σ. Χαλβατζή.

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση, πόσο μάλλον θέμα να «γ@#*@*» κάποιος, που χρησιμοποιεί εισαγωγικά για να αναφερθεί σε ορισμένους «αριστερούς», την γραμμή του ΚΚΕ, όπως, μ’ ένα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ και συκοφαντικό τρόπο, έγραψες για τον συντάκτη του Lenin Reloaded.
Το μόνο το οποίο «κατέδειξες φαντασμαγορικά», είναι ότι είσαι αξιοθρήνητος.

Τα υπόλοιπα αύριο. Έχεις ακόμα να ακούσεις πάρα πολλά.

Ιβάν είπε...

@Left G700:
Και κάτι ακόμα, για να μη μείνει στον αέρα, μέχρι να επανέλθω.

«Για το leninreloaded, άστο καλύτερα. Όταν εμείς πλακωνόμαστε μαζί του για να υπερασπιζόμαστε το ΚΚΕ ή απόψεις που ήταν γραμμή και του ΚΚΕ, εσύ διάβαζες ακόμα τα μεγάλα γράμματα του …Ριζοσπάστη!»

Ξέρεις ότι δεν έχεις γράψει ΤΙΠΟΤΑ το σοβαρό.
Τι χρειάζεσαι;
Ένα πυροτέχνημα.
Τι διάλεξες;
Μια «φιτιλιά».
Της κακιάς ώρας. Αλλά εντάξει, δεν έχω απαιτήσεις.

spiral architect είπε...

mbiker:
α. Από εδώ προέρχεται το νικ μου Spiral Architect
(εναλλακτικά κάνεις κλικ στο αβαταράκι μου)
β. Καταλαβαίνω την ανθρώπινη αγανάκτησή σου για όσα βλέπεις γύρω σου, αλλά λάβε υπ' όψιν σου ότι το ΚΚΕ με την ως τώρα στάση του, αφ' ενός αποποιείται πάσης ευθύνης για την κατάντια του πολιτικού συστήματος που έφερε τους φασίστες στη βουλή, αφ' ετέρου και διαχρονικά έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ότι με εκλογές και ενδεχόμενη άνοδο του ΚΚΕ, ακόμα και σαν αξ. αντιπολιτευση η Ελλάδα θα φάει εσωτερικό και εξωτερικό πόλεμο ανώτερο του "ψυχρού".

γ. Καταλάβετε ότι στην Ελλάδα γίνεται ένα πείραμα και κόμματα σαν το ΚΚΕ, (ειδικά τώρα) χαλούν τη μανέστρα

δ. Το ΚΚΕ έχει μια (τολμώ να την αποκαλέσω) "χριστιανική αρχή λειτουργίας": Τεκμηριώνει την τρέχουσα κατάσταση βάσει ιστορίας και παίρνει θέση με την κατακλείδα "Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι".

ε. To KKE μελλοντικά αν σβήσει εκλογικά, κάποιος άλλος σχηματισμός θα πάρει τη θέση του και θα πατήσει πάνω στην κοσμοθεωρία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπάρχουσα δομή και θέσεις του, σίγουρα όχι.

Aυτά και τέλος από μένα, γιατί με πληκτρολόγια και ευχολόγια δουλειά δεν γίνεται ...

spiral architect είπε...

Προς επίρρωση των παραπάνω, μια χτεσινή τοποθέτηση της Αλέκας:

Τοποθέτηση της Α. Παπαρήγα για τις ιδιωτικοποιήσεις

Από που το έπιασε το νήμα και που κατέληξε!
Θέλεις καλύτερη τεκμηρίωση;

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Αυτό που εννοούσα με τη φράση «δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε κάτι για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ…» είναι ότι επιδεικνύουν την ίδια ‘‘εισαγωγικομανία’’. Τι άλλο θα μπορούσα νε εννοώ; Και φυσικά, ισχύει το ίδιο και για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του κόμματος: ξεπατώνουν τη γραμμή τού διαχωρισμού. Διότι, όπως έγραφα και στο ποστ:

Αν το ΚΚΕ είναι κάτι ριζικά και δομικά διαφορετικό από την Αριστερά και η Αριστερά αντιστοίχως κάτι άσχετο με την Ιδέα τού Κομμουνισμού, αν το ΚΚΕ δεν έχει τίποτε από Αριστερά μέσα του και τίποτε από Κ η Αριστερά στην ψυχή της, τότε γιατί στο διάολο προσπαθούν οι οπαδοί του να αποκόψουν από αυτήν και όλους τους υπόλοιπους που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί;;; Γιατί θέλουν να κάψουν μια πίτα που δεν τους ενδιαφέρει;;;

Η τελευταία συνεργασία που κάνατε ήταν με το ΔΗΚΚΙ και την Κομμουνιστική Ανανέωση. Ξέρεις πόσα χρόνια πάνε; Ξέρεις. Αν λοιπόν πάρουμε την αποστροφή «εμείς δεν είμαστε αριστεροί, εμείς είμαστε κομμουνιστές» και τη συνδυάσουμε με το γεγονός ότι δεν λέτε πια ούτε καλημέρα σε οποιονδήποτε δεν σας αναγνωρίζει τα πρωτεία και δεν αποδέχεται το πρόγραμμα της Λαϊκής Εξουσίας, πώς είναι προϊόν «αρρωστημένης φαντασίας» τα στεγανά υποβρυχίου που έχετε φτιάξει;;; Πας να με πείσεις ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση;;; Και μη μου πεις την παραμύθα «εμείς χτίζουμε συμμαχίες από τα κάτω»! Εμείς δεν είμαστε Κνιτάκια να καταπίνουμε αμάσητη την προσχηματική (και πολύ ‘‘διαλεκτική’’!) ιδέα ότι τάχα η συμμαχία από τα πάνω εμποδίζει τη συμμαχία από τα κάτω. Κι όπως είδες τον Ιούνιο, ούτε ο κόσμος σας, ο κόσμος που σας ψήφιζε βρέξει-χιονίσει, την κατάπιε. Συνεχίστε το ίδιο τροπάρι. Να δούμε πόσοι θα σας μείνουν…

Τι το ήθελες το απόσπασμα από τον Χαλβατζή τού 1992; (πρόσεξε: το 1992! ένα χρόνο —και αν!— από τη διάσπαση του 1991!). Στο ξαναβάζουμε για να το διαβάσεις καλύτερα, τονίζοντας αυτό που πρέπει να προσέξεις:

«Ασφαλώς άλλο είναι αριστερός κι άλλο κομμουνιστής. Όμως οι μαχητές της αριστεράς αντικειμενικά κλίνουν προς το κουκουέ [***] και δε μπορεί να αντιμετωπίζονται αντιπαραθετικά προς τους κομμουνιστές. Ο αριστερός διακρίνεται από ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά. Έχει σταθερή αντιιμπεριαλιστική συνείδηση»

[***] Ο Χαλβατζής, παρά τις ποιοτικές του διαφορές με την πλειοψηφία τών ηγετικών στελεχών, δεν έχει βέβαια διαφορετική αντίληψη από αυτήν που λέει ότι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες τής Ιδέας τού Κομμουνισμού, είναι τα κατά τόπους ΚΚ…


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Κατάλαβες τώρα; Και κατάλαβες γιατί, όπως είπαμε και στον Μαυροπρόβατο, που έκανε το ίδιο λάθος μ’ εσένα να μας μιλήσει εδώ για το βιβλίο τού Χαλβατζή, (λες κι εμείς τον Χαλβατζή είχαμε στο μυαλό μας κι όχι την Αλέκα!), κατάλαβες γιατί, αντί να το τρίψεις στη μούρη τη δική μας, πρέπει να το τρίψεις στη μούρη τής Αλέκας, που απολύτως αντιπαραθετικά αμόλησε την κοτσάνα της, για να την πάρετε εσείς παραμάσχαλα και να βγείτε στους δρόμους φωνάζοντας «ρε εμείς είμαστε κουμμούνια, δεν έχουμε καμία σχέση με τους ‘‘αριστερούς’’ και τους ‘‘αριστερούληδες’’»;

Φίλε Ιβάν, ξεκόλλα! Και για να ξεκολλήσεις, το πρώτο βήμα είναι να βγάλεις από το μυαλό σου μερικές ιδέες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Με πρώτη και καλύτερη ότι έχετε την εκ Θεού φώτιση. Δεν έχετε τίποτε. Έχετε ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους. Η επόμενη ιδέα που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου είναι ότι είστε οι μοναδικοί κληρονόμοι τής κομμουνιστικής κοσμοθεωρίας και οι αποκλειστικοί εκπρόσωποι της εργατικής τάξης. Αέρα πατέρα. Δεν είμαστε πια στον 19ο αιώνα, κατάλαβέ το. Βοηθάω: Όταν ξεκίνησε να εξαπλώνεται ο χριστιανισμός, υπήρχε μία τού Θεού εκκλησία. Ξέρεις πόσες υπάρχουν σήμερα; Βοηθάω πιο πολύ: Όταν λάνσαρε την ψυχανάλυση ο Φρόιντ, ήταν όλοι φροϋδικοί. Ξέρεις πόσες σχολές και ρεύματα υπάρχουν σήμερα στην Ψυχανάλυση και την Ψυχολογία; Τρίτη και τελευταία βοήθεια (κούνα κι εσύ το χέρι σου, μη τα περιμένεις όλα έτοιμα!): Όσο ξετυλίγεται ο χρόνος, τόσο ανοίγονται νέα παράθυρα στη γνώση που δημιουργούν βέβαια νέους πονοκεφάλους. Κάποτε, Φυσική σήμαινε ένα πράγμα: τη νευτώνεια Φυσική. Μετά ήρθε η Κβαντική Θεωρία, η Αρχή τής Απροσδιοριστίας, η Θεωρία τής Σχετικότητας, η Θεωρία τού Χάους και πάει λέγοντας. Εσείς, για να αποφύγετε τους πονοκεφάλους, επιμένετε να ισχυρίζεστε πως δεν ζούμε στον 21ο αιώνα, αλλά στον 19ο αιώνα και στις αρχές τού 20ου (χωρίς μάλιστα να ‘‘διαβάζετε’’ και το παρελθόν σωστά σε πολλά σημεία…)! Τι να σου πω; Είναι κι αυτή μια στάση, νιώθεται. Αναρωτιέμαι όμως πού αλλού εκτός από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας σας οδηγεί…


Τα λέμε


ΥΓ Κοίτα, εγώ, πριν λίγο καιρό που μου άλλαξε την Παναγία ένα δόντι, ξέρεις τι έλεγα στον περίγυρό μου; Έλεγα: «Έχω ένα πονόδοντο που μ’ έχει γαμήσει». Καλώς ή κακώς, σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει, όταν γράφω μεταφέρω στο γραπτό λόγο συχνά εκφράσεις τής καθομιλουμένης. Από εκεί πιάνεσαι; Για πες μου, για να ’χω και το καλό ρώτημα: Τι έγινε με την πάρτη σου; Εκτός από ‘‘ορθόδοξος’’ κομμουνιστής, μας προέκυψες και …ηθικολόγος;;; Σαν να λέμε, ο …Λασκαράτος τού ΚΚΕ;;; Ρε συ Ιβάν! Έλεος!…

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Αυτό που εννοούσα με τη φράση «δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε κάτι για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ…» είναι ότι επιδεικνύουν την ίδια ‘‘εισαγωγικομανία’’. Τι άλλο θα μπορούσα νε εννοώ; Και φυσικά, ισχύει το ίδιο και για τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του κόμματος: ξεπατώνουν τη γραμμή τού διαχωρισμού»

Αυτό ακριβώς είχα γράψει από την αρχή (ότι ισχυρίζεσαι):
«Γράφεις έμμεσα ότι τα εισαγωγικά τα χρησιμοποιούν και τα επίσημα ενημερωτικά όργανα του ΚΚΕ. Τότε όποιος στηρίζει το ΚΚΕ, και χρησιμοποιεί εισαγωγικά όταν αναφέρεται σε ορισμένους «αριστερούς», αδειάζει την «ηγεσία», όσο και ο Ριζοσπάστης…»
Με κατηγόρησες ότι δεν κατάλαβα τι είπες, ενώ ΕΣΥ δεν κατάλαβες τι έγραψα. Και αντί να απολογηθείς, για τις δήθεν ντρίμπλες μου, και για τους χαρακτηρισμούς που μου απέδωσες επειδή δήθεν δεν κατάλαβα, παριστάνεις ότι δεν συνέβη τίποτα.
Είσαι αηδιαστικός.

«Διότι, όπως έγραφα και στο ποστ: «Αν το ΚΚΕ είναι κάτι (…) Γιατί θέλουν να κάψουν μια πίτα που δεν τους ενδιαφέρει;;;»
Απάντησα αναλυτικά στο πρώτο σχόλιο. (Οκτωβρίου 24, 2012 7:45:00 μ.μ.)

«Και μη μου πεις την παραμύθα «εμείς χτίζουμε συμμαχίες από τα κάτω»! Εμείς δεν είμαστε Κνιτάκια»
Αυτό ακριβώς θα πω, και δεν είναι «παραμύθα». Και παρά τα προβλήματα της ΚΝΕ, προφανώς δεν είσαι «Κνιτάκι».
- «να καταπίνουμε αμάσητη την προσχηματική (και πολύ ‘‘διαλεκτική’’!) ιδέα ότι τάχα η συμμαχία από τα πάνω εμποδίζει τη συμμαχία από τα κάτω»
Η συμμαχία από τα πάνω πρέπει να είναι ώριμο αποτέλεσμα της συμμαχίας από τα κάτω. Με τον Σύριζα δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, ούτε από τα πάνω, όπου προσκυνάτε καπιταλιστές, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ούτε από τα κάτω, όπου ξεπουλάτε κάθε απεργία.

«Από εκεί πιάνεσαι; (…) μας προέκυψες και …ηθικολόγος;;;»
Ό,τι να ‘ναι. Το πρόβλημα δεν ήταν η λέξη. Το πρόβλημα είναι ότι ισχυρίστηκες ότι κάποιος «γ@*@#*» την γραμμή του ΚΚΕ, ενώ δεν ήταν καν έξω από τη γραμμή του.

Για την τελευταία παράγραφο: Αυτή είναι η γνώμη σου. Με ανύπαρκτα επιχειρήματα και πολλά σάλια, ως συνήθως.

Ιβάν είπε...

«πρέπει να το τρίψεις στη μούρη τής Αλέκας»
Όποιος βρει ποιος δείχνει περισσότερο σεβασμό, εσύ ή τα τσιράκια του Αλαφούζου (http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4486.html) ενώ αναφέρεστε/απευθύνεστε σε μία γυναίκα, η οποία είναι Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, ας με ενημερώσει. Και δεν μ’ ενδιαφέρει ότι χρησιμοποίησες αυτή τη φράση και για ‘σένα. Όταν μιλάς για μία γυναίκα, προσέχεις τα λόγια σου. Πόσο μάλλον για μία γυναίκα που έχει ηγετική θέση στο ΚΚΕ.

«πρέπει να το τρίψεις στη μούρη τής Αλέκας, που απολύτως αντιπαραθετικά αμόλησε την κοτσάνα της»
Καμία αντίφαση δεν υπάρχει, ανάμεσα στη δήλωση της Αλέκας και στο απόσπασμα από το βιβλίο του Σπύρου Χ.
Η Αλέκα ΔΕΝ είπε ότι δεν μπορεί, και δεν πρέπει να υπάρχει προσέγγιση ανάμεσα σε ΚΚΕ και αριστερούς. Απλώς τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα, και όχι αριστερό ή κάτι άλλο. Αυτό μόνο «κοτσάνα» δεν είναι. Είναι ακριβές. Ξέρω ότι σε πονάει, γιατί σου δυσκολεύει την προσπάθεια αφομοίωσης των κομμουνιστικών φωνών από τον «αριστερό» βούρκο, που τόσο αγαπάς, αλλά ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ. Και ΤΟ ΙΔΙΟ λέει και ο Σπύρος Χ., με τον οποίο έρχεται δήθεν σε αντιπαράθεση, όταν γράφει «ασφαλώς άλλο είναι αριστερός κι άλλο κομμουνιστής». Αφού είναι ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΛΛΟ, τότε το κόμμα των κομμουνιστών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αριστερό, αλλά κομμουνιστικό.
Το ότι είναι ωστόσο κομμουνιστικό, δεν σημαίνει ότι τα μέλη του και όσοι το στηρίζουν δεν έχουν άποψη για το αν κάποιος δικαιούται να δηλώνει αριστερός. Και ορισμένα κριτήρια αναφέρονται στο κείμενο του Σπύρου Χ. Όπως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει προσέγγιση.

… ανακεφαλαίωση, όσον αφορά το αρχικό θέμα της «ανάρτησης».
Ισχυρίστηκες ότι όποιος χρησιμοποιεί εισαγωγικά για να αναφερθεί σε ορισμένους «αριστερούς», αδειάζει την «ηγεσία» του ΚΚΕ.
Στο πρώτο σχόλιο εξήγησα γιατί αυτό δεν ισχύει.
Το ίδιο έκανα και στο σχόλιο: Οκτωβρίου 25, 2012 5:36:00 π.μ. με επιχείρημα το απόσπασμα του Σπύρου Χαλβατζή.
Στη γελοία προσπάθειά σου να απαντήσεις, απαντάω αμέσως παραπάνω.

Συμπερασματικά: Η «ανάρτησή» σου είναι μία συκοφαντική αθλιότητα.
Δεν υπάρχει καμία αντίφαση, πόσο μάλλον κάποια αντίφαση την οποία να «κατέδειξες φαντασμαγορικά».

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Καταλαβαίνεις τι μου λες εδώ; Μου λες το εξής απλό: Δέχομαι ως αριστερό χωρίς εισαγωγικά μόνο όποιον δεν στηρίζει άλλα κόμματα πλην τού ΚΚΕ!»
Είχα γράψει: «όσο αναφέρομαι σε τύπους όπως εσύ, δηλαδή σε «αριστερούς» που στηρίζουν κόμματα τα οποία προσκυνάνε το Νάτο και την ΕΕ, θα χρησιμοποιώ εισαγωγικά»
Το ότι δεν θεωρώ αριστερούς όσους στηρίζουν κόμματα τα οποία προσκυνάνε ΕΕ και ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει ότι για να θεωρώ κάποιον αριστερό πρέπει να στηρίζει κάποιο κόμμα. «Elementary». Υπάρχουν ανένταχτοι αγωνιστές, τους οποίους σέβομαι, και τους οποίους θεωρώ αριστερούς. Επίσης δεν ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχουν κι άλλα κόμματα που, τουλάχιστον θεωρητικά, εναντιώνονται σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Για τη στεγανοποίηση έναντι τής υπόλοιπης Αριστεράς που αμφισβητείς, αρκεί και μόνο αυτό το οποίο έχεις γράψει»
Κατάλαβες τώρα γιατί σε βρίζω; Αυτά που γράφεις είναι τόσο ηλίθια, που δοκιμάζουν την αντοχή μου. Για να «τεκμηριώσεις» την απόλυτη – «στεγανά υποβρυχίου» - στεγανοποίηση απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά, την οποία, χρεώνεις στην «ηγεσία» του ΚΚΕ, αρκεί και μόνο(!!!) κάτι το οποίο... είπα εγώ. Το οποίο φυσικά διαστρέβλωσες. Εγώ ΔΕΝ εκπροσωπώ το ΚΚΕ, πόσο μάλλον την «ηγεσία» του.

«Η απάντηση πάντως δεν είναι αριστερό είναι το ΚΚΕ και όποιος το αποδέχεται ως καθοδήγηση»
Όποιος διαβάσει διαλόγους σε ορισμένα αξιόλογα ιστολόγια, τα οποία δεν «αποδέχονται το ΚΚΕ ως καθοδήγηση», μπορεί να αντιληφθεί αν οι κουκουέδες ξέρουμε να σεβόμαστε τους αγωνιστές οι οποίοι έχουν, πολλές φορές σοβαρές, διαφωνίες, και αν τους θεωρούμε αριστερούς. Τώρα βέβαια οι συκοφάντες όπως εσύ, να μην περιμένετε σεβασμό.

«Συζητάτε μόνο με όποιον αποδέχεται τα πρωτεία τού Κόμματος»
Τα μέλη του κόμματος συζητάνε με ΌΠΟΙΟΝ ενδιαφέρεται να συζητήσει. Και οι λαϊκές επιτροπές, και όχι μόνο, είναι ανοικτές, για ΟΠΟΙΟΝ ενδιαφέρεται να καταθέσει τις απόψεις του. Σε αρκετά μπλογκ που στηρίζουν το ΚΚΕ, απάντηση θα πάρει, ΟΠΟΙΟΣ καταθέσει τις απόψεις του. Εκτός απ’ τους ναζί. Για μία ακόμα φορά, ψεύδεσαι.

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
Το θέμα που έθεσα είναι αν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι είναι αριστερός ο Σύριζα, αλλά δεν είναι η Δημάρ, και ποιοι έχουν ευθύνη για την νομιμοποίησή της.
Εσύ απ’ όλα αυτά, απαντάς μόνο στο αν έχεις ευθύνη εσύ. Και λες… προφανώς, ότι δεν έχεις. Δεν εξηγείς όμως το γιατί.
Μήπως επειδή «στην πολιτική, πολλές φορές δεν λέγονται όλα»;
Οι κουκουέδες όταν δεν ασχολούνται με τις αθλιότητες που γράφονται στο Βήμα, και με τη δική σου χυδαία γαρνιτούρα, «κάνουν κο-κο-κο»,
και εσύ όταν δεν καταγγέλλεις το κόμμα που στηρίζεις, όχι για ψευτιές που έγραψε το Βήμα, αλλά γιατί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ νομιμοποίησε ως αριστερό, ένα κόμμα που τσακίζει πλέον την εργατική τάξη,
τότε «στην πολιτική, πολλές φορές δεν λέγονται όλα»;
Μα πόσο μεγάλος «λενινιστής» είσαι τέλος πάντων;
Πόσο ακόμα θα ξεφτιλιστείς;

Και αυτός που «γ@*@#* τη γραμμή» του κόμματός του (αναφέρομαι στο κόμμα στο οποίο μπήκες να παλέψεις με αυτοθυσία…), είσαι εσύ, που γράφεις ότι «υπάρχουν και στόκοι που νομίζουν ότι αυτό [δηλαδή η Δημάρ] είναι Αριστερά».
Εξήγησα ήδη ότι αριστερό κόμμα αποκαλούσε την Δημάρ, ο Σύριζα, και ότι ο Τσίπρας έγραφε: «Τούς ζήτησα να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες που να δικαιολογούν αυτή τους την απόφαση».
Τα έχετε κάνει μπάχαλο στις συνιστώσες, και εσύ στο κεφάλι σου.
Κι αν η θέση του Σύριζα άλλαξε και πλέον δεν θεωρεί την Δημάρ, αριστερή, περιμένω να δω την ανακοίνωση στην οποία 1. το λένε ξεκάθαρα 2. κάνουν αυτοκριτική για το ότι την παρουσίαζαν ως τέτοια 3. ζητάνε δημόσια συγγνώμη για την νομιμοποίησή της.

Ιβάν είπε...

«Έχεις κολλήσει στο συνέδριο (…) Δεν έχω κάτι άλλο να πω (…) Πάψτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τού κόσμου»
Έγραψα από το πρώτο κιόλας σχόλιο ότι είσαι αξιοθρήνητος, όμως δεν φανταζόμουν τέτοιο χάλι.

Απέδειξα ότι είσαι ΨΕΥΤΗΣ. (Οκτωβρίου 24, 2012 9:08:00 μ.μ.)

Έλεγες ότι «αναβλήθηκε ένα προγραμματισμένο συνέδριο», ενώ ΗΞΕΡΕΣ ότι δεν είχε προγραμματιστεί.
Και η απάντηση σου είναι «δεν έχω κάτι άλλο να πω».
Ε, προφανώς δεν έχεις κάτι άλλο να πεις. Το μόνο έντιμο που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν να απολογηθείς. Εσύ όχι απλά δεν απολογείσαι για τα ψέματά σου, αλλά προσπαθείς να βγεις κι από πάνω («Πάψτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τού κόσμου»).
Πιστεύεις ότι οι αναγνώστες σου, είναι τόσο βλάκες, και θα καταπιούν αμάσητη την άθλια συμπεριφορά σου;
Ίσως ξέρεις κάτι παραπάνω για όσους σε παίρνουν ακόμα στα σοβαρά.

«έχετε λυσσάξει να αποδείξετε ότι παρά το στραπάτσο τού Ιουνίου, μέσα στο κόμμα δεν τρέχει τίποτε»
Ό,τι να ‘ναι. Για πολλοστή φορά, από θύτης, παριστάνεις το θύμα.
ΕΣΥ, και όχι μόνο βέβαια, λύσσαξες να ισχυρίζεσαι ότι τα μέλη του ΚΚΕ «βράζουν». Τα μέλη του ΚΚΕ είναι κομμουνιστές, και ξέρουν πολύ καλά ότι από το αποτέλεσμα αστικών εκλογών δεν κρίνεται η ορθότητα των θέσεών σου, αλλά η απήχηση που έχουν μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το πώς μπορεί να βελτιωθεί αυτή η απήχηση, προφανώς και θα συζητηθεί (και) στο συνέδριο. Και φυσικά γνωρίζουν ότι η ευθύνη για την απήχηση δεν ανήκει μόνο στην ηγεσία, αλλά σε ΚΑΘΕ μέλος. Εσύ όμως μ’ έναν άθλιο τρόπο προσπαθείς να σχηματίσεις την εικόνα ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ των μελών και της ηγεσίας. Και ισχυρίζεσαι π.χ. ότι η Νέα Σπορά είναι «εσωκομματική αντιπολίτευση». Επειδή έτσι λένε, αυτό «ισχύει». Γι’ αυτά θα τα ακούσεις, όταν έχω χρόνο, στην «ανάρτηση» με το συνέδριο.
Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Κατ’ αρχήν, να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό; Έχεις καμιά ιδιαίτερη ευαισθησία στο στομάχι; Γιατί σε βλέπω να αηδιάζεις και να σου έρχεται εμετός πολύ εύκολα. Έχεις δοκιμάσει το Πριμπεράν; ;-) Στα σοβαρά τώρα: Δεν κόβεις τους πολλούς χαρακτηρισμούς περί τών ‘‘εμετικών’’ και ‘‘αηδιαστικών’’ που κατά τη γνώμη σου σού γράφω; Όχι πως έχω κανένα πρόβλημα, αλλά ποιο είναι το νόημά τους; Όλοι έχουν καταλάβει ότι τρέφεις ιδιαίτερη ‘‘αδυναμία’’ γι’ αυτό το τσαρδί. Η επανάληψη κάπου κουράζει.

Για το τι σημαίνουν στην πράξη τα εισαγωγικά, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Μυαλό έχεις, βάλτο να δουλέψει. Το ίδιο ισχύει και για το αν το απόσπασμα από το βιβλίο τού Χαλβατζή ταιριάζει με την ατάκα τής Αλέκας με την οποία υπεραμυνόταν της γραμμής «δεν συνεργαζόμαστε» και επομένως ήταν απολύτως αντιπαραθετική. Και για να τελειώνουμε: Εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνάει τους καπιταλιστές, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το κακό συναπάντημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ο Αλαβάνος; Το ΚΚΕ Μ-Λ; Κι αυτοί ξεπουλημένοι; Ρε Ιβάν, ποιον κοροϊδεύεις; Εμάς ή τον εαυτό σου;

Ώστε οι συμμαχίες από τα πάνω γίνονται μόνο όταν ωριμάσει η συμμαχία από τα κάτω; Σοβαρά; Όπως ας πούμε έγινε με τη συμμαχία τού ΕΑΜ;;; Με τον Κύρκο το ’87, που από την ‘‘πολύ’’ ωρίμανση έσπασε στα δύο το ΚΚΕ εσωτερικού;;; Ή με το ΔΗΚΚΙ και την Κομμουνιστική Ανανέωση;;;

Δεν το ήξερα ότι η έκφραση «μούρη τής Αλέκας» είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Δεν θα το επαναλάβω… (Σκέψου να με είχες πιάσει όταν γράφω «γαμώ τον Λένιν μου»!) Ρε συ, σοβαρέψου! Κι αν πήγαινες μικρός στη ΧΑΝ, είναι ώρα να απαλλαγείς από τέτοιους καθωσπρεπισμούς.

Για το συνέδριο τα είπαμε και τα ξαναείπαμε. Ως εδώ.

Αλήθεια, πόσο γραμμιτζής είσαι; Τόσο, ώστε να έχεις την άποψη πως πρέπει κι εγώ να υπερασπίζομαι τη γραμμή τού ΣΥΡΙΖΑ;;; Ποιος σου είπε κατ’ αρχήν ότι αυτό το μπλογκ είναι Συριζικό; Τίποτε δεν παίρνεις χαμπάρι; Αλλά και Συριζικό να ήταν! Και λοιπόν; Νομίζεις ότι είμαστε και στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα χωρίς κριτική σκέψη; Ή νομίζεις ότι καταλαβαίνουμε τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό με τον ίδιο τρόπο που τον καταλαβαίνουν πολλοί από εσάς; Εμείς τον καταλαβαίνουμε με τον λενινιστικό τρόπο. (Μάλλον δεν θα πρέπει να ξέρεις ότι ο Λένιν ενθάρρυνε την ανοιχτή συζήτηση, ακόμα και από τις στήλες τής Πράβντα. Αν γράψουμε ένα άρθρο για τον Ρίζο, θα κανονίσεις να μας το δημοσιεύσει; ;-) )

Δεν είναι εσωκομματική αντιπολίτευση η Νέα Σπορά; Τι είναι; Πράκτορες της ΕΥΠ κι αυτοί, όπως εμείς; Ή μικροαστοί σαν τον Αλέκο Χαλβατζή που «δείλιασαν μπροστά στις δυσκολίες τής ταξικής πάλης»; Τότε γιατί τους απάντησε ο Ρίζος με 3.500 λέξεις; Μήπως έχει διαβρωθεί και το κεντρικό δημοσιογραφικό σας όργανο από τις μυστικές υπηρεσίες; Να το προσέξετε! ;-) Και για να τελειώνουμε και μ’ αυτό: Είναι δυνατόν να σας εγκαταλείπουν οι μισοί σας ψηφοφόροι λόγω του σεχταρισμού και της στενοκεφαλιάς τής ηγεσίας σας, είναι δυνατόν να καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις ότι τη συνεργασία τών αριστερών πολιτικών δυνάμεων τη θέλουν 2 στους τρεις οπαδούς σας, είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά και να μην υπάρχουν μέσα στο κόμμα αντίστοιχες τάσεις;;; Ποιον θα πείσεις, ορέ Ιβάν, ότι δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση μέσα στο ΚΚΕ, κι εσύ και όσοι επιμένουν ότι ο ήλιος δύει στην ανατολή κι ότι οι κατσίκες μασάνε ταραμά;;;

Ιβάν, Ιβάν!... Λιγότερα παπαγαλίσματα και πιο πολύ σκέψη! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Από τη μεριά μας κλείνουμε αυτό το γύρο συζήτησης εδώ. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνομαι. Εις το επανιδείν σε σχόλιά σου για κάποια άλλη ανάρτηση. (Θα σχολιάσεις στη χθεσινή; Ή σε …μπερδέψαμε; Να βοηθήσω; Πάψε να κοιτάς το δάχτυλο. Το φεγγάρι σάς δείχνουμε! ;-) )

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Όλοι έχουν καταλάβει ότι τρέφεις ιδιαίτερη ‘‘αδυναμία’’ γι’ αυτό το τσαρδί. Η επανάληψη κάπου κουράζει.»
Το ερώτημα είναι αν οι χαρακτηρισμοί είναι τεκμηριωμένοι και δικαιολογημένοι, και στο ερώτημα αυτό απαντάει η αδυναμία σου να αντιπαρατεθείς στοιχειωδώς στο παραμικρό.

«Για το τι σημαίνουν στην πράξη τα εισαγωγικά, δεν έχω κάτι άλλο να πω»
Το μόνο έντιμο που θα μπορούσες να κάνεις, και σε αυτή τη περίπτωση, θα ήταν να απολογηθείς. Αυτό που έγραφα από στην αρχή ήταν ακριβές, και αυτός που δεν κατάλαβε ήσουν εσύ. Το εξήγησα αναλυτικά εδώ: Οκτωβρίου 26, 2012 2:28:00

«Το ίδιο ισχύει και για το αν το απόσπασμα από το βιβλίο τού Χαλβατζή ταιριάζει με την ατάκα τής Αλέκας με την οποία υπεραμυνόταν της γραμμής «δεν συνεργαζόμαστε» και επομένως ήταν απολύτως αντιπαραθετική».
- Πρώτον, η Αλέκα, σε εκείνη την εκπομπή με τις ερωτήσεις του κόσμου, δεν εξηγούσε γιατί «δεν συνεργαζόμαστε», έτσι γενικά, ούτε αναφερόταν στην άποψη του ΚΚΕ, σε θεωρητικό επίπεδο, για τις αστικές κυβερνήσεις, και το αν και πότε μπορεί να συζητήσει ένα κομμουνιστικό κόμμα το ενδεχόμενο στήριξης. Εξήγησε γιατί «δεν συνεργαζόμαστε» σε «αριστερή κυβέρνηση» μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με συγκεκριμένα κόμματα.
- Δεύτερον, το επιχείρημα της Αλέκας, όπως με έναν κατάπτυστο τρόπο προσπαθείς να υπονοήσεις, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ότι «δεν συνεργαζόμαστε, επειδή εμείς είμαστε κομμουνιστές». Ξεκαθάρισε απλώς ότι το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα, γιατί κάποιοι το αποκαλούσαν αριστερό.
Αμέσως μετά εξήγησε με επιχειρήματα γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Την θυμάμαι π.χ. να λέει ότι «μία κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα κληθεί να αποφασίσει για όλα τα θέματα, ότι δεν υπάρχουν θέματα επουσιώδη, και επομένως ένα «μίνιμουμ» πρόγραμμα δεν αρκεί». Γράφω το νόημα όσων είπε, και όχι αυτολεξεί τα λόγια της.
- Αν θεωρούσε ότι επειδή είμαστε κομμουνιστές, και όχι αριστεροί, δεν μπορεί να υπάρχει προσέγγιση με αριστερούς, θα τελείωνε εκεί την κουβέντα, και δεν θα έμπαινε στην ουσία των θεμελιωδών διαφορών που χωρίζουν το ΚΚΕ από αστικά μορφώματα όπως ο Σύριζα και η Δημάρ.

Το γιατί ανάμεσα σε όσα είπε η Αλέκα και στο απόσπασμα του Σπύρου Χ. δεν υπάρχει η παραμικρή αντίφαση, το γιατί η «ανάρτησή» σου είναι μία συκοφαντική αθλιότητα, και το γιατί το μόνο το οποίο «κατέδειξες φαντασμαγορικά», είναι ότι είσαι ψεύτης, το εξήγησα εδώ: Οκτωβρίου 26, 2012 3:23:00

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνάει τους καπιταλιστές, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το κακό συναπάντημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ο Αλαβάνος; Το ΚΚΕ Μ-Λ; Κι αυτοί ξεπουλημένοι;»
Ο Αλαβάνος προτείνει έξοδο από την ευρωζώνη. Να συνεργαστεί με όσους θέλουν να διαχειριστούν τον καπιταλισμό, με εθνικό νόμισμα. Για την Ανταρσύα έγραψε αναλυτικά η ΚΟΜΕΠ. Τις θέσεις του ΚΚΕ μ-λ δεν τις γνωρίζω αναλυτικά. Όπως και να έχει, επαναλαμβάνω ότι η συμμαχία πρέπει να ξεκινάει από τα κάτω.

«Ώστε οι συμμαχίες από τα πάνω γίνονται μόνο όταν ωριμάσει η συμμαχία από τα κάτω;»
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Το «ώστε» το έβγαλες απ’ το μυαλό σου, για να προσπαθήσεις να μού βάλεις λόγια στο στόμα, και να πεις πάλι τις ανοησίες σου. Εγώ έγραψα ότι «η συμμαχία από τα πάνω ΠΡΕΠΕΙ να είναι ώριμο αποτέλεσμα της συμμαχίας από τα κάτω», και όχι ότι σε κάθε συμμαχία τηρήθηκε αυτό.
-Το ΕΑΜ είναι μία κατηγορία μόνο του.

«Δεν το ήξερα ότι η έκφραση «μούρη τής Αλέκας» είναι έγκλημα καθοσιώσεως (…) είναι ώρα να απαλλαγείς από τέτοιους καθωσπρεπισμούς»
Η έκφραση ήταν «να το τρίψεις στη μούρη τής Αλέκας». Μπερδεύτηκες; Το ότι υπάρχει ευθεία σύγκριση ανάμεσα στη δική σου έκφραση και στη συμπεριφορά των «δημοσιογράφων» του Αλαφούζου μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας. Επίσης ας κρίνει ο καθένας αν είναι «καθωσπρεπισμός» το να λες ότι κάποιος πρέπει να προσέχει τα λόγια του όταν αναφέρεται σε μία γυναίκα, η οποία έχει και ηγετική θέση στο ΚΚΕ.
Και το ότι πρόκειται περί «καθωσπρεπισμούς» είναι πολύ συχνά ο αντίλογος όσων δεν σέβονται και περιφρουρούν τις γυναίκες.

«Για το συνέδριο τα είπαμε και τα ξαναείπαμε. Ως εδώ.»
Τουλάχιστον απαντάς έμμεσα στο αν θεωρείς βλάκες όσους σε παίρνουν ακόμα στα σοβαρά.
Το ότι έλεγες ψέματα αποδείχθηκε εδώ: Οκτωβρίου 24, 2012 9:08:00

«Αλήθεια, πόσο γραμμιτζής είσαι; Τόσο, ώστε να έχεις την άποψη πως πρέπει κι εγώ να υπερασπίζομαι τη γραμμή τού ΣΥΡΙΖΑ;;;»
Αν εγώ είμαι «γραμμιτζής» και «παπαγαλίζω», τότε σκέψου τι καθιστά αυτό εσένα. Τι είναι δηλαδή κάποιος που δεν μπορεί να απαντήσει σε κάποιον που «παπαγαλίζει».
- Για μία ακόμα φορά διαστρεβλώνεις. Δεν είπα ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπερασπίζεσαι τη γραμμή του Σύριζα. Ανέφερα ένα γεγονός. Το ότι τη «γ@*@#*». Επίσης δεν «γ@#*#*#» μόνο τη γραμμή του. Με το να γράψεις ότι όποιος θεωρεί την Δημάρ, αριστερή, είναι «στόκος», αποκάλεσες «στόκους» όλα τα στελέχη του και τον πρόεδρό του. Και πάλι γεγονότα καταγράφω.
Και βέβαια στον Σύριζα, ορισμένοι ασκείτε κριτική, όχι γιατί έχετε την οποιαδήποτε σχέση με το λενινισμό, αλλά γιατί τίποτα δεν είναι έξω απ’ τη γραμμή του. Δεν είναι έξω απ’ τη γραμμή του, ούτε αυτό που είναι έξω απ’ τη γραμμή του. «Πρόγραμμά μας, τα αιτήματα του κόσμου μας».

«Ποιος σου είπε κατ’ αρχήν ότι αυτό το μπλογκ είναι Συριζικό;»
Αφού με ρωτάς να σού απαντήσω. Στόχος σου κατά τη γνώμη μου δεν είναι η στήριξη του Σύριζα. Στόχος σου, όπως σου έχω πει ξανά και ξανά, είναι η αφομοίωση του κομμουνιστικού κινήματος, από την «αριστερή παράταξη». Η στήριξη του Σύριζα και ο πόλεμος στο ΚΚΕ είναι τα μέσα με τα οποία προσπαθείς να πετύχεις το στόχο σου.

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Δεν είναι εσωκομματική αντιπολίτευση η Νέα Σπορά; Τι είναι;»
Εμένα ρωτάς τι είναι; Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει τι είναι, γιατί ξέρω τι δεν είναι. Και δεν είναι «εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΚΚΕ, μέχρι να γράψουν τα ονοματεπώνυμά τους.
Μπορεί να πληρώνονται, μπορεί να είναι «αριστεροί» που ονειρεύονται εκφυλισμό του ΚΚΕ, μπορεί να είναι φοιτητές που κάνουν την πλάκα τους, μπορεί να είναι κάτι άλλο. Δεν με αφορά τι είναι. Με ανθρώπους που δηλώνουν μέλη, και δεν γράφουν τα ονόματά τους δεν ασχολούμαι.
Δεν θα αποδείξω εγώ ότι η «Νέα Σπορά» δεν είναι «εσωκομματική αντιπολίτευση». Εσύ, και όσοι άλλοι υιοθετείτε αυτούς τους ισχυρισμούς, πρέπει να αποδείξετε ότι είναι.

Και παραπέρα.
Το θέμα του «πονήματος» - http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/no-shit-sherlock.html#more - του συντάκτη του Lenin Reloaded ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Αν δηλαδή κάποιοι που παρουσιάζονται ως μέλη ή πρώην μέλη του ΚΚΕ, και κάνουν κριτική στο ίντερνετ, είναι όντως μέλη ή πρώην μέλη.
Οπότε η αναφορά σ’ εσένα και στον ΕΟΣ ήταν σχετικότατη. Γιατί και οι δύο ισχυρίζεστε ότι η «Νέα Σπορά» είναι «εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΚΚΕ. Αφού είναι «εσωκομματική αντιπολίτευση» γράψτε το όνομα και το επώνυμο ενός από τα μέλη του ΚΚΕ που γράφουν στη «Νέα Σπορά». Προφανώς δεν γνωρίζετε κανένα όνομα.
Και επιπλέον, το «πόνημα» στο L.R. αφορούσε άρθρο του Λάμπρου Σταυρόπουλου στο Βήμα. Θυμίζω ότι με αφορμή άρθρο του ίδιου αρθρογράφου στην ίδια εφημερίδα έγραψες την «ανάρτηση» με την οποία συκοφαντούσες το ΚΚΕ επειδή δήθεν ανέβαλλε ένα συνέδριο το οποίο ήξερες ότι δεν είχε προγραμματιστεί.
- Άρα λοιπόν δεν υπάρχει η παραμικρή «διαστρέβλωση», πόσο μάλλον κάποια «χυδαία, ξεδιάντροπη, ‘‘π*#*#*#*’’ - αλλά ταυτόχρονα και ηλίθια— διαστρέβλωση», την οποία ισχυρίζεσαι ότι ο συντάκτης του L.R. έχει κάνει «άθλημα».
Σου λέω λοιπόν για μία ακόμα φορά, και για ένα ακόμα λόγο, ότι είσαι ένας χυδαίος συκοφάντης.

«Τότε γιατί τους απάντησε ο Ρίζος με 3.500 λέξεις;»
Ο Ρίζος απάντησε γιατί κατηγόρησαν το ΚΚΕ για «μη εφαρμογή τού προγράμματός του», παριστάνοντας ότι είναι μέλη. Και επίσης απάντησε γιατί αυτοί οι ισχυρισμοί δεν γράφτηκαν μόνο στη «Νέα Σπορά». Θυμίζω ότι σχετικές αναφορές έκανε ο Τσίπρας, ο Γ. Ρούσης και διάφοροι άλλοι.
Αν ΔΕΝ είχε απαντήσει ο Ριζοσπάστης, πάλι, στην αρρωστημένη φαντασία σου, θα έφταιγε το ΚΚΕ. Θα έλεγες «θέλεις να πεις ότι δεν είναι ύποπτο το ότι δεν απάντησε ο Ρίζος; Εδώ απαντάτε για τους Goin’ Through».
- Για να πάρεις κι άλλες ιδέες περιπτώσεων στις οποίες το ΚΚΕ φταίει Ο,ΤΙ και να κάνει, ώστε να ενισχύσεις το άσφαιρο οπλοστάσιό σου, διάβασε εδώ: http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/03/win-win.html και εδώ: http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2012/10/blog-post_21.html

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Είναι δυνατόν να σας εγκαταλείπουν οι μισοί σας ψηφοφόροι λόγω του σεχταρισμού και της στενοκεφαλιάς τής ηγεσίας σας, είναι δυνατόν να καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις ότι τη συνεργασία τών αριστερών πολιτικών δυνάμεων τη θέλουν 2 στους τρεις οπαδούς σας, είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά και να μην υπάρχουν μέσα στο κόμμα αντίστοιχες τάσεις;;; Ποιον θα πείσεις, ορέ Ιβάν, ότι δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση μέσα στο ΚΚΕ, κι εσύ και όσοι επιμένουν ότι ο ήλιος δύει στην ανατολή κι ότι οι κατσίκες μασάνε ταραμά;;;»

- Δεν θα πείσω εγώ ότι δεν υπάρχει «εσωκομματική αντιπολίτευση». Εσύ πρέπει να πείσεις ότι υπάρχει. Στα προηγούμενα σχόλια έγινε ξεκάθαρο ότι δεν διστάζεις να συκοφαντήσεις στην προσπάθειά σου αυτή.
Τα μέλη ακόμα κι αν ήθελαν, απαγορεύεται να ασκούν δημόσια κριτική, και επομένως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι σπέκουλα.
Παρουσίαζεις ως γεγονότα, πράγματα που φαντάζεσαι ότι γίνονται, πράγματα που γνωρίζεις ότι δεν γίνονται (π.χ. «αναβολή» συνεδρίου), πράγματα που είδες στον ύπνο σου να γίνονται κτλ
- Όσοι ψήφιζαν ΚΚΕ, και ψήφισαν Σύριζα, μπορούν να απολαύσουν τον εκπρόσωπο του Σύριζα να ζητάει ίσο ξύλο για όλους - το λινκ από το Praxis, το πέρασα στο γλόμπινγκ.

«Εις το επανιδείν σε σχόλιά σου για κάποια άλλη ανάρτηση. (Θα σχολιάσεις στη χθεσινή; Ή σε …μπερδέψαμε; Να βοηθήσω; Πάψε να κοιτάς το δάχτυλο. Το φεγγάρι σάς δείχνουμε! ;-) )»
Η «μαρξιστική» και «λενινιστική» κριτική σου στον Σύριζα με «συγκλόνισε».
- Δεν κοιτάω το «δάχτυλο». Δεν ασχολούμαι. Κοιτάω την ταξική κόλαση.
Και εσύ δεν δείχνεις το «φεγγάρι». Δείχνεις μία «συμμαχία», στην οποία αν ενέδιδε το ΚΚΕ η εργατική τάξη της χώρας θα ήταν τελειωμένη. Ο καπιταλισμός εξ’ ορισμού δεν μπορεί να γίνει δίκαιος. Και το ΚΚΕ εκτιμά ότι η κρίση είναι τόσο βαθιά που η διαχείρισή του δεν μπορεί να προσφέρει ούτε καν ανακούφιση. Και εκεί τελειώνει η όποια συζήτηση.

Όπως είπα απ' την αρχή, επανήλθα μόνο για αυτή την «ανάρτηση», και θα μεταφέρω και ορισμένα πράγματα στην «ανάρτηση» για το συνέδριο.
Με ανθρώπους που συκοφαντούν, αποφεύγω να έχω επαφές.
Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

Μάρκομ Ξ είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε:

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10000:karteros-papariga&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Καθόλου δεν ξεχνιόμαστε! Επ' αυτού Θα πέσει μπόλικο "ξύλο" λίαν συντόμως... ;-)


Τα λέμε

Ιβάν είπε...

@Μάρκομ Ξ:
Το λινκ που έβαλες δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της «ανάρτησης», οπότε
«Για να μην ξεχνιόμαστε» = «Για να τρολάρω».
Προσθέτοντας στα σχόλια μίας αθλιότητας, το λινκ μίας άλλης, αυτές δεν... αλληλοεξουδετερώνονται.

Ιβάν είπε...

μίας τουλάχιστον ασαφής φράσης = ασαφούς φράσης

Ανώνυμος είπε...

Τεστ

Ανώνυμος είπε...

Επιφυλάσσομαι ως προς το χρόνο που θα διαθέσω για την τοποθέτηση μου, κάνοντας την αυτοκριτική μου για το αν αξίζει, να ασχολούμαι πια με το κόμμα που λέγεται ΚΚΕ έστω και ως κατάθεση άποψης...
Θα το κάνω όμως, γιατί όπως σωστά έγραψε ο LEFT G700 δε με βλέπει κανείς εδώ και δεν μπορούν "να με φέρουν στον ίσιο δρόμο" τα όργανα...καθοδήγησης.


Για χρόνια βασανιζόμουν με τα αναπάντητα ερωτήματα που είχα σχετικά με το ΚΚΕ. Μέχρι που κάποια στιγμή κι έπειτα από πορείες, αγώνες, συζητήσεις επί συζητήσεων, μελέτη, κουπόνια και τα συναφή, αποφάσισα πως ήμουν εκεί(με το ΚΚΕ) γιατί απλά δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Κάποιο άλλο κόμμα που να αντιδρά στις εξελίξεις της πολιτικής μας ζωής, που ήταν ηλίου φαεινότερο πως η μπουρζουαζία, καταπίεζε τις πλατιές λαϊκές μάζες της κοινωνία μας ή αν θέλετε, τις κρατούσε εν ζωή ώστε να μην λιμοκτονούν, πετώντας τους ξεροκόμματα.
Κάποια στιγμή όμως τα ξεροκόμματα συρρικνώθηκαν, η διαφθορά γιγαντώθηκε, η διαπλοκή κινούνταν στα γνώριμα μονοπάτια του καπιταλισμού, επικρατούσε αναξιοκρατία, μίζες, κουκουλώματα και χάσαμε δικαιώματα που υποτίθεται εδραιωθήκαν πριν από...200 χρόνια!

Ξαφνικά τότε, η κοινωνία σύσσωμη, αέναα, χωρίς οργάνωση και χωρίς πρότερη καθοδήγηση, χωρίς επαρκή πολιτική μόρφωση, τον Μάη βρίσκεται προσκολλημένη στο άρμα που λέγεται...ΣΥΡΙΖΑ.

Ομολογώ πως η έκπληξή μου ήταν μεγάλη. Μεγάλη, γιατί υπήρχε το ΚΚΕ, που οργανωμένα πρωτοστατούσε σε τόσους αγώνες, καφιόταν πως ήταν ο γνήσιος απόγονος του Άρη(αυτόν που αποκήρυξε, ξέρετε εσείς) και ξάφνου βρίσκεται για άλλη μια φορά όπως στο πολυτεχνείο το ‘73 να το προσπερνούν οι εξελίξεις. Μάλλον δεν το άντεξε. Πιστεύω πως αν πέρναγε αλώβητο(50% έχασε) από αυτή τη μεταστροφή των μελών του - και πλήθος κόσμου από όλο το πολιτικό φάσμα - προς το κόμμα των οπορτουνιστών, δε θα το ένοιαζε. Ξέρετε, δε σε απασχολούν οι οπορτουνιστές όταν βρίσκονται στο 4%, ούτε σε απασχολεί ως ΚΚΕ αν κι ο ίδιος είσαι ρεβιζιονιστής, αρκεί να μην αμφισβητείται η κυριαρχία σου!

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
α) Το ‘44 το ΚΚΕ προδίδεται στα Δεκεμβριανά από τους Ρώσους, γιατί σκύβει το κεφάλι στο Στάλιν με τη συμφωνία των ποσοστών. β) παραδίδει τα όπλα στη Βάρκιζα απογοητεύοντας χιλιάδες αθώους αγωνιστές, γ) δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ’46. δ) αποβάλει και απονευρώνει με την γραμμή του ΚΚΣΕ του Χρουστσόφ από το ‘56 στην 6η ολομέλεια. 7η& 8η , την επαναστατική διάθεση των αγωνιστών και μετασχηματίζεται σιγά-σιγά σε αστικό κόμμα διαμαρτυρίας. Αυτά είναι λίγα μόνο από τα λάθη. Λάθη, λάθη, λάθη επί λαθών. Το κόμμα των οπορτουνιστών, το κόμμα της προδοσίας των απλών αγωνιστών του, το κόμμα των σφουγκοκωλάριων της ΕΣΣΔ, το κόμμα του "είμαι ένα βήμα πίσω σας τραβάτε μπροστά εσείς, κι εμείς ακολουθάμε", κάποιος πρέπει να επωμιστεί τις δάφνες άλλωστε...παρεξηγήθηκε! Το ΚΚΕ μουλάρωσε λέω εγώ.

Πάμε λίγο στο Μάη τώρα...όπου και ήταν η τελευταία φορά που ψήφισα ΚΚΕ.
Από το Μαη μας έχει πρήξει τα συκώτια με ψέματα ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. α) Το συχνότερο ψέμα που Γκαιμπελικά αναπαράγει ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό σχετικά με το μνημόνιο. "Τι μία μας λέει θα το καταργήσει τη μια θα (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Ανώνυμος είπε...

(Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
διαπραγματευτεί, την άλλη θα καταργήσει το μισό", μετά "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαφορά από τη ΝΔ", μετά "είναι το ΠΑΣΟΚ του 81", μετά ο λαός να αλλάξει την ψήφο του(ξέρετε η ψήφος που του είναι...αδιάφορη). Μετά "ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους", "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το λόμπι της δραχμής", ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δούρειος ίππος, ο Άρειος πάγος, το δούναι και λαβείν, το πιασ’ το αυγό και κούρευτο, το μουνί της Χαιδος και τα αρχιδια του Καράμπελα...και να τα χειροκροτήματα από τους αστούς και να τα λουλούδια στις καθαρές θέσεις...

Προπαγάνδα του κώλου λοιπόν, σε ένα κόσμο που αποφάσισε για πρώτη φορά να κάνει στροφή στην αριστερά μετά από πολλές δεκαετίες!!!

Ωστόσο αντί να φροντίσει το πως θα διαχειριστεί μια πιθανή διακυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ με ελάχιστες αποκλίσεις και συμβιβασμούς στις θέσεις του, αντί να αφουγκραστεί τον κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δυο οπορτουνιστικά κόμματα της αριστεράς δεν μπορούν να συνεργαστούν ώστε να τον βγάλουν από την δύσκολη θέση που τον έβαλαν( έχουμε τις πολιτικές που μας αξίζουν) οι αστοί, από το 1830–σήμερα, όμως θέλουν να δουν ενωμένη αριστερά, δείχνουν να ζούν σε άλλο πλανήτη σε άλλη χώρα. Σε χώρα που υπάρχουν καθαρές θέσεις, μονόκεροι, νερό της νιότης και πράσινα άλογα!
Μα δεν ζητήσαμε να πάρετε υπουργείο και να αρχίσετε δουλειά κύριοι/ες του ΚΚΕ! Δεν ζητήσαμε να γίνετε συγκυβέρνηση και να μην είμαστε στους δρόμους. Ζητήσαμε να φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Ζητήσαμε να συγκυβερνήσετε με αντιπαράθεση, με χτύπημα του κεφαλαίου τούβλο-τούβλο μέχρι να ρίξετε το τελευταίο.
Αλλά να είστε εκεί. Πάτε εσείς εκεί με τον "κακό" το ΣΥΡΙΖΑ και ξεμπροστιάστε τον. Πάτε εκεί και μην αφήσετε να πέσει χάμου τίποτε...κι εμείς είμαστε εδώ να το παλέψουμε!
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΟΠΛΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ επαναστατικά, βγέστε μπροστά με τον "εχθρό" και πυρπολήστε τον.

Κλείνοντας θα σας επισημάνω το εξής. Ήμουν πολλά χρόνια ψηφοφόρος του ΚΚΕ και έχω κάνει πολύ δουλειά για το κόμμα. Τα 35 άτομα που έπεισα τόσα χρόνια(τεχνηέντως πολλές φορές και ντρέπομαι γι΄αυτό) και μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη(κακώς) ψήφισαν τον Ιούνη όλα ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το βρώμικο παιχνίδι που παίξατε, με την παραπληροφόρηση και την κατάπτυστη προπαγάνδα ενάντια στους άλλους οπορτουνιστές, θα σας πάρει ο διάολος. Επειδή δεν αντιλαμβάνεστε άλλη μια φορά τι συμβαίνει γύρω σας και πως γίνονται οι λαικές διεργασίες-ζυμώσεις, θα σας γαμάω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Σε κάθε μπόκ σε κάθε ποστ, σε κάθε σχόλιο, μέχρι ή να βγείτε από τη βουλή ως ανίκανοι που είστε ή να βάλετε μυαλό και να γίνεται αρωγοί σε ένα λαικό κίνημα που επιζητά εναγωνίως να βρει την ελπίδα και στο δικό σας πρόσωπο.
Γιατί ο λαός μας είναι δυστυχώς, ως επι το πλείστον, ανίκανος να διαχειριστεί τις τύχες του!!!

Πούτσα στο ΚΚΕ λοιπόν(πάντα για την ηγεσία του μιλώ), γιατί όταν σας τείνουν το χέρι της αλληλεγγύης και εσείς το φτύνετε δε σας αξίζει το πρώτο γράμμα του κόμματος, ξεφτιλισμένοι!!!

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
Το σχόλιο με εκφράσεις όπως «θα σας γαμάω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ» και «πούτσα στο ΚΚΕ», το άφησες αναπάντητο. Δεν έκανες ούτε ένα σχόλιο για τα μάτια του κόσμου.
Το καταγράφω όχι γιατί μου κάνει εντύπωση αλλά για να γίνει αντιληπτό ποιος είναι αυτός που «ενθαρρύνει λούμπεν συμπεριφορές».

Ιβάν είπε...

@Ανώνυμος:
Πρώτον το παραλήρημά σου είναι άσχετο με την ανάρτηση και τη συζήτηση στα σχόλια. Τρολάρεις κι εσύ, γιατί επί της ουσίας όσων ειπώθηκαν δεν έχεις τίποτα σοβαρό να πεις.

Δεύτερον δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να απαντήσω στις αθλιότητες που γράφεις. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς παραπέμπουν ευθέως σε φασιστική φρασεολογία.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Δεν κάνεις καλά που πας να πιαστείς από μια τριχιά για να κάνεις συμψηφισμούς. Δεν αντέχει. Θα φας τα μούτρα σου και δεν κάνει χρονιάρες μέρες! ;-)

Όπως βλέπεις, στο σχόλιο τού παραπάνω φίλου δεν απαντήσαμε καθόλου. όχι γιατί τον περιφρόνησα βέβαια. Όταν ήταν φρέσκο το σχόλιο, είχα την πρόθεση να απαντήσω, όπως κάνω σχεδόν με όλα τα σχόλια. Όμως, όπως επίσης βλέπεις, το σχόλιο είναι σεντόνι και απαιτούσε κάποιο ιδιαίτερο χρόνο για μία ουσιαστική απάντηση. Χρόνος δεν βρέθηκε και κάτι το ένα κάτι το άλλο, ξεχάστηκε η οφειλόμενη απάντηση. Μαζί και ο οποιοσδήποτε σχολιασμός για τα "γαλλικά" τού φίλου.

Επί τής ουσίας. Ξέρεις βέβαια ότι, όσο κι αν είμαστε αθυρόστομοι, τέτοιες χοντρές εκφράσεις δεν χρησιμοποιούμε. Επομένως και δεν τις εγκρίνουμε. Επίτρεψέ μου όμως να σου πω ότι υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά μεταξύ τής χοντράδας τού φίλου και των ύβρεων που εισπράττουμε από ομοϊδεάτες σου.

Είναι άλλο πράγμα η χοντροκομμένη βρισιά πυο έχει όμως γενική απεύθυνση και είναι πολύ κοντά στον προφορικό λόγο ("θα σας γαμάω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ" = "την Κυριακή θα σας γαμήσουμε στο ΟΑΚΑ"), είναι άλλο πράγμα η βρισιά προς την ηγεσία τού ΚΚΕ, και άλλο πράγμα η ad hominem βρισιά, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο από τη στιγμή που μπορείς να υποστηρίξεις όσο μαχητικά γουστάρεις τις απόψεις σου.

Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Και σε προτρέπω να διαβάσεις την τελυταία μας ανάρτηση για να καταλάβεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.ως ΚΚΕ. Πρόβλημα που κατά κάποιο τρόπο παίρνει μπάλα όλα τα κομμάτια τής Αριστεράς.

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε σένα και στους δικούς σου! :-)


Τα λέμε

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
Θα ανταπέδιδα τις ευχές, αλλά έχεις, μεταξύ άλλων, συκοφαντήσει συντρόφους.
- Δεν προσπαθώ να κάνω συμψηφισμούς, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Κατέγραψα ένα γεγονός. Ότι άφησες αναπάντητο ένα σχόλιο με φασιστική φρασεολογία. Γράφεις ότι είχες σκοπό να απαντήσεις. Ακόμα και ότι ξέχασες να απαντήσεις, όπως ισχυρίζεσαι, κάτι δείχνει. Και τώρα που το σχολίασες όμως, μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι δεν το εγκρίνεις, αλλά μάλλον συνεχίζεις να ενθαρρύνεις τέτοιες συμπεριφορές. Διότι προσπαθείς να υποβαθμίσεις το περιστατικό. Το αποκαλείς «τριχιά» και ισχυρίζεσαι ότι τέτοιες εκφράσεις «έχουν γενική απεύθυνση και είναι κοντά στο προφορικό λόγο». Μάλιστα.

Στην πραγματικότητα εκφράσεις όπως «πούτσα στο ΚΚΕ» είναι ξεκάθαρα φασιστικές, και όποιος προσπαθεί να βρει ελαφρυντικά στη χρήση τους, όχι απλώς «ενθαρρύνει λούμπεν συμπεριφορές», αλλά κατά τη γνώμη μου εχθρεύεται συνολικά την κομμουνιστική υπόθεση. Γιατί μπορεί να είναι κάποιος κομμουνιστής και να μην στηρίζει το ΚΚΕ, αλλά δεν γίνεται να είναι κομμουνιστής και να το συκοφαντεί ή να ψάχνει ελαφρυντικά σε επιθέσεις με φασιστική φρασεολογία. Κι εσύ τα έχεις κάνει και τα δύο.

«ύβρεων που εισπράττουμε από ομοϊδεάτες σου» (..) το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ως ΚΚΕ»
Αυτά, αλλού. Ομοϊδεάτης μου δεν είναι όποιος (θεωρείς εσύ ότι) παρουσιάζεται ως κουκουές. Οι «ομοϊδεάτες» μου στην πραγματική ζωή έχουν όνομα και επώνυμο, και στο ίντερνετ γράφουν από ένα σταθερό λογαριασμό ή μ' ένα σταθερό νικ. Το πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό.
Προσβλητικούς χαρακτηρισμούς έχεις εισπράξει και από 'μένα. Τεκμηριωμένους θεωρώ. Από τη στιγμή που γράφεις άθλιες και συκοφαντικές «αναρτήσεις» προφανώς θα ακούσεις τους ανάλογους χαρακτηρισμούς.
Αν νομίζεις ότι μπορείς να τσουβαλιάσεις, κάτω από την ταμπέλα «ύβρεις», αυτούς τους χαρακτηρισμούς, με βρισιές σε ανώνυμα σχόλια που χρεώνεις σε ανθρώπους που στηρίζουν το ΚΚΕ ή με σχόλια που αφορούν προσωπικά σου στοιχεία, είσαι γελασμένος.

«το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ως ΚΚΕ»
Το ΚΚΕ κρίνεται από όσα λένε και πράττουν οι εκπρόσωποί του. Όχι από σχόλια στο ίντερνετ ανθρώπων που (θεωρείς ότι) παρουσιάζονται ως υποστηρικτές του.
Όταν ασκείς κριτική σ' ένα σχόλιο στο ίντερνετ, ασκείς κριτική στο συντάκτη του. Ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στην ηγεσία του, ούτε στη βάση του, ούτε στον κομμουνισμό.
Εσύ ωστόσο με κριτήριο ανώνυμα σχόλια στο ίντερνετ, αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο «το ΚΚΕ να είναι κόμμα του χαφιέ».
Διότι δυστυχώς για 'σένα στην πραγματική πολιτική αντιπαράθεση δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις. Και δεν έχεις κάτι να πεις ούτε σε προσωπικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τους πραγματικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ. Βλέπεις δεν ήταν εκπρόσωποι του ΚΚΕ αυτοί που για παράδειγμα παρουσίαζαν σε αφίσες ως δικές τους, πρωτοβουλίες του ΚΚΕ.
Τι σου απέμεινε;
Ανώνυμα σχόλια.
Και επειδή έχεις ήδη αποδείξει ότι δεν διστάζεις να συκοφαντήσεις για να χτυπήσεις το ΚΚΕ – βλέπε «αναβολή» συνεδρίου – το αποτέλεσμα είναι «αναρτήσεις» με τίτλο «ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ(;)».
Ό,τι μπορεί ο καθένας.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Δεν πειράζει, δεν θα τα χαλάσουμε επειδή δεν ανταποδίδεις τις ευχές. Εγώ πάντως σου εύχομαι Καλή Χρονιά. Δυστυχώς όμως πρέπει να σου ευχηθώ και Καλά Μυαλά! Διότι:

Έχω συκοφαντήσει συντρόφους, όσο έχω ρίξει τη βόμβα στη Χιροσίμα!

Το ότι δεν απάντησα μπορεί να δείχνει ένα εκατομμύρια πράγματα. Για να βγει πόρισμα όμως τι ακριβώς δείχνει χρειάζονται και κάποιες αποδείξεις ή έστω αποχρώσες ενδείξεις. Δεν είδα τίποτε από αυτά. Μόνο αυθαίρετα συμπεράσματα και δίκες προθέσεων του τύπου «έτσι είναι γιατί έτσι πιστεύω ότι είναι».

«Πούτσα στο ΚΚΕ» μπορεί να πει και ένας βαμμένης Πασόκος ή Δημαρίτης (για να μη μιλήσουμε για τους ανάρχες). Όχι μόνο ένας φασίστας.

Δεν βλέπω τίποτε το φασιστικό στην άποψη που μπορεί να έχει κάποιος κομμουνιστής, σύμφωνα με την οποία «το ΚΚΕ γαμάει την ιδέα τού κομμουνισμού».. Αυτό μπορεί να είναι σωστό ή λάθος, συνολικά ή εν μέρει. Όχι όμως φασιστικό.

Για όλα τα υπόλοιπα, που έχουν να κάνουν με το κατά πόσο οι χουλιγκάνοι που μας έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα ή οι μαλακοπίτουρες που πάνε να το παίξουν Κλουζό είναι φίλοι τού ΚΚΕ ή όχι, ασχοληθήκαμε σε ξεχωριστή ανάρτηση, στην οποία εξηγήσαμε πειστικότατα (και με συγκεκριμένα παραδείγματα) γιατί αυτά τα ‘‘μπουμπούκια’’ στην πλειοψηφία τους πρέπει να θεωρηθούν δικά σας παιδιά. Ασφαλώς, την έχεις δει. Δεν σε είδαμε όμως να τη σχολιάζεις. Αν θέλεις να το συζητήσουμε, πόσταρε ό,τι θέλεις εκεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το συζητήσουμε σε άσχετη ανάρτηση και εντελώς τελείως μπαγιάτικη. (Όπως ελπίζω να καταλαβαίνεις εσύ, η άρνησή σου να κάνεις κάτι τέτοιο, επειδή τάχα δεν σχολιάζεις στο τσαρδί μας μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο ως αστείο. Μια χαρά σε βλέπω να σχολιάζεις, απ’ ό,τι βλέπω! ;-) )


Τα λέμε

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Έχω συκοφαντήσει συντρόφους, όσο έχω ρίξει τη βόμβα στη Χιροσίμα!»
Με τους δικούς σου συντρόφους δεν μ’ ενδιαφέρει τι έχεις κάνει. Προφανώς και έχεις συκοφαντήσει συντρόφους. Σε παλιότερα σχόλια στην παρούσα «ανάρτηση», εξηγώ αναλυτικά πώς συκοφάντησες, μεταξύ άλλων, την «ηγεσία» του ΚΚΕ και τον συντάκτη του LR.

«Το ότι δεν απάντησα μπορεί να δείχνει ένα εκατομμύρια πράγματα. Για να βγει πόρισμα όμως τι ακριβώς δείχνει χρειάζονται και κάποιες αποδείξεις ή έστω αποχρώσες ενδείξεις. Δεν είδα τίποτε από αυτά. Μόνο αυθαίρετα συμπεράσματα και δίκες προθέσεων του τύπου «έτσι είναι γιατί έτσι πιστεύω ότι είναι»
- Αρχικά, όταν και θεώρησα – εύλογα με δεδομένο ότι θυμάμαι να λες ότι απαντάς σε όλα τα σχόλια – ότι αποφάσισες να μην απαντήσεις, σου είπα ότι ενθαρρύνεις τέτοιες συμπεριφορές. Στη συνέχεια, όταν ισχυρίστηκες ότι το ξέχασες, έγραψα μόνο ότι «ακόμα και το ότι ξέχασες να απαντήσεις, όπως ισχυρίζεσαι, κάτι δείχνει».
Τίποτα παραπάνω απ’ αυτό, όσον αφορά τον ισχυρισμό σου ότι ξέχασες. Και από εκεί και πέρα σχολίασα όσα έγραφες.
Δεν έβγαλα κανένα αυθαίρετο συμπέρασμα και δεν έκανα καμία δίκη προθέσεων, όπως ψευδώς γράφεις, οπότε σταμάτα να γελοιοποιείσαι.

Η φράση «το ΚΚΕ γαμάει την ιδέα του κομμουνισμού» δεν ταυτίζεται με το «θα σας γαμάω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ». Οι διαστρεβλώσεις και οι λαθροχειρίες σου είναι ερασιτεχνικές.
Γράφεις ότι «πούτσα στο ΚΚΕ» μπορεί να πει και ένας βαμμένος Πασόκος ή Δημαρίτης (για να μη μιλήσουμε για τους ανάρχες)».
Δεν αμφιβάλλω. Όχι μόνο πασόκος, δημαρίτης και αναρχικός, αλλά και συριζαίος μπορεί να το πει. Εξάλλου ο σχολιαστής που το έγραψε, κατηγορεί το ΚΚΕ ότι… συκοφαντεί τον… Σύριζα, και δεν συνεργάζεται μαζί του.
Το ότι μπορεί να το πει κάποιος από αυτούς τους χώρους δεν αναιρεί αυτό που έγραψα εξ’ αρχής, ότι δηλαδή οι εκφράσεις «θα σας γαμάω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ» και «πούτσα στο ΚΚΕ» «παραπέμπουν ευθέως σε φασιστική φρασεολογία». Φασιστική φρασεολογία δεν χρησιμοποιούν μόνο οι φασίστες.
Κι εσύ φυσικά μπορείς να συνεχίσεις να ψάχνεις μάταια ελαφρυντικά στη χρήση της.

«ασχοληθήκαμε σε ξεχωριστή ανάρτηση στην οποία εξηγήσαμε πειστικότατα (και με συγκεκριμένα παραδείγματα) γιατί αυτά τα ‘‘μπουμπούκια’’ στην πλειοψηφία τους πρέπει να θεωρηθούν δικά σας παιδιά. Ασφαλώς, την έχεις δει. Δεν σε είδαμε όμως να τη σχολιάζεις. Αν θέλεις να το συζητήσουμε, πόσταρε ό,τι θέλεις εκεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το συζητήσουμε σε άσχετη ανάρτηση και εντελώς τελείως μπαγιάτικη. (Όπως ελπίζω να καταλαβαίνεις εσύ, η άρνησή σου να κάνεις κάτι τέτοιο, επειδή τάχα δεν σχολιάζεις στο τσαρδί μας μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο ως αστείο»
- Ναι, την είδα την «ανάρτηση» στην οποία αναφέρεσαι. Το μόνο το οποίο έδειξες, και εκεί, πειστικότατα είναι ότι είσαι θλιβερός.
Δεν με είδες να σχολιάζω εκεί, γιατί έγραψα εξ’ αρχής ότι επέστρεψα για δύο «αναρτήσεις». Δεν θέλω άλλα πάρε-δώσε.
Στο προηγούμενο σχόλιο αναφέρθηκα σε φράσεις που έγραψες εδώ. Στην παρούσα «ανάρτηση». Εδώ αναφέρθηκες στη «συμπεριφορά των ομοϊδεατών μου» και στο «πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως ΚΚΕ», και εδώ πήρες απάντηση.
Το ότι μόλις πήρες συγκεκριμένη απάντηση, άρχισες να διαμαρτύρεσαι για την καταλληλότητα και την παλαιότητα της «ανάρτησης» στην οποία συζητάμε, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αδυναμία σου να συζητήσεις με επιχειρήματα.
Και επειδή γράφεις ότι «δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να το συζητήσουμε εδώ», μάλλον πρέπει να σού εξηγήσω ότι δεν «πρέπει» να συζητήσουμε κάτι, ούτε «εδώ», ούτε πουθενά. Αν δεν έχεις κάτι να πεις, μπορείς να σταματήσεις να απευθύνεσαι σ’ εμένα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Μα τον Τουτάτη, έχεις μεγάλη πλάκα! Κυρίως επειδή κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό ψιλό γαζί! Το αποκορύφωμα της κοροϊδίας που του κάνεις είναι όταν τον πείθεις πως, παρ’ ότι σχολιάζεις εδώ και συζητάς μαζί μου για όποιο θέμα προκύψει, τελικά ...δεν συζητάς παρά μόνο για δύο αναρτήσεις!!! Μεγάλο κορόιδο ο εαυτός σου που πείθεται από τέτοια επιχειρήματα! Κάτι πρέπει να κάνει γιατί είναι κρίμα να πιάνεται τόσο Κώτσος! ;-)

Κατά τα άλλα:

Εσύ ως συκοφαντία αντιλαμβάνεσαι όποια άποψη δεν συμφωνεί με την επίσημη γραμμή τού ΚΚΕ. Με αυτή τη ‘‘λογική’’ όλοι οι διαφωνούντες με η γραμμή είναι συκοφάντες! Καλά κρασά!

Επίσης με μία ανάλογη ‘‘λογική’’ με χαρακτηρίζεις ‘‘ύποπτο’’ επειδή δεν απάντησα καταδικαστικά στη ...φασιστική φρασεολογία που εσύ ο ίδιος δέχεσαι ότι μπορεί να τη χρησιμοποιούν και μη φασίστες! Respect στη ‘‘λογική’’ σου!

Τέλος: Για το είδος τών μπουμπουκιών, για το ποιοι τους επιβραβεύουν (Red Flyplanet)[***] και ποιοι τους ενθαρρύνουν με τον τρόπο τους (Lenin Reloaded) έχουμε εξηγήσει αναλυτικά, καταθέτοντας και τις σχετικές αποδείξεις στην ανάρτηση που δεν θέλεις να μπεις και να σχολιάσεις. Καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί δεν θέλεις να σχολιάσεις. Με την ανάρτηση αυτή απαντούσαμε σε άλλους ομοϊδεάτες σου που πρόβαλαν τις ίδιες ενστάσεις μ’ εσένα. Και έχεις δει πολύ καλά ότι, μετά από αυτό το ποστ, εκείνοι έγιναν λούηδες και δεν τόλμησαν να εμφανιστούν. Εξαφανιζόλ! Μούγκα στη στρούγκα! (Ένας που κάτι ψέλλισε πέταξε τη μπάλα μέχρι την κερκίδα τού Μπερναμπέου και ‘‘την έκανε’’ μετά!) Επομένως, τι να βγεις και τι να πεις εκεί, καημένε Ιβάν; Αν υπήρχε κάτι να ειπωθεί θα το έλεγαν εκείνοι, εσένα θα περίμεναν; Το μόνο που μας είπαν, μας το είπαν με την εξαφάνισή τους. Και ήταν το μόνο που μπορούσαν να πουν: Κο-κο-κο! Όπως κάνουν οι κότες! Το ίδιο κο-κο-κο κάνεις κι εσύ, με την πρόφαση ότι δεν σχολιάζεις παρά μόνο δύο αναρτήσεις που έχεις πει ότι θα σχολιάσεις, οπότε κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. (εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε)!

Φίλε Ιβάν, κανένα πρόβλημα αν γουστάρεις να κοροϊδεύεις την πάρτη σου. Εγώ όμως δεν μπορώ να τρώω το χρόνο μου για να συζητάω με κάποιον που δεν είναι στοιχειωδώς έντιμος ούτε με τον εαυτό του. Συνεπώς, σε αυτή την ανάρτηση, over and out από εμάς. Τα ζητήματα εξαντλήθηκαν. Κάτσε και μίλα μόνος σου μέχρι το Πάσχα που πέφτει και αργά φέτος! Σε όποιο άλλο ποστ θέλεις, με άλλα θέματα από αυτά που κουβεντιάσαμε εδώ, ευχαρίστως να συζητήσουμε ό,τι θέλεις.


Τα λέμε (είπαμε όμως πώς)


[***] Παρεμπιπτόντως: Οι ‘‘δημοκράτες’’ εκεί, με κάτι γελοίες προφάσεις τού κώλου που μας ‘‘εξήγησε’’ ένας από δαύτους, αποφάσισαν να κόβουν κάθε σχόλιό μας. Κάτι τέτοιο εννοείτε όταν κάνετε λόγο για «το λαϊκό κίνημα υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος»; ;-) Θα την κερδίσετε άνετα την ηγεμονία έτσι! ;-) Να είστε σίγουροι! ;-)

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
Όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς («έχεις μεγάλη πλάκα», «κάνεις κο-κο-κο», «δεν είναι στοιχειωδώς έντιμος ούτε με τον εαυτό του», «καημένε» κτλ) τους απορρίπτω ως κατάπτυστους και σου τους επιστρέφω. Σου ταιριάζουν.

«παρ’ ότι σχολιάζεις εδώ και συζητάς μαζί μου για όποιο θέμα προκύψει, τελικά ...δεν συζητάς παρά μόνο για δύο αναρτήσεις!»
Δεν συζητάω για όποιο θέμα προκύψει, όπως ψευδώς γράφεις. Στην παρούσα «ανάρτηση» σχολίασα 1. το θέμα της 2. το θέμα («αναβολή» συνεδρίου) που έθεσε σχολιαστής (Μαύρο πρόβατο) 3. το ότι άφησες αναπάντητο σχόλιο με φασιστική νοοτροπία, το οποίο στάλθηκε στην παρούσα «ανάρτηση».
Επομένως το ότι σχολιάζω δήθεν «όποιο θέμα προκύψει» είναι ένα ελεεινό ψέμα.

«Εσύ ως συκοφαντία αντιλαμβάνεσαι όποια άποψη δεν συμφωνεί με την επίσημη γραμμή τού ΚΚΕ. Με αυτή τη ‘‘λογική’’ όλοι οι διαφωνούντες με η γραμμή είναι συκοφάντες!»
Εμετικό και τρισάθλιο ψέμα.
Είσαι γκεμπελίσκος.
Ως «συκοφαντία» αντιλαμβάνομαι τη (συνειδητή) διαστρέβλωση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Έλεγες ότι «αναβλήθηκε ένα προγραμματισμένο συνέδριο», ενώ ήξερες ότι δεν είχε προγραμματιστεί.
Σε προηγούμενα σχόλια το απέδειξα, παραθέτοντας συγκεκριμένα, δικά σου σχόλια.
Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, είσαι συκοφάντης. Όχι προφανώς γιατί «δεν συμφωνείς με την επίσημη γραμμή του ΚΚΕ», αλλά γιατί λες κατ’ επανάληψη ψέματα.
Λες ψέματα ακόμα κι όταν προσπαθείς να πείσεις ότι... δεν λες ψέματα. Αξιοθρήνητη κατάσταση.

«Επίσης με μία ανάλογη ‘‘λογική’’ με χαρακτηρίζεις ‘‘ύποπτο’’ επειδή δεν απάντησα καταδικαστικά στη ...φασιστική φρασεολογία που εσύ ο ίδιος δέχεσαι ότι μπορεί να τη χρησιμοποιούν και μη φασίστες! Respect στη ‘‘λογική’’ σου!»
Δεν σε χαρακτήρισα «ύποπτο». Έγραψα ότι ενώ διαμαρτύρεσαι για τη «λούμπεν συμπεριφορά» σε ανώνυμα σχόλια τα οποία χρεώνεις στο… ΚΚΕ, εσύ ο ίδιος την ενθαρρύνεις, και ότι δικαιολογείς τη χρήση φασιστική φρασεολογίας.
Τα παραπάνω δεν σε καθιστούν «ύποπτο», αλλά θλιβερό και κουτοπόνηρο.
- Φαίνεται δεν έχεις καταλάβει ακόμα πως το ότι η φασιστική φρασεολογία δεν χρησιμοποιείται μόνο από φασίστες, δεν σημαίνει ότι σταματάει να είναι φασιστική.

Ιβάν είπε...

@LeftG700:
«Καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί δεν θέλεις να σχολιάσεις (…) Επομένως, τι να βγεις και τι να πεις εκεί, καημένε Ιβάν; Αν υπήρχε κάτι να ειπωθεί θα το έλεγαν εκείνοι, εσένα θα περίμεναν; (..) Το ίδιο κο-κο-κο κάνεις κι εσύ»
Πρώτον, επειδή γράφεις ότι «αν υπήρχε κάτι να ειπωθεί θα το έλεγαν εκείνοι», εννοώντας ότι δεν βρέθηκε κανείς να σου απαντήσει – δηλαδή να σε βάλει στη θέση σου - να σημειώσω ότι δεν έχω διαβάσει τα σχόλια στις «αναρτήσεις» που έγραψες γι’ αυτό το θέμα. Επειδή η αξιοπιστία σου είναι ανύπαρκτη, δεν αποκλείω να έχουν γραφτεί σοβαρά επιχειρήματα.

Δεύτερον: ισχυρίζεσαι ότι ψάχνω προφάσεις και ότι ο πραγματικός λόγος που δεν σχολιάζω είναι το ότι δεν έχω κάτι να απαντήσω. Μάλιστα με κριτήριο αυτό το... συλλογισμό με χαρακτηρίζεις και «κότα».
Αυτό είναι καραμπινάτη δίκη προθέσεων.
Αυτές που κατά τα άλλα υποτίθεται καταδικάζεις καημένο.
Και παρεμπιπτόντως στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό σου κατηγόρησες εμένα για δίκη προθέσεων, επειδή «το ότι δεν απάντησες μπορεί να δείχνει ένα εκατομμύρια πράγματα», ενώ εγώ αντί για αποδείξεις, αρκέστηκα δήθεν στα «αυθαίρετα συμπεράσματα και τις δίκες προθέσεων».
Σε αυτές τις ανοησίες απάντησα και δεν επανήλθες ποτέ, όπως δεν επανήλθες ποτέ σε πολλά αλλά ζητήματα στην παρούσα «ανάρτηση».
Και από τα παραπάνω προκύπτει ότι κότα είσαι εσύ.
Τελείως μεταφορικά βέβαια, εξάλλου οι κότες, σε αντίθεση μ’ εσένα, δικαιούνται σεβασμό.

Τρίτον και επί της ουσίας: μπορείς να πιστεύεις ότι δεν σχολιάζω σε άλλες «αναρτήσεις» γιατί δεν έχω κάτι να πω. Και ταυτόχρονα μπορείς και να πιστεύεις ότι δεν επιδίδεσαι σε δίκες προθέσεων. Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Αλίμονο, στην Ελλάδα του 2012 είμαστε.
Στην πραγματικότητα, το ποιος δεν έχει κάτι σοβαρό να πει αποδείχθηκε γενικώς και ειδικώς.
Ειδικώς όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, τη συσχέτιση δηλαδή του… ΚΚΕ με ανώνυμα σχόλια στο ίντερνετ.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκες και εδώ. Στην παρούσα «ανάρτηση».
Όταν έγραφες εσύ γι’ αυτό, δεν υπήρχε πρόβλημα.
Όταν, σχολιάζοντας δύο φράσεις που έγραψες στην παρούσα επαναλαμβάνω «ανάρτηση», έγραψα συγκεκριμένες απαντήσεις στις αθλιότητές σου, τότε θυμήθηκες το… περιβάλλον, το οποίο είναι… ακατάλληλο.
Αλλά είπαμε, είσαι θλιβερός και κουτοπόνηρος.
Γενικώς τώρα, όποιος θέλει και μπορεί να καταλάβει, και διαβάσει το διάλογό μας στην παρούσα «ανάρτηση» μπορεί να αντιληφθεί ποιος έχει επιχειρήματα και ποιος μονίμως γελοιοποιείται.
Καλό δρόμο και προσοχή στο κενό.

Θανάσης είπε...

Εγώ πάντως ό,τι κι αν λέτε, θα μείνω για πάντα πιστός στο ΚΚΕ! Ακόμα και στα χρόνια που η συντρόφισσα Αλέκα στις επί Μητσικώστα ομιλίες της απευθυνόταν προσωπικά σε μένα (γιατί δεν υπήρχε άλλος ψηφοφόρος) ήμουν δίπλα στο κόμμα. Ε θα συνεχίσω τον αγώνα με το ΚΚΕ και τώρα ακόμα. Το πολύ-πολύ κι ο σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας κι ο σύντροφος Αντώνης όταν βγαίνουν να πουν κάτι να απευθύνονται κι αυτοί προσωπικά σε μένα!

LeftG700 είπε...

Φίλε Θανάση (αν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι εδώ —σόρυ αλλά δεν θυμάμαι—, σε καλωσορίζω),


Αν καταλαβαίνω καλά, ειρωνεύεσαι τον απομονωτισμό τού ΚΚΕ και την εξαιρετική "ολιγάρκειά" του που το κάνει να είναι ευχαριστημένο επειδή το ακροατήριο επιρροής του είναι τρεις κι ο κούκος. Εντάξει, δεν λέω ότι δεν αξίζει την ειρωνεία, έτσι όπως την πάει τη δουλειά. Όμως στη σούμα, όλη η Αριστερά βγαίνει στο μείον από αυτή την κατάσταση. Δεν συμφωνείς;


Τα λέμε