Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν ήσουν που έλεγες...




...πρόπερσι, όταν σε ρωτούσε ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου στο ΒΗΜΑ FM αν «η αποτύπωση της γραμμής τού ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στην ομιλία του κυρίου Τσίπρα στο Τέξας, είναι η απόφαση του Συνεδρίου σας, ή υπάρχει μία διολίσθηση;», συ δεν ήσουν που απαντούσες «Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει διολίσθηση. Κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεών μας.»;;;

Πάει η Αλεξάνδρεια, σύντροφε! Και δεν μπορείς να τα ρίξεις σε κανέναν Θεό που σε εγκατέλειψε. Δεν λέω... Δύσκολη η Αλεξάνδρεια... Και λαμπρή και ένδοξη και μεγάλη!

Αλλά κι εσύ... Πόσο λίγος... Πόσο λίγος...


14 σχόλια:

Οργουελ είπε...

Εσεις οι σταλινικοι πρεπει να ξερετε καλα οτι οι διαφωνιες με την γενικη γραμμη, ισοδυναμουν με εσχατη προδοσια. Η οποια ως γνωστον δεν τιμωρειται με επιπλιξη. :-(

Τι θα πει το συριζα δεν ειναι σταλινικο κομμα. Και αυτο ειναι καλο η κακο για σενα?

Δες και το Μπογιο που σου αρεσει να τσιταρεις. Τα ειπε ΑΠΑΞ και στο αρμοδιο οργανο και οποιος καταλαβε. (εκει που τους ειπε μπλανκιστες, τοπιασες?)

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Μας διαβάζεις καιρό, αλλά ώρες-ώρες, έχω την εντύπωση ότι δεν κατέεις πράμα από όσα έχουμε στο κεφάλι μας.


Τα λέμε

Οργουελ είπε...

Μα κι εσυ Λεφτ, τον Παπαδημητριου βρηκες να πιαστεις? Τι ηθελες δηλαδη να απαντησει ο σ. Λαφαζανης? Αν ησουν εσυ ας πουμε στη θεση του , τι θα ελεγες? (περιμενω τεκμηριωμενη απαντηση) (αν δεν βαρυεσαι βεβαια)

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Τι θα του έλεγα; Το καλύτερο που σκέφτηκα μέχρι να ανοίξω τα σχόλια για να σου απαντήσω:

«Μα, κύριε Παπαδημητρίου! Γιατί δεν κλείνετε μία συνέντευξη με τον Πρόεδρο να ρωτήσετε τον ίδιο; Θέλετε να σας πω τι θα έλεγα εγώ;»


Τα λέμε

Οργουελ είπε...

Ετσι σκευτονταν κατι προδοτες, οπως οι Καμενεφ, Ζηνοβιεφ, οι οποιοι επροδωσαν το σχεδιο της κινητοποιησης, και οι οποιοι ελαβαν την τιμωρια που τους αξιζε αργοτερα.
Απο ενα σταλινικο θα περιμενα μια απαντηση του στυλ, καλυπτω 100% οτι κι αν λεει η ηγεσια (διαφορετικα ειμαι προδοτης και πρακτωρ) ετσι προχειρα, με εναλλακτικη απαντηση, -ερχομαστεεε σκουληκια.

ελληνοφρενικος είπε...

H υποτιθεμενη αριστερη πλατφορμα εχει καταντησει Βαγγελης Γιαννοπουλος......(εννοω πολιτικα).Ειναι αργα για δακρυα συντροφοι.....ουτε απογοητευση ουτε ουτε αναμονη μονο αγωνας-αγωνας.Το καλεσμα για την παρασκευη ειναι για ολο το λαο(ειπαμε συντροφοι οχι στα λεγαμε λαε κλπ...αγωνας και μονο αγωνας εκει θα συναντηθουμε με το λαο)Δεν ειχα ποτε προσωπικα αυταπατες για το Λαφαζανη και τον καθε Λαφαζανη.Υ.Γ.1 Φορεστε κρανοι συριζαοι πεφτουν απο τα συννεφα.2Αν τελικα δεν επαπροσληφθουν ουτε καν οι καθαριστριες το παραδεχομαι .....θα πεσω και εγω.ειπαμε ξετσιποσια αλλα αυτο θα ξεπερναει τη φαντασια...Ελπιζω απο τα βαθη της καρδιας μου τουλαχιστον αυτο να μην το τολμησουν γιατι οχι καγκελα αλλα το σινικο τειχος πρεπει να χτισουν εξω απο τη βουλη.....

Οργουελ είπε...

Σας ποναι το 30%?
Εχουμε να δουμε το ηρωικο Παμε με μπροσταρη την Λιανα. τρον Πρετεντερη και συνοδεια Μπαλτακο-Φαηλο-Αδωνη και οσονουπω Κασιδιαρη,

Гриша είπε...

Οχι πως εχει και μεγαλη σημασια αλλα:

Aυτος ειναι ο Μπαμπης Παπαδημητριου:
http://www.skai.gr/files/1/Blogs/2013/papadhmhtriou.jpg


Αυτος ειναι ο Μπαμπης Παπαπαναγιωτου(που ρωταει τον μπαναωτη):
http://a.media.gossip-tv.gr/items/cache/224ee1ef5770d569f713f17d5c693fe2_L.jpg

Aυτος ειναι ο Μπαμπης ο Σουγιας:
http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/04/%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%82-1.jpg

Kαι αυτος ειναι ο Σταλιν:
http://www.causticsodapodcast.com/wp-content/uploads/sites/5/2013/09/stalin.jpg

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Μη το γαμάς! (Το ντέρμπυ Παναθηναικού - Ολυμπιακού τελείωσε!)


Τα λέμε

Orgoyel είπε...

Φιλε Λεφτ, περιμενω μια απαντηση, ειναι καλο η κακο που εχουμε ενα και οι δυο σταλινικα κομματα στην αριστερα?

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Στην ερώτηση τι θα έλεγα εγώ στον Παπαπαναγιώτου και όχι Παπαδημητρίου (με παρέσυρες κι εμένα να τον γράψω λάθος), σου έχω απαντήσει. Αυτό που με ρωτάς τώρα δεν το κατάλαβα. Γράφε (και σκέψου) πιο προσεκτικά.


Τα λέμε

Orgoyel είπε...

Αριστεροι φιλοι μου, η ψηφος στο συριζα ηταν φυσικο επακολουθο της καταντιας των αλλων αριστερων κυριως πασοκ,κκε. Ακομα να το χωνεψετε εκει στη μοσχα? Εσεις φταιτε που το συριζα πηρε αυτο το ποσοστο, τι να γινει?

κάποιος σύντροφος είπε...

μακάρι να ήξερες τι θες να χρώσεις στον Λαφαζάνη.

μια λες παραείναι με την δραχμή, μια λες ότι δεν έβαλε τον Τσίπρα στην θέση του σε ότι αφορά το ευρώ.

αυτή η επιείκεια που λες τότε για το Τέξας, είναι συνέπεια του ότι δεν πρέπει να μπαίνει και πάρα πολύ μπροστά το ευρω σαν θέμα. Ο Λαφαζάνης σου κάνει "την χάρη" και τα ακούει κιόλας. Δεν γίνονται όλα ρε συ, πρέπει να διαλέξεις.Όταν εδώ καθόσουν και πιανόσουν ότι ο ... Δραγασάκης είπε "στο ευρώ κατά πρώτο λόγο" και ότι αυτό έχει σημασία, ότι το άφησε ανοιχτό ρε παιδί μου, είναι κάτι που σήμερα πρέπει να το αποτιμήσεις. Ή ότι ο τάδε δεν είπε "όχι πάση θυσία ευρώ" και έτσι πάτησε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα την πάταγε και αν έλεγε αυτό που του ζητάς να είχε πει. Γιατί το "καμία θυσία" είναι έλεγες αριστερίστικό. Πόσες θυσίες θες φίλε φίλε left, ρώταγα, απάντηση δεν έπαιρνα.

δηλ ρε συ αν ο Λαφαζάνης έλεγε "με προβλημάτισε η δήλωση του προέδρου, θα το συζητήσουμε στα όργανα", τι θα άλλαζε ? Θα ήταν πολύς και τώρα είναι λίγος ? Το μόνο που έχουμε να συζητήσουμε είναι ότι δεν διέσπασε και δεν διασπά τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να είναι μαλακία δεν το ξέρω, αλλά το πόσα μούτρα έκανε στον Τσίπρα είναι αδιάφορο.

το ευρώ δεν είναι θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης. Είναι ο ένας κόμβος (ο άλλος το χρέος) που συγκεντρώνει τις αντιθέσεις της ταξικής αντιπαράθεσης στην συγκυρία.

το ευρώ δεν είναι θέμα κάποια αριστερά να λέει ότι "μπορεί και να βγούμε ρε παιδί μου". Είναι θέμα ανοιχτά στην κοινωνία να οργανώνει την έξοδο, την κόλαση που μπορεί να σημαίνει το διπλό νόμισμα, την μεταβατική περίοδο που θα έχεις ευρώ και κάποια μυστήρια κρατικά ομόλογα (σαν παράλληλο νόμισμα) που μάλλον θα πας στο περίπτερο για τσιγάρα, και θα σου λέει "με αυτό σκούπισε την μύτη σου, ευρώ παίρνω μόνο" κλπ. Πρέπει να έχεις την τεράστια κοινωνική και πολιτική δύναμη που θα έχεις πείσει τον περιπτερά να πάρει (να αγοράσει δηλ έναντι των τσιγάρων) την "προσωρινή υποσχετική του ελληνικού δημοσίου", ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, υπάρχουν πολλές παραλλαγές νομισματικών προτάσεων.

είναι θέμα να δεις πως μετά την ρήξη με τους δανειστές δεν θα καταρρεύσει το δημόσιο και οι τράπεζες, τι θα παράγεις και που, τι θα εισάγεις, από που θα δανείζεσαι και με ποιους όρους, είναι ένα κολοσσιαίο πράγμα που πρέπει να γίνει στην κοινωνία ανοιχτά.

είναι πολύ βαθύτερη δυστυχώς η κυριαρχία του πετυχημένου τίτλου στο άλλο post με την παράφραση του παλιού ελληνοκυπριακού συνθήματος μέσα στην αριστερά.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Σε διαβεβαιώνω ότι ξέρω πολύ καλά τι χρεώνω στον Λαφαζάνη (το ζουμί το έχω γράψει σε διάφορες περιστάσεις, άλλωστε).

Γι' αυτό το ζήτημα και για το ζουμί από τα άλλα που γράφεις, σε παραπέμπω στο σχόλιο που σου έγραψα στην ανάρτηση «Κουίζ για πολύ ‘‘ψαγμένους’’ λύτες».


Τα λέμε