Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΕ: Όταν δεν μπορείς να συν-γράψεις συμφωνία με τον ελληνικό λαό, βγάζεις κοινή ανακοίνωση με τη Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά!



 
«Και πού είναι το πρόβλημα; Μάζευε κι ας είν’ και ρόγες!», θα πείτε όσοι καλόπιστοι (και, συμπαθάτε μας, μάλλον αφελείς). Χμ… Υπάρχει ένα ‘‘προβληματάκι’’. Όσο πιο πολλές κοινές ανακοινώσεις με τη Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά γράφεις, τόσο μειώνονται οι πιθανότητές σου να γράψεις κάποτε μία τέτοια ανακοίνωση από κοινού με ένα υπολογίσιμο σε όγκο τμήμα τού ελληνικού λαού, που θα φτάνει και θα ξεπερνάει την απαραίτητη για κάθε σοβαρό και δύσκολο εγχείρημα κρίσιμη μάζα.

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ
 


Συνάντηση αντιπροσωπειών ΛΑΕ και Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπειών της Λαϊκής Ενότητας και της Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΛΑΕ κι εντάσσεται στον κύκλο επαφών της Δικτύωσης με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με στόχο το άνοιγμα ενός ιδεολογικού-προγραμματικού διαλόγου. Οι δύο αντιπροσωπείες συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι η κοινωνία έχει οδηγηθεί σε ασφυξία λόγω των μέτρων λιτότητας του Μνημονίου. Επίσης, κοινή είναι η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει εντός του μνημονιακού πλαισίου προοπτική εξόδου από το τέλμα της φτώχειας και της ανεργίας. Τέλος, πέρα από τις όποιες διαφορές, συμφώνησαν στην ανάγκη να ληφθούν ενωτικές πρωτοβουλίες των αριστερών δυνάμεων που αντιπαλεύουν το Μνημόνιο, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, για το συντονισμό της αντίστασης στα μέτρα λιτότητας καθώς και την οργάνωση του διαλόγου για το στρατηγικό ορίζοντα της Αριστεράς.

Γραφείο τύπου ΛΑΕ
23-2-2016
 
 

14 σχόλια:

smart asss είπε...

έ μ α θ α ότι καμιά κατοσταριά άτομα σε κάποιο αμφιθέατρο (και στο διπλανό καφενείο) έλαβαν γνώση της ανακοίνωσης.

Για το υπόλοιπο του πληθυσμού της χώρας, δεν ξέρω, θα σε γελάσω.

Λέγε με όσο θες "φιλελέ"

αλλά να ξέρεις, ανήκω σε ένα τεράστιο πλήθος πληγωμένων αριστερών.
κι όταν λέμε τεράστιο, εννοώ Τ ε ρ ἀ σ τ ι ο - γιγαντιαίο.

(με θλίψη)Bella Ciao.

markos είπε...

Το κάτι δεν μας αρέσει είναι μια άποψη.-και εμένα κάτι δεν μ΄αρέσει-
Θα βοηθούσε αν γινόσαστε πιο συγκεκριμμένοι.
Πχ. λείπει ο ταξικός λόγος και από την ΛΑΕ και από την Δικτύωμένη πρωτοβουλία.

Σκεπτικιστης είπε...

Ισως να λειπει οτι δεν ειναι αρκετα χυλος (οπως πχ το συριζα). Γιατι ισως αυτη η ταξικοτητα δεν αποτελει εχεγγυο δημοτικοτητας. Και αν δεν εχεις δημοτικοτητα τι να την κανεις την ταξικοτητα;
Τοσο καιρο βλεπουμε το εργο της ανοδου του χυλου συριζα. Οσο επευτε η ταξικοτητα, ανεβαινε η δημοτικοτητα. Και τα δυο μαζι ποτε.

Ισως αν φαει πολλες ακομα σφαλιαρες απο την πραγματικοτητα (οικονομικη και γεωπολιτκη) ο καθε αριστερος να καταλαβει τα πραγματα απ την ταξικη τους πλευρα.
Και παλι , θα γινει φασιστας, ειτε της αριστερας, ειτε της δεξιας (γιατι οχι).

Гриша είπε...

"Και αν δεν εχεις δημοτικοτητα τι να την κανεις την ταξικοτητα;"

Eλα ντε...

Ασε που εφυγε και η Ζωη που ηταν καργα δημοφιλης...

ZΩΗ ΦΟΡ ΠΡΕΣΙΝΤΕΝΤ !
ZΩΗ ΦΟΡ ΠΡΕΣΙΝΤΕΝΤ !
ZΩΗ ΦΟΡ ΠΡΕΣΙΝΤΕΝΤ !

Δε καταλαβα μονο τα μουτρα του Kουτσουμπα σας ξυνιζουν ;

E; ε ; ε; Tι ειπατε;

Πουθεναδες που θελετε να λεγεστε και αριστεροι...ξερετε ποιοι.

Σκεπτικιστης είπε...

Ελα μου,, στον τοπο σου..Εσας τι μυγα σας τσιμπισε;
Να βγαλετε το κaskol για να σκευτειτε, ή ζηταμε πολλα;

Гриша είπε...

Δε πηγαινε σε σενα αγαπητε το σχολιο.Αφορα ενα συγκεκριμενο σχολιαστη που πιστεψε με καταλαβε πολυ καλα.

Σκεπτικιστης είπε...

Πραγματικα δεν καταλαβαινω. Υπαρχει αλλος που εγραψε αυτο που quotαρεις;

Гриша είπε...

Εχεις τα δικια σου να απορεις αλλα σου λεω οτι απλα πηρα αφορμη απ το σχολιο σου για να απευθυνθω σε ενα τυπο που ειχα σπαταλησει αρκετο χρονο πιστευοντας οτι κανουμε ειλικρινη συζητηση και αποδειχθηκε (τουλαχιστον για μενα 100%) ενα τρολακι της κακιας ωρας.Αν το διαβασε θα καταλαβει.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Δεν ξέρω ποιο σχολιαστή εννοείς. Αν πάντως εννοείς τον αποχωρήσαντα κ.σ., δεν βλέπω πού κολλάει σε αυτά που γράφεις στο σχόλιό σου στις 7:23:00 μ.μ.


Τα λέμε

Гриша είπε...

φιλε Λεφτ,

Οχι αλλον εννοω και επαναλαμβανω οτι ο συγκεκριμενος αν το διαβασε καταλαβε.Σορυ που μπουρδελιασα λιγο το τοπικ.Παρακαλω συνεχιστε δεν ειχα προθεση να διακοψω τη συζητηση σας.

Σκεπτικιστης είπε...

εγω δεν αναφερθηκα στο κκε. Αντιθετα, ειπα πως αυτοι που θεωροντας τον εαυτο τους αριστερο, αλλα χωρις να ειναι στρατευμενοι στην αριστερα και συνεπως χωρις αντανακλαστικα που γεννηθηκαν απο μελετη και απο εμπειριες ειναι πολυ πιθανο να αποκτουν σιγα σιγα φασιστικες νοοτροπιες.
Να πιστεψουν οτι οι λυσεις που προτεινει η χρυση αυγη ειναι κακες μεν αλλα ρεαλιστικες πχ στο θεμα των μεταναστων.

LeftG700 είπε...

Φίλε smart asss,


Δεν είναι θέμα αριθμού (οι 300 τού Λεωνίδα δεν ήταν πολύ περισσότεροι και οι 12 Απόστολοι ήταν πολύ λιγότεροι). Είναι θέμα ποιού.

Ώστε σε έχω αδικήσει; Είσαι ένας αριστερός που «ανήκει σε ένα τεράστιο πλήθος πληγωμένων αριστερών. κι όταν λέμε τεράστιο, εννοούμε Τ ε ρ ἀ σ τ ι ο - γιγαντιαίο.»; Μάλιστα. Το λοιπόν:

Επειδή δεν θέλω να αδικώ ανθρώπους, πιάσε γράψε μας ποιες είναι οι πληγές που σου έδωσε η Αριστερά και ποια είναι τα φάρμακα που προτείνεις για να σταματήσει να σε πληγώνει. Στείλτο στο email μας και όλα τα άλλα άστα σε μένα. Εντάξει;

Αν όχι εντάξει, μη σε ξανακούσω να κλαίγεσαι ότι είσαι ένας πληγωμένος αριστερός…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Το υπονοώ στην ανάρτηση (όσο πιο πολλές κοινές ανακοινώσεις με τη Δικτύωση, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συσπειρώσεις γύρω σου ευρείες μάζες), αλλά, έχεις δίκιο, πρέπει να γίνω πιο συγκεκριμένος. Λοιπόν:

Η κύρια αιτία που κάνει εμένα να μη μου αρέσει η συγκεκριμένη φάση και να ανησυχώ είναι το ότι οι τύποι ανήκουν στη μεγάλη συνομοταξία τών ‘‘καθαρών’’ τής Αριστεράς («τάξη εναντίον τάξης» και τα παρόμοια). Μόνο που τέτοια καθαρότητα δεν υπάρχει πια στην ταξική διαστρωμάτωση των σύγχρονων καπιταλιστικών κοινωνιών. Ειδικά δε στην Ελλάδα, που αποτελεί τον παράδεισο του μικροαστικού πολτού τών μικρομεσαίων, μία τέτοια ‘‘καθαρή’’ πολιτική αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για να μετατραπούμε σε μία μεγαλύτερη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν θα πάρω. Άμα είναι, πηγαίνω κατ’ ευθείαν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι και η ορίτζιναλ! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σκεπτικιστή,


Τα όσα έγραψα για τον Μάρκο πιο πάνω ισχύουν ως σχόλιο και στο δικό σου σχόλιο. Προσθέτω και κάτι άλλο ειδικά για ένα σημείο από όσα γράφεις.

Ταξική συμμαχία με μικροαστικά στρώματα δεν σημαίνει υποχρεωτικά κόμμα-χυλό. Αν είσαι αριβίστας που σε ενδιαφέρει μόνο να γίνεις ο πρώτος που έγινε πρωθυπουργός πριν κλείσει τα 41 του χρόνια, ναι, μπορεί να στοχεύεις το χυλό (ανακατεύεται πιο εύκολα κάτω από την κουτάλα σου). Αν είσαι αφοσιωμένος στο σχέδιο της Αριστεράς για μία ριζικά διαφορετική και καλύτερη κοινωνία, όχι.


Τα λέμε