Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Συμβολή στην επιτυχία τών αυριανών διαδηλώσεων



 
Ενίοτε ο θυμός είναι καλός σύμβουλος. Ποντάροντας σε αυτό και ελπίζοντας ότι ο θυμός που θα νιώσετε από το τερατώδες μέγεθος της υποκρισίας και το απύθμενο βάθος τού θράσους θα είναι αρκετός ώστε να κατανικήσετε τον ενδεχόμενο πειρασμό να οικουρήσετε αύριο (Πέμπτη) αντί να πλημμυρήσετε  τους δρόμους, αναδημοσιεύουμε το χαιρετισμό τού «Τμήματος Εργατικής Πολιτικής» τού …ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει τής αυριανής (σημερινής) παλλαϊκής απεργίας!!!

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4/2/2015 οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα παρεμβαίνοντας αγωνιστικά για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος.

Μετά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία (απώλειες 24 δισ. ευρώ την εξαετία 2009 - 2014) και οδήγησαν σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος των απόμαχων της εργασίας (26 δισ. απώλειες από τις περικοπές συντάξεων) ακόμα και σήμερα δυνάμεις εντός και εκτός χώρας επιμένουν στην ίδια συνταγή και προτείνοντας νέες μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών.

Και όλα αυτά όταν:

*Τα Ασφαλιστικά Ταμεία γνώρισαν το 2011 την δραματική απομείωση της περιουσίας τους κατά 13 δισ. ευρώ με την εφαρμογή του PSI που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

*Τα τελευταία 40 χρόνια τα αποθεματικά τους λεηλατήθηκαν με την αναγκαστική τοποθέτησή τους στην ΤτΕ με μηδενική απόδοση όταν ο πληθωρισμός "έτρεχε" με 25%.

*Την κρίσιμη δεκαετία 1990-2000 με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων τα Ταμεία υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στο «χρηματιστηριακό πάρτι» και στην συνέχεια στο επενδυτικό όλεθρο των δομημένων ομολόγων, με ανυπολόγιστες απώλειες δεκάδων δις ευρώ.

Όλα αυτά οδήγησαν το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας σε τροχιά μη βιωσιμότητας και στην ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να ξανασταθούν στα πόδια τους. Τα μέτρα όμως που πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να αφορούν κατά κύριο λόγο τα έσοδα και όχι τις παροχές του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει όσο η ανεργία κινείται στο 25%, η ανασφάλιστη εργασία ξεπερνάει το 20% και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αποτελούν "οδηγό" των επιχειρήσεων σε αρκετές περιπτώσεις.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και την δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων και να αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για:

*Την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και την στήριξη τους μέσα από κοινωνικούς πόρους. Πόρους που θα προκύψουν από μία διαδικασία αναδιανομής υπέρ του κόσμου της εργασίας.

*Να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και μέσα από την ενίσχυση των ειδικών υπηρεσιών ελέγχου.

* Την  ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων 

* Την αλλαγή του πλαισίου λιτότητας σε όλη την Ευρώπη έτσι ώστε μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αντιμετωπιστεί το κεντρικό πρόβλημα της ανεργίας.

Οι λύσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορούν να προκύψουν από τις δυνάμεις και την λογική της «ελεύθερης αγοράς», αλλά από την στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και την δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: